خبر نیمروزی «بورساوا» یکشنبه 14 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
خاندوزی: باید جلوی فساد در پرداختهای خسارات بیمه گرفته شود
معاون امور صنایع وزارت صمت: تحقق ۲۷ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی در هفت ماهه امسال
رئیس سازمان بورس: خودروهای لاکچری به زودی در بورس کالا عرضه میشوند
طی حکمی از سوی هیات مدیره فرابورس؛ میثم فدایی، سرپرست شرکت فرابورس ایران شد
معاون عملیات بورس کالا؛ زیرساخت عرضه خودرو در بورس کالا فراهم است
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالا: فرآیند تحویل قرارداد آتی «صندوق طلا» سررسید آذر ماه اعلام شد
آخرین اخبار بورس کالا
*خاندوزی: باید جلوی فساد در پرداختهای خسارات بیمه گرفته شود
به گزارش خبرگزاری مهر، سید احسان خاندوزی در بیست و هشتمین همایش بیمه و توسعه اظهار کرد: فرایندهای بیمهای از تشکیل پرونده تا استفاده از منابع و پرداخت خسارت باید هوشمند باشد. هم اکنون بیمهگری مبتنی بر ریسک در کشور نداریم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: در مرحله پرداخت خسارتها نیز باید با اتصال سامانهها به سمتی حرکت کنیم که پرداخت به صورت دقیق و با کمترین انحراف و فساد و با سرعت انجام شود.
وی گفت: هم اکنون دستگاههایی مانند نیروی انتظامی، پزشکی قانونی، راه و شهرسازی و اورژانس به شرکتهای بیمهای متصل نیستد و این فرایند را طولانی و غیر شفاف میکند.
خاندوزی به ضرورت نوسازی قوانین بیمه اشاره کرد و افزود: باید از ظرفیتهای جدید در کشورهای اسلامی مانند ایجاد” بیمه تکافل” برای اهل سنت نیز استفاده کنیم.
وی همچنین به ضرورت بیمه در برابر بلایای طبیعی اشاره و گفت: ابلاغ قانون تأسیس صندوق بیمه خسارات بلایای طبیعی میتواند کمک ویژهای در این راستا باشد.
*معاون امور صنایع وزارت صمت: تحقق ۲۷ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی در هفت ماهه امسال
به گزارش «کالاخبر» به نقل از شاتا معاون امور صنایع وزارت صمت با بیان این مطلب که بیش از ۲۷ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در هفت ماهه امسال صورت گرفته است. گفت: این میزان نسبت به سال گذشته نزدیک به ۴۸ درصد از نظر ارزش ریالی و نزدیک به ۱۵ درصد به لحاظ وزن افزایش نشان می دهد.
وی اظهار داشت: رشد تولید از محور ها و راهبردهای اصلی توسعه کشور است و بر اساس آمار مرکز آمار ایران ۵.۵ درصد و بر اساس اعلام بانک مرکزی ۶.۱ درصد افزایش در این حوزه اعلام شده است.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی دولت که ۴۰ روز پیش ابلاغ شده بود که موانع صادرات برطرف شود، پنج میلیارد دلار تعهد وزارت صمت بود که محقق شده است.
صادقی نیارکی همچنین از انجام آمایش سرزمین در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور خبر داد و افزود: آمایش سرزمینی کشور در بخش صنعت معدن و تجارت آماده شده و تا پایان ماه آینده تهیه و ابلاغ می شود.
*رئیس سازمان بورس: خودروهای لاکچری به زودی در بورس کالا عرضه میشوند
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مجید عشقی با اشاره به عرضه تدریجی خودروهای لاکچری داخلی و مونتاژی در بورس کالا گفت: بخش عمدهای از زیرساختهای بازار سرمایه اصلاح شده و سال جاری بیش از 200 شرکت بورسی سود را از طریق سامانه سجام و به صورت متمرکز پرداخت کردند و 70 شرکت هم در صف پرداخت هستند.
وی افزود: برنامهریزی شده که زیر ساختهای معاملاتی و پشتیبانی شامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و بحثهای نظارتی به نحوی اصلاح شود که نظارتها به جای سلیقهای بهصورت هوشمند باشد تا چالشها رفع شوند.
