خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 17 فروردین 1401

سر خط مهمترین خبرها:
معاون نظارت بر ناشران بورسی: با مدیران متخلف برخورد میکنیم
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس: نمایش عمق مظنه سهام ملاک ارزشگذاری نیست
معاون پذیرش فرابورس: دسترسی سریع به گزارش ارزشیابی شرکتهای آماده عرضههای اولیه
عرضه مستقیم محصولات شرکتهای خارجی در بورس کالا، امکان پذیر است
حذف رانت، عدالت و شفافیت معاملاتی ثمره افزایش نمایش عمق مظنه
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون نظارت بر ناشران بورسی: با مدیران متخلف برخورد میکنیم
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از صدا و سیما، سازمان بورس و اوراق بهادار طی دستوری با استناد به قانون بودجه سال ۱۴۰۱ اعلام کرد همه ناشران ثبت شده در سازمان بورس موظفند برای تسهیل امور سهامداران سود تقسیمی مصوبه مجمع عمومی خود را در سال جدید با همکاری شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) به سهامداران پرداخت کنند.
محسن خدابخش معاون نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس و اوراق بهادار در ارتباط با خبر ساعت ۱۴ رسانه ملی گفت: بر این اساس مدیران متخلف از اجرای این حکم با شکایت سازمان بورس به انفصال از خدمت در دستگاههای اجرائی و مدیران شرکتهای سهامی عام به مدت شش ماه تا دو سال انفصال محکوم میشوند.
*مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس: نمایش عمق مظنه سهام ملاک ارزشگذاری نیست
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مهدی پارچینی درخصوص فواید افزایش عمق مظنه سهام شرکت ها به سنا گفت: پیش از این عمق مظنه را صرفاً کارگزاریها و بازارگردانان میتوانستند، ببینند اما با تصمیم هیات مدیره سازمان بورس در جهت رفع تبعیض و منصفانه شدن شرایط بازار این امکان برای تمام سهامداران ایجاد شد. مظنه ملاکی برای ارزشگذاری دارایی نیست و سهامداران نباید صرفاً به واسطه آن تصمیم به خرید و فروش بگیرند بلکه باید با تحلیل و ارزیابی شرکتها در بازار فعالیت کنند.
وی افزود: پیش از این سهامداران تنها میتوانستند ۵ مظنه برتر را مشاهده کنند. اصلیترین فایده این تصمیم منصفانهتر شدن شرایط بازار است البته نباید فراموش کرد که همان ۵ مظنه برتر میتوانند بیشترین اثر را روی رفتار سهامداران داشته باشد.
*معاون پذیرش فرابورس: دسترسی سریع به گزارش ارزشیابی شرکتهای آماده عرضههای اولیه
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حجت اسماعیلزاده با بیان اینکه فرابورس در فرایند عرضه اولیه شرکتها موظف است بستری برای معارفه، تحلیل و پرسش و پاسخ ایجاد کند، گفت: یکی از گزارش های مهمی که معمولاً مورد استفاده قرار میگیرد، ارزشگذاری ناشر در آستانه عرضه اولیه است که برای تحلیل و بررسی فعالان بازار مهم است. تاکنون گزارشهای ارزشیابی ابتدا برای فرابورس ارسال و در بازه منتهی به عرضه، توسط ناشر در کدال منتشر میشد.
وی افزود: مقرر شده از این به بعد گزارش ارزش یابی شرکتها همزمان با ارسال برای فرابورس و سازمان بورس در کدال هم منتشر و اطلاعرسانی شود. این تصمیم میتواند باعث شود تا فعالان بازار و سرمایهگذاران فرصت بیشتری برای تحلیل و بررسی گزارشها داشته باشند. همچنین منجر به مشارکت مؤثر و واقعی فعالان بازار در ارزشگذاریها و عرضههای اولیه خواهد شد.
اسماعیلزاده ادامه داد: به دنبال انتشار گزارش ارزشگذاری، ناشران و ارزشیابان موظف هستند نسبت به ابهامات و پرسشهای سرمایهگذاران، پاسخ های قانعکننده ارائه کنند. حتی در صورت نیاز باید گزارشهای ارزشگذاری مجدداً بازبینی شود. فرابورس سامانهای ایجاد کرده تا در مسیر انتشار گزارشهای ارزشگذاری حضور فعالتری داشته باشد.
