• شروع
    • سرمایه گذاری
    • سرمایه گذاری چیست؟
    • سرمایه گذاری مستقیم
    • سرمایه گذاری غیرمستقیم
    • سوالات متداول سرمایه گذاری
    • خدمات ما
    • معاملات و اعتبارات
    • سبدهای پیشنهادی
    • آموزش‌های بورسی
  • بورس اوراق بهادار
    • معاملات بورس
    • سامانه آنلاین
    • سامانه الکترونیک
    • پذیرش مشتریان
    • راهنمای ثبت نام
    • سامانه سجام
    • سهام عدالت
    • باشگاه مشتریان
  • بورس کالا
    • پذیرش بازار فیزیکی بورس کالا
    • نحوه اخذ کد آنلاین در بورس کالا
    • پذیرش مشتریان
    • پذیرش کالا
    • اخبار بورس کالا
    • بورس انرژی
    • فیزیکی (نفت،گاز و سایر حامل های انرژی)
    • مشتقه (برق)
    • مشتقه
    • مشتقه کالا
  • صندوق‌ها
    • همه چیز درباره صندوق‌ها
    • صندوق سرمایه گذاری صنعت و معدن با درآمد ثابت
    • صندوق سرمایه گذاری مشترک کوثر
    • صندوق بازارگردان نماد
  • تحلیل، اخبار و آموزش آنلاین
    • تحلیل‌ها و گزارش‌ها
    • تحلیل بنیادی نمادها
    • تحلیل جامع نمادها
    • تحلیل تکنیکال نمادها
    • گزارش های منتشرشده شرکت‌ها
    • اخبار و آموزش‌های آنلاین
    • همه‌ی مقالات سایت
    • اخبار موثر بر بازار سرمایه
    • اخبار بورس کالا
    • آموزش بـورس به زبان ساده
    • کتاب‌های مهم حوزه بورس
    • پادکست‌های رادیو بورساوا
  • مدرسه سرمایه گذاری صما
    • دوره‌های آموزشی مدرسه صما
    • دوره جامع ســرمایه گذار مــــوفق
    • دوره جامع صـندوق‌های سرمایه‌گذاری
    • تمدید گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار سرمایه
    • دوره آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه
    • دوره های عمومی و تخصصی
    • اساتید و دانشجویان
    • فهرست اسـاتید مدرسه صما
    • ورود / ثبت‌نام دانشجویان
    • پنل کاربری
    • تکمیل ثبت نام دوره‌ها
  • درباره‌ کارگزاری
    • کارگزاری بانک صنعت و معدن
    • درباره ما
    • اهداف و رویکردها
    • مدیران کارگزاری
    • شماره حساب‌ها
    • ارتباط با ما
    • اطلاعات تماس
    • شعب کارگزاری
    • سوالات متدوال
    • شکایات و پیشنهادات

راهکارهای رونق بخش و فسادزای دولت به تولید

15 فروردین 1401
ارسال شده توسط واحد خبر
5- اخبار موثر بر بازار سـرمایه
102 بازدید

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی تاکید دارد دولت قصد دارد تولید را با تامین مالی زنجیره ای و حذف فرآیندهای فسادزا رونق بدهد.

 

به گزارش کالاخبر و به نقل از ایرنا، محمدصادق مفتح، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: تامین مالی زنجیره‌ای و حذف فرآیندهای فسادزا و امضاهای طلایی، دو رویکرد اصلی وزارت صمت بود که از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم به‌منظور رونق تولید در دستور کار قرار گرفت.

تلفیق این دو مهم در راستای آن بود که یک حساب مجزا برای بازار کالاهای پایه و مواد اساسی باز کنیم تا ۱۰۰ درصد نیازهای واحدها به مواد اولیه تامین شده و علاوه بر آن، کشف قیمت در مکانیسم بورس کالا انجام و معاملات اجرایی شود. وقتی سهمیه‌ها برداشته شد، همه امضاهای طلایی و فرآیندهای فسادزا از بین رفت.

