بخش نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 4مرداد1400

خبرهای نیمروزی دوشنبه 4 مرداد 1400
سر خط مهمترین خبرها:
پور ابراهیمی: انتصاب رئیس سازمان بورس در چارچوب قانون انجام نشده است
رییس سازمان بورس؛ آزاد سازی سهام عدالت بدون تأثیر در بازار سهام
علل افزایش قیمت سیمان و راهکارهای کنترل آن
دلایل اصلی بهبود شاخص در تیر و پیش بینی افزایش سایه تردید در مرداد
آخرین اخبار بورس کالا
*
پور ابراهیمی: انتصاب رئیس سازمان بورس در چارچوب قانون انجام نشده است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: گزارش این کمیسیون درباره مغایرتهای قانونی در نحوه انتخاب و انتصاب رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.
وی افزود: در این گزارش تصریح شده است انتخاب و انتصاب رئیس سازمان بورس در چارچوب ضوابط و مقررات موجود قانونی انجام نشده است، در صورت تصویب این گزارش در جلسه علنی ؛ این موضوع برای رسیدگی به دستگاه قضایی ارجاع خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: به دلیل وجود 50 میلیون سهامدار در کشور، شرایطی ایجاد شده که هم برای اداره و مدیریت سازمان بورس و هم قوانین و مقررات آن، باید تصمیمات فنی و کارشناسی اتخاذ شود.
وی همچنین از ارائه طرح اصلاح قانون بازار سرمایه کشور در شهریور ماه در صحن علنی خبر داد و گفت: هم اکنون این طرح در کمیسیون در حال نهایی شدن است، امیدواریم با بررسی و تصویب آن در صحن علنی بتوانیم ضمن بروزرسانی قانون بازار سرمایه، با همکاری دولت جدید و در راستای خدمت به مردم و سهامداران آن را عملیاتی کنیم.
پورابراهیمی از ارائه گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد رمزارزها در جلسه علنی مجلس نیز خبر داد و گفت: رمزارزها پدیده مشهود و غیرقابل انکار پیرامون فضای اقتصادی کشور است و کمیسیون اقتصادی برای نحوه مدیریت آن ورود کرده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین گفت: هدف ما استفاده از نقاط قوت این پدیده به نفع اقتصاد ملی و نیز به حداقل رساندن نقاط ضعف این پدیده است.
*
رییس سازمان بورس؛ آزاد سازی سهام عدالت بدون تأثیر در بازار سهام
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، «محمدعلی دهقان دهنوی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به زمان آغاز فروش سهام عدالت اشاره کرد و افزود: معاملات سهام عدالت از همان ابتدا به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تقسیم شد، سهامداران غیرمستقیم شرکت های استانی هستند که اکنون منعی برای فروش آنها وجود ندارد. اما نماد تعداد محدودی از شرکت های استانی دلیل عدم همکاری مدیران شرکت ها برای ارائه صورت های مالی بسته است و فرآیند پذیرش آنها در بورس کامل نشد.
وی با بیان اینکه در این میان، نماد تعدادی از شرکت ها باز است و سهامداران می توانند اقدام به معامله سهام خود در بازار کنند، گفت: اکنون در تلاش هستیم، سر و سامانی را به معاملات سهام عدالت در روش غیرمستقیم بدهیم تا انتخابات آنها برگزار و هیات مدیره شرکت ها انتخاب شود، از این طریق نماد باقی شرکت ها بازگشایی خواهد شد و افرادی که به دنبال فروش سهام خود در بازار هستند می توانند خواسته خود را اجرایی کنند.
دهقان دهنوی با بیان اینکه این موضوع باید مدنظر سهامداران باشد که همیشه تاکید ما به ارزشمند بودن سهام عدالت بوده است، اظهار داشت: اگر فردی نیاز به نقدینگی ندارد نه تنها نباید اقدام به فروش سهام خود کند بلکه اگر از دارایی اضافی برخوردار است میتواند با نگاه بلندمدت اقدام به سرمایه گذاری در این سهام ارزشمند کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ۴۰ درصد باقیمانده سهام عدالت چه زمانی آزادسازی خواهد شد، گفت: تا زمانی که طراحی های لازم برای عدم تاثیر منفی این اقدامات بر بازار به پایان نرسد هیچ تصمیمی برای آزادسازی ۴۰ درصد باقیمانده اتخاذ نمیشود اما بعد از طراحی ابزارهای لازم، این اقدام به تدریج به مرحله اجرا خواهد رسید.
دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: اکنون در صدد هستیم، آزادسازی سهام عدالت را دوباره از صفر آغاز کنیم تا دیگر شاهد تاثیر منفی این اقدام بر روند معاملات بازار نباشیم و به دنبال این اتفاق، آزادسازی سهام عدالت را از یک درصد آغاز خواهیم کرد.
