خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 3 شهریور 1400

سر خط مهمترین خبرها:
معاون وزیر کار: سود همه سهامداران شستا تضمین و به آنها پرداخت میشود
مزایای عرضه سیمان در بورس کالا؛ از شفافیت معاملات تا فروکشکردن قیمتها در خرده فروشیها
سرپرست اداره نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار: تفویض اختیارات به بورس و فرابورس در راستای نظارت بهینه بر بازار سرمایه
مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران؛ صندوقهای قابل معامله؛ گزینه مطلوب سرمایهگذاری
قائم مقام دبیرکل کانون کارگزاران: مبنای انتخاب مدیران، شایستگی است
مدیر ارتباطات بازار متشکل ارز ایران: معامله ۲ هزارو ۹۱۶ میلیارد تومان دلار در بازار متشکل ارزی
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون وزیر کار: سود همه سهامداران شستا تضمین و به آنها پرداخت میشود
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حجت الله میرزایی توضیح داد: بازنشستگان از تاب آوری و آستانه تحمل پایینی برخوردارند و در مقابل نوسانات اقتصادی آسیب پذیرند و امروز پرداخت به موقع و بی کم و کاست حقوق و مستمری آنان اولویتی جدی و غیرقابل اغماض است.
میرزایی با بیان اینکه شستا، بخش مهمی از ذخایر مالی بازنشستگان و سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی است افزود: این سازمان حدود 5درصد از منابع مالی خود را از محل سود حاصل از شستا تامین میکند، اگر چه این رقم در بودجه 270 هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی رقم بالایی نیست، اما در جلوگیری از تاخیر و یا نوسان، بسیار تعیین کننده است.
میرزایی در ادامه با بیان این که این سود به صورت علی الحساب به سازمان پرداخت می شود، بیان کرد: بعد از برگزاری مجمع عمومی سالیانه در هفته های آینده و قطعی شدن سود سالیانه،در نهایت بر اساس تصمیم مجمع ، سود بین همه سهامداران عمده و خرد تقسیم می شود.
وی تاکید کرد: حدود 90 درصد از سهام شستا متعلق به تامین اجتماعی است و با برآورد سود عملیاتی حدود 27 هزار میلیارد تومانی در سال 99 میتوان گفت، حدود 24 هزار میلیارد تومان سهم سود سهام سازمان تامین اجتماعی از سود سال 99 شستا خواهد بود، علاوه بر این به طور مستمر مطالبات شستا از سازمان تامین اجتماعی با واگذاری دارائیهایی چون سود سهام شرکتها یا املاک تسویه شده است.
*مزایای عرضه سیمان در بورس کالا؛ از شفافیت معاملات تا فروکشکردن قیمتها در خرده فروشیها
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ یکی از سیاستهایی که از خردادماه سال جاری درباره محصولات سیمانی اعمال شد، عرضه سیمان در بورس کالا بود که با عرضه 82 هزار و 200 تن سیمان در بازه مذکور و با هدف افزایش شفافیت در معاملات بازار سیمان و کاهش التهاب قیمتی در بازار عملیاتی شد. این در حالی است که صنعت سیمان کشور از توانایی بالفعل تولید 1 میلیون تن سیمان به صورت هفتگی برخوردار است و در خردادماه نیز میزان تجمیعی عرضه سیمان در بورس کالا به مراتب بالاتر رفت.
در همین راستا عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در اظهاراتی ضمن حمایت از عرضه سیمان در بورس کالا، اشاره داشت: «همواره در عرضه محصولات در بورس کالا تلاش میشود تا امکان سوء استفاده برخی افراد از معاملات وجود نداشته باشد که در حوزه معاملات سیمان نیز تمهیداتی در نظر گرفته شده تا خریداران واقعی حضور یابند و مشتریان خرد نیز امکان خرید داشته باشند؛ موضوع کلیدی در این زمینه شفافیت آماری معاملات بورس است که به بسیاری از نابسامانیهای مبادلات سنتی پایان میدهد.»