این مقام مسئول ادامه داد: مهمترین مؤلفه تأثیرگذار در بازار سرمایه، شفافیت است. لذا از دولت درخواست می شود، تصمیمات بودجه ای شفاف باشد که بتوان به صورت گسترده به اطلاع سهامداران و ناشران رساند تا آنها بتوانند براساس اطلاعات شفاف تصمیم بگیرند. در این صورت روند معاملات هم منطقی خواهد شد.
عشقی گفت: چالش بازار سرمایه بحث فروش نیست. بلکه بهعلت ابهام، سمت تقاضا تضعیف شده که امید است با تصمیماتی شفاف بتوان تقاضا را بهتدریج وارد بورس کرد. پیگیری تأمین مالی شرکتها از طریق بورس در حال انجام بوده و مجوزها به سرعت صادر خواهد شد اما به علت فرآیندهای طولانی فعلی ، کار تأمین مالی شرکتها از طریق بورس، دشوار شده است.
وی افزود: باید با کاهش این فرآیندها ترتیبی اتخاذ کرد تا شرکتها بتوانند اوراق را راحتتر منتشر کنند. هرچند باید ریسک این اوراق را هم در نظر گرفت. زیرا مردم اوراق را بهصورت مستقیم و یا غیرمستقیم خرید میکنند که ریسک آن به بازار سرمایه منتقل میشود . بنابراین ضمن کنترل ریسک باید فرآیندها را تسهیل کرد تا شرکتها راحتتر بتوانند اوراق را پذیرش کنند.
*طی حکمی از سوی هیات مدیره فرابورس؛ میثم فدایی، سرپرست شرکت فرابورس ایران شد
به گزارش روابط عمومی بازار سرمایه (سنا)، میثم فدایی که در سمت مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت داشت، با انتخاب اعضای هیأت مدیره فرابورس از این پس بهعنوان سرپرست شرکت فرابورس ایران به فعالیت خود در بازار سرمایه ادامه خواهد داد.
فدایی متولد ۱۳۶۸ و از فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق است که هم اکنون به تحصیل در مدرک دکترا مدیریت مالی در دانشگاه علامه طباطبایی مشغول است.
همچنین در این خصوص سلیمی رئیس هیاتمدیره فرابورس ایران شرکت فرابورس اعلام کرد: از آنجا که امیر هامونی قرار است از این پس سکان مدیرعاملی بازار متشکل معاملات ارز ایران را بر عهده بگیرد و در سنگر دیگری قبول مسئولیت کند، اعضای هیاتمدیره فرابورس با استعفای وی موافقت کردند.
به گفته وی: به دنبال خروج قریب الوقوع هامونی از فرابورس، میثم فدایی با حفظ سمت به عنوان سرپرست این شرکت انتخاب شد تا هیاتمدیره فرابورس نیز بتواند در فرصت یک ماهه پیش رو به بررسی کاندیداها و برنامههای آنها برای تصدی مدیرعاملی فرابورس در کمیتهای که زیر نظر هیاتمدیره برگزار میشود بپردازند.
سخنگوی هیات مدیره فرابورس ایران از انتخاب گزینه نهایی تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: طبق دستورالعمل تایید صلاحیت مدیران عامل بورسها و بر اساس برنامههای ارائه شده گزینه نهایی به سازمان بورس و اوراق بهادار معرفی خواهد شد.
*معاون عملیات بورس کالا؛ زیرساخت عرضه خودرو در بورس کالا فراهم است
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کالاخبر، گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر به موضوع “عرضه خودرو در بورس” اختصاص داشت و سید جواد جهرمی معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در این برنامه ضمن اشاره به کوتاهی خودروسازان به عرضه خودروهای خود در بورس کالا و استفاده از این ظرفیت بالقوه گفت: بورس کالا آمادگی لازم را در این زمینه داشته و با توجه به فراهم بودن بسترهای لازم می تواند پذیرای این محصولات باشد.
جهرمی در ابتدای این برنامه گفت: یک سال از طرحی که قرار بود در اسرع وقت تعیین تکلیف شود می گذرد. در دوره ای که مجلس در حال رسیدگی و پیگیری طرح عرضه خودرو در بورس کالا بود وزیر وقت صمت مخالف آن بود و لذا این طرح کج دار و مریز جلو رفت.
