خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 24 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه: جهتگیری درست دولت برای تحول در بازار سرمایه
معاون مالی سازمان بورس : 80 سبدگردان جدید در آینده نزدیک به بازار سرمایه وارد میشوند
معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی: عرضه لاستیک در بورس بهصورت سبدی
هزینه دریافت وام خرید مسکن نصف شد
حذف دلالی و قیمتگذاری دستوری با عرضه فولاد در بورس
راهکار ایجاد ثبات در بازارها، رشد عرضه کالاها در بورس کالاست
چاپ پول ناشی از کسری بودجه و عواقب آن
آخرین اخبار بورس کالا
*سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه: جهتگیری درست دولت برای تحول در بازار سرمایه
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این مطلب که جهتگیری کلی بودجهای دولت خوب است، به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم برای دولت در لایحه بودجه، بحث عدالت در پرداختها است که در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.
جبار کوچکینژاد افزود: بازار سرمایه یکی از بحثهای اصلی و جدی رییس جمهور است به طوری که در بودجه سال آینده به صندوق تثبیت برای حمایت بیشتر از بازار سرمایه با اختصاص ردیف مستقل تاکید بسیار کرده است.
وی در ادامه اظهار کرد: جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد کشور رشد قابل توجهی پیدا کرده است، بنابراین، برای دستیابی به اهداف مورد نظر در بازار باید جهتگیریهای درست و دقیق انجام و به منظور تحول در بازار، سرمایههای سرگردان به بخش تولید و اشتغال هدایت شود.
این نماینده دوره یازدهم مجلس بیان کرد: مدیران و مسئولان کشور به ویژه دربازار سرمایه، کار سختی را در پیش دارند اما با توجه به اینکه جهتگیریها بسیار خوب است، میتوان امید داشت در آینده ای نزدیک، شاهد رشد اقتصادی کشور در بخشهای مختلف باشیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین درباره تشکیل صندوقهای استانی در لایحه بودجه سال آینده، تصریح کرد: تشکیل این صندوقها در بحث مربوط به اشتغال استانها میتواند بسیار موثر و مفید باشد، همچنین انگیزهای برای استانها برای فروش اموال و قدم برداشتن در این مسیر خواهد بود.
*معاون مالی سازمان بورس : 80 سبدگردان جدید در آینده نزدیک به بازار سرمایه وارد میشوند
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علیرضا ناصرپور در جریان راه اندازی بزرگترین مرکز خدمات بازار سرمایه ایران با اعلام برنامه سازمان بورس، گفت: با توجه به توسعه بازار سرمایه در سال های اخیر و افزایش سهامداران ، توسعه کمی و کیفی نهادهای مالی بلندمدت از الزامات بوده و قرار است در آینده نزدیک ۷۰ تا ۸۰ سبدگردان به مجموعه نهادهای مالی بازار سرمایه اضافه شوند.
وی افزود: در حوزه کارگزاری هم اقداماتی صورت گرفت و در صدور مجوزهای جدید، الزامات سختگیرانه مربوط به بخش هایی چون مرکز خدمات، مرکز داده ها و oms اعمال شد که نتایج مثبتی در پی داشت . در این میان برخی نهادهای مالی بیش از oms استفاده می کنند.
ناصرپور ادامه داد: تسهیل فرآیندهای صدور مجوز ، شفاف سازی و حذف برخی تشریفات اداری زائد از جمله اهداف سازمان بورس بوده که منجر به شکل گیری الگوی مناسب خدمات بازار سرمایه طی چند سال اخیر شده است.
*معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی: عرضه لاستیک در بورس بهصورت سبدی
به گزارش بورس24 : معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی از عرضه لاستیک در بازار بورس به صورت سبدی خبر داد.
مهدی مسکنی معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در حال حاضر لاستیک بارز قرار است در بورس به صورت سبدی عرضه شود.
وی افزود: شیوه انجام این کار و نوع حمایت از تعاونی ها سوال بود که کارگروه مشترکی با شستا به عنوان هلدینگ بالای سر این کار تشکیل شد
وی در پایام خاطرنشان کرد: ظرف ۱۵ روز آینده به جمع بندی خواهیم رسید.
