خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 14 فروردین 1401

سر خط مهمترین خبرها:
تاکید وزیر صمت بر خروج دو محصول قدیمی از خط تولید و عرضه سهام ایران خودرو و سایپا
مدیرعامل شرکت بورس تهران و پیشنهاد تغییر دامنه نوسان
الزام تولید کنندگان مواد اولیه به عرضه در بورس کالا
مدیر نظارت بر نهادهای مالی :سود سرمایه گذاریها و صندوقها، معاف از مالیات
خودخواهی بازیگران بزرگ بورسی از نگاه تحلیلگران
آخرین اخبار بورس کالا
*تاکید وزیر صمت بر خروج دو محصول قدیمی از خط تولید و عرضه سهام ایران خودرو و سایپا
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، رضا فاطمیامین با هدف پیگیری دستورات ۸ مادهای رئیسی، گفت: کاهش خودروهای موجود در پارکینگ ایران خودرو تا پایان فروردین، حتی فراتر از فرمان صادره و بسیار مناسب است. افزایش گارانتی محصولات “خودرو” هم به ۳ سال یا ۶۰ هزار کیلومتر پیمایش در راستای اجرای فرامین رئیس جمهور است.
وی ادامه داد: امکان مطالبه کیفیت خودروها با کاهش مدت زمان پرداخت به قطعهسازان به راحتی قراهم خواهد بود و باید ردهبندی سازندگان و ردیابی قطعات با دقت دنبال شود. ایران خودرو نیز می تواند با طرح موضوع و پیگیری ظرفیت حمل ریلی برای انتقال محصولات استفاده کند تا زمینه کاهش هزینههای حمل و نقل و لجستیک فراهم شود.
این مقام مسئول با نگاهی از منظر بورسی و بازار سهام ، بر خروج محصولات قدیمی سمند و ۴۰۵ تأکید کرد و افزود: بومیگزینی از اصول دولت است و سهام ایران خودرو و و سایپا به بخش خصوصی هم عرضه خواهد شد تا مشکل بطور اساسی حل شود.
فاطمی امین با اشاره به اینکه ادغام وزارت بازرگانی و وزارت صنایع ، اقدام صحیحی بود که به درستی انجام نشد ، ادامه داد: ساز و کارهای بورسها ممکن است درست و غلط باشند که باعث رکود بازار میشود اما ، قیمت گذاری دستوری نادرست بوده و باید برای هر بازاری ضابطهای لحاظ شود تا قیمتها تثبیت شود .
*مدیرعامل شرکت بورس تهران و پیشنهاد تغییر دامنه نوسان
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از ایرنا، بورس تهران برای افزایش توان نظارتی و افزایش شفافیت بازار اقدام به ارتقای مستمر سازوکارهای مکانیزه نظارت بر بازار کرده و همچنین سازمان بورس با همکاری بورس تهران روش و سازوکار افشای اطلاعات توسط ناشران را نیز بهینه و مبتنی بر فناوریهای نوین کرده است.
از سوی دیگر تکیه بر سازوکار بازارگردانی تأثیر مناسبی بر نقدشوندگی و جلوگیری از نوسانات هیجانی بازار داشته و همچنان در دستور کار بورس تهران قرار خواهد داشت.
گودرزی : دامنه نوسان در همه بورسهای اوراق بهادار مورد استفاده قرار میگیرد و سازمان جهانی نهادهای ناظر بازارهای سرمایه نیز استفاده از آن را برای جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی به همه بورسها توصیه کرده است.
در صورت نبود دامنه نوسان یا افزایش قابل توجه آن به احتمال زیاد شاهد تشدید نوسانات هیجانی بازار خواهیم بود و این امر به زیان سرمایهگذاران غیرحرفهای است و توان دستکاری و سوءاستفاده از روند هیجانی بازار توسط متخلفین را نیز افزایش خواهد داد.
در صورتی که کلیت بازار علاقمند به افزایش دامنه نوسان باشد و تبعات آن را نیز بپذیرد، گزینه مناسب تفکیک بازار براساس شرایط بنیادی شرکتها و افزایش معقول دامنه نوسان برای شرکتهایی است که از شرایط بنیادی و بازاری مناسب برخوردار هستند.
در این خصوص بورس تهران پیشنهاد کرده است تا به صورت فصلی یک درصد تا سقف ١٠ درصد به دامنه نوسان اضافه شود که این موضوع در هیات مدیره سازمان بورس در دست بررسی است.
*الزام تولید کنندگان مواد اولیه به عرضه در بورس کالا
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با ارسال نامهای اعلام کرد: کلیه تولیداتمان باید در بورس کالا عرضه شود.
