خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 29 دی 1400

سر خط مهمترین خبرها:
عضو کمیسیون انرژی مجلس: تا پایان سال جاری؛ نرخ خوراک پتروشیمیها تغییر نمیکند
معاون حسابرسی سازمان امور مالیاتی: املاک خالی بانکها هدف قرار گرفت
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی: نگران نباشید: نرخ بهره مالکانه در سال آینده تغییری نمیکند
نامهنگاری عشقی به معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت در خصوص بورس
معاون سابق سازمان خصوصیسازی: مشتریان دست به نقد برای خرید سهام بلوکی هلدینگ خلیج فارس
دلار ۲۲هزارتومانی صادراتیها و حذف تخفیفها
آخرین اخبار بورس کالا
*عضو کمیسیون انرژی مجلس: تا پایان سال جاری؛ نرخ خوراک پتروشیمیها تغییر نمیکند
نماینده مردم لارستان، در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرمول معادلات پتروشیمیها، خوراک فراوردهها و میعانات گازی با توجه به بحث زمستان و واقعیت موجود یعنی قاچاقی که وجود داشته است تغییر کرده، به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: در مقطع زمانی دولت صادرات بنزین، گازوئیل و فراوردهها را به دلایلی چون قاچاق و کانالیزه کردن آن، شناسایی شرکتهای واقعی و ذخیرهسازی سوخت مایع در نیروگاهها و صنایع ممنوع کرد.
حسین حسینزاده افزود: بعد از آنکه ظرفیت کشور نسبت به سال گذشته بیشتر و بهتر شد، محدودیتها برداشته شد. اما در حال حاضر در حوزه تامین خوراک، کشور با مشکلی مواجه نیست و قوانین همانگونه که بوده وجود دارد و تغییر قیمت اتفاق نیفتاده است.
نایب رئیس مجمع نمایندگان استان فارس عنوان کرد: با توجه به تحریمهای نفتی، ناچار به استفاده از فراوردههای داخلی البته با همان بحث تنفس خوراک پتروپالایشگاهها و قیمتی که وجود دارد، هستیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تا پایان سال جاری تغییر قیمتی در بحث مربوط به خوراک پتروشیمیها در دستور کار کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیست.
*معاون حسابرسی سازمان امور مالیاتی: املاک خالی بانکها هدف قرار گرفت
به گزارش بورس24 : حسین زمانی معاون حسابرسی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: اولویت اصلی مالیات در بخش مسکن، مالیات بر خانه های خالی است اما در عین حال مهمترین چالش در این زمینه شیوه شناسایی و اخذ مالیات بر خانههای خالی است.
وی درخصوص معافیتهای مطرح شده در قانون مالیات بر خانه های خالی گفت: ممکن است انتقاداتی به این قانون در زمینه معافیتهای مربوط به یک خانه خالی در اقامتگاه فرعی یا یک خانه خالی تحت مالکیت یک عضو دیگر خانواده مطرح باشد. اما در وهله اول مسئله اجرایی شدن قانون مهم است و در نظر گرفتن معافیتها صرفا با هدف اینکه این قانون از مرحله تصویب عبور کند و به سلامت به مرحله اجرا برسد، در نظر گرفته شده است.
مسئله بعدی اینکه در نسخه فعلی این قانون بانکها و شرکتهای بزرگ که دهها مسکن خالی را در تملک دارند منظور نظر بوده است و در ادامه می توان به سراغ دیگر گروههای هدف هم رفت.
عصر دیروز نشستی در سازمان مالیاتی با هدف آخرین جمع بندی ها برای دریافت مالیات از خانه خالی برگزار شد.
*عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی: نگران نباشید: نرخ بهره مالکانه در سال آینده تغییری نمیکند
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشور در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) گفت: طبق قانون، دارندگان معادن با پروانه بهرهبرداری مکلف به پرداخت بهره مالکانه به دولت هستند؛ این موضوع سالیان سال است که وجود دارد و همه ساله دولت در لایحه بودجه سال بعد نرخ آن را مشخص میکند.
فریال مستوفی افزود: بررسیها نشان میدهد که دولت سیزدهم در بودجه سال آینده این نرخ را ثابت نگه داشته که تصمیمی بسیار مناسبی برای شرکتهای حوزه معدن است.
