خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 3 بهمن 1400

سر خط مهمترین خبرها:
خاندوزی: پرداخت وامهای بدون ضامن آغاز شد
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه؛ صدور مجوز برای فروش اموال منقول و غیرمنقول دستگاهها در بورس کالا
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس: شرکتهای بورسی و فرابورسی برای واریز سود از طریق سجام اقدام کنند
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی: ۸ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص یافت
عضو سابق شورای عالی بورس: زمینهسازی ریزش بورس با تصمیمات اشتباه «همتی» در دولت دوازدهم
توسعه صندوقهای پروژه در گرو ثبات اقتصادی
آخرین اخبار بورس کالا
*خاندوزی: پرداخت وامهای بدون ضامن آغاز شد
به گزارش خبرگزاری مهر سید احسان خاندوزی، در توئیتر نوشت: الوعده وفا؛ با بخشنامه وزارت اقتصاد و پیرو جلسه هفته قبل آقای رئیسجمهور، بانکهای زیرمجموعه این وزارت مکلف شدند تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان افراد حقوقبگیر و مستمریبگیر دارای رتبه اعتباری مناسب (از بانک محل دریافت حقوق خود) را “بدون ضامن” انجام دهند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور هفته گذشته در نشست با تیم اقتصادی دولت و مدیران ارشد بانکهای دولتی و خصوصی به بانکها دستور داد که نوع وثیقهگذاری وامهای زیر ۱۰۰ میلیون تومان را بهگونهای تغییر دهند تا مردم بتوانند بر مبنای اعتبارسنجی تسهیلات خُرد را آسانتر دریافت کنند.
*سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه؛ صدور مجوز برای فروش اموال منقول و غیرمنقول دستگاهها در بورس کالا
به گزارش «کالاخبر» به نقل از فارس، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: کمیسیون تلفیق به دولت اجازه داد که مجوز لازم به صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری داده شود تا آنها از محل واگذاری نفت و میعانات نفتی با نامه مکتوب این صندوقها و بر اساس قیمت روز صادراتی این محموله ها واگذار شود.
وی خاطرنشان کرد: به روسای دستگاهها و استانداران هم مجوز دادیم که اموال منقول و غیر منقول را پس از تایید کارگروه های استانی و مصوبه هیئت وزیران از طریق مزایده و حراج عمومی در بورس کالا و به صورت الکترونیکی به فروش برساند ضمن اینکه درآمد آن هم بایستی به صندوق عدالت و پیشرفت ایرانیان آورده شود.
سخنگوی کمیسیوت تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: به دولت اجازه دادیم تا سقف ۳۵ هزار میلیارد تومان سهام منقول و غیرمنقول خود را در شرکتهای دولتی در بورس به فروش برساند ضمن اینکه بانک ها هم باید سه برابر تسهیلات را در حوزه عدالت و اشتغال تسهیلات بدهند.
*مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس: شرکتهای بورسی و فرابورسی برای واریز سود از طریق سجام اقدام کنند
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن انصاری مهیاری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با ارسال نامهای به مدیران عامل شرکتهای بورسی و فرابورسی اعلام کرد: از ابتدای سال تا کنون سود سهام 249 شرکت از طریق سامانه سجام به حساب سهامداران پرداخت شده و بیش از 20 شرکت نیز در حال تکمیل فرآیند پرداخت سود سهام از سامانه سجام هستند.
طبق مکاتبه 30 دی، شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام آمادگی کرده در راستای تسهیل امور سهامداران و با توجه به زیر ساخت های فراهم شده، سود متعلق به سهامداران را از طریق حساب های بانکی معرفی شده در سامانه پرداخت کند.
لذا ضروری است سایر ناشران جهت سهولت در دسترسی سهامداران به سود سهام، اقدامات لازم جهت پرداخت سود سهامداران از طریق شرکت سپرده گذاری را انجام دهند.
*رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی: ۸ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص یافت
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی غضنفری رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در خصوص منابع اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی به منظور حمایت از بورس گفت: در مجموع 510 میلیون دلار معادل 12 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص مییابد که تاکنون در سه مرحله این پرداخت انجام شده است.
وی گفت: آخرین مرحله آن چهارشنبه هفته گذشته به مبلغ 650 میلیارد تومان بود و در مجموع مبلغ سه قسط به حدود سه هزار میلیارد تومان رسید.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: همچنین پنج هزار میلیارد تومان دیگر طلب ما از سازمان امور مالیاتی بوده که آن نیز به صندوق تثبیت داده شده است و بقیه منابع نیز بزودی به صندوق تثبیت واریز میشود.
غضنفری ادامه داد: ما این اجازه را دریافت کردهایم که به صورت سرمایهگذاری بتوانیم سهام خریداری کنیم و در عین حال اجازه داریم به صورت حساب سپرده گذاری با نرخ 11 درصد این منابع را در اختیار صندوق تثبیت بازار قرار دهیم که امیدواریم این موضوع بتواند موجب تحرک و بازگشت اعتماد بورس شود.
غضنفری افزود: دریافتکنندگان تسهیلات ارزی برای بازپرداخت این تسهیلات تعلل میکنند تا شاید بتوانند آن را به صورت ریالی آن هم با قیمت ارز ترجیحی 4200 تومانی بازپرداخت کنند در حالیکه این اجازه را نخواهیم داد، زیرا در این صورت منابع صندوق تحلیل میرود.
وی گفت: یکی از این بخشها نیروگاهها هستند که چهار میلیارد دلار تسهیلات دریافت کرده و برای بازپرداخت آن دست نگه داشتهاند درحالی که نرخ بازپرداخت باید براساس نرخای تی اس محاسبه شود.
*عضو سابق شورای عالی بورس: زمینهسازی ریزش بورس با تصمیمات اشتباه «همتی» در دولت دوازدهم
“شاهین چراغی” در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به صحبتهای اخیر «عبدالناصر همتی»، رئیس سابق بانک مرکزی اشاره کرد و افزود: در چند روز گذشته رئیسجمهوری از افزایش درآمد ارزی کشور خبر داد که به دنبال آن «همتی» کلیپی را منتشر و اعلام کرد که این افزایش تحت تأثیر تغییرات ایجاد شده در کامودیتیها یا نرخ جهانی صورت گرفته است.
عضو سابق شورای عالی بورس به نیاز بخش خصوصی و مردم به آرامش در حوزه سیاسی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد انتقاداتی به عملکرد مسئولان دولتی صورت بگیرد، بهتر است در ابتدا عملکرد “همتی” در دولت دوازدهم مورد توجه باشد و ایرادات فعالیتهای وی ارزیابی شود؛ چراکه وی هیچگاه به توصیههای کارشناسی بخش خصوصی توجه نمیکرد.
وی با بیان اینکه “همتی” هیچ نوع تعاملی را با بازار سرمایه نداشت و حتی مصوبات شورای بورس را در جهت حمایت از بازار سرمایه به چالش میانداخت، گفت: همتی در ابتدای سال ۹۹ به واسطه کاهش شدید و غیرواقعی کردن نرخ بهره بانکی باعث شد تا حجم نقدینگی بیشتری به سمت بورس هجوم آورد و زمینه افزایش شتابان شاخص بورس فراهم شود.
چراغی خاطرنشان کرد: زمانی که «عبدالناصر همتی» به عنوان رئیس بانک مرکزی انتخاب شد، دستور داد تا سرعت گردش پول و نقل و انتقال ریال در تراکنشها همزمان با محدودیت سرعت انتقال پول اعمال شود.
چراغی ادامه داد: هجوم مردم به سمت رمزارزها، تعطیلی صرافیهای مجاز و عدم برخورد با صرافان غیرمجاز در جابجایی ارز، جابجایی راحت ریال از طریق شبکه بانکی بدون هیچگونه نظارت بر درگاههای ریالی و دستگاههای POS غیرمجاز از جمله مواردی بود که در زمان مدیریت همتی اتفاق افتاد و هیچ اقدام موثری نیز از سمت وی صورت نپذیرفت.
