خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 23 آبان 1400

سر خط مهمترین خبرها:
وزیر صمت: قیمتگذاری به ستاد تنظیم بازار واگذار شد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس؛ اقتصاد کشور را نمیتوان دستوری اداره کرد
مجلسیها: عدم فروش اوراق در بورس و تمرکز بر مالیات و کاهش هزینهها
مدیر ایمیدرو: بازار برای تولیدکنندگان قابل پیش بینی میشود
تولیت آستان قدس رضوی: تولید کارمزدی باید بر اساس توجیه اقتصادی انجام شود
آخرین اخبار بورس کالا
*وزیر صمت: قیمتگذاری به ستاد تنظیم بازار واگذار شد
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت در مصاحبهای تلویزیونی، از واگذاری تعیین قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار خبر داده و اعلام کرده است که بررسی قیمت گذاری خودروها به ستاد تنظیم بازار سپرده شده و این ستاد درباره این موضوع تصمیم گیری خواهد کرد.
سید رضا فاطمی امین در این مصاحبه، بر حمایت همه جانبه دولت از صنایع خودروسازی تاکید و تصریح کرد: سودآوری این صنعت برای دولت سیزدهم اولویت ویژهای دارد و ما با تمام توان این هدف را پیگیری میکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: از اهداف اصلی این وزارتخانه که با همکاری دیگر دستگاهها و اهتمام خودروسازان کشور پیگیری میشود، افزایش تیراژ و تولید خودرو است.
وی ضمن اشاره به اتفاقات اخیر پیرامون قیمتگذاری خودروها طی روزهای اخیر، اعلام کرد: بررسی قیمتگذاری خودروها به ستاد تنظیم بازار سپرده شده و این ستاد درباره این موضوع تصمیمگیری خواهد کرد.
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس؛ اقتصاد کشور را نمیتوان دستوری اداره کرد
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان و نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی، اعتمادسازی بین مردم را از اصلیترین راهکارها برای بحث اقتصادی کشور دانست و به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: اعتمادسازی و مشارکت مردم در بحثهای مختلف اقتصادی از مواردی است که دولت باید آن را سرلوحه کارهای خود قرار دهد.
نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه به قیمتگذاری دستوری اشاره کرد و گفت: اقتصاد کشور را نمیتوان دستوری اداره کرد و راهبردهای دولت باید به طور کامل مشخص و در جهت حمایت از همه مجموعهها و فعالان اقتصادی باشد.
حسن پور عنوان کرد: برای جذب سرمایه و سرمایهگذاران در تمامی زمینهها باید قوانین کشور محکم، پایدار و حداقل در یک برنامه ۵ ساله تدوین و تهیه شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مدیرانی که در هر بخشی انتخاب میشوند نباید بابت دستور یک فرد، با سرمایه اصلی کشور که اعتماد مردم است، بازی کنند.
وی تاکید کرد: ما باید از سرمایههای معنوی و مادی مردم حفاظت و پاسداری کنیم و ارتباط تنگاتنگی بین تصمیمگیران و تصمیمسازان، مجلس، قوه قضائیه و مجریه ایجاد کنیم.
حسن پور اظهار کرد: در بحث مسائل اقتصادی و تیم اقتصادی فعال در کشور نباید چندصدایی وجود داشته باشد زیرا این نشانه خوبی به سرمایه گذاران و کارآفرینان نیست.
*مجلسیها: عدم فروش اوراق در بورس و تمرکز بر مالیات و کاهش هزینهها
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، موسی شهبازی در خصوص دلایل کسری بودجه دولت در سال جاری به تسنیم گفت: ساختار درآمدی دولت، نیازمند تحولی جدی است. درآمدهای دولت پایدار نیست و منبع آن متزلزل و وابسته به نفت و درآمدهای نفتی هم وابسته به عوامل دیگری نظیر تنشهای سیاسی و قیمت جهانی نفت است.
وی افزود: سهم مالیات از درآمدهای دولت نیز به شدت پایین است. در بحث سایر درآمدهای دولت هم ضابطهمندی مشخصی وجود ندارد. ضمن اینکه نحوه استفاده دولت از اوراق اصولی نیست. در همه جای دنیا ابتدا در خصوص کسری بودجه شفافسازی میکنند و تراز عملیاتی دارند.
شهبازی در ادامه گفت: دولت نباید نگاه خرد و تک حوزهای داشته باشد و باید برآیند کل تصمیمات را در نظر بگیرد. در سال جاری نه تنها کسری بودجه علاج نشد ، بلکه با دمیدن در افزایش هزینهها و به خصوص حقوق و دستمزد این مشکل تشدید شد. از طرف دیگر ، درآمدهای نفتی نیز در طول سالیان اخیر کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: دولت اگر اقدام به فروش بیشتر اوراق کند ، بازار سهام از رونق خواهد افتاد. بنابراین در چنین شرایطی تصمیمگیری ساده نیست و اصلیترین راهکار ، کنترل هزینهها است . چرا که در حوزه درآمدها چندان دست بازی ندارد.
بیش از 80 درصد اعتبارات هزینهای شامل حقوق و دستمزد بوده و در صورت تصمیم دولت به تحول جدی در بودجه 1401 باید در حقوق و دستمزدهای نظام اداری، اصلاحی ایجاد کند.
