خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 25 اسفند 1400

سر خط مهمترین خبرها:
معاون اول رئیس جمهور: مردم از خودروها راضی نباشند، به واردات فکر میکنیم
وزیر اقتصاد: اطلاعات اقتصادی شرکتهای زیرمجموعه وزارتخانهها منتشر میشود
رئیس سازمان بورس: کاهش دامنه تخلفات با گسترش زیرساختهای نظارتی
رییس کل بانک مرکزی؛ راهاندازی صندوق بازار پول در سال آینده
رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه؛ از بازرسیهای جامع امنیتی تا ارتقای امنیت سایبری در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰
عرضه ۳ هزار میلیارد ریال صکوک مرابحه برای شرکت داروسازی دکتر عبیدی
مهلت خروج و انتقال سکه با سررسید اسفند امسال اعلام شد
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون اول رئیس جمهور: مردم از خودروها راضی نباشند، به واردات فکر میکنیم
به گزارش بورس24 : محمد مخبر اظهار کرد: خودروسازان مردم را راضی نکنند، رقبای جدیدی در داخل برای آنها ایجاد می کنیم و اگر مجبور شویم به واردات فکر می کنیم.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ای با تعدادی از خودروسازان داخلی گفت: دولت درصدد خروج از مدیریت کارخانجات خودرو سازی است تا با خروج از این عرصه، نسبت به سیاست گذاری صحیح برای رقابتی شدن و تامین منافع مردم قدم بردارد.
محمد مخبر از تولید کنندگان داخلی خودرو خواست تا با هماهنگی وزارت صمت و با شراکت با یکدیگر مجموعه های بزرگتری را بسازند که دولت بتواند با حمایت از آنها قطب های دیگری در صنعت خودروسازی ایجاد کند.
*وزیر اقتصاد: اطلاعات اقتصادی شرکتهای زیرمجموعه وزارتخانهها منتشر میشود
«سید احسان خاندوزی» اظهار داشت: در ۱۸ آبان ماه وعده دادیم که تا پایان امسال نخستین قدم را در حوزه نظارتی بازار سرمایه بر خواهیم داشت و اعلام کردیم که باید توانمندی های بالاتری برای نظارت بر بازار سرمایه تحقق و شکل بگیرد.
خاندوزی افزود: از رییس سازمان بورس درخواست داریم تا گزارش عملکرد نظارتی در هر یک از سامانهها را به طور دقیق بررسی کند و فعالان بازار بدانند که تخلفات در هر مقام و سطحی و هر وابستگی که آن شرکت دارد توسط مقام ناظر بورس کشف و افشا میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه این اقدام باید کمک کننده به بازگشت اعتماد به فعالان بازار سرمایه باشد، افزود: در راستای ایجاد شفافیت، صورتهای مالی شرکت های زیر مجموعه وزارت اقتصاد را در شهریور ماه با استفاده از سامانه کدال شفاف کردیم.
وی به پافشاری دولت برعنصر شفافیت اطلاعات اقتصادی تاکید کرد و گفت: دولت به همه وزارتخانههایی که شرکتهای زیرمجموعه آنها صورت های مالی افشا نشده دارند، تاکید کرده است تا صورتهای مالی را شفاف کنند در غیر اینصورت وزارت اقتصاد به نیابت از آن وزارتخانهها ، صورتهای مالی شرکتها را شفاف میکند.
خاندوزی اعلام کرد: امیدواریم گامهای مستمر بتواند در خروجی یک بازار سالم و منصفانه خود را نشان دهد و برای سال ۱۴۰۱ شاهد دستاوردهای ارزشمند باشیم.
*رئیس سازمان بورس: کاهش دامنه تخلفات با گسترش زیرساختهای نظارتی
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: با توجه به گسترش بازارهای مالی، پیچیده تر شدن ابزارهای مالی و نیز ابزارهای معاملاتی که توسط معاملهگران استفاده میشود، بحث نظارت بر بازار سرمایه یکی از دغدغههای اصلی مسوولان حاضر در بازارهای سرمایه است.
وی افزود: اکنون با توجه به گسترش بازار سرمایه، ورود اشخاص حقیقی و توسعه نهادهای مالی لازم بود تا زیرساختهای نظارتی بازار را به نحوی گسترش دهیم که از وقوع تخلفات جلوگیری شود و با شناسایی به موقع تخلفاتی که در بازار رخ می دهد، دامنه تخلفات را کاهش دهیم.
عشقی با بیان اینکه تاکنون توسعههای خوبی در بازار از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری انجام شده است تا سامانههای معاملات بتوانند به دقت دستورات خرید و فروش بازار را رصد کنند، افزود: اگر تخلفی رخ دهد و لازم به نظارت باشد هشدارهای لازم از طریق سامانه هایی که در اختیار مسوولان قرار گرفته، داده می شود و از گسترش تخلفات جلوگیری خواهد شد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه برنامههایی که امسال داشتیم شروع یک حرکت بزرگ بوده است، گفت: با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی، نقش آنها در هدایت مردم و ارائه مشاوره های مختلف برای خرید و فروش اوراق، بحث جدی ما استفاده از رصدهای شبکه مجازی در راستای نظارت بر بازار است.
وی گفت: ترکیب سامانههای رصد هوشمند شبکه های اجتماعی و سامانه های نظارتی، استفاده از هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل خرید و فروش سهام از جمله مسایلی است که اکنون در دستور کار ما قرار گرفته است.
عشقی تاکید کرد: با تلاش مسوولان در شرکت مدیریت فناوری برخی از هشدارها به صورت آنلاین تعریف شده است و امیدوارم با داشتن این قایبلیت ها وظیفه نظارتی که بر عهده سازمان بورس است را به خوبی انجام دهیم.
*رییس کل بانک مرکزی؛ راهاندازی صندوق بازار پول در سال آینده
به گزارش خبرگزاری مهر علی صالح آبادی اظهار داشت: یکی از برنامههای بانک مرکزی و سازمان بورس برای سال آینده راهاندازی صندوقهای بازار پول است که در دنیا وجود دارد. این صندوقها در ایران وجود ندارد که امیدواریم سال آینده آن را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به ابزارهای بازار پول با سررسید کمتر از یک سال اشاره کرد و افزود: به دنبال این هستیم تا بانکها هم بتوانند مانند ابزارهای دنیا، ابزارهای کوتاه مدت با ملاحظات شرعی منتشر کنند.
صالح آبادی ادامه داد: با هماهنگیهای انجام شده میان سازمان بورس و وزارت اقتصاد و دارایی این ابزارها در بازار ارائه میشوند و میتواند کمک کننده در توسعه ابزارهای بازار سرمایه باشند، این اقدامات به طور حتم برای سال آینده دنبال خواهند شد.
رئیس کل بانک مرکزی به برنامههای مدنظر برای ایجاد تعاملات میان دیگر بازارها اشاره کرد و افزود: کمیته مشترک سازمان بورس و بانک مرکزی تشکیل شده است و جلسات متعددی در حال برگزاری است، این جلسات در جهت هماهنگیهای مورد نیاز میان ۲ بازار خواهد بود.
وی اظهار داشت: امیدواریم این هماهنگیها بتوانند کمک کننده به تعمیق بازارهای مالی کشور باشند.
*رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه؛ از بازرسیهای جامع امنیتی تا ارتقای امنیت سایبری در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰
رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) سازمان بورس در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) اظهار کرد: با توجه به راهاندازی مرکز عملیات امنیت (SOC) سلسله مراتبی در مرکز مکنا، امکان نظارت لحظهای و مستمر بر تمامی رویدادهای فنی و امنیتی بازار سرمایه فراهم و در سال ۱۴۰۰ بسیاری از فعالیتهای مشکوک سایبری توسط این مرکز شناسایی و اقدامات پیشگیرانه مقتضی انجام شده و آسیبپذیریهای امنیتی بازار سرمایه تا حد مناسبی کاهش یافته است.
سنجری با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ تمامی شرکتهای ارکان بازار سرمایه و شرکتهای کارگزاری مورد بازرسی جامع امنیتی قرار گرفتهاند و پیگیریهای لازم بر حذف و کاهش نقاط آسیبپذیر شناسایی شده صورت گرفته است، عنوان کرد: بیش از ۳۰۰ مجوز امنیتی در سال جاری برای بهرهبرداری از سامانههای مرتبط بورسی در سطح امنیت، از سوی این مرکز صادر شده است.
رئیس مکنا با بیان اینکه راهاندازی مراکز داده پشتیبان سامانههای معاملات برخط به طور دقیق در حال پیگیری است، گفت: بیش از ۳۰ درصد از سامانههای معاملات برخط از مرکز داده پشتیبان برخوردارند که این امر منجر به دسترسپذیری تقریبا ۱۰۰ درصدی سامانههای یادشده خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول، برگزاری مانورها و رزمایشهای متعدد سایبری و پدافندی در بازار سرمایه با هدف محک زدن وضعیت امنیت بازار سرمایه از دیگر اقدامات این مرکز در سال ۱۴۰۰ بوده است.
رئیس مرکز مکنا بیان کرد: رویکردهای سختگیرانه و بازرسیهای دقیق برای حفظ منافع سرمایهگذاران در سال آتی ادامه خواهد داشت و همه متولیان زیرساختها و سامانههای بورسی باید حفظ امنیت خدمات ارائه شده خود را اولویت امور توسعهای خود قرار دهند.
*عرضه ۳ هزار میلیارد ریال صکوک مرابحه برای شرکت داروسازی دکتر عبیدی
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، صکوک مرابحه شرکت داروسازی دکتر عبیدی به ارزش ۳ هزار میلیارد ریال جهت خرید مواد اولیه به منظور استفاده در تولید محصولات این شرکت از طریق بورس اوراق بهادار تهران عرضه میشود.
این اوراق ۴ ساله و با نرخ ۱۸ درصد میباشد که اقساط آن هر سه ماه یک بار پرداخت میشود.
بانک کارآفرین ضامن این اوراق بوده و پذیرهنویسی و بازارگردانی آن بر عهده شرکت تامین سرمایه کاردان است. شرکت کارگزاری بانک کارآفرین عامل فروش، شرکت واسط مالی مرداد پنجم ناشر و شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه عامل پرداخت این اوراق هستند.
شایان ذکر است، پس از انتشار موفق ۶۳۹ میلیارد ریال اوراق برای شرکت داروسازی دکتر عبیدی در اسفندماه سال گذشته، این دومین تامین مالی این شرکت از طریق انتشار صکوک در بازار سرمایه است.
*مهلت خروج و انتقال سکه با سررسید اسفند امسال اعلام شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران در اطلاعیه جدید خود اعلام کرد: نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی سکه طلای خزینه بانک رفاه و بانک صادرات با سررسید اسفند 1400 در پایان جلسه معاملاتی روز چهارشنبه 25 اسفند متوقف میشود. بدین ترتیب گواهی های مزبور، دیگر قابلیت معامله را در بورس کالا ندارد.
براساس اطلاعیه منتشره و مطابق ماده 51 دستورالعمل پذیرش انبار و صدور، معامله و تسویه گواهی سپرده کالایی مهلت زمانی تا پایان روز شنبه 31 اردیبهشت ماه سال 1401 به دارندگان گواهی سپرده کالایی با تاریخ سررسید مزبور داده میشود تا با مراجعه به خزانه و پرداخت هزینه های انبارداری، نسبت به تحویل کالای خود اقدام کرده یا از طریق کارگزار ناظر، فرآیند مربوط به انتقال مالکیت گواهیسپرده کالایی ازنماد باسررسید قدیم به نماد با سررسید جدید را انجام دهند.
بنا بر اطلاعیه اعلامی، در صورت عدم اقدام دارنده گواهی سپرده کالایی یا نماینده قانونی وی پس از مهلت مذکور، بانک خروج نهایی کالا را ثبت کرده و متعاقبا تضامین تودیع شده توسط سپرده گذاری مرکزی آزاد و به بانک مسترد می شود.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز سه شنبه 24 اسفندماه، میزبان دادوستد 20 هزار و 140 تن قیر بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران،در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی 35 هزار و 201 تن مواد پلیمری، 7 هزار و 796 تن مواد شیمیایی، 50 تن قیر، 300 تن گوگرد و 104 تن PDA TAR معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی هم در این روز معامله 43 هزار و 571 تن میلگرد، 8 هزار و 509 تن تیرآهن، 10 هزار تن آهن اسفنجی،2 هزار تن شمش بلوم، 200 تن کک متالورژی، 616 تن نبشی و 300 تن ناودانی تجربه کرد.
تالار حراج باز بورس کالای ایران نیز میزبان معامله 15 هزار تن وکیوم باتوم، 3 هزار تن استایرن منومر، 280 تن TDI و 126 تن متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات بود.
84 تن دی اکتیل فتالات و الیاف استیپل پلی استر نیز در بازار فرعی به فروش رسید.
در مجموع 172 هزا رو 537 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.