خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 28 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
وزیر اقتصاد: باید موانع خوبی برای بازارهای سفته بازی ایجاد کنیم
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: حمایت و تقویت بازار سرمایه در بودجه ۱۴۰۱ مطالبه نمایندگان است
عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی: فرصتهای طلایی بودجه ۱۴۰۱ با محوریت انرژی
رییس سازمان بورس: صندوق بازارگردانی برای مدیریت سرمایهگذاریهای استانی سهام عدالت
با حکم رئیس جمهور؛ قائم مقام بانک مرکزی منصوب شد
خبر خوب برای بورسیها؛ فرمول محاسبه نرخ بهره مالکانه معادن برای سال آینده تغییر نکرده است
آخرین اخبار بورس کالا
*وزیر اقتصاد: باید موانع خوبی برای بازارهای سفته بازی ایجاد کنیم
به گزارش بورس24 : وزیر اقتصاد در برنامه نگاه یک اظهار کرد: باید در مقابل قیمت گذاری دستوری مقاومت کنیم و باید فشار مالیاتی بر رسمی ها کم شود.
وی ادامه داد: خود فعال اقتصادی دلسوز تر از کارمند آن سوی میز است. علیرغم این که برخی اقداماتی که باید انجام شود خلاف کارهایی است که قبلا انجام می گرفته اما باید ساختار شکنی صورت گیرد. باید موانع خوبی برای بازارهای سفته بازی ایجاد کنیم نظیر مسکن ارز طلا و … و کاهش تورم نقطه به نقطه را خواهیم داشت.
وی گفت: تلاش کردیم تا از طریق اموال مازاد و اوراق به جای استقراض از بانک مرکزی کسری بودجه را حل کنیم.
به گفته وی به تدریج ارز 4200 و برای برخی اقلام حذف خواهد شد. با هماهنگی مجلس کار به گونه ای انجام خواهد شد که کمترین آسیب به مردم وارد شود.
خاندوزی افزود: به زودی در خصوص عملکرد ناظرها شفاف سازی های خوبی صورت می گیرد. مقام ناظر چطور عمل می کند؟ مردم سوال دارند. شفاف سازی های خوبی در زمینه نظارت شاهد خواهند بود.
وی تصریح کرد: در کل این دوره و تا به امروز، دولت به میزان ۵۹ هزار میلیارد تومان اوراق نقدی منتشر کرده است. همچنین، ۷۰ هزار میلیارد تومان بابت اوراق قبلی به بازار و مردم بازگردانده شده است.
وی ادامه داد: یعنی دولت نه تنها معادل اوراقی که منتشر شده، برنگردانده است، بلکه وضعیت دولت به میزان ۱۱ هزار میلیارد تومان نیز منفی است. به عبارت دیگر، در این دو سه ماه گذشته، دولت نه تنها از بازار سرمایه برداشتی نداشته است، بلکه منابعی را نیز به بازار برگردانده است.
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: حمایت و تقویت بازار سرمایه در بودجه ۱۴۰۱ مطالبه نمایندگان است
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر آنکه مجلس از بازار سرمایه نهایت حمایت را خواهد کرد به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: با توجه به اینکه بازار سرمایه را بخش خصوصی و فعال در پیشرفت اقتصادی کشور میدانیم، بنابراین، حمایت و تقویت از بازار سرمایه امری ضروری است بنابراین در بودجه 1401 مواردی که بتواند به این بازار و رشد و توسعه آن کمک کند مورد توجه شخص نمایندگان است.
رجب رحمانی با اشاره به موضوع کاهش ۵ درصدی مالیات بر تولید عنوان کرد: با کاهش مالیات تولید، انگیزه و جذابیت برای سرمایهگذاری در حوزه تولید افزایش یافته و سرمایههای مردمی به سمت تولید روانه خواهد شد.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق و برنامه و بودجه موضوعات مربوط به بازار سرمایه را پیگیر بوده و در جهت تقویت بازار تلاش خواهیم کرد.
رحمانی اظهار کرد: نمایندگان مجلس در صدد هستند اعتماد از دست رفته گذشته بازار سرمایه را احیا کنند و بدون شک با کسانی که قصد آسیب به بازار سرمایه دارند، برخورد می شود.
*عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی: فرصتهای طلایی بودجه ۱۴۰۱ با محوریت انرژی
عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۱ فرصتهای خوبی را برای بازار سرمایه ایجاد میکند به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: با توجه به اینکه برخی اوقات نقدینگیها با حجم بسیار بالایی در جامعه به بخشهای مختلفی چون مسکن، ارز و طلا سرک می کشد، با کاهش ۵ درصدی مالیات بر تولید و به منظور حمایت از بخش تولید، به نظر میرسد، تولیدکنندگان تشویق شده و به سمت تولید و توسعه بیشتر و بازار سرمایه حرکت میکنند.
حسین زاده درباره نرخ سوخت و خوراک صنایع تصریح کرد: تا امروز هیچگونه افزایشی مربوط به نرخ سوخت و خوراک صنایع در دستور کار نیست. با توجه به اینکه حدود ۷۸ درصد پتروشیمیهای کشور در قالب سهام عدالت متعلق به وزارت دفاع، نفت و به صورت دولتی است، باید نقش آفرینی دولت در این زمینه بیشتر باشد و تدابیر درستی برای آن انجام شود.
نایب رییس مجمع نمایندگان استان فارس ادامه داد: با توجه به اینکه گاز کشور که خوراک اولیه بسیاری از پتروشیمیها است و آنها در حال مصرف آن هستند، درصدد هستیم به شکلی پتروشیمیها را در قالب قانون مکلف به نقش آفرینی بیشتر در جامعه کنیم تا در قالب مسئولیتهای اجتماعی اثرگذاری بیشتری داشته باشند و خود به دنبال برق و آب و گاز و نیازهای اساسی خود بروند تا صنعت دچار آسیب نشود.
حسین زاده خاطر نشان کرد: با توجه به پرداخت ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی، قرار است چند دهک اول جامعه معاف از مالیات و یارانه انرژی شوند و در عوض با افراد پرمصرف برخورد سختگیرانه صورت گرفته و در صورت نیاز جریمه بشوند. امیدواریم توازنی در بحث اقتصاد انرژی، یارانه انرژی و مسئولیت های اجتماعی که مربوط به مردم است، صورت گیرد.
*رییس سازمان بورس: صندوق بازارگردانی برای مدیریت سرمایهگذاریهای استانی سهام عدالت
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مجید عشقی درباره شرکتهای سرمایهگذاری استانی مرتبط با سهام عدالت و الگوی مدیریت آنها به فارس گفت: شرکت های سرمایهگذاری استانی در بورس حضور دارند و مشغول فعالیت هستند. تفاوت سرمایهگذاری های معمولی با سرمایهگذاری استانی سهام عدالت این است که شرکتهای دیگر سهامدار عمده و مدیریت حرفهای دارند. در سرمایهگذاری استانی هم کانون تخصصی شرکتها تعریف شده که متولی سرمایه گذاری های استانی است و وظایفی را باید بر عهده بگیرد.
وی افزود: وقتی مجامع و انتخابات شرکتهای استانی سرمایهگذاری عدالت برگزار شود، شرکتها به فعالیت ادامه خواهند داد. لازم است برخی هماهنگی ها بین سهامداران عمده انجام شود که میتواند در کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی صورت گیرد. در مورد مدیریت شرکتهای سرمایه پذیر عدالت و بازارگردانی سهام شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید هماهنگی توسط کانون تخصصی انجام شود. الگوی ایدهال در مورد اداره شرکت های سرمایهگذاری استانی اعمال مدیریت از طریق کانون تخصصی و هماهنگی بین شرکت ها خواهد بود.
عشقی درباره ادعای کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی مبنی بر برداشت 2 هزار میلیارد تومان از پول سرمایهگذاری ها برای بازارگردانی در حالی که قیمت سهام آنها از 100 تومان روز عرضه به 60 تومان رسیده، توضیح داد: روش قبلی مدیریت سهام عدالت و سرمایهگذاری های استانی ایراداتی داشت و آسیبهایی وارد کرد. بسته ای پیشبینی شده که سهام شرکتهای استانی از طریق صندوق بازارگردانی اختصاصی مدیریت و معضل افت قیمت آنها رفع شود. ارزش سهام شرکتهای استانی باید به ارزش ذاتی برسد و معاملات آنها روان شود.
