خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 24 فروردین 1401

سر خط مهمترین خبرها:
تاکید رییس قوه قضاییه بر ضرورت شفافیت کامل و رفع ابهامات بورس
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس؛ شفافیت در صدور مجوز و پاسخگویی سریع به مردم از مزایای اصلی درگاه ملی مجوزها
رئیس سازمان بورس: امنیت سرمایهگذاری در بورس به خطر میافتد
معافیت مالیاتی هزینههای انبارداری محصولهای کشاورزی فرآوری نشده
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی: بازار ارز به خوبی مدیریت شده است
رئیس اتاق بازرگانی ایران: چرا سرمایهگذاران از حوزه خصوصیسازی فرار میکنند؟
آخرین اخبار بورس کالا
*تاکید رییس قوه قضاییه بر ضرورت شفافیت کامل و رفع ابهامات بورس
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، غلامحسین محسنی اژهای در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به ضرورت ایجاد شفافیت کامل و رفع تمامی ابهامات در فرآیندهای بورسی از مسئولان بازار سرمایه که اخیراً در راستای شفافیتبخشی به فرآیندهای بورسی و رفع دغدغههای مردم و سرمایهگذاران، قدمهایی برداشتند و دسترسی همه معاملهگران آنلاین به تمام سفارشهای خرید و فروش در سامانههای معاملاتی بر خط کارگزاران را فراهم آوردند، تقدیر به عمل آورد.
وی به رییس سازمان بازرسی کل دستور داد در راستای انجام وظیفه نظارت بر حُسن اجرای قوانین بر نحوه اجرایی و عملیاتی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در همه دستگاهها نظارت کند و نخست این نظارت ویژه از قوه قضاییه ظرف دو روز آتی آغاز شود و نتایح بررسی و نظارت مزبور نیز بصورت عمومی اعلام شود تا مردم در جریان قرار گیرند.
*عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس؛ شفافیت در صدور مجوز و پاسخگویی سریع به مردم از مزایای اصلی درگاه ملی مجوزها
«الهویردی دهقانی»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تسهیل صدور مجوزها را لازمه اشتغالزایی در کشور عنوان کرد و به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: متأسفانه در حال حاضر صدور مجوزها در همه اصناف با مشکلاتی همراه هستند و استعلامهای موردنیاز باعث ایجاد روندهای طولانی و زمان بر شده است که در این زمینه دولت باید وارد عمل و باعث ساماندهی این شرایط شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: باید زمان صدور مجوزها تا حد امکان کاهش یابد و حداکثر طی چند روز صادر شوند، همچنین نباید اجازه داده شود تا سرمایهگذاران و کارآفرینان سرخورده از ورود به فضای کسب و کار کشور منصرف شوند.
وی تاکید کرد: موضوع مهم این است که دولت باید به صورت الکترونیک به ارائه خدمات به مردم بپردازد، در این صورت میتوان امیدوار به حذف امضاهای طلایی و افزایش سرعت ارائه خدمات باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس قانون در درگاه ملی مجوزها، دستگاه ها باید در یک مدت زمان منطقی به متقاضیان پاسخ دهند و اگر جوابی داده نشد، متقاضی میتواند کسب و کار خود را شروع کند. یکی از مزایای اصلی درگاه ملی مجوزها همین موضوع شفافیت در صدور مجوز است.
*رئیس سازمان بورس: امنیت سرمایهگذاری در بورس به خطر میافتد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در واکنش به بخشنامه وضع عوارض صادراتی بر محصولات معدنی وزارت صمت طی نامهای خطاب به وزیر صمت خواستار تغییر در شیوه اجرای تعرفههای عوارض صارداتی جدید در جهت حمایت از بازار سرمایه شد و نسبت به تاثر منفی این تعرفهها هشدار داد.
در نامه عشقی آمده است: با در نظرگرفتن ملاحظات بازار سرمایه، مبنای زمانی اخذ عوارض صادراتی حداقل پس از 3 ماه از تاریخ تصویب و ابلاغ مصوبه ستاد تنظیم بازار، تعیین گردد و قیمت مبنای صادراتی فوب ایران از هفته اول دی 1400 به هفته پایانی 1400 تغییر و اعمال گردد.
همچنین “با توجه به طبقه بندی بخش عمدهای از محصولات تولیدی شرکتهای سهامی عام ثبت شده در فهرست کالاهای مشمول عوارض، به نظر میرسد این موضوع در کوتاه و میانمدت بر روند معاملات اوراق بهادار در بازار سرمایه آثار منفی قابل ملاحظهای خواهد داشت و از آنجا که تعداد بسیار زیادی از سرمایه گذاران با توجه به افزایش قیمت جهانی کالاها در اسفند سال گذشته، اقدام به انجام معاملات نمودهاند لذا تصویب قیمت پایه منتهی به هفته اول دی 1400، موجبات خدشه دار شدن امنیت سرمایه گذاری را فراهم مینماید.
