خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 31 مرداد 1400

سر خط مهمترین خبرها:
معاون وزیر راه و شهرسازی: راه اندازی صندوق زمین و مسکن در بورس کالا از نیمه دوم سال
مدیرعامل فرابورس ایران: لزوم بهروزرسانی تکنولوژی و تزریق نوآوری در صنعت خودرو
معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی: دو روش برای لغو فروش سهام عدالت
واکنش رئیس سابق بانک مرکزی به اظهارات رئیسی
رئیس انجمن سنگ آهن ایران: پرداخت حق دلالی توسط فولاد مبارکه برای خرید سنگ آهن ارزان
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون وزیر راه و شهرسازی: راه اندازی صندوق زمین و مسکن در بورس کالا از نیمه دوم سال
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت و گو با «کالاخبر» اظهار داشت: همکاری میان وزارت راه و شهرسازی و بورس کالا از ماه ها قبل آغاز شد که این همکاری از چند جنبه پیگیری شده که تاکنون نیز نتایجی مثبتی در این حوزه ها حاصل شده است.
محمودزاده گفت: یکی از همکاری های مشترکی که قرار است با بورس کالا صورت بگیرد ایجاد صندوق زمین و مسکن است که مصوبه اصلاح آیین نامه آن از دولت گرفته شد و به شرکت های و سازمان های مرتبط با وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کردیم تا پروژه هایی در این حوزه برای راه اندازی صندوق مذکور ارائه کنند.
وی افزود: استفاده از این بستر برای بخش خصوصی از گذشته وجود داشته اما با ورود شرکت ها و سازمان های وزارت راه و شهرسازی که می توانند پروژه های با مقیاس بزرگ تر را ارائه کنند، چشم انداز مطلوبی برای صندوق زمین و مسکن در بورس کالا وجود دارد.
معاون وزیر راه ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی به موضوع استفاده از بازار سرمایه به عنوان تامین سرمایه ویژه نگاه می کند تا بتواند کمبود منابع مالی که امروز در این بخش وجود دارد را تامین کند و از طرفی مردم نیز قادر به حفظ سرمایه های خرد با حضور در بازار مسکن باشند؛ در برنامه داریم از طریق ابزارهای مالی بازار سرمایه شرایطی مهیا شود تا طی مراحل چندگانه ای مردم با سرمایه گذاری در بخش تولید مسکن، سرمایه و ارزش اقتصادی سرمایه خود را حفظ کنند و همچنین افرادی که متقاضی مسکن هستند نیز بتوانند به خواسته خود برسند؛ این رویه با انتشار اوراق سلف موازی مسکن یا همان فروش متری مسکن در بورس نیز قابلیت پیاده سازی دارد.
محمودزاده در پاسخ به این پرسش که اجرایی شدن همکاری با بورس کالا برای راه اندازی صندوق زمین و مسکن چه زمانی عملیاتی می شود؟ گفت: این پروژه براساس برنامه زمان بندی موجود در نیمه دوم سال جاری اجرایی خواهند شد که البته بورس کالا باید مجوزهای قانونی را از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ کند.
*مدیرعامل فرابورس ایران: لزوم بهروزرسانی تکنولوژی و تزریق نوآوری در صنعت خودروز
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مدیرعامل فرابورس ایران در میز صنعت خودرو و قطعهسازان که با حضور رئیس سازمان بورس در محل این سازمان به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: تحقیق و توسعه در صنعت خودرو پیشتر موضوعی استراتژیک بوده که امروزه در دنیا برای بهبود و پیشرفت در این صنعت و ایجاد نوآوری و به روزرسانی آن از سرمایههای جسورانه شرکتی بهره میبرند و در ایران نیز باید به این سمت حرکت کنیم.
امیر هامونی عنوان کرد: با تزریق نوآوری، افزایش کیفیت و بهروزرسانی تکنولوژی و استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی در بازار سرمایه نظیر صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی، شتابدهندههای صنعت خودرو و غیره، موضوع تامین مالی و وابستگی قطعهسازان به خودروسازان داخلی کم شده و حتی میتوانند محصولات خود را به شرکتهای بزرگ دنیا نیز بفروشند.