*هزینه دریافت وام خرید مسکن نصف شد
به گزارش خبرنگار مهر، در دو هفته اخیر قیمت اوراق تسهیلات مسکن در پی ورود دلالان و سفته بازان به این بازار، به قیمتهای نجومی ۱۱۳ هزار تومان رسیده است که سبب شده بود تا هزینه دریافت وام ۴۸۰ میلیون تومانی خرید مسکن زوجین تهرانی به ۱۰۸ میلیون تومان برسد.
در همین رابطه محمد حسن علمداری اعلام کرد: به منظور افزایش رفاه حال مشتریان و متقاضیان دریافت تسهیلات مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم، در آستانه هشتاد و سومین سالگرد تأسیس بانک، متقاضیان دریافت تسهیلات از محل اوراق میتوانند تنها برای دریافت ۵۰ درصد از میزان تسهیلات درخواستی اقدام به خریداری اوراق کنند و ۵۰ درصد تسهیلات دیگر بدون خرید اوراق و از محل منابع تسهیلات بدون سپرده به آنها پرداخت میشود.
وی ادامه داد: در واقع متقاضیان دریافت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی از محل اوراق در شهر تهران که پیش از این برای دریافت این تسهیلات باید ۸۰۰ فقره اوراق خریداری و به بانک ارائه میکردند هم اکنون تنها با خرید و ارائه ۴۰۰ فقره اوراق میتوانند تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی را دریافت کنند.
عضو هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن خاطرنشان کرد: این امتیاز در نظر گرفته شده برای متقاضیان تسهیلات مسکن، شامل تسهیلات جعاله مسکن نیز میشود. تسهیلات جعاله مسکن هم اکنون در سراسر کشور ۸۰ میلیون تومان است. متقاضیان تا پیش از این برای دریافت این تسهیلات باید ۱۶۰ فقره اوراق خریداری میکردند اما هم اکنون با خرید و ارائه ۵۰ درصد از این تعداد یعنی ۸۰ فقره اوراق میتوانند اقدام به دریافت تسهیلات جعاله کنند.
*حذف دلالی و قیمتگذاری دستوری با عرضه فولاد در بورس
بهرام سبحانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در رابطه با عرضه فولاد در بورس کالا عنوان کرد: ورود فولاد به بورس کالا سبب شد، قیمتگذاری این محصولات بر اساس منطق بازار انجام شود و تولیدکنندگان این حوزه سودهای منطقی داشته باشند. اثرات این سودآوری نیز در افزایش سرمایهگذاری حوزه فولاد تبلور پیدا کرد.
وی عنوان کرد: بورسی شدن فولاد باعث شد واسطه ها از این بازار حذف شوند. در واقع این اتفاقی است که در مورد همه کالاهای عرضه شده در بورس افتاده است. از آنجا که قیمتها در بورس بر اساس عرضه و تقاضای واقعی کشف میشود، لذا فاصلهای بین قیمت معامله شده و نرخ واقعی وجود نخواهد داشت که دلالان به دنبال به دست آوردن رانت قیمتی باشند.
سبحانی معتقد است: در بازارهای سنتی به دلیل تعیین قیمتها از سوی دولت در برخی کالاها، یک فاصله عمیق بین قیمت واقعی و قیمت عرضه کالاها وجود دارد و همین مساله باعث وسوسه افراد زیادی میشود و به همین دلیل واسطهها در این بازارها نقش قابل توجهی پیدا میکنند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد یادآور شد: سودی که پیش از این نصیب دلالان میشد، حتی گاه تا ارزش خود کالا بالا میرفت. در مقابل تولیدکننده ای که با سرمایه گذاری و زحمت فراوان تولید را آماده عرضه به بازار کرده بود، باید با زیان کالای خود را میفروخت. این زیان به تولیدکننده اجازه نمیداد که فعالیتهای خود را توسعه دهد و روی افزایش تولید برنامهریزی کند.
*راهکار ایجاد ثبات در بازارها، رشد عرضه کالاها در بورس کالاست
حسن فهیمی راد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم افزود: هر چند با وجود اعلام همگانی تبعات قیمت گذاری دستوری برای اقتصاد کشور کماکان بخشی از کالاها از سوی دولت قیمتگذاری میشود و متاسفانه امکان بروز رانت و فساد ایجاد میشود ولی حداقل در بخش بزرگی از محصولاتی که عرضه آنها به بورس کالا سپردهشده است، شفافیت کامل آماری حاکم است و این کالاها طی این سال ها بهتدریج از شمول قیمتگذاری خارج شدهاند.