وی افزود: از سوی دیگر میان بورس کالا، مجلس و دستگاه های دخیل در این طرح نقطه نظرات متفاوتی وجود داشت. ما به عنوان بورس کالا تنها درخواستی که داشتیم مدت زمانی بود تا بتوانیم زیرساخت های لازم که مد نظر نمایندگان بود را ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: ازجمله مواردی که تاکنون جمع بندی نشده است نوع خودروهایی است که قرار است در بورس عرضه شود در صورتی که اکنون هیچ منعی قانونی برای عرضه خودرو در بورس خصوصا خودروهای لوکس وجود ندارد. بنابراین این موضوع از مواردی است که باید از سمت حاکمیت تصمیم گیری شود که از بورس چه می خواهد؟ ما به عنوان بورس کالا یک زیرساخت معاملاتی داریم که همه خودروها را می توانیم مورد معامله قرار دهیم. اگر سیاست گذار ملاحظه ای در بخشی از خودروها دارد باید سیاست خود را اعلام کند تا بورس براساس آن نیاز طراحی لازم را انجام دهد.
وی گفت: با توجه به طولانی شدن فرآیند تصمیم گیری از سوی سیاست گذار، بورس کالا تصمیم به عرضه خودروهایی گرفت که مشکلی به لحاظ قانونی ندارد. در سال های قبل هم دنا و سراتو نیز در بورس کالا عرضه شده بود لذا منع قانونی به این لحاظ وجود ندارد. از اینرو تصمیم گرفته شد که از خودروهای کم تیراژتر و لوکس تر کار آغاز شود.
* مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالا: فرآیند تحویل قرارداد آتی «صندوق طلا» سررسید آذر ماه اعلام شد
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران با صدور اطلاعیهای زمان انجام فرآیند تحویل قراردادهای آتی واحدهای سرمایهگذاری پشتوانه طلای لوتوس سررسید آذر ماه ۱۴۰۰ را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از کالاخبر؛ براساس این اطلاعیه فرآیند تحویل قراردادهای مذکور در روز چهارشنبه ۲۴ آذر ماه سال جاری انجام خواهد شد.
در این اطلاعیه آمده است: کلیه مشتریان فروشنده و خریدار دارای موقعیت تعهدی باز موظفند براساس ضوابط اعلام شده برای انجام فرآیند تحویل اقدام کنند.
همچنین مرجع قیمت نقدی در محاسبات جرائم نکول قراردادهای آتی واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس، قیمت پایانی نماد صندوق س.پشتوانه طلای لوتوس در آخرین روز معاملاتی قراردادهای آتی است.
گفتنی است، هر قرارداد آتی صندوق طلا ۱۰۰۰ واحد سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس است. لذا کلیه مشتریان فروشنده موظفند حداکثر تا آخرین روز معاملاتی یعنی ۲۴ آذر ماه اقدام به تامین واحدهای پشتیبانی این صندوق سرمایه گذاری طلای لوتوس در کد سهامداری خود کنند. از اینرو به ازای هر موقعیت تعهدی باز فروش در قرارداد آتی باید ۱۰۰۰ واحد سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس تامین شود.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار سیمان بورس کالای ایران روز شنبه 13 آذر ماه، میزبان دادوستد 832 هزار و 125 تن سیمان بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز 21 هزار و 774 تن میلگرد، 12 هزار و 540 تن ورق گرم نوردکاران و 10 هزار و 890 تن ورق گرم خودرو معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 15 هزار تن لوب کات، 13 هزار و 44 تن مواد شیمیایی، 4 هزار و 546 تن مواد پلیمری، یک هزار و 574 تن قیر و یک هزار تن وکیوم باتوم بود.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز دادوستد 3 هزار و 780 تن قیر، یک هزار تن گوگرد و 4 هزار و 4 تن سبد میلگرد مخلوط را تجربه کرد.
همچنین 80 تن دودسیل بنزن صادراتی و 175 تن پشم شیشه نیز در بازار فرعی بورس کالای ایران به فروش رسید.
در مجموع یک میلیون و 299 هزار و 647 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.