این بانوی معدنکار ادامه داد: بنابراین جای هیچ نگرانی برای سهامداران شرکتهای معدنی در رابطه با نرخ بهره مالکانه وجود ندارد و این موضوع نمیتواند روی سودآوری سهمی که در آن سرمایهگذاری کردهاند، تاثیر گذار باشد.
مستوفی ادامه داد: البته در بودجه سال آینده، رقم کل پیش بینی دولت از میزان درآمد اخذ بهره مالکانه رشد قابل توجهی داشته اما این موضوع نباید به عنوان افزایش نرخ بهره مالکانه معادن تفسیر شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشور، ادامه داد: در ادوار گذشته برخی از مالکان معادن از پرداخت بهره مالکانه امتناع کردهاند و حالا دولت سیزدهم برنامه جدی برای اخذ بهره مالکانه از این معادن دارد. در اصل قرار است تعداد معادنی که بهره مالکانه پرداخت میکنند افزایش یابد نه نرخ بهره مالکانه.
وی در پایان اظهار داشت: به طور کلی افزایش درآمدهای حاصل از بهره مالکانه با این ملاحضه که نرخ آن تغییر نکند بسیار اتفاق خوبی است و امروز کشور به درآمدهای این چنینی وجود دارد؛ دولت تمام تلاش خود را برای مقابله با فراریان بهره مالکانه به کار بگیرد.
*نامهنگاری عشقی به معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت در خصوص بورس
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با توجه به اهمیت حمایت نهادهای قانونی در مدیریت ریسک بازار و درخواست فعالان بازار سرمایه در دو نامه جداگانه به معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت دو موضوع مهم برای بازار سرمایه را پیگیری کرد.
مجید عشقی در نامهای به معاون اول رئیس جمهور با توجه به بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق خواستار ابلاغ مصوبات 10گانه حمایتی از بازار شد و در نامهای دیگر با توجه به فرمول تعیین نرخ گاز خوراک پتروشیمیها در بودجه 1401 (4هاب) خواستار تغییر این فرمول شد.
*معاون سابق سازمان خصوصیسازی: مشتریان دست به نقد برای خرید سهام بلوکی هلدینگ خلیج فارس
اسماعیل غلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به واگذاری هلدینگ خلیج فارس و عرضه بلوکی آن اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه هلدینگ خلیج فارس جزو شرکتهای بزرگ است و به عنوان ۱۰۰ شرکت برتر پتروشیمی تلقی میشود؛ بنابراین واگذاری آن را میتوان بزرگترین واگذاری تاریخ بورس عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: عرضه بلوکی هلدینگ خلیج فارس از تعدادی مشتری برخوردار است که برخی از مشتریان این هلدینگ، نقد هستند و در صورت عدم وجود مشکل بر سر راه این واگذاری میتوانند به صورت نقد اقدام به خرید سهام این هلدینگ کنند.
غلامی با تاکید بر اینکه امیدواریم افرادی که اقدام به خرید بلوکی سهام این هلدینگ میکنند، سود انباشته این شرکت را بین سهامداران تقسیم نکنند، گفت: هلدینگ خلیج فارس دارای برخی از طرحها است که نیازمند استفاده از سود انباشته به دست آمده هستند؛ به همین دلیل این شرکت در صورت استفاده از سود انباشته با مشکلاتی کلان در اجرای طرحهای خود روبرو خواهد شد.
وی به علت عدم وجود خریدار برای عرضه بلوکی هلدینگ خلیج فارس در چند روز گذشته اشاره کرد و گفت: عرضه بلوکی آن در تاریخ ۱۱ و ۱۲ دیماه که از قبل اعلام شده بود، آگهی شد و دارای تعدادی مشتری بود اما متاسفانه به دلیل وجود برخی از مشکلات و معضلات در ضمانتنامه آنها، قادر به مشارکت برای خرید این هلدینگ نبودند.