همچنین دولت در بخش درآمدهای مالیاتی میتواند تحولات جدی ایجاد کند و نباید اقدامات را وابسته به بودجه کند. لذا باید هرچه سریعتر به منظور اصلاح قوانین مالیاتی لایحهای به مجلس ارائه دهد تا بتواند برای کسری بودجه حداقلی، زمینهسازی کند.
*مدیر ایمیدرو: بازار برای تولیدکنندگان قابل پیش بینی میشود
امیر صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به «کالاخبر» گفت: کشف پریمیوم به عنوان قرارداد بلندمدت، ثبات بهتری به بازارها می دهد چراکه قبل از تولید، مشتریان مشخص می شوند و محصول فروش رفته است و تولیدکننده نگرانی بابت فروش نخواهد داشت.
صباغ ضمن بیان این مطلب که شرکت ها به جای فروش نقدی در بورس می توانند فروش خود را در قالب قراردادهای کشف پریمیوم به صورت بلند مدت انجام دهند گفت: این شیوه فروش یک مزیت خوب برای تولیدکننده است چراکه با این روش تولیدکنندگان می توانند بازار خود را در آینده تضمین و پیش بینی کنند.
صباغ ضمن اشاره به این نکته که هر تولیدکننده ای می تواند اقدام به فروش محصولات خود در قالب فروش نقدی، سلف، معاملات کشف پریمیوم یا در رینگ صادراتی بورس کالا اجرایی کند، اظهار داشت: این انتخاب تولیدکننده است که از کدام ابزار بورس کالا برای فروش محصول خود استفاده کند اما قطعا فروش در قالب قراردادهای بلند مدت مزیت های بیشتری برای تولیدکنندگان دارد.
وی ادامه داد: ایمیدرو قرار است برای فروش آهن اسفنجی شرکت های تابعه از این ابزار استفاده کند البته محصولات دیگری نیز در برنامه فروش به این شیوه قرار دارند؛ در کل کشف پریمیوم ثبات بهتری به بازارها می دهد زیرا یک اطمینان خاطر میان خریدار و فروشنده ایجاده می کند.
*تولیت آستان قدس رضوی: تولید کارمزدی باید بر اساس توجیه اقتصادی انجام شود
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مجمع عمومی شرکت قند تربت حیدریه طبق ضوابط و آئیننامهها با حضور صاحبان حقیقی و حقوقی سهام به صورت حضوری و از طریق سامانههای برخط و فضای مجازی در محل این شرکت در تربت حیدریه برگزار شد.
مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در این مجمع افزود: وارد شدن به بازار سرمایه انتظار حداقلی ما از شرکتهای توانمند و موفق است و در واقع، انتظار حداکثری این خواهد بود که در بازه زمانی مشخصی وارد بازار دوم فرابورس شود.
وی با تاکید بر توجه به کشاورزی قراردادی و نقش موثر آن در زنجیره ارزش تولید اضافه کرد: پتانسیل موجود برای ورود به این حوزه در کشور بسیار فراوان است بنابراین باید در خراسان رضوی و سایر استانها با توان و پیگیری بیشتری به سمت کشاورزی قراردادی پیش برویم. در کنار این امر، تشکیل زنجیره ارزش این صنعت که متشکل از کشاورزی قراردادی، تولید و بسته بندی و در نهایت، رسیدن محصول به دست مصرف کننده است، باید بهعنوان اولویت مطرح شود.
رحمتی گفت: باید اذعان داشت که تولید کارمزدی اگر با توجیه منطقی اتفاق نیفتد سبب زیان شرکتها میشود و درخواست ما از متولیان امر تولید در کشور این است که همواره نرخ کارمزد با یک توجیه اقتصادی و منطقی همراه بوده و در مسیر بهبود و اصلاح آن گام بردارند.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم تولیدکننده و مصرفکننده در کنار یکدیگر قرار گیرند، باید همزمان به حقوق هر دو طرف توجه کافی داشته باشیم تا در کنار یکدیگر پایدار باشند چراکه این دو چرخ اگر در کنار یکدیگر بچرخند ما به تولید ملی میرسیم.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز شنبه 22 آبان ماه، میزبان دادوستد 16 هزار و 480 تن قیر و یک هزار و 550 تن گوگرد بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی 133 هزار و 820 تن ورق فولادی، 7 هزار و 725 تن میلگرد، 5 هزار و 578 تن تیرآهن، 300 تن آلومینیوم و 200 تن کک متالورژی معامله شد.
تالار سیمان بورس کالای ایران نیز در این روز میزبان معامله 809 هزار و 980 تن سیمان بود.
شایان ذکر است تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز معامله 8 هزار تن وکیوم باتوم، 6هزار و 911 تن قیر، 5هزار و 294 تن مواد پلیمری، 2 هزار و 582 تن مواد شیمیایی و یک هزار و 170 تن PDA TAR را تجربه کرد.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز طی روز شنبه شاهد معامله یک هزار و 70 پشم شیشه و ورق سازه فولادی بود.
در مجموع یک میلیون و هفت هزار تن کالا در تالارهای مختلف شرکت بورس کالای ایران معامله شد.