به گفته مفتح با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تغییر رویکرد مبتنی بر دو نکته اساسی در وزارت صمت شکل گرفت. نخستین نکته کلیدی این بود که ما به عنوان دولت مکلف هستیم مواد اولیه کل تولیدکنندگان را تامین کنیم تا هیچ واحد تولیدی به دلیل کمبود مواد اولیه نخواهد تولیدش را کاهش دهد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی یادآور شد: امروز صنایع و واحدهای تولیدی که به دلیل کمبود نهاده‌هایی که صنایع بالادست باید تولید می‌کرده و در اختیارشان قرار می‌دادند و به‌ناچار با درصدی از ظرفیت‌شان کار می‌کنند، کم نیستند.

 

حذف فرآیندهای فسادزا و امضاهای طلایی

وی تصریح کرد: نکته دوم در این تغییر رویکرد آن بود که باید فرآیندهای فسادزا و امضاهای طلایی را برمی‌داشتیم. تلفیق این دو مهم در راستای آن بود که یک حساب مجزا برای بازار کالاهای پایه و مواد اساسی باز کنیم تا ۱۰۰ درصد نیازهای واحدها به مواد اولیه تامین شده و علاوه بر آن، کشف قیمت در سازوکار بورس کالا انجام و معاملات اجرایی شود. وقتی سهمیه‌ها برداشته شد، همه امضاهای طلایی و فرآیندهای فسادزا از بین رفت.

این مقام مسوول اضافه‌کرد: بیش از چهار ماه است که کارگروهی با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت شکل گرفته که کار خود را با محصول سیمان آغاز کرد و با  فولاد ادامه یافت؛ به‌طوری که اکنون کل محصول های زنجیره فولاد در این فرآیند قرار گرفته است.

 

کالاها به سه بخش تقسیم شدند

وی اظهار کرد: در همین راستا کالاها به سه دسته کالاهای دارای مازاد عرضه، دارای کمبود تولید و کالاهایی که تولید و مصرف‌شان برابر است و شاید به‌طور مقطعی مثلاً با اعمال قطعی‌های برق، گاز و غیره کمبودهایی برایشان اتفاق بیفتد، تقسیم‌بندی و حالت‌های مختلفی در هر مورد ترسیم شد.

مفتح گفت: اکنون ۱۰۰ درصد زنجیره و چرخه فولاد مبتنی بر این فرآیند قرار گرفته است و در بخش‌هایی مثل ورق گرم که با کمبود مواجه بودیم، مکلف کردیم تولیدکننده محصول را بر اساس نظام تنظیم‌گری به صورت تلفیقی عرضه کند.

وی تاکید کرد: ‌در زنجیره فولاد همه سهمیه‌ها برداشته شده و هر کس به هر میزان که تقاضا دارد، می‌تواند به خرید در زنجیره بپردازد.

قائم مقام وزیر صنمت در امور بازرگانی خاطرنشان‌کرد: ام. دی. اف، محصول بعدی بود که در این زنجیره قرار گرفت، این فرآیند برای شیشه نیز آغاز شده و با همکاری وزارت نفت، برای محصولات پتروشیمی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: همه تولیدکنندگان باید مطمئن باشند که مواد اولیه مورد نیازشان تامین است تا بتوانند با ۱۰۰ درصد ظرفت خود کار کنند.

 

رفع کمبود نقدینگی با زنجیره تامین

مفتح تامین نقدینگی را یکی از گلوگاه‌های مهم تولید برشمرد و گفت: چند سالی هست نظام تولیدی کشور از وضعیت نقدینگی گلایه‌مند است؛ در این زمینه راهکار وزارت صمت تشکیل «شرکت‌های زنجیره تامین» بود.

به گفته این مقام مسوول، تامین مالی زنجیره‌ای، شیوه نوینی است که در یک دهه اخیر در کشورهای پیشرفته به‌منظور پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم‌اکنون در ایران به همت وزارت صمت و بانک مرکزی این طرح کلید خورده است.

