خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 21 فروردین 1401

سر خط مهمترین خبرها:
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه: پیشدستی سازمان بورس برای جلوگیری از نوسانات بازار سرمایه
نماینده مردم: در برابر تولید دانش بنیان، قوانین مزاحمی وجود ندارد
حضور سهامداران حقیقی در مجامع عمومی شرکتها با رعایت شرایط لازم
معاون بانک مرکزی: نحوه تعامل با رمز ارزها در مراحل نهایی و تصویب است
تقویت بیشتر معاملات بورس کالا از الزامات رشد سلامت اقتصادی است
آخرین اخبار بورس کالا
*سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه: پیشدستی سازمان بورس برای جلوگیری از نوسانات بازار سرمایه
رحیم زارع در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: اقدام مشترک دولت و مجلس در تعیین سقف قیمتی برای نرخ گاز صنایع در تبصره 14 لایحه بودجه 1401 از چند جهت حائز اهمیت است؛ این اقدام منجر به تقویت بازار سرمایه، حفظ و حمایت از تولید، فراهم کردن شرایط رقابتی در بازار و همچنین کاهش قیمت تمامشده محصولات تولیدی میشود.
عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی مجلس گفت: با تعیین این سقف قیمتی انتظار مردم از دولت برای تقویت بازار سرمایه نیز محقق میشود، نوسانات بازار همواره به تولیدکنندگان ضربه میزند و آنها همیشه دغدغهای دارند که این نوسانات تا کجا ادامه مییابد و چهزمان ثابت میشود لذا همواره با آینده مبهم و نامطمئن روبهرو هستند اما این پیشدستی منجر به آن شد که تولیدکنندگان با شرایط بهتری به تولید ادامه دهند و شرایط رقابتی با توجه به محدودیتهای فعلی کشور باید برای آنها فراهم شود.
زارع خاطرنشان کرد: عدم سقفگذاری برای قیمت سوخت صنایع منجر به زیانده شدن صنایع و ارسال سیگنالهای منفی به بازار سرمایه و خسارت سهامداران و مردم میشد، اما اقدام بهموقع و مهم تأثیر مثبتی بر بازار سرمایه گذاشت.
*نماینده مردم: در برابر تولید دانش بنیان، قوانین مزاحمی وجود ندارد
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ محمدحسن آصفری اظهار کرد: فعالیت صنایع بزرگی همچون پتروشیمی، پالایشگاه، آلومینیوم سازی و دیگر صنایع مادر فعال در استان مرکزی میتواند ظرفیتی برای فعالیت در حوزه دانش بنیان باشد به گونهای که مواد خام صنایع مادر استان در اختیار مجموعههای تولیدی قرار بگیرد که دارای ایدههای دانش بنیان هستند تا بجای خام فروشی، مواد خام تبدیل به کالاهایی شود که برای کشور ارزآوری داشته باشد.
نماینده مردم اراک، در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا قوانین موجود در حوزه تولید دانش بنیان کافی و راهگشا هستند، گفت: بعید بدانم که قوانین مزاحمی در مسیر تولیددانش بنیان در کشور وجود داشته باشد، باید افرادی مسئولیت بپذیرند که معتقد به تولید دانشبنیان باشند تا سیاستهای اجرایی شدن تولیدات مبتنی بر دانش و فناوری به درستی عملیاتی شود.
وی افزود: برای اینکه چالشهایی مثل واردات بی رویه و قاچاق کالا و رانت های مواد اولیه و … در مسیر تولید دانش بنیان مانع ایجاد نکنند باید با متخلفان برخورد قانونی کرد تا به تولید ضربه نخورد. تقویت بعد نظارتی میتواند تولیدکنندگان داخلی را ملزم به تولید کالای با کیفیت کند و منجر به کاهش قیمت تمام شده محصولات داخلی شده و رقابت پذیر شوند.
*حضور سهامداران حقیقی در مجامع عمومی شرکتها با رعایت شرایط لازم
به گزارش ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس طی ابلاغیهای خطاب به همه شرکتهای سهامیهای ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به استثنای نهادهای مالی و پولی و نیز همه حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار از اصلاح ماده ۱۹ اساسنامه شرکتهای ثبت شده نزد سازمان به استثنای نهادهای مالی و پولی خبر داد.
در این ابلاغیه آمده است: «سهامداران حقیقی میتوانند در همه مجامع عمومی، شخصا یا از طریق وکیل با ارائه وکالت نامه رسمی یا قائم مقام قانونی شخص حقیقی صاحب سهم و در خصوص سهامداران حقوقی نیز نماینده یا نمایندگان شخصی حقوقی صاحب سهم به شرط ارائه مدرک وکالت یا نمایندگی با امضای صاحبان امضای مجاز شخص حقوقی، حضور به هم رسانند، هر سهامدار برای هر یک سهم فقط یک رای خواهد داشت.»
