خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 22 اسفند 1400

سر خط مهمترین خبرها:
وزیر کار: دستمزد باعث افزایش تورم نمیشود
رییس سازمان بورس: درخواست جدی یکی از خودروسازان برای ورود خودرو به بورس کالا
مدیر نظارت بر بورسها: معاونان ارکان مشمول دستورالعمل جدید صلاحیت حرفهای
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی: خبر مهم برای افرادی که سود سهام عدالت را دریافت نکردند
رئیس کانون بازنشستگان: کلاهبرداری در واگذاری ۸ شرکت به تامین اجتماعی
ثبات اقتصاد کلان؛ شرط لازم برای افزایش سرمایهگذاری
آخرین اخبار بورس کالا
*وزیر کار: دستمزد باعث افزایش تورم نمیشود
به گزارش بورس24: وزیر کار با بیان اینکه دستمزد کارگران هیچگاه منجر به افزایش تورم نشده است، گفت: با توجه به اینکه سال آینده رونق تولید خواهیم داشت بنابراین احتمال تعدیل کارگران به دلیل افزایش دستمزد کم است.
حجت الله عبدالملکی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای ۶ ماهه وزارت کار در جمع خبرنگاران در مورد تأثیر افزایش دستمزد کارگران در رشد تورم اظهار کرد: اتفاق خوبی که در جلسات این دوره شورای عالی کار افتاد این بود که چند گروه علمی و مشورتی در این شش ماه همراه با نمایندگان کارگری و کارفرمایی بودند که در نهایت تصمیم خوبی هم در جلسات شورای عالی کار اتخاذ شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این دوره برخلاف دورههای قبل نمایندههای دولت دخالتی در تعیین دستمزد کارگران نداشتند و حضور دولت صرفاً برای هماهنگی بود. نمایندگان کارگری و کارفرمایی مصوبه دستمزد ۱۴۰۱ را امضا کردند و مورد توافق همه قرار گرفت.
وی ادامه داد: دستمزد کارگران طبق قانون بر اساس سبد معیشت و تورم تعیین میشود، تصمیمی که گرفته شد ۵ ویژگی داشت اول اینکه پس از رسیدن به جمع بندی مصوبه مورد توافق همه قرار گرفت و همه اعضا آن را امضا کردند. ویژگی دوم مربوط به توجه به رفاه کارگران بود بر اساس مصوبه قدرت خرید کارگران ۹ درصد افزایش یافت که این موضوع غیر از ایجاد رفاه برای کارگر منجر به تقویت کسب و کارها نیز میشود.
عبدالملکی گفت: افزایش قدرت کارگران تقاضای مؤثر را افزایش میدهد، همین موضوع رونق تولید را به دنبال دارد.
وزیر کار تصریح کرد: اثر دستمزد روی تورم بسیار محدود است و هیچ گاه دستمزد کارگران منجر به افزایش تورم نشده است.
وی افزود: عامل اصلی افزایش تورم حقوق کارگران نیست بلکه نقدینگی، فعالیت نامناسب نظام بانکی، دلالی، سفته بازی، نوسانات بازار ارز و عدم اجرا در بازارهای مختلف عوامل افزایش نرخ تورم هستند.
*رییس سازمان بورس: درخواست جدی یکی از خودروسازان برای ورود خودرو به بورس کالا
«مجید عشقی» در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص آخرین وضعیت ورود خودرو به بورس کالا، اظهار داشت: در پذیرش کالاهای مختلف در بورسهای کالایی هیچ محدودیتی وجود ندارد و هر متقاضی که کالایی در اختیار دارد، چنانچه کالایش شرایط پذیرش و استانداردهای لازم را داشته باشد، امکان پذیرش در بورسهای کالایی را پیدا میکند.
وی ادامه داد: در خصوص خودرو یکی از خودروسازان درخواست جدی خود را برای عرضه مطرح کرده و این موضوع در هیئت پذیرش بررسی خواهد شد. اگر این خودروساز شرایط لازم را داشته باشد، عرضه خودرو در بورس کالا و در سال ۱۴۰۱ انجام میشود.
عشقی با بیان اینکه امید است عرضه خودرو در بورس کالا در سال آینده اجرایی شود، گفت: این موضوع به عرضه کننده نیز باز میگردد؛ چراکه باید منتظر ماند شرکتی که کالای خود را برای عرضه پذیرش و آیا محصول خود را به طور مستمر در بورس عرضه میکند یا خیر؟؛ این مسئلهای است که اصحاب رسانه میتوانند به خوبی آن را پیگیری و دنبال کنند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: سازمان بورس از موضوع عرضه خودرو در بورس کالا استقبال میکند.
