عصرگاهی «بورساوا» یکشنبه 28 آذر 1400

سر خط خبرها:
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی: اصل جدی برای دولت و مجلس؛ مخابره پیام شفاف و روشن به بازار سرمایه
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: هدف دولت در بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی هشت درصدی است
افزایش نرخ گاز و برق در بودجه ۱۴۰۱ تهدیدی برای صنعت فولاد نیست
حضور 70 درصد مردم در بورس
وضعیت نقدینگی در بازار سهام
آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
” بازگشت بورس روی موج حمایت”
*نایب رئیس کمیسیون اقتصادی: اصل جدی برای دولت و مجلس؛ مخابره پیام شفاف و روشن به بازار سرمایه
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این روزها بیشتر مردم کشور سهامدار بازار سرمایه هستند و انتظار زیادی از بازار دارند به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: با توجه به حضور بیشماری از مردم در بازار سرمایه به عنوان سهامداران خرد و همچنین وضعیت ثبات بازار و یا رونق آن به یکی از دغدغههای اصلی برای مردم تبدیل شده است.
شهباز حسن پور بیگلری در این باره افزود: افراد بسیاری سرمایههای مازاد خود را به سوی بازار سرمایه هدایت کردند و انتظار سود از آن دارند. بنابراین دولت و مجلس موظف هستند ضمن نظارت بر عملکردها، آنچه که به رونق و توسعه بازار کمک میکند را در دستور کار خود قرار داده و به عنوان مثال در بودجه پیام شفاف و روشنی را به سرمایهگذاران مخابره کنند.
نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس با چشمانی باز بودجه را رصد خواهد کرد، ادامه داد: آنچه که امروز در رسانهها به آن توجه می شود کلیاتی از وضعیت بودجه سال ۱۴۰۱ است و بر این اساس مجلس هم با دقت، نسبت به موارد ذکر شده در بودجه حساس است و موارد را بررسی میکند.
حسن پور اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی حدود ۴ یا ۵ موضوع مهم و اساسی که به معیشت مردم بر میگردد را بیش از همه مورد توجه قرار داده و امروز باید به قشرهای نیازمند و قشرهای آسیب پذیر در جامعه بیش از گذشته توجه شود.
وی شفاف سازی را در اولویت کارها قرار داد و افزود: در بحث مربوط به بازار سرمایه و بورس به عنوان یک اصل برای دولت و مجلس، مباحثی خاص وجود دارد که در بودجه ۱۴۰۱ هم به آن اشاره شده که توجه به آنها میتواند بازار را به ثبات رسانده و از نوسان جلوگیری کند.
نماینده مردم سیرجان خاطر نشان کرد: امیدواریم اعتماد مردم که سرمایه اصلی هر فعالیت اقتصادی است روز به روز در بازار سرمایه افزایش یابد.
*عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: هدف دولت در بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی هشت درصدی است
به گزارش بورس24 : عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت سیزدهم برای نخستین بار با هدفگذاریهای بودجه ۱۴۰۱ در حوزه رشد اقتصادی تلاش دارد در این چهارچوب کشور را تا پایان سال آینده به رشد اقتصادی هشت درصدی برساند.
محسن زنگنه افزود: رشد اقتصادی کشور در دوران مدیریت دولت قبل بطور میانگین صفر درصد بود و حتی برخی سالها این رقم منفی نیز میشد اما هدفگذاری دولت سیزدهم برای نیل به رشد اقتصادی هشت درصدی، نشان دهنده برنامهریزی خوب این دولت در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ است.
وی ادامه داد: دولت براساس هدفگذاری رشد اقتصادی هشت درصدی تا پایان سال ۱۴۰۱، برای هر استان یک تکلیف مشخص کرده که به عنوان مثال خراسان رضوی باید در پایان سال آینده به عدد مشخصی از رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی برسد.