وی خاطرنشان‌کرد: این زنجیره کمک می‌کند، بهره‌وری سرمایه‌ها به‌شدت افزایش یابد و تله‌هایی که پول در آنها گرفتار می‌شود از پیش رو برداشته شود.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی اظهار کرد: از آنجایی که محصول هر حلقه، ماده اولیه حلقه بعد است، تشکیل زنجیره تامین کمک می‌کند کل این زنجیره با یک حجم نقدینگی اداره شود.

وی گفت: به‌طور مثال، اگر چهار حلقه مختلف در زنجیره تامین داشته باشیم، ضریب استفاده از پول و نیاز به نقدینگی تقریبا پنج برابر می‌شود، اما با تشکیل زنجیره تامین نیاز به نقدینگی به شدت کاهش می‌یابد.

مفتح افزود: با این روش تامین مالی، نیاز به نقدینگی بنگاه‌ها نسبت به وضع موجود کمتر می‌شود و در واقع نیاز به نقدینگی‌خواهی مشتریان از بانک‌ها کاهش پیدا می‌کند و این مهم، موجب بهبود ترازنامه بانکی (افزایش قدرت وام‌دهی بانک‌ها) خواهد شد.

وی تاکید کرد:‌ در این سازوکار به جای اینکه منابع بانکی به سمت بخش‌های غیرمولد و سفته‌بازانه برود، اعتبار به سمت بخش تولید هدایت می‌شود. همچنین  از این طریق، نظارت بر مصرف تسهیلات به خوبی انجام و این روش، یک فاکتور کاملاً واقعی برای نظارت محسوب می‌شود.

این مقام مسوول وزارت صمت تصریح‌کرد: تامین مالی زنجیره‌ای، قابل نظارت، شفاف و تاثیرپذیر است و نتیجه اجرای این روش، مصرف اعتبارات و هدایت و نظارت اعتبارات است.

وی ادامه‌داد: بخش‌های فلزات، ساختمان، خودرو، لوازم خانگی، ماشین‌آلات و تجهیزات در مرحله نخست در این روش تامین مالی زنجیره‌ای حضور دارند، اما این روش قابل تعمیم به سایر بخش‌ها است و به‌تازگی وزارت صمت مذاکراتی را با وزارت جهاد کشاورزی برای تامین مالی از این طریق را آغاز کرده است.

یازدهم دی‌ماه سال ۱۴۰۰ مراسم امضای تفاهم‌نامه تامین مالی زنجیره‌ای میان وزارت صمت و هفت بانک عامل با حضور وزرای صمت و اقتصاد، رئیس‌کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک‌ها به میزبانی بانک مرکزی برگزار شد.

هفت بانک صادرات، ملت، تجارت، مسکن، پارسیان، ملی و صنعت و معدن این تفاهم‌نامه را امضا کردند که در ادامه پنج بانک کشاورزی، توسعه‌تعاون، آینده، ایران‌زمین و خاورمیانه نیز به این بانک‌ها اضافه شدند و تفاهم‌نامه‌های مربوطه را امضا کردند. در مجموع تاکنون ۱۲ بانک در طرح تامین مالی زنجیره‌ای مشارکت دارند.

برچسب ها: اخبار_بورسبازار_بورسبازار_سرمایهبازار‌سرمایهبورسبورس_کالابورساوابورساوای_خبرخبر_بورسکارگزاری_بانک_صنعت_و_معدن
در تلگرام
کانال ما را دنبال کنید!
در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

با توجه به تعطیلات/زمان‌بندی جدید عرضه‌ها در بورس کالا ابلاغ شد

با توجه به تعطیلات روزهای شنبه در هفته های آینده زمان‌بندی جدید عرضه‌ها در بورس...

