خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 6 بهمن 1400

سر خط مهمترین خبرها:
رئیس جمهور؛ خبرهای خوش بورسی از زبان وزیر اقتصاد
سخنگوی دولت: حمایت دولت از بورس با تدوین پیشنهاداتی ادامه دارد
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی؛ شرایط دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی اعلام شد
مدیر سیستمهای تسویه و پرداخت سمات: سود سهام ۲۵۳ شرکت از طریق سجام واریز شد
رییس هیات عامل صندوق تثبیت بازارسرمایه: بسیاری از سهام با تعادل فاصله قیمتی دارند
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران: زعفران نگین را برای تحویل اردیبهشت سال آینده معامله کنید
آخرین اخبار بورس کالا
*رئیس جمهور؛ خبرهای خوش بورسی از زبان وزیر اقتصاد
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور وقت با حضور در برنامه شبانگاهی شبکه یک سیما با بیان اینکه وضع فعلی بورس میراث دولت قبل است، در مورد اقدامات دولت در رفع مشکلات بازار سهام، گفت: در سال گذشته برخی از مسئولان با تبلیغات غیر کارشناسانه خود بسیاری از هموطنان را به منظور سرمایه گذاری در بازار سرمایه به بورس دعوت کردند ، به گونه ای که اکنون تعداد کثیری از اشخاص حاضر در بازار سرمایه را سهامداران خرد تشکیل می دهند.
وی افزود: مسئله ای که از همان ابتدا در جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بر آن تاکید داشتم، مربوط به این بود که بازار سهام نباید قلکی برای تامین مالی دولت باشد زیرا جایگاه سهامدار باید محفوظ بماند.
رئیس جمهور بیان کرد: اکنون نیاز است با تزریق نقدینگی به صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه، این صندوق ها در راستای حمایت از سهامداران خرد تقویت شوند، زیرا هنگامی که بازار با نوسانات مواجه می شود این اشخاص بیشترین زیان را می بینند.
رئیسی تاکید کرد: در حال حاضر با پیگیریهایی که از سوی تیم اقتصادی دولت صورت گرفته بخشی از این مبالغ از حساب صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه به منظور حمایت از بازار واریز شده است.
وی تصریح کرد: تیم اقتصادی در حال جمع بندی راه های کارشناسی شده به منظور خروج بازار سرمایه از بحران است زیرا دغدغه سهامداران مربوط به دولت نیز می شود ما هدفمان حرف درمانی نیست بلکه به دنبال راهکارهای اساسی هستیم زیرا ثبات بازار نیازمند دستورالعمل های بلند مدت است.
رئیس جمهور در پایان بیان کرد: به همین خاطر مورخ ۶ بهمن ۱۴۰۰ قرار است برنامههایی که توسط تیم اقتصادی دولت به جمع بندی رسیده است از سوی وزیر اقتصاد اعلام شود، امید می رود هرچه سریع تر شاهد بازگشت ثبات در بازار سرمایه باشیم.
*سخنگوی دولت: حمایت دولت از بورس با تدوین پیشنهاداتی ادامه دارد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی بهادری جهرمی در نشست مطبوعاتی با رسانه ها درباره اوضاع وخیم بورس در ماه های اخیر که با سقوط شاخص به کانال 1.2 میلیون واحدی همراه شده، گفت : مسیر حمایت دولت از بورس با تصویب 10 بندی ادامه دارد و کار گروهی با ریاست معاون اول رئیس جمهور ، معاون اقتصادی، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان بورس و دیگر اعضای اقتصادی دولت تشکیل شده، نظر صاحب نظران دریافت شد و پیشنهاداتی درحال تدوین است.
وی ادامه داد: رییس جمهور در مورد بورس با حضور در جلسات منظم اقتصادی همه مسائل را در گروه اقتصادی پایش میکند. در خصوص رمزارزها هم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با برگزاری جلساتی متعدد این مسئله را بررسی کرده است .
