نگاهی به بازارهای جهانی 27 آذر 1400

هفته پرچالش با نشست های بانک های مرکزی دنیا
بازارهای جهانی در هفته گذشته با نشست بانکهای مرکزی آمریکا، اورپا و انگلیس به پایان رسید. این نشست چشم انداز سیاست های پولی این نهادها را روشنتر کرد. چرخش فدرال رزرو به سمت سیاست های هاوکیش (افزایش نرخ بهره) روشن بود. فدرال رزرو حجم خرید اوراق را به میزان 30 میلیارد دلار در ماه کاهش داد و با احتمال بالا، خرید اوراق در ماه مارس به پایان می رسد و سپس به سمت افزایش نرخ بهره حرکت خواهد کرد. فدرال رزرو واژه گذرا بودن تورم را کنار گذاشته و تورم را به عنوان یکی از ریسک های پیش روی اقتصاد آمریکا می شناسد. وضعیت بازار کار از نظر این نهاد در سطح مناسبی قرار دارد اما همچنان ریسک سویه اومیکرون وجود دارد. در واکنش به نشست فدرال رزرو دلار تضعیف شد زیرا تمایل به سیاست های انقباضی در قیمتها لحاظ شده بود. قیمت طلا نیز در واکنش به این نشست با رشد قیمتی همراه شد.
بانک مرکزی اروپا همچنان نیازی نمی بیند که بخواهد به افزایش تورم، واکنش زود هنگام نشان دهد و به سمت افزایش نرخ بهره حرکت کند. بنابراین نرخ بهره این منطقه در صفر بدون تغییر باقی ماند. بانک مرکزی انگلستان نرخ بهره را به 0.25 درصد افزایش داد. اگرچه در واکنش به نشست این بانک ها، پوند و یورو تقویت شدند اما در معاملات دیروز تمامی ارزها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شدند. اورپا و انگلیس در سمت عرضه نیروی کار مشکل دارند و منطقه یورو همچنان مشکل بیکاری بالا دارد.
در هفته پیشرو شاخص تورم محبوب فدرال رزرو PCE منتشر خواهد شد. انتظار می رود که شاخص قیمت خالص PCE از 4.1 درصد به 4.5 درصد افزایش پیدا کند. انتظار فدرال رزرو این است که تورم PCEدر سال 2022 به 2.7 درصد ودر سال 2023 به 2.3 درصد برسد.