به گزارش خبرنگار مهر مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با ارسال نامهای به تمامی واحدهای تولیدکننده مواد اولیه، اعلام کرد: از زمان ابلاغ نامههای پیشین مبنی بر عرضه کل تولید در بورس، کل تولیدها باید در بورس کالا عرضه شود.
در این نامه سیفالله امیری خطاب به واحدهای تولیدکننده مواد اولیه، تأکید کرده است: براساس این تصمیم، لازم است علاوه بر رعایت دقیق کف عرضهها، نسبت به عرضه کل تولیدات مازاد نیز اقدام شود و این سیاست به زودی در تمام صنایع و حتی مجموعه های پایین دستی اعمال خواهد شد و مطمئنا ارائه ی محصولات تولیدی کشور در بورس کالا ، هم برای رونق تولید و یک دست شدن عرضه ها مناسب است و هم برای بازار سهام کشورمان امنیتی جامع را به ارمغان خواهد آورد .
*مدیر نظارت بر نهادهای مالی :سود سرمایه گذاریها و صندوقها، معاف از مالیات
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، با وجود صراحت قانون در خصوص معافیت مالیاتی از سود سرمایه گذاری صندوق ها، شائبههایی مبتنی بر احتمال دریافت مالیات از بخش های معاف شده، مطرح شده بود، اما اعلام سازمان امور مالیاتی کشور ، خط بطلانی بر تمامی این شبهات کشید.
رضا نوحی مدیر نظارت بر نهادهای مالی گفت: با توجه به ابهامات مطرح شده در خصوص آثار مالیاتی ناشی از بند (ر) تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ بر صندوقهای سرمایهگذاری، سازمان بورس طی مکاتباتی با سازمان امور مالیاتی پیگیر اظهار نظر صریح و رفع ابهام در این خصوص بود.
بنابر ماده (۱۴۵) قانون مالیاتهای مستقیم درخصوص اشخاص حقوقی به استثنای صندوق توسعه ملی، صندوق نوآوری و شکوفایی، بیمه مرکزی ایران، شرکت های بیمه بازرگانی، صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، صندوقهای بازنشستگی و صندوق تأمین خسارتهای بدنی، جاری نیست.
در زمان بررسی این بند، پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه توضیح داد اشخاص حقوقی یعنی شرکتهای مختلف که در بانک ها سپرده گذاری می کنند، مشمول مالیات نمی شوند.
*خودخواهی بازیگران بزرگ بورسی از نگاه تحلیلگران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، راه حل هایی که برای نجات بورس از زمان سقوط آن ارائه می شود، مبتنی بر ایجاد تورم است.نسخه هایی که به بسط پول منجر شده و اگر هم بتوانند بر بی اعتمادی مفرط به بازار سرمایه غلبه کنند، باعث ایجاد تورم بیشتر می شود. سود رشد بورس با ایجاد تورم برای اقتصاد چیست؟
توهم پولی، اصطلاحی در علم اقتصاد است که اشاره به حساسیت بیشتر افراد نسبت به متغیرهای اسمی تا واقعی دارد. به نظر می رسد نسخه های مذکور نیز دچار چنین توهمی است.
در حالی که سیاستگذاران بورس، می بایست به دنبال طرح هایی باشند که همه عاملان از آن سود برند و این نیز بدون رشد در بخش واقعی محقق نمی شود، رفتن به سوی نسخه های تورم زا، یعنی بازی که در چارچوبی که برنده شدن عده ای وابسته به بازنده شدن عده دیگر است، یعنی افتادن در بازی جمع صفر.
اگر سیاستگذاران به جای بورس، توجه خود را معطوف به شرایط کلان اقتصاد و چگونگی ایجاد رشد بخش واقعی نمایند، برای عموم مردم و فعالان بازار سرمایه بسیار سودمندتر است.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز چهارشنبه 10 فروردین میزبان داد و ستد 42 هزار و 670 تن قیر بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، 500 تن قیر، 8 هزار تن لوب کات، 500 تن قیرآند آلومینیوم، 2 هزار و 686 تن مواد پلیمری، یک هزار و 560 تن PDA TAR و 11 هزار و 664 تن مواد شیمیایی در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران نیز در این روز داد و ستد76 هزار و 668 تن فولاد و 250 تن شمش آلومینیوم را تجربه کرد.
تالار سیمان در این روز معامله 18 هزار و 28 تن سیمان را در سامانه معاملات مچینگ ثبت کرد.
در مجموع 162 هزارو 526 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس مورد معامله قرار گرفت.