بر اساس آنچه مطرح شد، ضرورت عمق بخشیدن به عرضه سیمان در بورس بر کسی پوشیده نیست. مسألهای که موجب شکلگیری نرخ موثر سیمان در بورس کالا و به حداقل رسیدن نقش سودجویان در قیمت خردهفروشیها میشود.
*سرپرست اداره نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار: تفویض اختیارات به بورس و فرابورس در راستای نظارت بهینه بر بازار سرمایه
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا اسمعیلی گیوی سرپرست اداره نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه دستورالعمل بازارگردانی پیشین لغو شده است، اظهار کرد: دستورالعمل جدید بازارگردانی با توجه به پویایی بازار، تغییرات عمده در ساختار بازار و گسترش فعالیت بازارگردانی در سالهای اخیر به تصویب رسید. این دستورالعمل حاصل اجماع نظر مجموعه همکاران در سازمان بورس، شرکتهای بورس تهران و فرابورس و نهادهای مالی فعال در حوزه بازارگردانی است.
وی بیان کرد: از جمله مهمترین تغییرات، اعطای صدور مجوز عملیات بازارگردانی برای هر ورقه بهادار به شرکتهای بورس تهران و فرابورس به منظور تسریع در انجام عملیات بازارگردانی است. وی به «تعیین طبقات نقدشوندگی» اشاره کرد و افزود: بر اساس شرایط هر طبقه نقدشوندگی، پارامترهای بازارگردانی به عموم اعلام خواهد شد. یادآور میشود بورس در مقاطع ۶ ماهه اقدام به جایابی اوراق بهادار در طبقات نقدشوندگی میکند.
سرپرست اداره نظارت بر بورسها بیان کرد: طبق دستورالعمل قبلی، حجم سفارشهای خرید و فروش بازارگردان باید با یکدیگر برابر می بود. در دستورالعمل جدید و به منظور اختیار بازارگردان در تنظیم عرضه و تقاضای اوراق بهادار، بازارگردان میتواند سفارشهای خرید و فروش را با رعایت حداقل سفارش انباشته، به گونهای وارد کند که حجم سفارش هر سمت خرید یا فروش کمتر از ۵۰ درصد حجم سفارش وارد شده در سمت دیگر نباشد.
*مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران؛ صندوقهای قابل معامله؛ گزینه مطلوب سرمایهگذاری
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از شرکت بورس تهران، مدیر تحقیق و توسعه شرکت بورس تهران عنوان کرد: انتخاب استراتژی سرمایهگذاری یک فرایند پیچیده است. انتخاب پرتفوی مناسب، سازوکار خاص خود را دارد و کسانی در حوزه بازار سرمایه موفق هستند از تحصیلات و مطالعات مرتبط و همچنین تجربیات کافی برخوردار باشند.
کیانی، سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله را امری آسان خواند و اظهار داشت: این صندوقها به راحتی توسط سرمایهگذاران قابل خریداری است. اگر سرمایهگذار به معاملات برخط دسترسی داشته باشد، می تواند از طریق سامانه معاملات بر خط واحدهای سرمایهگذاری این صندوقها را خریداری کند.
وی افزود: سرمایهگذارانی که تمایل دارند به سرمایهگذاری در سهام دارند ولی از وقت و دانش مالی و تجربه کافی برخوردار نیستند، میتوانند به صورت غیر مستقیم و از طریق ۲۰ صندوق سرمایهگذاری قابل معامله سهمی (صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله که در سهم سرمایهگذاری میکنند) وارد بازار سرمایه شوند.
کیانی به عملکرد این صندوقها اشاره کرد و گفت: این صندوقها عمدتا عملکرد قابل قبولی داشته اند و به طور متوسط بازدهی آنها نزدیک و کمی بهتر شاخص کل بوده است.
رضا کیانی در پایان توصیه کرد: بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری به طور متوسط نزدیک و کمی بهتر از بازار بوده است و سرمایهگذاران تازهوارد و غیر حرفهای می توانند از آنها به عنوان گزینه ای مناسب برای سرمایهگذاری استفاده کنند.