*معافیت مالیاتی هزینههای انبارداری محصولهای کشاورزی فرآوری نشده
به گزارش کالاخبر ، براساس اطلاعیه مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران، به موجب جز (۱) بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، فعالیت های مربوط به مراحل بسته بندی، انبارداری و نگهداری محصول در دمای مناسب در سردخانه، انجماد محصول، پاک کردن، درجه بندی، بوجاری بذور، پوست گیری مانند شالی کوبی، شستشو، تمیزکاری، تفکیک، همگن سازی، خشک کردن انواع محصولها مانند چای، کشمش و خرما با روش های مختلف، تفت دادن مانند پخت نخودو پنبه پاک کنی، فرآوری محصولهای کشاورزی محسوب نمی شود. لذا ارائه خدمات مزبور به محصولهای کشاورزی مشمول مالیات و عوارض فروش نیست.
در ادامه این اطلاعیه آمده است از تاریخ اجرایی شدن قانون مذکور (۱۳ دی ماه ۱۴۰۰) خدمات انبارداری به محصولهای کشاورزی فرآوری نشده در گواهی سپرده کالایی، مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیست.
*رئیس شورای فقهی بانک مرکزی: بازار ارز به خوبی مدیریت شده است
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از ایبنا، غلامرضا مصباحی مقدم؛ رئیس شورای فقهی بانک مرکزی و عضو سابق شورای پول و اعتبار علت افزایش صادرات و درآمد ارزی را نسبت به سال گذشته چنین توضیح داد: افزایش صادرات ناشی از سیاست ارتباط بیشتر با همسایگان و دیپلماسی تجاری است که در دولت سیزدهم به طور جدی مورد توجه قرار گرفت.
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در رابطه با مدیریت منابع ارزی گفت: نوسانات ارزی در حال مدیریت است. به این معنا؛ همین که بانک مرکزی سامانهای را ایجاد کرد که تقاضاها از طریق آن به صرافی منتقل شود، معنای مدیریت تقاضا را میدهد. همین امر موجب میشود کسانی که به فکر دلالی ارز و خارج کردن آن از کشور هستند، موفق به دستیابی به این ارز نشوند. انگیزه کسانی هم که درصدد هستند ارز را به عنوان سرمایه نگه دارند، افت پیدا کند. تمام تقاضاهای درست، بجا و واقعی باید از طریق سامانه بانک مرکزی پاسخ داده شود و نتیجه این کار هم ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای ارز است، بطوریکه صادرکنندگان احساس می کنند بهترین راه برای استفاده از ارز سامانه نیما است.
*رئیس اتاق بازرگانی ایران: چرا سرمایهگذاران از حوزه خصوصیسازی فرار میکنند؟
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی در نشستی در اتاق بازرگانی ایران، اظهار کرد: نگاهی به عملکرد کشور در حوزه خصوصی سازی نشان میدهد که هیچ کس در ایران از این فرایند راضی نیست. از مسئولان دولتی گرفته تا شرکتهایی که در فهرست خصوصیسازی قرار گرفتهاند و همچنین خریداران این شرکتها، همگی از این فرایند ناراضی هستند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه باید عیب و اشکال این فرایند به شکل دقیق پیدا شود، بیان کرد: سازمان خصوصی سازی در این فرایند کاملاً تنها و بی پناه رها شده است. این در حالی است که توقع وجود داشت که قوای حاکمیتی در حد سهم خود از این سازمان حمایت کنند و هر نهاد بر اساس برنامه ریزی کلان نهایی شده، عمل کند اما ما میبینیم که در عمل هیچ کمکی به بهبود این فرایند نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که یک اصلاحات دقیق و اصولی در این فرایند به وجود نیاید ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که نتیجه ملموسی در حوزه خصوصی سازی به وجود آید. سالهای طولانی است که بحث درباره خصوصی سازی در اقتصاد ایران مطرح است اما آنچه که در عمل رخ داده به هیچ عنوان با اهداف کلان کشور سازگاری ندارد.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار حراج باز بورس کالای ایران روز سه شنبه 23 فروردین ماه، میزبان دادوستد 40 هزار تن وکیوم باتوم و 150 تن سولفورمولیبدن بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز 51 هزار و 775 تن شمش بلوم و 8 هزار و 300 تن ورق فولادی معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم دراین روز معامله 48 هزار و 238 تن مواد پلیمری، 25 هزار تن لوب کات، یک هزار و 70 تن قیر، 23 تن روغن موتور و 52 تن PDA TAR را تجربه کرد.
براساس این گزارش 7 هزار و 570 تن قیر و 200 تن شمش هزار پوندی آلومینیوم در تالار صادراتی به فروش رسید.
بازار فرعی نیز شاهد معامله یک هزار و 905 تن ضایعات فلزی، ضایعات پلاستیکی و قیرآند آلومینیوم بود.
در مجموع 229 هزار و 857 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.