خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 25 مهر 1400

بر سر خط مهمترین خبرها:
مخبر مصوبه تعیین وزیران برای عضویت در شورای عالی اداری را ابلاغ کرد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: مداخله دولت در بازار سرمایه با تأکید بر شفافیت و نظارت
با تصویب سازمان بورس: دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس و فرابورس اعلام شد
حذف الزام عرضه محصولات لوله و پروفیل فولادی در بورس کالا
اعتمادزدایی از بورس، با رفتار سلیقهای ناظر بازار
آخرین اخبار بورس کالا
*مخبر مصوبه تعیین وزیران برای عضویت در شورای عالی اداری را ابلاغ کرد
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی دفتر هیات دولت، با امضای محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری مصوبه مربوط به تعیین وزیران منتخب برای عضویت در شورای عالی اداری ابلاغ شد.
هیات وزیران ، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد ماده (۱۱۴) قانون مدیریت خدمات کشوری، وزریران منتخب خود را برای عضویت در شورای عالی اداری تعیین کرد.
بر این اساس، وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری و امور اقتصادی و دارایی به عنوان اعضای منتخب هیات وزیران در شورای عالی اداری تعیین شدند.
محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری همچنین مصوبه مربوط به تعیین اعضای جدید شورای عالی بورس را هم ابلاغ کرد.
در جلسه هیات وزیران ، سید موسی میرفیض فلاح شمس، علی سعیدی و احمد شعبانی با توجه به صلاحیت تخصصی، سلامت مالی و تجربه پیشین، به عنوان سه خبره مالی شورای عالی بورس تعیین شدند.
در این جلسه همچنین، رسول سعدی به عنوان خبره بورس کالا و علی امامی میبدی به عنوان خبره بورس انرژی انتخاب شدند.
*رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: مداخله دولت در بازار سرمایه با تأکید بر شفافیت و نظارت
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)؛ رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با رسانه ملی، ضمن بیان این مطلب که مداخله دولت در بازار سرمایه باید به شکلی باشد که شفافیت را افزایش دهد و نظارت کافی بر معاملات و انتشار اطلاعات داشته باشد گفت: مداخله دولتها در بازارها عمدتا منجر به انحراف در بازار میشود، دخالت دولت به این معنی که وارد بازار شود و سود قطعی دهد درست نیست.
دکتر مجید عشقی با بیان اینکه کار را با ایجاد ثبات در بازار سرمایه و بازگشت اعتماد سهامداران به بازار سرمایه آغاز کرده است، گفت: یکی از راههای ایجاد ثبات در بازار، بازدهی و سودآوری بلند مدت شرکتها است.
وی افزود: دخالت در سازوکار تولید و و سودآوری شرکتها باید به حداقل برسد به طوری که در طی یک تا دو سال اخیر، دولت از بحث مداخله در قیمتگذاری فاصله گرفته است و ما مطمئن هستیم بازار راه خود را پیدا میکند.
*با تصویب سازمان بورس: دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس و فرابورس اعلام شد
با تصویب سازمان بورس، دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس تهران و مبتنی بر حراج در فرابورس و اصلاحات بعدی آن نسخ میشود.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن اشعری زاد سرپرست مدیریت عملیات بازار شرکت فرابورس اعلام کرد: طبق نامه ۲۴ مهر سازمان بورس، دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس تهران و فرابورس به تصویب رسیده که به شرح پیوست قابل بهره برداری است.
بر این اساس، دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس تهران مصوب ۸ دی سال ۸۸ هیات مدیره سازمان بورس و اصلاحات بعدی و دستورالعمل فعالیت بازارگردانی مبتنی بر حراج در فرابورس مصوب ۱۷ اسفند سال ۹۲ هیات مدیره سازمان بورس و اصلاحات بعدی آن نسخ میشوند.
*حذف الزام عرضه محصولات لوله و پروفیل فولادی در بورس کالا
به گزارش ایسنا، آنوش رحام- دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی- در نامهای خطاب به سیفالله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت- به جلسههای برگزار شده در رابطه با بررسی کلیه ابعاد عرضه محصولات مختلف در بورس کالای کشور طی سالهای اخیر اشاره کرده و با بیان اینکه طبق تایید کمیته عرضه بورس کالا مبنی براینکه عرضه و فروش محصولات لوله و پروفیل فولادی، باتوجه به ماهیت، نوع خریداران و رقابتی نبودن فاقد امکان پذیرش در بورس هستند، خواستار حذف الزام عرضه محصولات مذکور در بورس کالا شد.
در متن نامه وی آمده است:
همانگونه که استحضار دارید در طول سه سال گذشته موضوع عرضه محصولات لوله و پروفیل در بورس کالا طرح و در تمامی مراجع ذیصلاح مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته است. نتیجتاً از آنجایی که مصرفکننده نهایی محصولات لوله و پروفیل، حلقه آخر زنجیره فولاد و عمدتاً اصناف مختلف هستند، پیرو بند ۱۹ ستاد تنظیم بازار مشخص شد امکان عرضه این محصولات در بورس کالا وجود ندارد و عنایتاً موضوع به مراجع ذیصلاح ابلاغ گردید که پیوست آن به ضمیمه به حضورتان ایفاد میگردد.
