خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 17 مرداد 1400

سر خط مهمترین خبرها:
شفافسازی بیمه مرکزی در پاسخ به رئیس سازمان بورس
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان : کانال های تلگرامی بورسی برای مشاوره ملزم به ثبت شرکت شدند
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران: تقویت توان داخلی و رشد سهام شرکتهای بورسی با لغو تحریمها
رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه: ارتقاء روز افزون وضعیت امنیت اطلاعات بازار سرمایه
مدیر طرح کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی؛ ثبت ۱۰۰ هزار متقاضی کارت اعتباری با پشتوانه سهام عدالت
آخرین اخبار بورس کالا
*شفافسازی بیمه مرکزی در پاسخ به رئیس سازمان بورس
به گزارش خبرگزاری فارس،با توجه به این که بازار سرمایه بازار شفافی است که اطلاعات شرکتها در آن باید به طور متقارن و شفاف در اختیار همه ذینفعان قرار گیرد، لذا محمد علی دهقان دهنوی در نامهای به رئیس کل بیمه مرکزی خواستار افشای نام کسانی شد که به اطلاعات نهانی شرکتهای بیمهای دسترسی دارند.
به دنبال نامه دیرهنگام سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد کارکنان صنعت بیمه که به اطلاعات خاص مالی، دسترسی دارند اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل بیمه مرکزی با صدور اطلاعیهای تصریح کرد: اطلاعات جامع بیمهای اعم از توانگری مالی، رتبهبندی شرکتها و اخبار مجامع، در پرتال رسمی قابل مشاهده بوده و نهاد ناظر صنعت بیمه ضمن تاکید بر شفافیت اطلاعات همچنان امانتدار و حافظ اطلاعات شرکتهای بیمهای خواهد بود.
در مدت زمان حضور شرکتهای بیمهای در بازار سرمایه، تمامی تدابیر لازم به کار گرفته شده تا از نشت اطلاعات، بهرهگیری از رانتهای خبری و اطلاعیابی زودهنگام، پیشگیری شده تا راه برای بهرهبرداریهای غیرقانونی همگان مسدود شود.
بیمه مرکزی برای پاسخگویی و تعامل با سازمان بورس آمادگی کامل دارد و در راستای شفافیت حداکثری، فهرست تمامی افراد و کارکنان مرتبط برای اطمینانبخشی به جامعه سهامداران و سرمایهگذاران بورسی، ارسال شده است.
در این اطلاعیه ضمن تاکید بر توان بالای صنعت بیمه برای ایجاد تعادل در بازار سرمایه، آمده است: صنعت بیمه به عنوان یک ضلع مثلث اقتصادی کشور تاکنون با پشتیبانی از بازار سرمایه و فعالان بازار بورس کشور، قریب پنجاه هزار میلیارد تومان در بورس تراکنش مالی داشته که این رقم در کنار ارزش مالی سهام شرکتهای بیمه در سایر شرکتهای غیر بیمه ای، عدد چشمگیری را نشان میدهد.
*مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان : کانال های تلگرامی بورسی برای مشاوره ملزم به ثبت شرکت شدند
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، میثم فدایی از ضرورت ثبت شرکت برای کانال های تلگرامی، پیج های اینستاگرامی و سایر استارت آپ های فعال در بازار سرمایه جهت ادامه فعالیت قانونمند خبر داد و به همفکران گفت: قانون تشکیل این نوع شرکت ها با سرمایه اولیه 50 میلیون تومانی و حداقل الزامات قانونی در فرایندهای اجرایی به تصویب رسیده است.
وی افزود: در دستورالعمل تشکیل شرکتهای مشاور سرمایهگذاری نوع دوم، فقط سهامداران و موسسین مهم هستند و در مورد اینکه داخل شرکت چه تعداد نیرو وجود داشته باشد محدودیتی وجود ندارد. بنابراین شرکت های نوع دوم می توانند نیروی انسانی نداشته باشند و بصورت دورکار اقدام به جذب نیرو کنند.
*رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران: تقویت توان داخلی و رشد سهام شرکتهای بورسی با لغو تحریمها
به گزارش ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، «یدالله صادقی» با اشاره به اینکه با استفاده درست از رفع تحریم، تولید کشور به شکل بنیادین مورد تقویت قرار می گیرد، این موضوع به طور حتم اثر مثبتی بر کشور می گذارد و به مراتب بر سهام شرکت ها تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: همچنین لغو تحریمها باعث میشود تا بازگشت ارز حاصل از صادرات و نیز انجام تعاملات و مبادلات تجاری، مالی و پولی راحت تر بین ایران و شرکای تجاری تولیدکنندگان و تجار صورت بگیرد.
وی اظهار داشت: لغو تحریم ها ابزاری است که اگر از آن به درستی و هوشمندانه استفاده شود می توان تاثیر مثبت آن را در کشور مشاهده کرد اما نگاه موقتی به این موضوع فقط به عنوان یک فرصت و ایجاد تقاضای کاذب در بازار اقدامی بسیار مخرب خواهد بود.
صادقی به لغو تحریم ها و سهام شرکت های بورسی اشاره کرد و افزود: چنانچه تاثیر تحریم ها به شکل مثبت و بنیادی در جهت تقویت توان داخلی به کار گرفته شود می توان شرکت ها را ذاتاً توانمند کرد و تولید کشور به شکل بنیادین مورد تقویت قرار گیرد، از طریق این اقدام می توان دستاوردهای خوبی ایجاد کرد که این موضوع به طور حتم اثر مثبت خود را بر کشور می گذارد و به مراتب بر سهام شرکت ها تاثیرگذار خواهد بود.
*رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه: ارتقاء روز افزون وضعیت امنیت اطلاعات بازار سرمایه
رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: زیرساختها و سامانههای تمامی شرکتهای تحت نظارت و تابعه سازمان بورس و اوراق بهادار از جمله واحدهای فناوری اطلاعات شرکتهای ارکان، شرکت رایان بورس، شرکت مدیریت فناوری به صورت دورهای و در فواصل زمانی مشخص، بر اساس سند الزامات امنیت اطلاعات، ارزیابی امنیتی و ممیزی جامع میشوند. در این ارزیابیها، به هر کنترل و آیتم یک وزن و نمره داده میشود و هر سال لازم است آنها در حوزههای خود پیشرفت و نمره بالاتری را کسب کنند. در حال حاضر، ارزیابی امنیتی حکایت از وضعیت قابل قبول شرکتهای یاد شده دارد.
حامد سنجری به همکاری مکنا با ارگانها و نهادهای نظارتی همچون پدافند غیرعامل، وزارت اطلاعات، افتای ریاست جمهوری، حراست کل کشور، پلیس فتا اشاره کرد و خاطرنشان کرد: گزارشهای مبسوطی که در نشست با این مراکز حاصل میشود، جهت اجرایی شدن به ارکان و نهادهای مالی ابلاغ میشوند و آنها نیز موظف به اجرای آن هستند تا مخاطبان و فعالان بازار سرمایه با آسودگی خاطر به انجام معاملات بورسی خود بپردازند و دغدغهای در خصوص امنیت زیرساختهای سامانههای معاملاتی و سایر سامانههای بازار سرمایه نداشته باشند.
او با اشاره به توسعه نرمافزاری بازار سرمایه افزود: افزایش حجم معاملات بازار سرمایه طی سال گذشته، توسعه نرمافزاری در این بازار را در پی داشت. هر نرمافزار یا ابزار جدید نیز همراه خود دستورالعملی دارد که پیش از تایید و تصویب آن، باید تاییدیه امنیتی مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) را اخذ کند.
سنجری با اشاره به اینکه الزامات امنیتی، گاهی خود به مثابه مانع توسعه عمل میکند، تصریح کرد: لازم است نظارت امنیتی در حالی که از جدیت برخوردار است، انعطافپذیری نیز داشته باشد و توسعه را در دستور کار خود قرار دهد و هم امنیت آن توسعه را نیز لحاظ کند.
وی در پایان افزود: تغییرات نرمافزاری و ابزارهای مالی در بازار سرمایه در راستای توسعه این بازار از یک سو سهولت دسترسی فعالان و مخاطبان بازار سرمایه به آن را در پی داشته است و از سوی دیگر، مخاطراتی نیز به همراه دارد که عدم توجه به آن، آسیبهای جدی را به بازار و مخاطبان آن تحمیل خواهد کرد.
*مدیر طرح کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی؛ ثبت ۱۰۰ هزار متقاضی کارت اعتباری با پشتوانه سهام عدالت
گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سمیه محمدی مدیر طرح کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره تعداد بانکهایی که اقدام به اعطای کارتهای اعتباری به پشتوانه سهام عدالت کردند، اظهار کرد: دو بانک ملی و تجارت زیر ساختهای لازم را برای پرداخت کارتهای اعتباری به مشمولان سهام عدالت فراهم کرده اند و در حال پرداخت کارت اعتباری هستند.
وی اضافه کرد: تاکنون ۱۵ بانک دولتی و خصوصی برای اعطای کارت اعتباری مذکور درخواست خود را به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال کرده اند.
محمدی با اشاره به اینکه مشمولان میتوانند با داشتن حساب در این دو بانک و بدون مراجعه حضوری اقدام به ثبت نام کنند گفت: هدف از اجرای این طرح، افزایش نقدینگی سهامداران سهام عدالت است تا در زمان نیاز به نقدینگی، بدون فروش سهام خود از این کارتهای اعتباری استفاده کنند.
مدیر طرح کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی ادامه داد: مشمولان میتوانند ۵۰ درصد از دارایی سهام قابل معامله خود را تسهیلات دریافت کنند. وی گفت: بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید نظارت کند تا بانکهای که در این طرح فعالیت میکنند به تعهداتشان عمل کنند.
وی تصریح کرد: طرح توثیق سهام نیز از جمله اقدامات شرکت سپرده گذاری مرکزی در راستای تامین مالی سهامداران است که براساس آن ثبات به بازار سرمایه حاکم میشود و همه سهامداران میتوانند به پشتوانه سهام خود از بانک تسهیلات دریافت کنند. وی ادامه داد: توثیق اوراق بهادار در مرحله تعامل و بین شرکت سپرده گذاری و بورس است و به محض اینکه اطلاعات در اختیار بانکها قرار گیرد این طرح عملیاتی میشود.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز شنبه 16 مرداد ماه میزبان داد و ستد 799 هزار و 180 تن سیمان بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، 4 هزار تن ورق گالوانیزه، 3 هزار تن شمش بلوم، یک هزار و 610 تن تیرآهن و 80 تن ریل آهن نیز در تالار مذکور داد و ستد شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران در آن تاریخ شاهد معامله 3 هزار و 78 تن مواد پلیمری،16 هزار و 406 تن مواد شیمیایی، 20 هزار تن لوب کات و یک هزار و 430 تن PDA TAR بود.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز میزبان معامله 20 هزار و 300 تن قیر، یک هزار و 100 تن عایق رطوبتی و 260 تن اسلاک واکس بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران در آن روز داد و ستد 28 تن روغن کارکرده لوکوموتیو را تجربه کرد.