خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 7 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
با حکم وزیر اقتصاد؛ مدیرعامل جدید صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها منصوب شد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت ۸۰۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی دارد
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی: مصرف گاز؛ از ارزش افزوده تا هدر رفت
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی: کمکاری صندوق تثبیت بازار در بازارگردانی سهام عدالت
دبیر شورای عالی مناطق آزاد: مترصد ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد هستیم
آخرین اخبار بورس کالا
*با حکم وزیر اقتصاد؛ مدیرعامل جدید صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها منصوب شد
به گزارش خبرگزاری مهر، سمیع الله حسینی مکارم رئیس هیئت مدیره صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها در مراسم تودیع و معارفه سید مهدی سدیدی و محمدابراهیم آقابابائی مدیران عامل سابق و جدید این صندوق، قبول مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی را یک توفیق الهی برشمرد.
وی ادامه داد: مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها این توفیق را دارد که به ۱۴۰ هزار بازنشستهای خدمت کند که به طور میانگین ۳۰ سال عمر خود را در راه خدمت به مردم سپری کردهاند.
حسینی مکارم این صندوق را یکی از عناصر مؤثر در بازار سرمایه و اقتصاد ملی دانست و اذعان داشت: صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها در سالهای گذشته یکی از مجموعههایی بود که در مسیر تحقق برنامههای وزارت اقتصاد حرکت کرده و کماکان میتواند به وزارت و دولت یاری رساند.
رئیس هیئت مدیره صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها جوانی را از نقاط قوت مدیرعامل جدید برشمرد و با اشاره به ریسکپذیر بودن جوانان افزود: آقابابائی دارای تحصیلات و تخصص مرتبط با ماهیت صندوق است و امیدواریم بتواند به صندوق تحرک بیشتری ببخشد.
حسینی مکارم از تلاشهای سدیدی تقدیر کرد و گفت: تخصص وی در بازار سرمایه و همراهی وی با وزارت اقتصاد برای صندوق بسیار ثمربخش بود و ایشان در دوران خدمت خود برای خودکفایی صندوق در افق بلندمدت تلاش زیادی کرد و توفیقات خوبی داشت.
*رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت ۸۰۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی دارد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پور ابراهیمی درباره مولدسازی داراییهای دولت گفت: یکی از سرفصلهای مهم در حوزه اصلاح ساختار اقتصادی ذیل سرفصل اصلاح ساختار بودجه، مولدسازی داراییهای دولت است. براساس قانون دولت و وزارت اقتصاد و دارایی مکلف است نسبت به احصاء دارایی های دولت اقدام کند که بخشی از این موضوع اجرایی و بخش دیگر آن عملیاتی نشده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس یازدهم با بیان اینکه آنچه به عنوان دارایی های دولت در اقتصاد مسحوب میشود، تا امروز به صورت کامل مشخص نشده است، افزود: براساس گزارشات وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانهداری کل کشور، تا اوایل امسال داراییهای شناسایی شده دولت معادل 2 برابر حجم نقدینگی در اقتصاد است که بخشی از این دارایی ها توسط دولت استفاده می شود و بخش دیگر بلااستفاده مانده است که می توان با مولدسازی از این ظرفیت استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه مولدسازی دارایی ها دولت می تواند به جبران کسری بودجه کمک کند، ادامه داد: حجم نقدینگی در اقتصاد کشور در حال حاضر حدود 4000 هزار میلیارد تومان است، یعنی تاکنون حدود 8000 هزار میلیارد تومان دارایی دولت شناخته شده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس با بیان اینکه مولدسازی دارایی های دولت به معنای چوب حراج زدن به دارایی های دولت نیست، تصریح کرد: هر چند فروش اموال روشی برای مولدسازی اموال است، اما مولدسازی داراییها فراتر از موضوع فروش بوده و به استفاده از ظرفیت دارایی ها در قالب اجاره، مشارکت، اهرمی کردن و… باز می گردد.
*نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی: مصرف گاز؛ از ارزش افزوده تا هدر رفت
“حمیدرضا صالحی”، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با تاکید به کمبود گاز در فصل زمستان و تبعات آن بر فعالیت واحدهای تولیدی به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: مشکل مربوط به کمبود گاز و قطعی آن در زمستان طی سالهای گذشته تجربه شده، وجود چنین مشکلی در کشور ناشی از عدم سرمایهگذاری در بخش تولید طی این سالها بوده است.
صالحی به وجود الگوی پرمصرفی در کشور تاکید کرد و افزود: علت عمده این اتفاق مربوط به عدم واقعی سازی قیمت های حامل های انرژی است، این مسایل دست به دست هم داده است تا در زمستان امسال هم با مشکل کمبود گاز و قطعی آن در واحدهای تولیدی مواجه شویم.
وی با تاکید بر اینکه مصارف گاز خانگی امسال به دو سوم تولید می رسد، اظهار داشت: این امر باعث عدم تامین گاز مورد نیاز واحدهای تولیدی انرژی می شود که گاهاً محصولات آنها صادر می شود یا برای صنایع پایین دستی مورد استفاده قرار میگیرد.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ممکن است برخی از واحدهای تولیدی با استفاده از مازوت یا دیگر سوخت های مایع قادر به ادامه فعالیت خود باشند، ادامه داد: استفاده از این سوخت ها نیاز به برنامه ریزی از قبل دارد و باید اقدامی صورت گیرد تا از قطعی گاز با کمترین خسارت عبور کنیم.