*توسعه صندوقهای پروژه در گرو ثبات اقتصادی
احسان رضاپور در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) در خصوص اهمیت وجود صندوقهای سرمایهگذاری و حمایت از تامین سرمایه در گردش پروژههای مختلف، گفت: یکی از بهترین ابزارهایی که میتواند در تامین مالی پروژهها مورد استفاده قرار گیرد صندوقهای تامین مالی پروژه است.
این کارشناس بازار سرمایه و مشاور سرمایهگذاری در تشریح نحوه فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری، گفت: این صندوقها با جمعآوری منابع سرگردان در اقتصاد اقدام به تامین مالی پروژههای اقتصادی میکنند؛ از فواید این صندوقها میتوان به سودآوری جذاب و قابلیت نقد شوندگی سریع برای سرمایهگذار اشاره کرد. همچنین این صندوقها سازوکاری حمایتی برای تولید و اشتغال کشورها هستند.
وی افزود: با توجه به قوانین و مقرراتی که این امکان را ایجاد کرده که واحدهای این صندوق تبدیل به سهام شوند، طبیعتا این پروژهها میتوانند منافع بزرگی را در شرکتهای بورسی و فرابورسی برای سهامداران و دارندگان طی زمان مشخصی رقم بزنند.
وی در تشریح عوامل نارسایی صندوقهای سرمایهگذاری پروژه در کشورمان، گفت: در ایران به دلیل پیچیدگیها و ابهاماتی که در بحثهای مختلف اعم از موضوعات مالیاتی، پایان دوره فعالیت صندوقها و قواعدی که درباره تضامین و ریسکهای پذیرش صندوقهاست؛ چالشهای زیادی بر سر راه سرمایهگذاری یا تخصیص سرمایه برای فعالیتهای مولد از طریق صندوقهای سرمایهگذاری وجود دارد.
وی در کنار کاهش ریسک پیششرط دیگر اقبال به صندوقهای سرمایهگذاری را افزایش ثبات اقتصادی دانست و اظهار داشت: شرایط تحریمی و تورمی، اهداف سرمایه سرمایهگذاران را از صندوقهای پروژه دور میکند و اساسا نمیتوان از صندوقها انتظار معجزه در چنین شرایط اقتصادی داشت.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اساسا سرمایهگذاری ارتباط مستقیمی با ثبات اقتصاد دارد، درجه اهمیت ثبات در صندوقهای پروژه به مراتب بیشتر از دیگر بازارهاست.
رضاپور تصریح کرد: اگر پیششرطهای بیان شده به درستی ایجاد شوند، مقولههای شیوه اجرا، کنترل و مدیریت پروژهها و تخصیص منابع نیز موارد مهمی در تحقق مطالبات تولیدی و سرمایه گذاری در صندوقهای پروژه است.
* آخرین اخبار بورس کالا
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 15 هزار و 340 تن قیر نیز معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی هم معامله 4 هزار و 25 تن شمش بلوم، یک هزار و 435 تن میلگرد، 3 هزار و 818 تن تیرآهن و 280 تن ریل آهن را تجربه کرد.
در تالار سیمان هم 616 هزار و 566 تن سیمان به فروش رسید.
همچنین در این روز معامله 883 عدد کنتور برق از سوی شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان بر تابلوی مناقصه بورس کالای ایران ثبت شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم در این روز شاهد دادوستد 4 هزار و 492 تن مواد شیمیایی، 3 هزار و 484 تن مواد پلیمری، 100 تن آرگون و 92 تن پارافین بود.
بازار فرعی هم معامله 3 هزار و 113 تن میلگرد کلاف و الیاف استیپل پلی استر را تجربه کرد.
در مجموع 652 هزار و 160 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.