جوانترین عضو کابینه دولت ، پیشنهاد توافق موقت برای احیای برجام را رد کرد و توضیح داد: این موضوع در دستور کار ایران نیست و گروه مذاکره کننده بر رفع پایدار و مطمئن تحریم های متمرکز است. در سفر هفته قبل رئیسی به مسکو هم بحثی در این مورد نشد و این سفر با توافقات گسترده و قراردادهای در حوزه نفت و راه آهن همراه بود و مردم بزودی شاهد آثار و نتایج سفر رئیسی خواهند بود.
بهادری جهرمی با اعلام اینکه دولت اجازه نداده و نخواهد داد تحریمهای اقتصادی مانع صادرات و فروش نفت شود، ادامه داد: اولین وعده دولت، حفظ سلامت مردم بود که دستاوردهای آن اعلام شده و با گذشت زمان و به تدریج اخبار خوش اقتصادی مانند وام بدون ضامن کمتر از 100 میلیون تومان و بازگشت سود مازاد بانکی بیشتر خواهد شد و در دهه فجر باید منتظر خبرهای خوش و افتتاح پروژه های ملی و اقتصادی بود.
*مدیر روابط عمومی بانک مرکزی؛ شرایط دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی اعلام شد
به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در توییتی شرایط دریافت تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان با اعتبارسنجی را تشریح کرد.
طبق گفته مصطفی قمری وفا، شرایط دریافت وام تا ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضامن طبق بخشنامه وزارت اقتصاد به شرح زیر است:
_ دریافت وام تا ۵۰ میلیون تومان تنها با نامه کسر از حقوق.
_ دریافت وام تا ۱۰۰ میلیون تومان یک نامه کسر از حقوق همراه با چک یا سفته.
براساس اعلام بانک مرکزی، جامعه هدف پرداخت تسهیلات خرد بدون ضامن عبارت است از:
شاغلان و بازنشستگان نهادهای عمومی غیر دولتی
شرکتهای معتبر بخش خصوصی که حقوقشان در بانکهای زیر مجموعه وزارت اقتصاد پرداخت میشود
شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران دستگاههای دولتی
*مدیر سیستمهای تسویه و پرداخت سمات: سود سهام ۲۵۳ شرکت از طریق سجام واریز شد
به گزارش ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، «حسین قشمی» اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۲۵۳ شرکت از طریق سجام پرداخت سود داشتهاند که حدود ۴۱ میلیون تراکنش بوده است. به بیانی دیگر ۴۱ میلیون سود از طریق سجام توزیع شده است.
قشمی اعلام کرد: حدود ۳۰ شرکت هم با توجه به اعلام سررسید پرداخت سود در سامانه کدال، در نوبت پرداخت تا پایان سال از طریق سامانه سجام قرار دارند که البته امکان افزوده شدن به این آمار وجود دارد.
مدیر سیستمهای تسویه و پرداخت سمات پرداخت سود از طریق سامانه سجام را در راستای تکریم سهامداران و خدمترسانی بهتر به آنان برشمرد و گفت: با این اقدام، سهامداران برای دریافت سود به بانکهای مختلف مراجعه نخواهند کرد. در همین راستا، اقدامات مفیدی در زیرساختها انجام شده است به گونهای که تا پایان سال حدود ۳۰۰ شرکت میتوانند از طریق سامانه سجام سود را به حساب سهامداران واریز کنند. بنابراین، لازم است این شرکتها توزیع سود خود را به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه بسپارند.
وی با اشاره به دستور ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، مبنی بر پرداخت سود سنوات گذشته به سهامدارانی که نتوانستند این سود را دریافت کنند، خاطرنشان کرد: ممکن است حتی برخی از سهامداران اطلاعی از این سود نداشته باشند و اینکه آن مبالغ قابل توجه نبوده باشد، اما پرداخت آنها از طریق سجام امکانپذیر است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در سال آینده با پرداخت سود از طریق سامانه سجام، مطالباتی باقی نمیماند، تأکید کرد: سودی که از این طریق توزیع میشود افزون بر ۹۵ درصد رجیستری سهامداران شرکتها است، زیرا تعداد سجامیهای یک ناشر که به ما برای پرداخت سود مراجعه میکند، بالای ۹۵ درصد است.
