خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 21 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
هیچ برنامهای برای افزایش نرخ بهره اوراق دولتی وجود ندارد
اسلامی بیدگلی در نامهای به رییسی: ضرورت اجتناب دولت از قیمتگذاری دستوری
امکان دریافت مجدد وام مسکن برای دارندگان فعلی این وام، فراهم شد
خیز لوازم خانگی برای رسیدن به بازار سرمایه
توصیههایی به سرمایهگذاران در روزهای نزولی بازار
آخرین اخبار بورس کالا
*هیچ برنامهای برای افزایش نرخ بهره اوراق دولتی وجود ندارد
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به صورت روزانه حجم فروش اوراق در بازار بدهی قابل توجه است، اظهار کرد: باید به منشا فروش این اوراق توجه جدی شود. بخش اعظم فروش اوراق، ناشی از عملیات بازار باز بین بانک مرکزی و بانکهاست که ثبت آمار معاملات آن در بازار بدهی رخ میدهد و به هیچ عنوان به معنی فروش اوراق توسط دولت نیست. در واقع طی سه هفته اول مهرماه دولت هیچ فروش اوراقی در بازار نداشته است و برای هفته بعد هم برنامه فروش ندارد.
دهقان دهنوی تأکید کرد: آن چیزی که تحت فروش اوراق در آمار روزانه منعکس میشود ناشی از عملیات بازار باز بانک مرکزی است و ارتباطی با فروش اوراق توسط دولت ندارد. ضمن آنکه دولت هم متعهد و ملتزم به حفظ نرخ بهره است و هیچ برنامهای برای افزایش نرخ بهره وجود ندارد و نگرانی در این زمینه کاملاً بی مورد است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: به عنوان عضو در تمامی جلسههای کمیته بند کاف بودجه و همچنین جلساتی که در قالب کارگروه تامین مالی در داخل وزارت اقتصاد برگزار میشود، حضور مستمر داشته و شاهد هستم دکتر خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسات بر لزوم حفظ و کنترل نرخ بهره اوراق تاکید دارند.
به گفته دهقان دهنوی، وزیر امور اقتصاد و دارایی در این جلسهها تاکید دارند که تغییر سر رسیدها، تنها راه حل درست برای ایجاد جذابیت در فروش اوراق است و هیچ نیازی به افزایش نرخ بهره نیست و به صورت اساسی و اصولی با افزایش نرخ بهره مخالف هستند.
*اسلامی بیدگلی در نامهای به رییسی: ضرورت اجتناب دولت از قیمتگذاری دستوری
به گزارش «کالاخبر»؛ سعید اسلامی بیدگلی دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران در نامه ای به سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور کشورمان با استناد به نامه جمعی از تحلیلگران و فعالین حقیقی و حقوقی بازار سرمایه ضمن اشاره به قیمت گذاری دستوری به عنوان یکی از معضلات بزرگ اقتصاد کشور که زمینه بروز فساد و ایجاد بستر رانت در اقتصاد را فراهم می کند، خواستار حرکت به سمت ایجاد بازارهای شفاف و رقابتی به معنای واقعی و حمایت از رقابت و کشف قیمت محصولات براساس مکانیزم بازار شد؛ چراکه با این اقدام علاوه بر توازن میان عرضه و تقاضا، منابع محدود کشور به طور بهینه به بخش های مولد تخصیص می یابد.
در نامه دبیرکل نهادهای سرمایه گذاری ایران آمده است: قیمت گذاری دستوری کالاها و خدمات طی سالیان اخیر که با هدف حمایت از مصرف کننده صورت گرفته منجر به مخاطرات و مشکلات اقتصادی و اجتماعی بسیاری شده و نتیجه آن از یک طرف بحران برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و از طرف دیگر نارضایتی عمومی مردم بوده است؛ این مساله گاه برخی بخش های تولیدی را در آستانه فروپاشی قرار داده است.
بیدگلی موضع قاطع این کانون را پرهیز مداخله دولت در بازار و اجتناب از قیمت گذاری دستوری کالاها و خدمات عنوان کرد و ضمن بیان این نکته که اگرچه تغییر سازوکارهای حاکم بر اقتصاد کشور کاری بسیار دشوار است و پیچیدگی های فراوانی دارد، نوشت: پیشنهاد می شود این مهم با تشکیل کارگروه تخصصی ویژه ای با حضور کارشناسان، پژوهشگران و نهادهای فعال در بازار سرمایه انجام شود و این کارگروه در طراحی مکانیزم های نوین با وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاه های دولتی همکاری کند و در فرایند اجرا نیز حضور داشته باشد.
گفتنی است، در نامه پیوست دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران، جمعی از تحلیلگران و فعالین حقیقی و حقوقی بازار سرمایه به ضرورت مقابله با قیمت گذاری دستوری، نقش کمررنگ قیمت فولاد و سیمان در افزایش قیمت مسکن، اجحاف در حق سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی و صندوق های بازنشستگی با اجرای قیمت گذاری و لزوم درس گرفتن از تجربه آزموده دولت دوازدهم تاکید کرده اند.
*امکان دریافت مجدد وام مسکن برای دارندگان فعلی این وام، فراهم شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک عامل بخش مسکن، محمد حسن مرادی اعلام کرد: با افزایش سقف تسهیلات مسکن از محل اوراق نه تنها خانهاولیها قادر به استفاده از این تسهیلات برای خرید مسکن خواهند بود بلکه متقاضیان تبدیل به احسن واحدهای مسکن و افرادی که پیش از این اقدام به دریافت تسهیلات برای خرید مسکن کرده بودند نیز میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی در این باره توضیح داد: خانهاولیها میتوانند پس از قولنامه ملک مورد نظر خود به همراه فروشنده و تمام مدارک مالکیتی و هویتی طرفین (فروشنده و خریدار) به بانک مراجعه کرده و اقدام به ارائه درخواست برای دریافت تسهیلات مسکن کنند.
مرادی افزود: علاوه بر این افرادی که پیش از این نیز با استفاده از تسهیلات خرید مسکن اقدام به خرید مسکن کردهاند نیز میتوانند بار دیگر از این تسهیلات استفاده کنند. این افراد در دو گروه طبقه بندی میشوند که دریافت تسهیلات برای هر کدام از متقاضیان در این دو گروه شرایط خاص خود را دارد.
وی توضیح داد: دسته اول افرادی هستند که در سالهای قبل اقدام به خرید مسکن کردهاند و تسهیلات دریافت کرده و تسهیلات خود را بازپرداخت کردهاند و هم اکنون برای خرید واحد دیگری قصد استفاده از تسهیلات دارند. این افراد برای دریافت دوباره تسهیلات مسکن منعی نداشته و میتوانند به همان روشی که گفته شد پس از انجام معامله برای دریافت تسهیلات مراجعه کنند.
مرادی افزود: اما دسته دیگر متقاضیانی هستند که هماکنون در مرحله بازپرداخت تسهیلات دریافت شده برای خرید واحد قبلی خود بوده اما قصد دارند واحد خود را تبدیل به احسن کنند و برای این منظور قصد دارند از سقف جدید تسهیلات استفاده کنند. این افراد میتوانند تسهیلات قبلی را به واحد جدید منتقل کنند و در صورت تمایل همچنین مابه التفاوت سقفهای قبلی تسهیلات با سقفهای جدید را نیز دریافت کنند.
*خیز لوازم خانگی برای رسیدن به بازار سرمایه
در حال حاضر ۷۰ درصد بازار لوازم خانگی کشور در اختیار تولیدات ایرانی است که با رشد کمیت و کیفیت محصولات این صنعت در سالهای آینده شاهد ورود آنها در بازار سرمایه خواهیم بود.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران با بیان مطلب فوق در گفتگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: حدود ۵۰۰ تولیدکننده لوازم خانگی در کشور وجود دارد که کمتر از ۲۰ تولیدکننده بورسی هستند. امیدواریم با حمایت دولت سیزدهم شاهد ارتقاء کمی و کیفی تولیدات لوازم خانگی بوده و با تبدیل آن به برند ملی و بین المللی این صنعت به شکل جدی وارد بازار سرمایه شود تا ضمن ایجاد شفافیت در این صنعت، نقدینگی به سمت تولید و اشتغال هدایت شود.
سیدحسین حسینی شاهرودی با بیان اینکه سیاستهای متضاد و نگاه کوتاه مدت در دولتهای گذشته باعث شد فرصت جدی برای ورود شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی به بازار سرمایه فراهم نشوند، اظهار کرد: با توجه به نبود چشم انداز، برنامه عملیاتی و استراتژیک بلند مدت در صنایع لوازم خانگی، تعداد اندکی از شرکتهای تولید کننده به بازار سرمایه وارد شدند.
وی ادامه داد: طی ۲۰ سال گذشته با ورود برندهای خارجی به ویژه کرهای، بیش از ۷۰ درصد بازار در انحصار و اختیار شرکتهای تولیدکننده خارجی بود به طوری که تولیدکنندگان داخلی رغبتی برای رقابت و سرمایهگذاری در این حوزه با تولیدکننده خارجی نداشتند.
به گفته دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران؛ سرمایهگذاران و تولیدکنندگان لوازم خانگی طی سه سال اخیر تمام تلاش خود را برای تولید با کیفیت به کار گرفته و از تمام ظرفیتهای خود برای تولید بیشتر استفاده کردند..
این فعال بخش خصوصی در ادامه افزود: طی این مدت، بخش خصوصی خود را بالا کشیده و در حال حاضر به جایگاهی رسیده که میتواند اعلام کند تا اوایل سال آینده صددرصد نیاز کشور در زمینه لوازم خانگی را برطرف کند.
*توصیههایی به سرمایهگذاران در روزهای نزولی بازار
مدیر عامل گروه مالی (ساتا) در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) عنوان کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای بازار سهام برای افرادی که قصد سرمایهگذاری در آن را دارند، وجود نوسانات مثبت و منفی در این بازار است. براین اساس، برخورداری از یک استراتژی سرمایهگذاری مناسب با توجه به درجه ریسکپذیری افراد، لازمه موفقیت در بازار سهام است.
محمد هاشمی نژاد با بیان مطلب فوق به پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) گفت: بررسی بازدهی بلند مدت بازار سرمایه در ایران حاکی از آن است که برای یک سرمایهگذاری مناسب در بازار سرمایه سرمایهگذاران باید نگاه میان مدت و بلند مدت را در سرمایهگذاریهای خود لحاظ کنند.
وی سرمایهگذاری غیر مستقیم را از جمله نکات مهم برای سرمایه گذاران دانست و گفت: بازارهای مالی به خصوص بازار سرمایه همواره با نوسان همراه است. ذات نوسانی بازار، سبب می شود برای جلوگیری از زیانهای احتمالی، سرمایهگذاران این بازار تخصص، دانش و مهارت کافی را داشته باشند.
هاشمی نژاد، از جمله مهمترین روشهای سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه را استفاده از شرکتهای سبدگردانی و صندوقهای سهامی دانست و افزود: این نهادهای مالی به دلیل برخوردار بودن از نیروهای متخصص در زمینه سرمایهگذاری، فرآیند سرمایهگذاری را برای سرمایه گذاران خرد و همچینین اشخاصی که دانش بالایی نسبت به بازارهای مالی و فرصتهای سرمایهگذاری ندارند، تسهیل میکنند.
وی ادامه داد: از این رو مناسب است افرادی که قصد سرمایهگذاری در بازار سهام را دارند ولی تخصص و دانش کافی برای سرمایهگذاری ندارند با انتخاب روش های سرمایهگذاری غیر مستقیم، مدیریت سرمایه خود را به نهادهای متخصص در زمینه سرمایهگذاری واگذار کنند.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز سه شنبه 20 مهرماه، میزبان دادوستد 69 هزار و 480 تن شمش بلوم و 25 هزار تن تختال c بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور7 هزار و 450 تن ورق فولادی، 16 هزار و 525 تن سیمان و 10 کیلوگرم شمش طلا معامله شد.
شایان ذکر است 18هزار و 635 تن مواد پلیمری، 166 تن قیر، 390 تن گوگرد، 3 هزار تن لوب کات، 500 تن سلاپس واکس، 95 تن روغن پایه و 988 تن PDA TAR نیز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی به فروش رسید.
بازار فرعی بورس کالای ایران هم میزبان معامله 4 هزار و 712 تن شمش بلوم، براده چدن، تایرخودرو، تخته پالت، ضایعات پلاستیکی، ضایعات فولادی، نرمال پارافین و 2 هزار عدد بشکه خالی بود.