وی اظهار داشت: تاکید سازمان بورس و اوراق بهادار این است سهام شرکتهایی که در بازار سهام معامله میشود، محصولاتشان نیز در بورس کالا عرضه و به صورت شفاف فروخته شود.
وی در مورد این سوال که در سال آینده میتوان شاهد عرضه خودرو به بورس کالا باشیم یا خیر، پاسخ داد: در صورتی که اقدامات لازم در این زمینه انجام شود، می تواند در سال ۱۴۰۱ شاهد عرضه خودرو به این بازار باشیم.
*مدیر نظارت بر بورسها: معاونان ارکان مشمول دستورالعمل جدید صلاحیت حرفهای
سید مهدی پارچینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ابلاغ دستورالعمل جدید صلاحیت حرفهای اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل ناشران اوراق بهادار گفت: این دستورالعمل مطابق با ماده ۱۳ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید و همچنین مطابق مفاد بند الف و ب ماده ۲ آئین نامه ماده ۱۳ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید است.
مدیر نظارت بر بورسها افزود: علاوه بر موضوع فوق، کمیت و کیفیت اختیارات و تأیید صلاحیت معاونان ارکان بازار سرمایه شامل بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران، بورس انرژی ایران، شرکت سپرده گذاری مرکزی و سایر شرکتهای موجود نیز مشمول این دستورالعمل قرار گرفته است.
وی با اشاره به پیشنهادهای شورای مدیران سازمان بورس به هیأت مدیره این نهاد نظارتی پیرامون تعدیل تدریجی دامنه نوسان قیمت سهام در سال آینده گفت: با توجه به تفویض تصمیم گیری در زمینه تعدیل دامنه نوسان قیمت سهام از سوی شورای عالی بورس به سازمان بورس، مقرر شد در قالب شورای مدیران ابتدا مطالعات در زمینه تعدیل دامنه نوسان قیمت سهام انجام و به عنوان پیشنهاد به هیأت مدیره سازمان بورس جهت تصمیم گیری و تصویب ارائه شود.
پارچینی افزود: مطابق با آخرین پیشنهادها در این زمینه تعدیل دامنه توسان متقارن قیمت سهام تا سقف ۱۰ درصد برای بورس تهران ارائه شده بطوری که بیشینه و کمینه این دامنه در پایان هر فصل به طور تدریجی تا یک درصد تعدیل شود.
پیشنهاد شورای مدیران برای فرابورس ایران نیز برای آن دسته از شرکتهای پذیرش شده در بازار اول و دوم، تعدیل دامنه نوسان متقارن قیمت سهام تا سقف ۵ درصد است.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس اصلاح دستورالعمل بازار گردانی و عرضههای اولیه سهام را از جمله اقدامهای مهم این نهاد نظارتی در نیمه دوم امسال عنوان کرد و افزود: علاوه بر رتبه بندی بازار گردانها، پیاده سازی سامانه سیستماتیک اعمال فروش اوراق تبعی و همینطور بهره برداری از سامانههای نظارتی پویا در یک ماه اخیر از جمله دستاوردهای نهاد ناظر بازار سرمایه بوده است.
*مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی: خبر مهم برای افرادی که سود سهام عدالت را دریافت نکردند
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار توضیح داد: برای افرادی که وام اعتباری سهام عدالت را دریافت کردهاند نیز سود سهام عدالت مبتنی بر شماره شبایی که اعلام کردهاند، واریز میشود.
وی عنوان کرد: این دسته افراد می توانند با شماره ۱۵۶۹ تماس گرفته و دلیل واریز نشدن سود سهام عدالت خود را جویا شوند.
*رئیس کانون بازنشستگان: کلاهبرداری در واگذاری ۸ شرکت به تامین اجتماعی
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی دهقانکیا با اشاره به اینکه مرداد سال جاری قرار شد بخشی از سهام ۸ شرکت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود گفت: متاسفانه هیچ یک از این شرکتها بورسی نیستند و شرایط خوبی در بخش سوددهی ندارند. اجرای متناسبسازی، نیازمند منابع پایدار بوده اما با ادامه این شرایط، سازمان تامین اجتماعی مجبور به فروش اموال خواهد بود.
وی افزود: در دولت روحانی قرار شد ۶۹ هزار از ۸۹ هزار میلیارد تومان منابع ۸ شرکت به سازمان تامین اجتماعی واگذار و ۲۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز از هلدینگ خلیج فارس داده شود اما عملی نشد. علاوه بر این قیمت کارشناسی سه شرکت ۱۳.۵ میلیارد تومان بود اما با رقم ۲۲.۷ میلیارد تومان برای بازنشستگان محاسبه شده و تقریبا ۹.۲ میلیارد تومان تفاوت قیمت کارشناسی با قیمت واگذاری شده است. این کلاهبرداری در روز روشن بر سر بازنشستگان است.