*قائم مقام دبیرکل کانون کارگزاران: مبنای انتخاب مدیران، شایستگی است
به گزارش بورس نیوز، روز گذشته طی حکمی، ارشیاناز حیدریان کارشناس مرکز عدالت ترمیمی سازمان بورس به عنوان مدیر حقوقی کانون کارگزاران انتخاب شد.
محمدرضا دهقانی احمدآباد قائم مقام دبیر کل کانون کارگزاران در گفتوگو با بورس نیوز بیان کرد: اگرچه در کانون کارگزاران در چند ماه گذشته ۲ مرتبه شاهد تغییر مدیران حقوقی بودهایم؛ ولی این تغییرات ارتباطی با سازمان بورس و عدم استقلال کانون کارگزاران ندارد. مدیران حقوقی این کانون بعد از بررسی رزومه های متعدد کارشناسان حقوقی آشنا به مقررات و قوانین بازار سرمایه انتخاب می شوند.
وی افزود: مبنای کانون برای انتخاب مدیران حقوقی، شایستگی و بررسی توانمندی افراد و تجربه فعالیت در این بازار است. تجربه همکاری موفق با سازمان بورس مزیت محسوب میگردد. البته بدیهی است که باید در مورد جزئیات این همکاری مثل تایم کاری و... هم با کارشناسان حقوقی به توافق برسیم و ضمنا در انتخاب مدیر حقوقی کانون کارگزاران، بحث تضاد منافع هم مورد بررسی قرار می گیرد. این شرایط، فقط مختص انتخاب مدیران حقوقی کانون کارگزاران نیست و در تمامی بخش ها، همین شرایط مصداق دارد.
*مدیر ارتباطات بازار متشکل ارز ایران: معامله ۲ هزارو ۹۱۶ میلیارد تومان دلار در بازار متشکل ارزی
مهدی گوهررستمی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تعداد و حجم معاملات انجام شده در بازار متشکل ارز ایران طی مرداد ماه امسال گفت: در مرداد ماه سال جاری در مجموع برای نماد معاملاتی دلار، ۱۱ هزار و ۱۸ فقره معامله به ارزش حجمی ۱۱۶ میلیون و ۴۱ هزار و ۲۰۰ دلار صورت گرفته است. همچنین این رقم برای نماد معاملاتی یورو، ۱۴ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۳۰۰ یورو بود که این حجم از معاملات با انجام ۲ هزار و ۳۸۱ معامله حاصل شده است.
گوهررستمی در رابطه با ارزش معاملات دلار و یورو طی ماه گذشته گفت: در مجموع ارزش معاملات دلار در مرداد ماه برابر ۲ هزار و ۹۱۶ میلیارد تومان و معاملات یورو برابر ۴۶۲ میلیارد تومان ثبت شده است.
وی با اشاره به جایگاه و رسالت قانونی این نهاد ارزی اظهار کرد: بازار متشکل ارز ایران به عنوان تنها مرجع رسمی کشف نرخ نقدی (اسکناس) ارز در کشور از زمان راهاندازی تا امروز توانسته است با رعایت اصول و موازین «بازارمحورانه» و همچنین اتخاذ رویکردهای شفاف و رقابتی جایگاه مؤثر و سازندهای را در کشف و انتشار نرخ نقدی اسکناس ارز ایفا کند.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران روز سه شنبه دوم شهریورماه میزبان داد و ستد 64 هزار و 500 تن وکیوم باتوم بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، 22 هزار تن لوب کات، 860 تن گوگرد، 64 هزارو 497 تن مواد پلیمری، یک هزار و 924 تن PDA TAR و 958 تن قیر نیز در تالار مذکور داد و ستد شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران نیز شاهد داد و ستد 94 هزار و 580 تن شمش بلوم، 2 هزار و 150 تن ورق گالوانیزه، 20 هزار تن تختال C و 80 تن شمش روی و 20 تن مس مفتول بود.
تالار صادراتی بورس کالای ایران در این روز معامله 832 تن اسلاک واکس، 125 تن عایق رطوبتی، 7 هزار و 905 تن قیر و 500 تن PVC را تجربه کرد.
همچنین 227 تن ضایعات شیمیایی، 140 تن نرمال پارافین و 8 تن تیشو در بازار فرعی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت.