خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 28 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
فروش اموال مازاد دولت کلید خورد
معاون وزیر صمت: ثبات و آرامش بازار سیمان نتیجه ورود کل تولید به بورس کالاست
معاون وزیر جهاد کشاورزی؛ دستورالعمل خرید حمایتی زعفران ابلاغ شد
عضو شورای عالی بورس از حل تعارضها میگوید؛ آغاز رفاقت بازار پول و سرمایه
اعضای حقوقی هیات مدیره صندوق توسعه انتخاب شدند
سرپرست مدیریت عملیات بازار شرکت فرابورس: عملیات بازارگردانی یکساله سه سهم فرابورسی از شنبه آغاز میشود
آخرین اخبار بورس کالا
*فروش اموال مازاد دولت کلید خورد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدمخبر بخشنامه اجرایی تامین منابع مالی دولت از طریق فروش اموال و املاک مازاد را به دستگاههای اجرایی شمول قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ کرد.
در این بخشنامه، معاون اول رئیس جمهور به همه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری آمده است: به منظور تأمین منابع مالی پایدار در بودجه عمومی و در راستای تکالیف مندرج در قوانین بودجه سنواتی از جمله جزء (۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور که مسئولیت فروش اموال مازاد دولت به عهده وزیر امور اقتصادی و دارایی است؛ مقرر می گردد:
۱- کلیه دستگاه های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری موظفند فهرست اموال و املاک مازاد در اختیار را در اجرای احکام یاد شده، برای صدور مجوز فروش یا مولدسازی ظرف یک ماه به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام و همکاری لازم را با آن وزارت برای فروش یا مولدسازی به عمل آورد. اموال و املاک مازاد معرفی شده در این چارچوب از شمول طرح تأمین مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده (۶) قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مستنثنی میباشند.
۲- استانداران موظفند با تشکیل کارگروه شناسایی و مولدسازی در استانها به صورت مستمر نسبت به شناسایی اموال و املاک مازاد در اختیار دستگاه های اجرایی اقدام و پس از صدور مجوز توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی، مراتب را پیگیری نمایند تا منجر به مولدسازی این اموال و املاک مازاد یا فروش از طریق عرضه در بورس کالای ایران یا مزایده عمومی و واریز منابع حاصل از مولدسازی یا فروش به ردیف درآمدی مربوط شود.
۳- استانداران به عنوان رئیس کمیسیون موضوع ماده (۵) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری موظفند به منظور تسریع در تغییر کاربری املاک مازاد در اختیار دستگاه های اجرایی، با تشکیل جلسات فوق العاده کمیسیون مزبور، نسبت به بررسی و اعلام نظر کمیسیون برای تغییر کاربری املاک مازاد مورد نظر جهت ایجاد ارزش افزوده املاک در راستای مولد سازی یا فروش اقدام نمایند و هماهنگی لازم را با شهرداریها برای تغییر کاربری این املاک با حداقل هزینه به عمل آورند.
*معاون وزیر صمت: ثبات و آرامش بازار سیمان نتیجه ورود کل تولید به بورس کالاست
به گزارش «کالاخبر»، اسدالله کشاورز گفت: همانطور که بارها اعلام شد، قطعیهای برق سبب شد که قیمت سیمان به شدت افزایش یابد و در نتیجه تنها راهی که میتوانستیم بازار را کنترل و بساط دلالبازیها را جمع کنیم، این بود که تمامی زنجیره از تولیدکننده تا مصرفکنندگان خرد را به سمت بورس کالا سوق دهیم. خوشبختانه دیدیم که نتیجه مطلوب هم داشت و در حال حاضر سیمان به قیمت پیش از قطعیهای برق رسیده و مشکلات حل شده است. همچنین میتوان گفت که دلالبازیها تقریبا از بین رفته است و دیگر کسی نمیتواند اقدام به خرید و انبار سیمان کرده و زمینه افزایش قیمت را فراهم کند.
وی تاکید کرد: این کار نهتنها هیچ هدف سیاسی نداشته بلکه در جهت کنترل بازار و ایجاد شفافیت بوده است و مهمتر اینکه سیمان به دست مصرفکننده اصلی برسد. در حال حاضر همه تولیدکنندگان سیمان وارد بورس شده و ثبتنام خود را تکمیل کردهاند. تعدادی از مصرفکنندگان و عاملان فروش خرد باقی مانده اند که آنها نیز به تدریج وارد می شوند. تنها بحث تعدادی از پروژههای عمرانی که ممکن است در آینده آغاز شود، وجود دارد که اجراکنندگان آن نیز میتوانند در زمان نیاز، ثبت نام و خرید خود را انجام دهند.
معاون معدنی وزارت صمت خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه دیگر هیچگونه امکان عرضه خارج از بورس وجود ندارد، تخلفی صورت نخواهد گرفت. در این صورت زمانیکه عملا فروش خارج از سیستم انجام نشود، خریداری هم خارج از این سیستم وجود ندارد و تمامی معاملات شفاف انجام میشود.
*معاون وزیر جهاد کشاورزی؛ دستورالعمل خرید حمایتی زعفران ابلاغ شد
به گزارش اقتصادنیوز و به نقل از کالاخبر، اسماعیل قادری فر در نشستی خبری با اشاره به اینکه دستورالعمل خرید حمایتی زعفران ۱۴۰۰ دیروز توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد، گفت: بر این اساس ما زعفران صادراتی نگین را با پایه قیمتی ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری میکنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نقایصی که در حوزه دسته بندی، صنایع تکمیلی و زنجیره توزیع زعفران وجود دارد، گفت: ۹۴ درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود در حالی که سهم بازار ما کمتر از ۵ درصد است و به همین جهت امسال، سال پایانی خرید انفعالی این محصول خواهد بود و برای سال آینده ما برنامههایی در حوزه بهبود صنایع بسته بندی، صنایع تکمیلی و توزیع طلای سرخ خواهیم داشت.
قادری فر با اشاره به اینکه دلالان و واسطهها محصول کشاورز را خریداری و از آن استفاده زیادی میکنند، گفت: از سوی دیگر این محصولات با نرخهای گزاف به دست تولیدکنندگان میرسد که این رویه باید اصلاح شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اینکه به طور متوسط فاصله قیمتی محصولات از مزرعه تا سفره گاهی تا ۷۰۰ درصد است، گفت: ما در محصولات مختلف از جمله پیاز، هندوانه و … شاهد این مساله هستیم و سازمان تعاون روستایی سعی میکند که با رویکرد هوشمندسازی زنجیره تأمین و توزیع این مشکل را حل کند و سهم مناسبی از بازارهای جهانی را در اختیار صادرکنندگان داخلی قرار دهد.
*عضو شورای عالی بورس از حل تعارضها میگوید؛ آغاز رفاقت بازار پول و سرمایه
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه در گذشته نگاه بانک مرکزی بهعنوان متولی بازار پول در سیاستهای خود نسبت به بازار سرمایه حداقلی بوده است، گفت: با
ریاست علی صالحآبادی بر بانک مرکزی که خود از مدیران باسابقه بازار سرمایه محسوب میشود و ارتباط نزدیکی نیز با رئیس جدید سازمان بورس دارد، شاهد هماهنگی میان بازار پول و سرمایه، همسویی در تصمیم ها و حل تعارض های قدیمی این دو بازار خواهیم بود.
حمیدرضا دانش کاظمی اظهار داشت: مجید عشقی رئیس سازمان بورس و علی صالحآبادی رئیسکل بانک مرکزی، رویکرد فکری مشترکی در حوزه مسائل اقتصادی دارند و این همسویی به نفع بازار سرمایه و همچنین بازار پول خواهد بود.
دانش کاظمی ادامه داد: همواره میان بازار پول و سرمایه یک تعارض جدی وجود داشته است که باعث نگرانی اهالی بازار سرمایه بوده که اکنون امید میرود در فضای جدید، این تعارض ها حل شود.