صالحی با بیان اینکه در همه دنیا قیمت گاز و برق در واحدهای تولیدی کمتر از مصرف خانگی است، گفت: برق یا گاز مورد استفاده در صنعت تبدیل به ارزش افزوده میشود که با این اقدام ضمن رشد تولید ناخالص داخلی میزان اشتغال و صادرات کشور با افزایش همراه خواهد شد.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در پایان اعلام کرد: اکنون موضوع قابل توجه برای واحدهای تولیدی، استمرار استفاده از گاز و برق است و به هیچ عنوان نباید قطع شدن آنها باعث اختلال در فعالیت واحدهای صنعتی شود.
*سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی: کمکاری صندوق تثبیت بازار در بازارگردانی سهام عدالت
اکبر حیدری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد اینکه چرا 10 درصد از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 98 واریز نشد، اظهار داشت: مهمتر از این مسئله حلقه مفقوده در سهام عدالت است که متأسفانه سود 13 شرکت غیر بورسی در پرتفوی سهام عدالت در هیچجا محاسبه و شفافسازی نشده است، اول باید تکلیف سود 13 شرکت غیر بورسی روشن شود، بعدا دنبال عدم واریز 10 درصد سود 98 برویم.
وی افزود: در حال حاضر همه در مورد سود شرکتهای بورسی سهام عدالت صحبت میکنند و کسی از سود شرکتهای غیر بورسی عدالت حرفی به میان نمیآورد. قرار بود این 13 شرکت در قالب یک هلدینگ سرمایهگذاری وارد بورس شوند که این کار انجام نشده، بنابراین سود این 13 شرکت غیر بورسی سهام عدالت در سال 98 و سالهای قبل معلوم نیست چه شده است.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی گفت: مهمترین مشکل نقض قانون تجارت و حقوق مالکانه شرکتهای استانی سهام عدالت است که سود رسوب شده در شرکت سپردهگذاری باید به حساب این شرکتهای استانی واریز شود.
حیدری همچنین در مورد بازارگردانی سهام عدالت افزود: صندوق توسعه و تثبیت بازار که وظیفه بازارگردانی سهام عدالت را برعهده گرفته است تا امروز از انجام تکالیف قانونی خود استنکاف کرده و بازارگردانی انجام نداده است که این امر باعث وارد شدن خسارت به سرمایهگذاران عدالت در روش غیر مستقیم است.
وی افزود: گرچه صندوق تثبیت بازار 2 هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت گرفته، اما برخلاف بند 3 ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت مردم را به ماندگاری در سهام عدالت تشویق نکرده و باعث شده است که سهام عدالت بیش از میانگین افت بازار کاهش پیدا کند. به گونهای که میانگین شاخص کل بازار 30- تا 40 درصد است، اما میانگین کاهش ارزش سهام عدالت 60درصد کمتر از ارزش روز گشایش شده است، یعنی به عبارت دیگر 60 درصد از ارزش سهام مردم در این مدت آب شده است.
*دبیر شورای عالی مناطق آزاد: مترصد ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد هستیم
آخرین اخبار بورس کالا
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی،
یکی از مشکلات کشور را ناتوانی مدیران در اتخاذ تصمیم عنوان و اضافه کرد: توپ در زمین دیگری انداخته میشود ولی ما طرح جامعی را در مورد مناطق آزاد طراحی کردهایم تا هر منطقه آزاد بسته به ظرفیتها و امکاناتش فعالیت کند.
محمد یادآور شد: یکی از موضوعاتی که پیگیری و در کیش راه اندازی کردیم، سامانه شفافیت بود که ۱۶ خدمت را در یک سامانه گذاشتیم تا مردم ببینند و کسی نتواند تصمیمی در اتاق تاریک بگیرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تاکید کرد: ایجاد هفت منطقه آزاد جدید که امسال ابلاغ شد، اشتباه بزرگی بود؛ چون ظرفیت مناطق آزاد فعلی هنوز بهره برداری نشده است و ولع ایجاد مناطق آزاد به کشور آسیب میزند.
وی ادامه داد: افتخارات زیادی هم ایجاد شده ولی باید همواره بدنبال حرکت از خوب به عالی باشیم، زیرا مردم از رضایتمندی قابل قبولی از مسئولین برخوردار نیستند. امروز از جمله معضلات کشور که حاصل بی تدبیریها هست، این است که یکی از مریض ترین اقتصادهای دنیا را داریم و رشد نقدینگی و خلق پول وحشتناک است، ولی کنترل و مهارنقدینگی و تولید، باعث درمان این بیماری اقتصادی خواهد شد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه به دنبال ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد هستیم تا کمکی به بورس شود، گفت: ساماندهی رمز ارزها را در مناطق آزاد طراحی کردهایم، چرا که مناطق آزاد محل خوبی برای مدلسازی و پایلوت بودن است.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد ما گرفتار مشکلات زیادی هستند که اولین مسله زیرساختهاست، بیان کرد: بعد از گذشت ۳۹ سال هنوز کیش برق ندارد و ۲۲ هزار واحد خالی در کیش داریم که اگر در آن سکونت کنند با مشکل بزرگ برقی مواجه میشویم
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار سیمان بورس کالای ایران روز شنبه 6 آذر ماه، میزبان دادوستد 962 هزار و 599 تن سیمان بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز 2 هزار و 220 تن میلگرد و 253 تن تیرآهن معامله شد.
شایان ذکر است تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران نیز در این روز شاهد معامله 10 هزار و 800 تن مواد شیمیایی، 6 هزار و 900 تن وکیوم باتوم، 5 هزار و 736 تن مواد پلیمری، 280 تن گوگرد و 50 تن آرگون بود.
تالار صادراتی بورس کالای ایران میزبان معامله 21 هزار و 100 تن قیر بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز معامله 320 تن ورق سازه فولادی، روغن کارکرده لوکوموتیو و پشم شیشه را تجربه کرد.
در مجموع یک میلیون و 10 هزار تن کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.