نماینده مردم تربتحیدریه، در مجلس گفت: پیشبینی تاسیس صندوق پیشرفت و عدالت در همه استانهای کشور دیگر اقدام مطلوب دولت سیزدهم در چهارچوب لایحه بودجه ۱۴۰۱ است که بر اساس آن ۳۶۰ هزار میلیارد ریال از محل تبصره ۱۴ قانون بودجه برای این صندوقها در نظر گرفته شده است و بدین ترتیب بطور میانگین سهم هر استان حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال خواهد بود.
وی افزود: دولت در حوزه بودجههای استانی و منابع بانکی در بودجه ۱۴۰۱ تکلیفی برای استان ها قرار داده است تا این منابع هم در اختیار رشد استان قرار گیرد و پروژه های ملی را هم تا حد امکان استانی کند چون تاکنون استانها و استانداریها بودجهای نداشتند و همه امور به شکل متمرکز تقسیم و حتی حقوق و دستمزد نهادها نیز از تهران پرداخت میشد و حتی همه پروژههای استانی هم کد ملی دارند، اما نگاه دولت سیزدهم تمرکززدایی و دادن اختیار بیشتر به استانها است.
*افزایش نرخ گاز و برق در بودجه ۱۴۰۱ تهدیدی برای صنعت فولاد نیست
مهیار خداپرستی در حاشیه بازدید خبرنگاران از سایت احداث کارخانه 2.5 میلیون تنی کنسانتره فولاد خراسان به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص تاثیر بودجه 1401 و مواردی همچون تاثیر گرانی حاملهای انرژی بر صنعت فولاد کشور گفت: متناسب با افزایش قیمت گاز و برق واحدهای تولید فولاد، قیمت محصولات نیز افزایش پیدا خواهد کرد؛ ضمن این که بخشی از محصولات فولادی نیز صادر می شوند که منابع حاصل از صادرات نیز تا حدودی این افزایش قیمتها را جبران میکند.
این فعال صنعت فولاد با بیان این که افزایش نرخ گاز و برق در بودجه سال آینده تهدیدی برای صنعت فولاد نیست، گفت: عمده مقاطع و محصولات فولادی کشور قابلیت صادرات دارند و صادر میشوند؛ علاوه بر این در بودجه سال 1401 هم افزایش نرخ ارز نیمایی پیشنهاد شده است که از این منظر نیز شاهد تعدیل اثر افزایش قیمت گاز و برق بر صنعت فولاد در سال آینده خواهیم بود.
وی با اشاره به این که هزینه تمام شده صنعت فولاد در زمینه افزایش نرخ گاز و برق را میتوان از محل صادرات محصولات فولادی جبران کرد، در خصوص فرصتها و تهدیدهای صنعت فولاد گفت: با توجه به ذخایر معدنی موجود در کشور و طرحها و برنامههای فولادی برای سالهای آینده، یکی از چالشهای موجود تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت است که در این زمینه باید متناسب با صادرات و مصارف داخلی، گسترش واحدهای تولید فولاد صورت بگیرد.
*حضور 70 درصد مردم در بورس
مهدی محمودرباطی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بیان کرد: از نظر مشارکت تعداد افراد در بورس رشد قابل توجهی صورت گرفته، اما میزان ورود سرمایه به بازار سرمایه هنوز رشد قابل توجهی نداشته است. براساس مطالعات، هنوز در ایران فرهنگ سرمایهگذاری و پسانداز مردم به سمت ملک، سپرده بانکی، طلا و ارز میرود و حجم اندکی از پساندازها وارد بورس میشود.
رباطی افزود: در شرایط فعلی ضریب نفوذ بورس در کشور رشد کرده و 70 درصد جمعیت ایران در بورس حضور دارند البته با احتساب آزادسازی سهام عدالت از سال گذشته است که تعداد زیادی از مردم کد بورسی گرفتند و وارد بورس شدند، اما همچنان حجم سرمایه مردم در بورس کمتر است.