*رییس هیات عامل صندوق تثبیت بازارسرمایه: بسیاری از سهام با تعادل فاصله قیمتی دارند
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مهدی صبایی تصمیم جدید هیات مدیره فرابورس درباره نحوه اجرای تبصره ۳ ماده ۱۵ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی را درجهت افزایش نقدشوندگی در بازار دانست و به سنا گفت: وظیفه صندوق تثبیت، ورود به بازار در مواقع بحرانی است که با هدف کنترل و کاهش ریسک انجام می شود و نقدشوندگی مهمترین محور برای حمایت در مواقع بحرانی است.
وی افزود: اقدام فرابورس برای ۴ برابر شدن دامنه نوسان با درخواست بازارگردان برای نمادهای دارای صف ۵ روزه در جهت نقدشوندگی بازار بسیار مطلوب است. چنین تصمیم هایی به ایجاد تعادل پایدار در بازار سرمایه کمک می کند و باعث می شود قدرت صندوق تثبیت برای اجرای وظایف حمایتی بیشتر شود.
این مقام مسئول ادامه داد: برداشتن حجم مبنا در بازار پایه مشروط به تشکیل صف فروش مستمر، تصمیم دیگر فرابورس بود که بخشی از صفوف فروش را جمع آوری و نمادها را به تعادل نزدیک کرد. صندوق تثبیت هرچند بازارگردان نیست اما مدیریت ریسک بازار در روزهای بحرانی را برعهده دارد. هدایت منابع این صندوق در بازار باید اثربخش باشد و در زمان بحران سهم را به نقطه تعادل نزدیک کند.
صبایی شرط لازم برای این موضوع را اتخاذ تصمیم هایی در سطح هیأت مدیره بورسها برای تغییرات ریزساختارهای بازار دانست و عنوان کرد: وقتی قیمت سهم به نقطه تعادلی برسد، صندوق تثبیت و بازارگردان ها به نحو مطلوب می توانند به وظیفه عمل کنند. بسیاری از نمادها مدت ها است از نقطه تعادلی فاصله دارند و هرگونه حرکت بازارگردان و صندوق تثبیت، قبل از پایداری قیمت تعادلی در بازار باعث هدر رفتن منابع می شود.
*مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران: زعفران نگین را برای تحویل اردیبهشت سال آینده معامله کنید
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای از راه اندازی قرارداد آتی زعفران نگین با سررسید اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش «کالاخبر»؛ براساس این اطلاعیه، زمان آغاز راه اندازی قرارداد مذکور با سررسید اردیبهشت ماه سال آینده در روز شنبه ۹ بهمن ماه امسال تا ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ خواهد بود.
گفتنی است، قراردادهای آتی در اولین روز معاملاتی بدون حد نوسان قیمتی، با دوره پیش گشایش به مدت ۳۰ دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی آغاز و پس از انجام حراج تک قیمتی رای ساعت ۱۰:۳۰ به دوره عادی معاملاتی و اعمال نوسان قیمت روزانه ادامه می یابند.
قیمت پایه قرارداد آتی نیز همان قیمت کشف شده در حراج تک قیمتی خواهد بود که مبنای حد نوسان روزانه برای ادامه معاملات در حراج پیوسته قرار خواهد گرفت.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز سه شنبه 5 بهمن ماه، میزبان دادوستد 11 هزار و 290 تن قیر و 2 هزا رتن مس کاتد بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 47 هزا رو 947 تن مواد پلیمری، یک هزار و 63 تن قیر و 885 تن مواد شیمیایی معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی هم در این روز معامله 102 هزار و 740 تن شمش بلوم، 14 هزار تن تختال، یک هزار و 300 تن ورق فولادی، 25 تن آلومینیوم و 25 تن روی را تجربه کرد.
همچنین 14 هزار و 370 تن سیمان هم در سیستم معاملات مچینگ به ثبت رسید.
بازار فرعی نیز شاهد معامله 4 هزار و 564 تن شمش بلوم، دوده صنعتی، انیدریدفتالیک، ضایعات پلاستیکی، ضایعات فلزی و نرمال پارافین بود.
در مجموع 200 هزار و 293 تن کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.