وی به تفاهم نامه فرابورس و بورس دمشق اشاره کرد و افزود: طبق این تفاهم نامه شرکت های ایرانی که در سوریه تولید می کنند بتوانند سهام خود را در بورس دمشق معامله کرده و فرابورس نیز کار آنان را تسهیل کند.
به گفته هامونی مراودات فرابورس با بورس دمشق در حال انجام است، بنابراین با فعال کردن این حوزه، شرکت هایی که در دمشق تولید دارند برای تامین مالی می توانند از ظرفیت های بورس سوریه برای پذیرش استفاده کنند.
وی درباره اوراق گام گفت: طی جلسه ای با بانک مرکزی، بانک های رفاه و مسکن آمادگی خود را برای انتشار اوراق گام اعلام کردند تا بتوانند برای صنعت خودرو و سایر صنایع و زنجیره ارزشی گام هایی مهم بردارند.
*معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی: دو روش برای لغو فروش سهام عدالت
به گزارش خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان،فریبا اخوان معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی در پاسخ به این پرسش که آیا افراد میتوانند از درخواست فروش سهام عدالت خود انصراف دهند؟ اظهار کرد: افراد میتوانند درخواست فروش سهام عدالت خود را با مراجعه به کارگزاری و یا بانکی که درخواست خود را ثبت کردند، لغو کنند.
این مقام مسئول در ادامه گفت: همچنین افراد میتوانند با مراجعه به وب سایت sahamedalat.ir و استفاده از گزینه انصراف، نسبت به انصراف از فروش سهام عدالتی که درخواست آن را قبلا ثبت کردند، اقدام کنند.
اخوان در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از افراد که در زمان آزاد سازی سهام عدالت، سهام خود را فروختهاند، تا کنون وجه آن را دریافت نکردهاند؟ اظهار کرد: این گونه افراد دو دسته هستند. دسته اول افرادی هستند که بنا به دلایلی همانند مغایرت اطلاعات هویتی، حساب بانکی، عدم ثبت شماره تلفن همراه به نام فرد و مشخص نبودن کارگزار، درخواست ثبت فروش آنان از ابتدا با مشکل همراه شده که این گروه برای حل این مشکل باید این مغایرتها را برطرف کنند.
این مقام مسئول تصریح کرد: دسته دوم افرادی هستند که درخواست خود را برای فروش به کارگزاری و یا سیستم بانکی ارائه داده و ثبت کردند، اما به دلیل متوقف شدن فروش سهام عدالت در وضعیت «ثبت درخواست فروش» قرار دارند و در حقیقت به دلیل این توقف، سهام عدالت آنان به فروش نرفته است. این افراد باید تا آغاز فروش مجدد سهام عدالت صبر کنند تا در ادامه فرآیند ثبت یا فروش سهام عدالت، درخواست این گروه از سهامداران نهایی و مبلغ فروش به حساب آنان واریز شود.
*واکنش رئیس سابق بانک مرکزی به اظهارات رئیسی
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالناصر همتی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: آقای رئیسی در مجلس تاکید کردند که بانک مرکزی باید از حالت توصیه به بانکها خارج شده و نظارت جدی و اقدام و عمل داشته باشد. در این خصوص نکاتی را به اختصار تاکید میکنم:
بانک مرکزی در طول سه سال گذشته اقدامهای جدی برای نظارت بر بانکها، رفع ناترازی آنها، ادغام و سرپرستی بانکهای مشکل دار و امهال تسهیلات با رعایت الزامات فقهی و شرعی انجام داد. اگر بانک مرکزی بخواهد بر بانکها نظارت بیشتر و جدیتر داشته باشد، دو اقدام مهم باید انجام دهد؛
۱) بر اساس استانداردهای مالی بینالمللی میبایست فعالیت عمده بانکها خصوصاً دولتی را به خاطر نداشتن کفایت سرمایه، متوقف کند و این اقتدار نظامی به بانک مرکزی داده شود که مانند سایر نقاط دنیا به محض تشخیص ناسالم بودن فعالیت یک بانک، در مورد آن بانک تصمیم گرفته و عمل کند و منتظر فرآیندهای طولانی حقوقی و مصلحت اندیشی نشود.