این کارشناس بورسی در مورد اینکه آیا حضور مردم در بورس تهدید یا فرصت است، گفت: حضور 70 درصدی مردم هم تهدید و هم فرصت به شمار میرود؛ اگر به تناسب ضریب نفوذ مردم در بورس، زیرساختهای بازار اصلاح نشود، به عنوان تهدید به شمار میرود، مانند اینکه سیاستهای کلان بودجه و یا قوانین اصلاح نشود و یا نوع رویکردی که قوه قضاییه به بازار دارد، باید اصلاح شود.
رباطی گفت: نباید شاهد باشیم که دولت، مجلس و یا قوه قضاییه در سیاستهای خود به سرمایهگذاری بیتوجه باشند. سازمان بورس و ارکان آن باید برای زیرساختهای بازار سرمایه، استانداردهای لازم را فراهم کنند. بنابراین بدون زیرساختها صرف افزایش ضریب نفوذ بورس دردی را دوا نمیکند.
* وضعیت نقدینگی در بازار سهام
در بازار سرمایه شاهد افت 13880 واحدی نماگر بورس هستیم که ارزش معاملات 3364 میلیارد تومان ثبت شده است. امروز شاهد خروج 377 میلیارد نقدینگی حقیقی بوده ایم. 498 نماد منفی و 120نماد مثبت بوده اند. همچنین 167 نماد صف فروش و 38 نماد صف خرید داشته اند. بیشترین ورود پول حقیقی به انرژی و بیشترین ورود پول حقوقی به بپاس اختصاص داشته است.
- آخرین قیمتهای بازار طلا و دلار
آخرین قیمت های بازار:
دلار تهران حدودا: 29،880
سکه: 13،027,000
مثقال طلا: 5،546,000
طلای 18 عیار: 1،281،300
انس طلا: 1,798
* ” بازگشت بورس روی موج حمایت”
و در نهایت اینکه روزنامه دنیای اقتصاد، با تیتر « بازگشت بورس روی موج حمایت » نوشت: بازار سهام در نخستین روز هفته سبزپوش شد و بار دیگر بر امیدها در خصوص بازگشت بورس به روند صعودی افزود. بر این اساس طی روز گذشته نماگر اصلی بازار سهام در حالی توانست رشد ۹۵/ ۰درصدی را به ثبت برساند که تا همین چندی قبل دور تازه کاهش قیمتها در این بازار شاخص کل را به زیر سطح یکمیلیون و ۳۰۰هزار واحدی برده بود و بسیاری بر این گمان بودند که احتمالا سطوح پایینتر نیز به زودی روی تابلوی معاملات دماسنج اصلی بازار سهام نمایش داده خواهد شد. با این حال این اتفاق نیفتاد. نبود عرضه سنگین در کنار فقدان نسبی تقاضا در روز چهارشنبه اگرچه نتوانست رشدی قابلتوجه را بر روی نماگر یاد شده ایجاد کند اما افت نکردن نماگر یاد شده نیز به تنهایی قدمی مثبت بود تا در روز شنبه شاهد تداوم نیافتن کاهش شاخص بورس باشیم. بر این اساس طی روز شنبه شاخص کل بورس در حدود ۱۲هزار واحد رشد کرد و به سطح یکمیلیون و ۳۰۵هزار واحد رسید. نمادهایی نظیر «شپدیس»، «پارسان»، «کگل» و «خودرو» بیشترین اثر را بر رشد شاخص بورس داشتند. این امر نشان از بازگشت تمایل بازار به سمت دلاریها و نمادهایی دارد که طی هفتههای قبل فشار بسیاری از ریسکهای مختلف نظیر ابهام در اعداد و ارقام بودجه پیشنهادی و مذاکرات احیای برجام را تحمل کرده بودند.
در شاخص هموزن هم، روند مانند تحولات روی داده در شاخص اصلی بوده است. این نماگر نیز طی روز معاملاتی اخیر به میزان ۷۲/ ۰درصد رشد داشته که تفاوت چندانی با تغییرات شاخص کل نداشته است. چنین امری حکایت از آن دارد که بازار طی روز گذشته تقریبا رشدی یک دست را شاهد بوده و تحولات روی داده در بازار و بیرون آن فقط بر نمادهای شاخصساز موثر نبوده است.