شایان ذکر است تولیدکنندگان لوله و پروفیل عمده محصولات خود را به طیف گستردهای از مشتریان در اصناف عرضه نموده که خود در تولید بیش از ۷۰۰ قلم کالای ریز و درشت اعم از قطعات و تجهیزات صنایع مختلف کاربرد دارند؛ لذا فروش این محصولات عملا به دلیل گستردگی، هم از حیث تنوع محصول و هم طیف مصرفکنندگان مختلف، قابلیت عرضه در بورس کالا ندارد.
ضمناً یادآور می گردد با توجه به عرضه ورق فولادی در بورس کالا و ضرورت تسویه به موقع LC و تعهدات مالی تولیدکنندگان لوله و پروفیل، عرضه این محصولات در بورس عملاً موجب به همریختگی و اختلال در قراردادهای جاری و آتی تولیدکنندگان با مشتریان میگردد. باتوجه به اینکه کلیه مقادیر تولید، عرضه و فروش محصولات لوله و پروفیل به منظور ایجاد شفافیت در سامانه جامع تجارت ثبت میگردد ، اطلاعات کامل سهمیه ورق، میزان تولید و فروش آن جهت هرگونه رصد و پایش در اختیار وزارتخانه متبوع است.
*اعتمادزدایی از بورس، با رفتار سلیقهای ناظر بازار
علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نامهای که توسط مدیر رصد فضای مجازی شرکت بورس در خصوص عدم برخورد فلهای با فعالین فضای مجازی منتشر شده اظهار کرد: در یکی دو سال اخیر حجم معاملات بازار سرمایه افزایش یافته است و ما شاهد یکسری نارسایی، سفته بازی و بازارسازی در بورس بودیم. همچنین در این مدت در برخی از کانالهای تلگرامی از سرمایه گذاران سوء استفاده شد. اما اینکه ابطال برخی معاملات توسط ناظران بازار بر مبنای مشاهدات آنان در فضای مجازی و تشخیص سیگنال شدن یک نماد در یک یا چند گروه تلگرامی صورت می گیرد، اقدامی اشتباه است.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: یکی از اختیاراتی که ناظر بازار سرمایه دارد، ابطال بخشی از معاملات و یا تمام نمادها بعد از ساعت بازار است. البته طبق قانون، رئیس سازمان بورس باید در پایان ساعت معاملات، معاملات آن روز را تایید کند و ظاهرا این اختیار از رئیس سازمان بورس تفکیک شده و به ناظر بازار سرمایه سپرده شده است.
وی تاکید کرد: واحد رصد فضای مجازی در جهت کاهش سو استفاده از سرمایهگذاران راه اندازی شد. اما طی مدتی که حجم معاملات افزایش یافت به تبع میزان سلیقهای و فلهای رفتار کردن ناظر بازار نیز افزایش یافت و این امر سبب نارضایتی بسیاری از معامله گران شد و مسائلی را نیز در کارگزاریها ایجاد کرد. چرا که ابطال معامله یکسری موارد تبعی به دنبال دارد.
تاجبر در رابطه با شایعهی مطرح شده در خصوص انحلال واحد رصد فضای مجازی در بورس گفت: شایعهای که در فضای مجازی در خصوص برکناری مدیر مربوطه بعد از صدور نامه برخورد با فعالین فضای مجازی به صورت فلهای و قهری، باید شفاف سازی شود.
وی بیان کرد: طرح این موضوع توسط مدیر رصد فضای مجازی شرکت بورس، اقدامی شجاعانه بود که نباید مورد بهتان قرار گیرد و واحدی تعطیل شود. تمام این حواشی به مدیریت وابسته است و باید توسط مدیریت مورد حمایت قرار بگیرد.
کارشناس بازار سرمایه افزود: لازم به ذکر است که این نامه موقعیت بحرانی را برای بازار سرمایه ایجاد کرده و خدشه عمیقی به اعتماد سرمایه گذاران وارد میکند، بنابراین باید سریع رسیدگی شود.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران، روز شنبه 24 مهرماه، میزبان دادوستد 17 هزار و 300 تن قیر، 6 هزار تن گوگرد و 55 تن عایق رطوبتی بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 4 هزار و 433 تن مواد پلیمری، 2 هزار و 342 تن مواد شیمیایی، یک هزار و 667 تن قیر، یک هزار تن لوب کات، 20 تن گوگرد و 16 هزار تن وکیوم باتوم معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 115 تن سبد تیرآهن، 10 هزار و 427 تن سبد میلگرد، 64 هزار و 300 تن ورق فولادی و همچنین 893 هزار و 180 تن سیمان بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران در این روز معامله 50 تن پشم شیشه را تجربه کرد.