*با حکم رئیس جمهور؛ قائم مقام بانک مرکزی منصوب شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی و با تصویب مجمع عمومی فوق العاده بانک مرکزی، رئیس جمهور طی حکمی دکتر اصغر ابوالحسنی هستیانی را به سمت قائم مقام بانک مرکزی منصوب کرد.
اصغر ابوالحسنی هستیانی دارای دکترای اقتصاد، گرایش اقتصاد پولی است و پیشتر در مسئولیتهایی همچون عضو هیئت عامل و معاون اقتصادی بانک مرکزی، معاون وزیر اقتصاد در امور بانک و بیمه و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی، عضو هیئت مدیره بانک بین المللی توسعه اسلامی (IDB)، عضو هیئت مدیره بانکهای صادرات و انصار، عضو شورای فقهی بانک مرکزی، عضو شورای فرعی پول و اعتبار، عضو شورای عالی بیمه، عضو شورای عالی آمار کشور، عضو هیئت نظارت بر مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزها، نماینده دولت در هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و قائم مقام دانشگاه پیام نور فعالیت داشته است.
از وی همچنین دهها مقاله علمی و پژوهشی در حوزههای اقتصاد کلان، پولی و بانکی، به ویژه در زمینه اقتصاد و بانکداری اسلامی به چاپ رسیده است.
*خبر خوب برای بورسیها؛ فرمول محاسبه نرخ بهره مالکانه معادن برای سال آینده تغییر نکرده است
به گزارش ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، پیش از انتشار لایحه بودجه سال آینده گمانه زنی هایی مختلفی در رابطه با افزایش میزان درصد بهره مالکانه در محافل خبری مطرح شده بود که بررسی ها نشان می دهد با وجود اینکه پیشبینی درآمدهای دولت از موضوع بهره مالکانه دو برابر شده اما فرمول محاسبه آن تغییر نکرده و جای هیچ نگرانی برای سهامداران وجود ندارد.
بنا بر این گزارش، به طور کلی معادن کشور بر اساس مالکیت پروانه بهرهبرداری، باید نسبت به پرداخت یکی از دو نوع هزینه اقدام کنند که عبارتند از حقوق دولتی و بهره مالکانه. بر اساس ماده ۱۴ قانون معادن مصوب سال ۱۳۷۰، دارندگان پروانه بهرهبرداری از معادن، مکلف به پرداخت حقوق دولتی هستند و حسب ماده یک قانون مزبور -با اصلاحات صورت گرفته در سال ۱۳۹۰- حقوق دولتی عبارت است از: «سهم دولت که ناشی از استخراج، بهره برداری و برداشت هر واحد از ماده یا مواد معدنی»
در قانون بودجه سال ۱۴۰۰، این رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود که بررسیها نشان میدهد بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان برای این ردیف درآمدی، تا پایان سال محقق خواهد شد. حالا سازمان برنامه و بودجه منابع مزبور را در لایحه بوجه سال آینده، ۴۰هزار میلیارد تومان در نظر گرفته این در حالیست که درصد اخذ بهره مالکانه معادن ثابت خواهد بود و فرمول بهره مالکانه تغییری نخواهد کرد و از سوی دیگر هیچ الزامی به تحقق این عدد نخواهد بود.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار سیمان بورس کالای ایران روز شنبه 27 آذرماه، میزبان دادوستد 921 هزار و 40 تن سیمان بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی 7 هزار و 204 تن میلگرد، 5 هزار تن شمش بلوم و 400 تن کک معامله شد.
تالار صادراتی نیز در این روز شاهد معامله 9 هزار و 380 تن قیر بود.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم دادوستد 15 هزار تن وکیوم باتوم، 12 هزار تن لوب کات، 12 هزار تن مواد شیمیایی، 3 هزارو 292 تن مواد پلیمری، یک هزار و 600 تن گوگرد، 125 تن قیر، 78 تن روغن پایه و یک هزار و 40 تن PDA TAR را تجربه کرد.
همچنین بازار فرعی نیز میزبان معامله 75 تن پشم شیشه بود.
در مجموع 989 هزار و 604 تن کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.