دانش کاظمی گفت: امیدواریم با روابط نزدیکی که میان روسای بانک مرکزی و سازمان بورس وجود دارد، سیاستهای که پیش از این بوی تعارض داشت در مسیر هماهنگی حرکت کند و موجب بهبود وضعیت بازار سرمایه شود.
وی درباره مهمترین مطالبه از رئیس جدید سازمان بورس، گفت: مهمترین مطالبه از رئیس و هیات مدیره جدید سازمان، این است که اولویتهای کاری خود را به شورای عالی اعلام کنند.
نماینده کانونهای سرمایهگذاری در شورای عالی بورس ادامه داد: در نشست اخیر شورای عالی بورس، از رئیس سازمان خواسته شد تا دو هفته آینده، برنامهها و اولویتهای خود را برای مدیریت بازار ارائه کنند و به نظر میرسد، نخستین و مهمترین گام برای بهبود شرایط موجود، تعیین اولویتهای نهاد ناظر بازار و تصویب آنها در شورای عالی بورس است.
*اعضای حقوقی هیات مدیره صندوق توسعه انتخاب شدند
مجمع سالانه صندوق توسعه بازارسرمایه برگزار شد و صورتهای مالی و گزارش عملکرد هیات مدیره مورد تصویب مجمع قرار گرفت. در این نشست اعضای جدید هیات مدیره صندوق تعیین شدند.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، در این مجمع، گزارش عملکرد هیات مدیره و گزارش حسابرس برای سال مالی منتهی به ۳۱ تیر ۱۴۰۰ قرائت شد و صورت های مالی مورد تصویب قرار گرفت. همچنین در خصوص انتخاب حسابرس، متولی صندوق و اعضای جدید هیات مدیره تصمیمگیری شد.
در این انتخابات، بانک تجارت به نمایندگی طبقه بانکها و موسسات مالی اعتباری و نهادهای بیمه ای، شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه به نمایندگی از طبقه بورس، فرابورس، سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه و کانون کارگزاران به نمایندگی از طبقه کانون ها، نهادهای مالی و سایر شرکت های پذیرفتهشده توسط سازمان به عنوان اعضای حقوقی هیات مدیره برای مدت ۲ سال متوالی انتخاب شدند.
*سرپرست مدیریت عملیات بازار شرکت فرابورس: عملیات بازارگردانی یکساله سه سهم فرابورسی از شنبه آغاز میشود
عملیات بازارگردانی یکساله سه شرکت فرابورسی با دامنه مظنه سه درصدی، حداقل معاملات روزانه و سفارش انباشته از شنبه هفته آینده آغاز می شود.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن اشعری زاد سرپرست مدیریت عملیات بازار شرکت فرابورس پیرو مجوز فعالیت و درخواست صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی تدبیرگران فردا مبنی بر بازارگردانی سهام شرکت های داروسازی تولید دارو، پخش البرز و داروسازی سبحان انکولوژی قابل معامله در بازارهای اول و دوم فرابورس اعلام کرد: بازارگردانی این سه نماد با استفاده از روش مبتنی بر حراج از شنبه یکم آبان آغاز میشود.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز سه شنبه 27 مهر ماه، میزبان دادوستد 99 هزار تن شمش بلوم و 20 هزار تن تختال بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 4 هزار تن ورق گرم و 17 هزار و 800 تن سیمان، 4 هزار تن ورق فولادی، 24 تن کنسانتره فلزات گرانبها و 20 کیلوگرم شمش طلا نیز معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز معامله 45 هزار و 470 تن مواد پلیمری، 2 هزار و 270 تن مواد شیمیایی، 25 هزار تن وکیوم باتوم، 26 تن روغن پایه و 70 تن گوگرد را تجربه کرد.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز میزبان دادوستد 22 هزار و 330 تن قیر و 205 تن عایق رطوبتی بود.
همچنین 284 تن دوده صنعتی، 272 تن ضایعات فلزی، 200 تن ضایعات فولادی، 400 تن ضایعات کارتن و 20 تن نرمال پارافین و 2 هزار عدد بشکه خالی هم در بازار فرعی بورس کالای ایران به فروش رسید.