*معاون بانک مرکزی: نحوه تعامل با رمز ارزها در مراحل نهایی و تصویب است
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مهران محرمیان در خصوص آخرین تصمیمات بانک مرکزی در برخورد با موضوع رمز ارزها اظهار کرد: در خصوص دو موضوع رمز ارزها یعنی تبادل و نگهداری همزمان در کارگروه اقتصاد دیجیتال پیگیری میشود که این وظیفه به معاونت اقتصادی دولت سپرده شده و بانک مرکزی مانند برخی وزارتخانههای عضوی از این کارگروه است و پیشنهادهای خود را ارائه کرده است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اضافه کرد: ما در بانک مرکزی معتقدیم این قضیه (رمزارزها) اولاً نباید خیلی به آن دامن زده شود به خاطر این که دامن زدن کامل به این مسئله میتواند حاکمیت پولی کشور را دچار مشکل کند در عین حال برای بهرهمند شدن کشور از بحث تکنولوژی بلاکچین هم نمیشود همه این فضا را بست و گفت هیچ کس در این حوزه فعالیت نکند.
محرمیان ادامه داد: در کل الان این موضوع نهایی شده که با وزارت صمت و با محوریت سامانه جامع تجارت از رمز ارز استخراج شده در کشور برای واردات انجام شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در خصوص تصویب قانون ثبت ملی دادهها در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تبادل اطلاعات و دادهها چالش خیلی بزرگی است که بیشترین وقت این معاونت صرف آن میشود، اما مصوبه روز چهارشنبه ۱۷ فروردین مجلس شورای اسلامی یک اتفاق مثبت و قدم رو به جلویی است.
*تقویت بیشتر معاملات بورس کالا از الزامات رشد سلامت اقتصادی است
مهدی کرباسیان در گفت و گو با « کالاخبر » گفت: بورس کالا همیشه و در هر حالت و زمینه ای می تواند کمک کننده به تولیدکننده و نیز مصرف کننده باشد.
وی افزود: نخستین نتیجه انجام معاملات از طریق بورس کالا، ارتقای شفافیت معاملات به دور از هر گونه دلالی و واسطه گری است.
کرباسیان اظهار کرد: انجام معاملات از طریق بورس کالا نشان از آن داشته است که به طور حتم کالاهای مورد معامله قرار گرفته در این بازار از شفافیت بیشتری نسبت به معاملات خارج از این بازار برخوردارند.
به گفته کرباسیان همیشه با رشد معاملات در بورس کالا منافع تولیدکننده و مصرف کننده رعایت شده است که این مساله به عنوان یکی از مزیت های انجام معاملات در بورس کالا محسوب می شود. بدیهی است برخی تولیدکنندگان و فعالان بازارها تمایلی به رونق معاملات بورس کالا ندارند چراکه این رویکرد با نحوه فعالیت آنها که همواره در محیط غیرشفاف و غیررقابتی بوده در تضاد است.
معاون اسبق وزیر صمت ادامه داد: طبیعی است که در اقتصادمان بیش از گذشته باید فعالیت بورس کالا را تقویت کرد و نباید هیچ گونه کوتاهی در این زمینه صورت گیرد که البته آمارهای سال ١٤٠٠ بیانگر درک صحیح دولت از این موضوع دارد.
کرباسیان در خاتمه گفت: باید بپذیریم که بورس کالا در اقتصاد کشور در زمینه افزایش تولید و نیز در سلامت اقتصاد و منافع همزمان تولیدکننده و مصرف کننده تاثیرگذار است و با توجه به چنین مساله ای باید زمینه تمرکز معاملات در این بورس را فراهم کنیم.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار حراج باز بورس کالای ایران روز شنبه 20 فروردین ماه، میزبان دادوستد 40 هزار تن کنسانتره سنگ آهن و 29 هزار و 300 تن وکیوم باتوم بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی 102 هزار تن گندله سنگ آهن، 63 هزار و 500 تن آهن اسفنجی، 19 هزار و 50 تن ورق فولادی، 4 هزار و 393 تن تیرآهن، 450 تن کک متالورژی، 675 تن میلگرد و 50 تن ناودانی معامله شد.
همچنین 36 هزار و 316 تن سیمان نیز در سیستم معاملات مچینگ بورس کالای ایران به ثبت رسید.
تالار صادراتی نیز میزبان معامله 29 هزار و 660 تن قیر بود.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم در این روز معامله 16 هزار و 918 تن مواد شیمیایی، 6 هزار و 234 تن مواد پلیمری، 12 هزار تن لوب کات، 200 تن گوگرد، 40 تن آرگون و 936 تن PDA TAR را تجربه کرد.
بازار فرعی نیز شاهد دادوستد 2 هزار و 327 تن روغن کارکرده لوکوموتیو، میلگرد کلاف و اکسید آلومینیوم بود.
در مجموع 364 هزار و 309 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.