در صندوق سرمایه گذاری مشترک صنعت و معدن محقق شد/کسب رتبه نخست بازدهی سالانه و رتبه دوم بازدهی ماهانه

در صندوق سرمایه گذاری مشترک صنعت و معدن محقق شد کسب رتبه نخست بازدهی سالانه...

تشریح صفر تا صد خرید ربع سکه از بورس کالا توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

مطابق با اطلاعیه بانک مرکزی، ۴۵۰ هزار قطعه ربع سکه‌ بهار آزادی از روز سه‌شنبه...

عرضه 450 هزار ربع سکه طلا در بورس کالا از روز سه‌شنبه

450 هزار ربع سکه طلا بهار آزادی از روز سه‌شنبه 4 بهمن 1401 به مدت...

خرید هایما، لاماری , T5 از بورس کالا توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

به گزارش روابط عمومی کارگزاری بانک صنعت و معدن، به نقل از بورس کالای ایران،...

بورس امروز در دو دقیقه/19 دی 1401

🌐 مجله‌ی تصویری کارگزاری بانک صنعت و معدن «بورس امروز در دو دقیقه» 📆 دوشنبه...
جستجو برای:
دسته بندی مطالب سایت
  • 1- تحلیل بنیادی نمادهای بورسی (65)
  • 1-1- تحلیل جامع نمادهای بورسی (9)
  • 2- تحلیل تکنیکال نمادهای بورسی (461)
  • 3- گزارش های منتشرشده شرکت‌ها (166)
  • 3-1- گزارش های ماهانه شرکت‌ها (125)
  • 3-2- گزارش های میان دوره شرکت‌ها (43)
  • 4- پادکست‌های رادیو بورساوا (148)
  • 5- اخبار موثر بر بازار سـرمایه (1,250)
  • 6- اخبار بورس کالا (771)
  • 7- آموزش بورس به زبان سـاده (12)
  • 8- معرفی کتاب‌های مهم حوزه بورس (21)
آخرین دوره‌های آموزشی ما
  • دوره توسعه مهارت های فردی سطح 1
  • کنترل خشم و هوش هیجانی
  • صورت های مالی صندوق های سرمایه گذاری
  • نحوه ثبت اسناد حسابداری صندوق های سرمایه گذاری
  • مفاهیم حسابداری صندوق های سرمایه گذاری
جدیدترین مطالب سایت
  • بورس امروز در دو دقیقه/12 بهمن 1401
  • خبر عصرگاهی بورساوا/12 بهمن 1401
  • خبر نیمروزی بورساوا/12 بهمن 1401
  • بورس امروز در دو دقیقه/11 بهمن 1401
  • خبر عصرگاهی بورساوا/11 بهمن 1401
کارگزاری بانک صنعت و معدن

 

کارگزاری بانک صنعت و معدن ( سهامی خاص) - دارای رتبه‌ الف

صفحه‌ اصلی
افتتاح حساب
سامانه آنلاین
خدمات ما متمایز است

+ نقطه شروع

  • راهنمای ثبت نام
  • ثبت نام در سجام
  • افتتاح حساب در کارگزاری
  • معاملات و اعتبارات

+ سامانه‌ها

  • سامانه آنلاین
  • سامانه الکترونیک

+ خدمات ما

  • بورس اوراق بهادار
  • بورس کالا
  • بورس انرژی
  • صندوق‌ها

+ پیوندهای سریع

  • دانلود نرم‌افزار برای اندروید
  • سهام عدالت
  • مدرسه سرمایه گذاری صما
  • باشگاه مشتریان

+ اطلاعات تماس

  • دفتر مرکزی: تهران، خیابان خالد اسلامبولی (وزراء)، خیابان یازدهم، پلاک 10
  • تلفن: 45481000-021
  • ایمیل: info@smbroker.ir

+ نماد اعتماد الکترونیکی

طراحی شده در بورساوا ( رادیو تلویزیون اینترنتی کارگزاری بانک صنعت و معدن )
| © ۱۳۹۹ - Bourseava