غلامی خاطرنشان کرد: در این میان کمیتهای وجود دارد که باید به طور حتم خریداران را تأیید صلاحیت کنند، با توجه به اینکه کمیته زمان کوتاهی را برای خریداران در راستای ارائه مدارک در نظر میگیرد؛ به همین دلیل برخی از مدارک آنها مانند ضمانتنامه با مشکل مواجه بود.
معاون سابق سازمان خصوصیسازی اظهار داشت: گاهی اوقات به دلیل بالا بودن رقم تعیین شده برای سهام شرکت، خریدار نیاز به زمان بیشتری برای تأمین منابع مالی دارد زیرا اقدامات بانکی آن زمانبر است و ممکن است از زمان تعیین شده برای انجام مشارکت در عرضه بلوکی شرکت مدنظر بگذرد؛ به دنبال چنین اتفاقی این موضوع باید مدنظر باشد که خریدار رقم چندین هزار میلیارد تومان را نمیتواند در کوتاهترین زمان ممکن تأمین کند.
وی افزود: با توجه به چنین مسائلی این هلدینگ دارای خریدار است اما مشکل مطرحشده از طرف آنها این بود که زمان کوتاهی برای تأمین مالی موردنیاز در نظر گرفتهشده بود.
غلامی تاکید کرد: یکی از مشتریان، پول نقد در اختیار دارد که به نظر میرسد با تعیین زمان جدید عرضه بلوکی بتواند سهام تعیین شده این هلدینگ را خریداری کند.
*دلار ۲۲هزارتومانی صادراتیها و حذف تخفیفها
احمد جانجان، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورسنیوز، اظهار کرد: دغدغهای که در خصوص افت سودآوری پتروشیمی با برداشته شدن تحریمها بوجود آمده نگاهی کاملا اشتباه بوده؛ چراکه دلار بازار آزاد برای بورس بسیار مهم است.
وی ادامه داد: این درحالی است که اکثر شرکتهای صادراتی به خصوص در بخش کامودیتیها، معامله خود را با دلار نیمایی انجام میدهند و در این راستا میتوان گفت علیرغم اینکه دلار نیمایی در محدوده ۲۵ تومانی قرار گرفته اما؛ قیمتگذاری این شرکتها با دلار ۲۲ هزار تومانی هم انجام میشود.
جانجان در ادامه افزود: دومین و اصلیترین نکته این است که با رفع تحریمها، فروش شرکتهای پتروشیمی افزایش یافته و همچنین هزینه دورزدن تحریم از قیمت تمام شده آنها کسر خواهد شد.
این فعال بازارسرمایه گفت: در این راستا تخفیفاتی به مشتریان بینالمللی داده میشود که با رفع تحریم، این تخفیفها به جیب خودمان برگشته و از طرفی حجم فروش نیز افزایش مییابد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر مذاکرات به نتیجه برسد، تخفیفی که به واسطه تحریم ایجاد شده از بین میرود و فروش شرکتها افزایش خواهد یافت. در این صورت دیگر خبری از تخفیف ۱۵۰ هزار دلاری در هر تن فروش از محصولات، نخواهد بود.
وی افزود: در صورتی که نرخ ارز نیز نیمایی تا ۲۷ هزار تومان رشد کند، قطعا در سودآوری تغییرات جدی بوجود آمده و افزایش مییابد. در نهایت صنعت پتروشیمی همچنان مورد توجه بازار سرمایه قرار گرفته است.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز سه شنبه 28 دی ماه میزبان عرضه 133 هزار و 640 تن شمش بلوم ، 160 هزار تن تختال C و 51 هزار و 520 تن ورق فولادی است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز در این روز شاهد عرضه 59 هزار و 865 تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی و قیر است.
براساس این گزارش، 21 هزار و 330 تن قیر، 10 هزار تن گوگرد و 3 هزار تن مس کاتد در تالار صادراتی عرضه می شود.
تالار حراج باز نیز میزبان عرضه 105 هزار تن کنسانتره سنگ آهن و 5 هزار تن وکیوم باتوم است.
بازار فرعی هم در این روز عرضه 12 هزار و 88 تن شمش بلوم، ضایعات فولادی، قراضه فولادی، نرمال پارافین، سپر ضایعاتی خودرو و دوده صنعتی را تجربه می کند.
در مجموع 561 هزار و 623 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران عرضه می شود.