خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 4 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: خودروسازان با واردات خودرو موافق هستند
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار؛ مشمولان سهام عدالت جاماندگان چه کسانی هستند؟
مدیرعامل مدیریت فناوری بورس تهران: تسویه روزانه معاملات بورس فعلا” امکان پذیر نیست
مدیر عامل شرکت اطلاع رسانی بورس: نام شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس تغییر کرد
دبیرکل انجمن کارفرمایان پتروشیمی؛ چرایی روز سبز بازار در آغاز فصل زرد
۴۸ شرکت دانشبنیان به تابلوهای بورس و فرابورس راه یافتند
آخرین اخبار بورس کالا
*عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: خودروسازان با واردات خودرو موافق هستند
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری ملت، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در نخستین فرصت رفع ابهامات شورای نگهبان درباره طرح ساماندهی صنعت خودرو در دستور کار کمیسیون صنایع و معادن قرار میگیرد و توضیحات لازم ارائه خواهد شد، گفت: شورای نگهبان تنها دو ابهام به این مصوبه وارد کرد و ایرادی مبنی بر مغایرت آن با قانون اساسی و شرع از این مصوبه گرفته نشد.
حجت اله فیروزی افزود: یکی از این ابهاماتی که شورای نگهبان به مصوبه مجلس درباره واردات مشروط خودرو وارد دانست عبارت است از «تصویب سایر مقررات برعهده وزارت صمت است» بود که این ابهام به جا و درست است، باید به جای عبارت مذکور، در متن مصوبه ذکر میشد که «آئیننامه اجرایی این بند توسط دولت تهیه می شود.»
فیروزی همچنین درباره تاثیر مصوبه مجلس مبنی بر واردات مدیریت شده خودرو بر بازار، توضیح داد: بازار واکنش مثبتی به مصوبه مجلس داشت به گونهای که قیمتها در روزهای اخیر نزولی شد؛ این مصوبه بر قیمت خودروهای خارجی تاثیر بسیار داشت و خودروهای داخلی نیز با کاهش قیمت روبهرو شدند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه با اصلاح این مصوبه در کمیسیون صنایع و معادن و تایید آن توسط شورای نگهبان شاهد کاهش بیشتر قیمت خودروها خواهیم بود، تصریح کرد: خودروسازان در نشستهای مختلف کمیسیون صنایع و معادن نیز با واردات خودرو اعلام موافق کرده اند زیرا نسبت به کمبودهای بازار و بیشتر بودن تقاضا نسبت به تولید آگاه هستند
*رییس سازمان بورس و اوراق بهادار؛ مشمولان سهام عدالت جاماندگان چه کسانی هستند؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، محمدعلی دهقان دهنوی درباره آخرین تصمیمات برای سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: بحث تعیین تکلیف سهام عدالت جاماندگان در حال حاضر موضوع مجلس و دولت است و در سطح حاکمیتی باید درباره جاماندگان سهام عدالت تصمیمگیری شود و موضوع سازمان بورس نیست.
وی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مشمول سهام عدالت جاماندگان میشوند، ادامه داد: زمانی که سهام عدالت توزیع شد، عدهای حوالههای اولیه را دریافت کردند اما در نهایت به آنها سهامی نرسید و از سوی دیگر وقتی شرایط امروز را بررسی میکنیم میبینیم که عدهای همان شرایط دریافت سهام عدالت در ان مقطع زمانی گذشته را دارند و ممکن است با تخصیص دوباره سهام عدالت مشمول شوند اما در نهایت دولت درباره مشمولان و به طور کلی بحث جاماندگان سهام عدالت تصمیم میگیرد.
رییس سازمان بورس افزود: در این مرحله سازمان بورس دخالتی ندارد و تصمیمگیری در سطح حاکمیتی است و در سطح حاکمیتی تصمیم گرفته میشود که سهام عدالت جدید به چه شکلی و به چه کسانی تخصیص داده شود. پس از تصمیمگیریهای نهایی و تخصیص سهام عدالت، بحث جاماندگان میتواند موضوع سازمان بورس باشد و به عنوان مجری عمل کند.
دهقان دهنوی در پاسخ به این سوال که سهام جاماندگان از چه محلی تامین خواهد شد، اظهار داشت: دولت سهامدار شرکتهای بسیار زیادی است و با درصدهای مختلفی در سهام این شرکتها حضور دارد
*مدیرعامل مدیریت فناوری بورس تهران: تسویه روزانه معاملات بورس فعلا” امکان پذیر نیست
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، روح اله دهقان درخصوص امکان تسویه روزانه معاملات بورس و دریافت نقدینگی حاصل از فروش سهام به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر سامانهها قابلیت تسویه روزانه دارند از جمله معامله اوراق تامین مالی و اوراق خزانه بانک مرکزی در فرابورس روزانه و تا ساعت ۲ بعداز ظهر تسویه می شود.
وی افزود: اما معاملات سهام دو روز بعد و اوراق مشارکت یک روز بعد تسویه میشود. این موضوع مربوط به سامانه نیست و به دلیل قوانین حوزه کسب و کار است. از 1.5 سال گذشته به محض اینکه معاملات در سامانه اصلی انجام می شود، اطلاعات سامانه رجیستری و نگهداری داراییها به روز رسانی شده و اگر اجازه دهند می توان همان روز تسویه را انجام داد. در بورس سایر کشورها نیز به دلیل پوشش ریسک شرکتهای کارگزاری و بازار سرمایه معمولا در همان روز تسویه انجام نمی شود و به چند روز بعد منتقل می شود.
*مدیر عامل شرکت اطلاع رسانی بورس: نام شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس تغییر کرد
به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا قنادان مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی بورس در صفحه شخصی خود در توییتر خبر داد: «در سایه تغییر ماموریتها از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار نام شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس رسما به شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس تغییر یافت.
وی در ارتباط با رونمایی از پروژهها و خدمات جدید افزود: رونمایی از پروژهها و خدمات جدید شرکت در حوزه آموزش و فرهنگ سازی از هفته جاری آغاز خواهد شد.»
*دبیرکل انجمن کارفرمایان پتروشیمی؛ چرایی روز سبز بازار در آغاز فصل زرد
طی روز جاری و پس از چند روز ریزش در بازارسرمایه، شاهد رشد قابل توجهی در این بازار بودیم. برخی کارشناسان دلیل رشد اخیر را ناشی از افزایش قیمت نفت و تاثیر آن بر صنایع بورسیِ وابسته می دانند؛ به طوری که با نگاهی به تابلوی معاملات بورس تهران، سرازیر شدن پول به سمت سهمهای صنایع پتروشیمی قابل مشاهده است.دبیرکل انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) به بررسی این موضوع پرداخت و گفت: افزایش قیمت نفت رابطه مستقیمی با افزایش قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی دارد. این موضوع سبب شده طی سال جاری نسبت به سال گذشته با صادرات بیشتر مواجه باشیم که در نتیجه آن ارز بیشتری نیز وارد کشور شد. در چنین شرایطی با افزایش درآمد شرکتهای پتروشیمی همراه می شویم، اتفاقی که بر بازارسرمایه نیز آثار مطلوبی خواهد داشت.
احمد مهدوی ابهری افزود: صنایعی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از مواد پتروشیمی استفاده می کنند از افزایش قیمت های جهانی، تاثیر می پذیرند. همانطور که می دانید قیمت های جهانی و ارز نیمایی کف قیمت را در این محصولات تعیین می کنند.
وی تاکید کرد: برای اینکه از نوسانات قیمتی آسیب کمتری ببینیم، ضروری است بیشتر به سمت صادرات حرکت کنیم، یعنی همراه با برطرف کردن نیاز داخلی، از سود حاصل از صادرات نیز بهرهمند شویم. در چنین شرایطی است که می توان به سمت توسعه صنعت پتروشیمی نیز گام های بزرگتری برداشت.
ابهری بیان کرد: اگر صنایع پایین دستی بخواهند فقط به بازار داخلی معطوف شوند، دچار مشکلاتی خواهند شد، زیرا بازار داخلی ظرفیت محدودی دارد و در مقابل افزایش قیمت تاب تحمل زیادی ندارد. اما صنعت پتروشیمی به دلیل صادرات محوری و رقابتپذیری با رقبای خارجی خود وضعیت خود را تعدیل میکند؛ هرچند که رقبا مانند ما دچار تحریم نیستند، موضوعی که برای صادرکنندگان اتفاق مهمی قلمداد می شود.
* ۴۸ شرکت دانشبنیان به تابلوهای بورس و فرابورس راه یافتند
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به نقل از ایرنا یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه روش های تامین مالی شرکت های دانشبنیان است و بر همین اساس، راه برای پذیرش این کسب و کارها در یکی از مهمترین زیرساختهای مالی و سرمایهای یعنی بازار سرمایه بورس و فرابورس هموار است.
تاکنون ۴۸ شرکت دانش بنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس پذیرش شده اند و از این میان ۴۲ شرکت دانشبنیان در تابلوهای مختلف بورس و فرابورس فعال هستند. در این میان ۳۰درصد از این شرکت ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ۲۸درصد در حوزه دارو و فرآوردههای پیشرفته و ۲۱درصد نیز در حوزه مواد پیشرفته فعالیت می کنند.
سخت افزارهای برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته برق و الکترونیک و فناوری زیست کشاورزی، دیگر صنایعی هستند که شرکت های دانش بنیان در آن موفق به پذیرش شده اند.
رشد قابل توجه حضور فعالان زیستبوم نوآوری و فناوری در بازار سرمایه طی سالهای اخیر، زمینه را برای رونق این کسبوکارها فراهم کرده است؛ به طوری که با تسهیل و حمایت از پذیرش شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه و رشد شرکت های دانشبنیان در سال های اخیر، پذیرش این شرکت ها جهش چشمگیری داشته است.
بیش از ۴۰درصد این شرکت ها در چهار سال گذشته در بازارهای بورس و یا فرابورس پذیرش شدهاند. در حال حاضر ۲۵ شرکت دانشبنیان بورسی و همچنین ۱۷ شرکت فرابورسی است.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز شنبه سوم مهرماه، میزبان دادوستد 815 هزار و 790 تن سیمان بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور874 تن تیرآهن، یک هزار و 725 تن سبد میلگرد، 150 تن آلومینیوم و یک کیلوگرم شمش طلا معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز در این روز شاهد معامله 4 هزار و 22 تن مواد پلیمری، 14 هزار و 914 تن مواد شیمیایی و یک هزار و 664 تن PDA TAR بود.
همچنین 23 هزار و 800 تن قیر هم در تالار صادراتی بورس کالای ایران معامله شد.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز معامله 700 تن ورق سازه فولادی را تجربه کرد.