۲) مانع از پرداخت تسهیلات تکلیفی مجلس و دولت که نقش عمده در خلق نقدینگی دارد، بشود که این خود نیازمند اصلاح ارتباط مالی دولت و بانک مرکزی و چاره سازی برای تأمین کسری بودجه زیاد دولت است.
لازمه تحقق نظارت جدیتر بر بانکها خصوصاً توانگری مالی آنها در اولین قدم تأمین حداقل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه برای تحقق کفایت سرمایه لازم بانکها و در غیر این صورت محدودسازی تسهیلات تکلیفی دولت به بانکهاست که منتظر تحقق وعده اقدام دولت در این خصوص میمانیم.
*رئیس انجمن سنگ آهن ایران: پرداخت حق دلالی توسط فولاد مبارکه برای خرید سنگ آهن ارزان
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهرداد اکبریان در رابطه با فعالیتهای فولاد مبارکه در تهیه سنگ آهن گفت: فعالیتهای فولاد مبارکه در خرید سنگ آهن و نحوه پرداخت هزینههای این شرکت درست و پسندیده نیست. اگر این شرکت از طرق قانونیتر مانند بورس برای خرید سنگ آهن اقدام میکرد، نیازی به هزینههایی مبنی بر پاداش فروش سنگ آهن نداشت.
وی در ادامه توضیحات خود تصریح کرد: افرادی که این پاداشها و مبالغ را گرفتهاند، نامشخص هستند و معلوم نیست که این افراد در تولید مواد معدنی دست مستقیم دارند و یا افرادی بیرون از گود هستند. به طور قطعی میتوان گفت که این افراد تنها واسطه بین حلقههای زنجیره هستند و عملاً، یک هزینه اضافه برای شرکت فولاد مبارکه درست کردهاند.
رئیس انجمن سنگ آهن کشور با تأکید بر سیاستهای غلط فولاد مبارکه، اضافه کرد: اگر مدیران این مجموعه بزرگ در حوزه تولید فولاد از ابتدای کار با ما مشورت میکردند، قطعا ما به آنها پیشنهاد میدادیم که به صورت شفاف با ما قرارداد ببندند و یا از طریق بورس سنگ آهن خریداری کنند و بورس را به رسمیت بشناسند تا نیازی به پرداخت گزاف به واسطهها نباشد.
اکبریان درباره علت این اقدامات فولاد مبارکه گفت: علت اصلی این نوع عملکردهای فولاد مبارکه این است که این شرکت قصد دارد سنگ آهن را به قیمت واقعی خریداری نکند و به این منظور، کمیسیون به دلالان پرداخت کرده است.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 24 مرداد ماه، میزبان دادوستد 152 هزار و 770 تن سیمان بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 10 هزار تن گندله سنگ آهن، 25 هزار تن کنسانتره سنگ آهن، 16 هزار تن آهن اسفنجی، 4 هزار و 895 تن آلومینیوم، 140 تن شمش روی، 4 هزار و 400 تن مس کاتد، 3 هزار تن مس کم عیار و 120 تن سولفورمولیبدن معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران نیز در این روز معامله 14 هزار و 600 تن وکیوم باتوم، 730 تن قیر، یک هزار و 455 تن اسلاک واکس، 299 تن روغن پایه، 50 تن آرگون، 37 هزار تن لوب کات، 4 هزار و 888 تن مواد پلیمری و 3 هزار و 38 تن مواد شیمیایی را تجربه کرد.
تالار صادراتی بورس کالای ایران هم شاهد معامله 6هزار و 610 تن قیر، 200 تن پلی وینیل کلراید، 7 هزار تن گوگرد و 520 تن اسلاک واکس بود.
همچنین 75 تن اکسید آلومینیوم، 268 تن دوده صنعتی و 40 تن منو کلرو استیک اسید نیز در بازار فرعی بورس کالای ایران معامله شد.