*
علل افزایش قیمت سیمان و راهکارهای کنترل آن
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد رحمانی معاون صنایع غیر فلزی وزارت صنعت معدن و تجارت در رابطه با افزایش قیمت سیمان گفت:یکی از دلایل افزایش قیمت سیمان قطعی برق بوده است در سال گذشته از ۲۳ دی ماه تا ۱۸ بهمن ماه قطعی برق را داشته ایم خود این قطعی برق سبب شد حدود ۵ میلیون تن سیمان تولید نشود و این میزان عدم تولید باعث ایجاد یک بازار سیاه شد، اما به محض فراهم شدن شرایط تولید افزایش پیدا کرد و مشکلات تقریبا مرتفع شد، اما متاسفانه اکنون نیز این اتفاق رقم خورده است و دو هفته است که واحدهای سیمانی با ۱۰ درصد دیماند خود در حال فعالیت هستند چند روزی به ۵۰ درصد ظرفیت رسید، اما متاسفانه از روز گذشته به ۱۰ درصد بازگشت.
او گفت: تقریبا بخش زیادی از تولید سیمان با برق است و اگر برق نباشد و خوراک به کورهها نرسد فرآیند تولید با مشکل مواجه خواهد شد در این دو هفته نیز واحدهای سیمان از موجودی خود استفاده کردند که این موجودی تقریبا ۹ میلیون تن بوده است البته همه واحدهای سیمانی موجودی ندارند.
وی تصریح کرد: وزارت صمت تلاش خود را برای جلوگیری از این قطعیها کرد، اما خوب اتفاق افتاد. وزارت صمت مخالف عرضه سیمان در بورس کالا بود چرا که باید سازوکارو ساختار آن فراهم میشد. موجودی، خریداران و… از سازکارهای لازم بود که مشخص نبوده و نیست. بنابر این فکر میکنم بخشی از افرایش قیمت به دلیل عرضه در بورس کالا است دولت یارانه میدهد که قیمت برای مصرف کننده مناسب باشد.
وی در پایان اضافه کرد: قطعی برق موجب عدم تولید و زمانی که تولید نباشد عرضه کاهش و افزایش قیمت ایجاد شد بوس کالا حداقل ۳۰ درصد سود برای صنایع سیمان محاسبه کرده است باید سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت را کنترل کند.
*
دلایل اصلی بهبود شاخص در تیر و پیش بینی افزایش سایه تردید در مرداد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حسین عبدی با اعلام بهبود نسبی وضعیت شاخص و معاملات بورس در تیر نسبت به ماه گذشته و افزایش اعتماد دوباره سهامداران و بازگشت سرمایه ها به ایرنا اعلام کرد: بیشترین علت این موضوع ناشی از افزایش دلار و عدم تمایل دولت و بانک مرکز به کاهش ارز ، رشد قیمتهای جهانی کامودیتیها، فلزات اساسی، محصولات پتروشیمی، گزارش مطلوب سه ماهه شرکتها بود که منجر به افزایش امید سرمایهگذاران شده است .
ابهام در مذاکرات برجام و بحثهای سیاسی ، باعث شد تا به مرور روند صعودی بازار کمی ضعیفتر شود ولی می توان امیدوار بود که به دلیل عدم کاهش دلار ، گروه های پتروشیمی، فلزات اساسی، معدنی و نیز شرکت های دارای ارتباط مستقیم با نرخ ارز ، رشد مناسبی را تجربه کنند.
همچنین کاهش عرضه سیمان در بورس کالا و ابطال معاملات به خصوص در اواخر تیر، منجر به افزایش چند برابری قیمت های این محصول در بازار و باعث بهبود معاملات سهام سیمانی در دهه پایانی تیر شد و بسیاری از این شرکتها با سیاستهای کلی دولت برای ساخت مسکن و نیاز به مصالح ، همچنان می توانند جذابیت داشته باشند.
سهام شرکت های پتروشیمی ، فلزی و معدنی هم عمدتا” به دلیل رشد قیمت جهانی اوره و متانول ، فولاد، مس ، روی و آلومینیوم و …، مقبول شدند.
با این اوصاف به نظر میرسد معاملات بازار سهام در مرداد ماه به علت افزایش موج جدید کرونا ، چالشهای مرتبط به تولید و بازارهای جهانی ، نوسان قیمت نفت و ابهام در کابینه دولت جدید و آینده برجام با تردید بیشتری همراه شود اما شرکت های ارایه دهنده گزارش های عملکرد مثبت ، می توانند بازدهی مناسبی نصیب سهامداران کنند.
*
آخرین اخبار بورس کالا
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران، روز دوشنبه 28 تیرماه، میزبان دادوستد یک هزار تن لوب کات و 11 هزار و 700 تن وکیوم باتوم بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، امروز و در تالار مذکور 17 هزار و 290 تن مواد پلیمری، 883 تن قیر 2 هزار و 629 تن روغن پایه و 40 تن گوگرد معامله شد.
شایان ذکر است تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز در این روز معامله 420 تن شمش آلومینیوم و 60 تن مس مفتول را تجربه کرد.
همچنین 18 هزار و 620 تن قیر هم در تالار صادراتی بورس کالای ایران به فروش رسید.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز شاهد معامله یک هزار عدد بشکه خالی، 234 حلقه تایرخودرو و 281 تن دوده صنعتی، رب گوجه فرنگی و کائولن بود.
بورساوا – رادیو کارگزاری بانک صنعت و معدن