*عرضه مستقیم محصولات شرکتهای خارجی در بورس کالا، امکان پذیر است
به گزارش « کالاخبر » به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد حسنی سعدی گفت: در بورس کالا رینگ صادراتی فعالی وجود دارد که بسیاری از محصولات مختلف به منظور صادرات در آن عرضه میشود.
وی افزود: همچنین بیش از ۵۰۰ کد صادر شده برای اتباع کشورهای خارجی برای فعالیت در بورس کالای ایران وجود دارد و در مقاطعی این افراد خریدهایی از بورس کالا داشته و دارند. محدودیتهای که در حال حاضر در بخش صادرات و مشکلات مربوط به تحریم وجود دارد مقداری مانع و محدویت ایجاد کرده است، اما همچنان تعداد زیادی از این کدها فعال هستند.
حسنی سعدی گفت: در رابطه با این نکته که آیا عرضهکنندگان خارجی میتوانند به طور مستقیم در بورس کالا عرضه داشته باشند باید گفت بله، هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و همه تولیدکنندگانی که از کشورهای خارجی هستند و میخواهند محصول خودشان را به ایران وارد کنند میتوانند از مکانیزم بورس کالا استفاده کنند و این مکانیزم بسیار میتواند در راستای ارتقای شفافیت مفید باشد.
*حذف رانت، عدالت و شفافیت معاملاتی ثمره افزایش نمایش عمق مظنه
سیاوش وکیلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: یکی از اقدامات بسیار مناسب و درخور توجه سازمان بورس در روزهای اخیر نمایش نامحدود همه مظنه های معاملاتی برای کلیه فعالان از طریق سامانه های معاملاتی کارگزاران است.
وی تاکید کرد: در دنیا بورس ها از طریق ارائه این اطلاعات درآمدزایی میکنند به این نحو که افراد برای دسترسی به این آمار و اطلاعات بایستی وجه پرداخت کنند. بنابراین عملا سازمان بورس به نوعی از این درآمد چشم پوشی کرده و آن را در اختیار عموم قرار داده است.
وکیلی افزود: علاوه بر این سازمان بورس با این اقدام خود عدالت و شفافیت معاملاتی را فراهم کرده و بحث عدم تقارن اطلاعاتی بین معامله گر ایستگاه نامک، برخط گروهی و معامله گر عادی از بین رفته است. در چنین شرایطی انتظار بر این است که اعتماد سرمایه گذاران به بازار سرمایه بیش از گذشته باشد و معاملات آنها نیز در مسیر درستتری قرار گیرد.
وی همچنین گفت: دسترسی کلیه معامله گران به عمق سفارشات باعث میشود که روند قیمتی و حجمی معاملات بطور شفاف برای همگان قابل رویت و پیش بینی باشد و در این شرایط سهامداران به آسانی قادر به تشخیص شرایط روانی بازار خواهند بود و در کل این اقدام باعث حذف تبعیض ورانت اطلاعاتی میشود و با دسترسی سهامداران حقیقی رانت اطلاعاتی بیمعنی خواهد بود.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز سه شنبه 16 فروردین ماه، میزبان دادوستد 8 هزار و 780 تن قیر، 2 هزار تن مس کاتد، 312 تن اسلاک واکس و 40 تن اسید استیک بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 41 هزار و 631 تن مواد پلیمری، 525 تن الکیل بنزن خطی، 130 تن روغن پایه و یک هزار و 690 تن PDA TAR معامله شد.
همچنین 31 هزار و 892 تن سیمان نیز در سیستم معاملات مچینگ بورس کالای ایران به ثبت رسید.
تالار حراج باز هم در این روز معامله 150 تن سولفورمولیبدن را تجربه کرد.
61 هزار و 120 تن شمش بلوم، 16 هزار و 300 تن ورق فولادی و 75 تن آلومینیوم نیز در تالار محصولات صنعتی و معدنی به فروش رسید.
بازار فرعی هم شاهد معامله یک هزار و 726 تن شمش بلوم، منو کلرو استیک اسید و قیر آند آلومینیوم بود.
در مجموع 148 هزار و 873 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.