این پیشکسوت بازار سرمایه تأکید کرد: کارشناسان اتفاقنظر دارند که عرضه محصولات از طریق بورس کالا مزیتهای بسیاری مانند شفافیت و کشف قیمت واقعی نسبت به روشهای سنتی گذشته دارد به طوریکه نگاهی به کارنامه و عملکرد بورس کالا از زمان راه اندازی بورس فلزات تهران از سال 1382 ، گواه موفقیتهای قابل قبولی در زمینه نظم بخشیدن به بازار کالاهای اساسی، رشد تولید در این بخش ها و ایجاد شفافیت و عدالت در مبادلات است.
فهیمی در پایان تصریح کرد: عرضه کامل محصولات در زنجیره تولید در بورس کالا میتواند یک نظارت مطلوب برای دولت فراهم آورد تا در روند کشف قیمت ها در تقابل عرضه و تقاضا به طور همزمان از تولیدکننده و مصرف کننده حمایت شود و بازارها در ثبات و تعادل به سر برند.
*چاپ پول ناشی از کسری بودجه و عواقب آن
هادی حقشناس کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: اقتصاد ایران باید از اقتصاد بانک محور به سوی اقتصاد بازار سرمایه سوق داده شود. نباید تمرکز و وابستگی اقتصاد کشور به بانکها باشد زیرا بازار سرمایه گزینه و مولفه مهمی برای رونق تولید در کشور است.
وی در پاسخ به این سوال که دولت برای جبران کسری بودجه از چه راههایی باید بهرهمند شود، گفت: کسری بودجه در مرحله اول مهم نیست، زیرا دولتهای مختلف همواره با آن مواجه بودهاند، اما وقتی صحبت از راههای تامین آن به میان میآید، موضوع حائز اهمیت میشود.
این کارشناس امور اقتصادی یادآور شد: منشاء تورم در اقتصاد ایران همواره افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی برای تامین کسری بودجه است که عوارض متعددی چون تورم را به دنبال دارد.
حقشناس تصریح کرد: یکی از مهمترین عوارض تورم این است که مردم برای حفظ داراییهای خود به سمت خرید کالاهای سرمایهای حرکت میکنند و نسبت به تولید بیتوجه میشوند. به عبارت دیگر؛ اگر دولت برای جبران کسری بودجه به سراغ چاپ پول برود افزایش تورم قطعی خواهد بود، در نتیجه تولید از چرخه اقتصاد خارج و سوداگری منطق حاکم بر بازار میشود.
وی در پایان با اشاره به فروش اوراق بدهی از سوی دولت عنوان کرد: کاهش میزان فروش اوراق بدهی از سوی دولت که در بودجه ۱۴۰۱ به طور محسوس دیده میشود، گواه بر تلاش دولت سیزدهم برای حرکت در مدار منطق اقتصاد پویا و هدایت سرمایهها به بازار سرمایه و خرید سهام است.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز سه شنبه 23 آذرماه، میزبان دادوستد 73 هزار و 140 تن تختال بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 48 هزار و 750 تن شمش بلوم،30 هزار تن آهن اسفنجی، 10 هزار و 450 تن ورق فولادی،10 هزار تن گندله سنگ آهن، 2 هزار تن شمش چدن، 100 تن شمش روی و 18 تن کنسانتره فلزات گرانبها معامله شد.
12 هزار و 530 تن قیر نیز در تالار صادراتی به فروش رسید.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم در این روز معامله 48 هزار و 750 تن مواد پلیمری، 15 هزار تن وکیوم باتوم، 3 هزار و 50 تن قیر، یک هزار و 564 مواد شیمیایی و یک هزار و 40 تن PDA TAR را تجربه کرد.
بازار فرعی نیز میزبان معامله 862 تن بشکه خالی، ضایعات پلاستیکی، کائولن و نرمال پارافین بود.
در مجموع 265 هزار و 155 تن کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.