این مقام مسئول ادامه داد: از دولت رئیسی انتظار میرود هر چه سریعتر به این موضوع ورود کند. البته وزیر رفاه نامهای به معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد تا ۳ درصد از صنایع پتروشیمی خلیج فارس به مبلغ ۹.۴۹ میلیارد تومان و ۵.۳ سهام پالایشگاه شازند در اختیار بازنشستگان قرار گیرد.
دهقانکیا با اشاره به اینکه انتظار میرود هر چه سریعتر واگذاری شرکتها عملی شود، گفت: سازمان تامین اجتماعی در اجرای متناسبسازی سال آینده با چالشی جدی روبرو است. به طوریکه با بدهی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی به بانک رفاه روبرو بوده و انتظار میرود هر چه سریعتر نابسامانیها و مشکلات برطرف شود.
*ثبات اقتصاد کلان؛ شرط لازم برای افزایش سرمایهگذاری
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه پیش بینی رشد اقتصادی با توجه به شرایط اقتصاد کشور بسیار مشکل است به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: اگر مذاکرات برجام به نتیجه برسد از چند منظر گشایش اقتصادی حاصل خواهد شد. نخست آنکه درآمدهای نفتی به شکل معنیداری افزایش یافته و ارز حاصل از آن به کشور بازمیگردد. دوم اینکه، حدود ۲۰ درصد کاهش هزینه از محل تعاملات تجاری ایجاد میشود که این امر سبب باز شدن ظرفیت برای سرمایهگذاریهای خارجی خواهد بود. در این صورت شرایط متعادلتر شده و رشد اقتصادی ۶ تا ۸ درصد کاملا امکان پذیر است.
مصطفی دین محمدی در ادامه گفت: رشد در هر اقتصادی تابع دو مولفه رشد فیزیکی عوامل تولید و رشد حاصل از بهرهوری به مفهوم عام است. اگر توافق حاصل شود بدون این که سرمایهگذاری زیادی انجام شود، ظرفیت تولید افزایش یافته و بهرهوری ایجاد میشود.
به گفته این استاد دانشگاه؛ اگر تحریمها همچنان پابرجا باشد، رشد اقتصادی کاهش یافته و صفر خواهد بود همچنین بهرهوری به سمت منفی شدن سوق یافته و نرخ سرمایهگذاری کاهش مییابد.
وی عنوان کرد: اگر خواهان رشد اقتصادی ۸ درصدی هستیم باید حجم سرمایهگذاری را تا رقم بسیار زیادی افزایش دهیم که برای تامین آن باید سرمایهگذاری خارجی داشته باشیم یا از محل پس انداز ملی استفاده کرد. از عایدات نفتی نیز میتوان برای این منظور بهره برد.
وی گفت: شرط لازم برای افزایش سرمایهگذاری ثبات اقتصاد کلان است که بخشی از آن متاثر از مسایل سیاسی کشور است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: برای یک رشد بلندمدت باید بی ثباتی اقتصاد کلان در داخل کشور کنترل شود و شوکهای وارد شده بر اقتصاد از نظر سیاسی و اقتصادی مهار تا سرمایهگذاری معنی دار شود. زیرا سرمایهگذار همواره در پی کسب سود که از مسیر ثبات اقتصادی این امر میسر میشود.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران، روز شنبه 21 اسفند ماه میزبان دادوستد 50 هزار تن قیر و 2 هزار تن مس کاتد بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار حراج باز نیز 40 هزار تن کنسانتره سنگ آهن و 4 هزار تن وکیوم باتوم معامله شد.
بر اساس این گزارش 300 هزار تن گندله سنگ آهن، 127 هزار تن آهن اسفنجی، 8 هزار و 625 تن تیرآهن، 5 هزار تن شمش بلوم و 592 تن میلگرد در تالار محصولات صنعتی و معدنی معامله شد.
همچنین 21 هزار و 435 تن سیمان هم در سیستم معاملات مچینگ به ثبت رسید.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز در این روز میزبان معامله 13 هزار و 981 تن مواد شیمیایی، 4 هزار و 720 تن قیر، 3 هزار و 65 تن مواد پلیمری، یک هزار تن لوب کات، 500 تن گوگرد، 185 تن آرگون و یک هزار و 378 تن PDA بود.
بازار فرعی هم معامله 5 هزار و 67 تن میلگرد کلاف و پلی اتیلن سبک را تجربه کرد.
در مجموع 592 هزار و 852 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.