خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 14 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
رییس کمیته بازار سرمایه مجلس خبر داد؛ بررسی طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس
نماینده تربتحیدریه: بسته حمایتی از بازار زعفران تصویب شد
سه دستور رییس سازمان بورس برای بکارگیری معاملات الگوریتمی
سرپرست معاونت نظارت بر بازار بورس: تأیید نشدن معاملات، با بررسی کارشناسی انجام میشود
با دستور جلسه افزایش سرمایه؛ مجمع عمومی فوق العاده سپردهگذاری مرکزی برگزار شد
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس: شروع رسمی هفته جهانی سرمایهگذار
آخرین اخبار بورس کالا
*رییس کمیته بازار سرمایه مجلس خبر داد؛ بررسی طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خانه ملت، محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس درباره کشف ماینر از ساختمان شرکت بورس اوراق بهادار تهران، گفت: کشف تعدادی ماینر برای استخراج غیرمجاز رمزارز در شرکت بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته، بازار سرمایه را شوکه کرد؛ پس از بررسیهای انجام گرفته مشخص شد که ماینرها از خرداد ۱۳۹۹ به مدت چند ماه در بورس نصب و حدود ۳ بیت کوین نیز استخراج شده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ماینرها با مصوبه هیات مدیره شرکت بورس اوراق بهادار تهران، نصب شده بود، افزود: باید به این نکته توجه کرد که تمامی جلسات هیات مدیرههای شرکتهای بورسی با حضور یک ناظر از سازمان بورس اوراق بهادار برگزار میشود، این در حالی است که سازمان بورس در ابتدای امر از نصب ماینر اظهار بی اطلاعی کرده و معترض شده بود.
وی اضافه کرد: سازمان بورس باید پاسخگوی سهامداران در این موضوع باشد، زیرا این سازمان ناظر بر بازار سرمایه و فعالیت شرکتها بورس اوراق بهادار است و با این وجود نتوانسته نظارت دقیقی بر عملکرد آنها داشته باشد.
به گفته رییس کمیته بازار سرمایه مجلس محل هزینه کرد بیت کوین استخراج شده و افراد متنفع از آن مشخص نشده است.
علیزاده ادامه داد: نصب ماینر در شرکت بورس اوراق بهادار تهران و ایجاد مشکلات بسیار در بازار سرمایه در سال گذشته، زیرسایه نبود نظارت سازمان بورس اتفاق افتاد، بنابراین در ماههای آینده طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس و تمامی شرکتهای بورسی بررسی میشود.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس تصریح کرد: هرچند طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس در سال گذشته در کمیسیون اقتصادی تصویب شد، اما تاکنون به صحن علنی نیامد، اما به نظر میرسد در حال حاضر بررسی این طرح ضروری است. به نظر میرسد با تحقیق و تفحص، بسیاری از ابعاد پنهان بازار سرمایه نمایان میشود.
*نماینده تربتحیدریه: بسته حمایتی از بازار زعفران تصویب شد
به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایرنا، محسن زنگنه اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس تعیین قیمتهای تضمینی و حمایتی و همچنین بستههای حمایتی از محصولات کشاورزی باید در شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی به تصویب برسد.
وی ادامه داد: بر این اساس حداقل قیمت برای خرید توافقی زعفران که توسط اتحادیههای تعاونی روستایی و تولیدی و سایر اتحادیههای کشاورزی تصویب میشود برای زعفران نگین صادراتی ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مه ولات گفت: البته این قیمت، مبلغ حداقلی است و ممکن است شرکتهای تعاونی، تعاونیهای روستایی یا بازار سرمایه در بورس کالا با قیمتهای بالاتر از رقم یاد شده، زعفران را از کشاورزان خریداری کنند.
زنگنه افزود: قیمت انواع زعفران مثل زعفران پوشال نیز تا یک هفته آینده تعیین و اعلام خواهد شد و کشاورزان میتوانند زعفران خود را برای فروش با این قیمت به تعاون روستایی یا اتحادیههای تعاونی به ثبت رسیده، عرضه کنند.
وی ادامه داد: در گذشته فقط تعاونی روستایی با قیمت مصوب، زعفران را خریداری میکرد ولی امسال مقرر شده بانک کشاورزی به خریداران زعفران که این کف قیمت را رعایت میکنند تسهیلات هشت درصد با بازپرداخت ۱۸ ماهه بپردازد.
وی درباره بسته دوم طرح حمایتی زعفران هم گفت: در بسته دوم، ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود هشت درصد در اختیار تعاونیهای روستایی قرار میگیرد و علاوه بر این مصوب شد دولت تا پایان امسال صندوق حمایت از زعفران را راهاندازی کند و مقرر شد ۴۹ درصد سهام این صندوق آورده دولت باشد که از محل فروش داراییهای جهاد کشاورزی تامین و به صندوق پرداخت می شود.
این نماینده مجلس گفت: همچنین برای هر کشاورز نیز مبلغ ۱۰۰ هزار تومان که در مجموع حدود ۲۰ میلیارد تومان میشود از سوی دولت به عنوان حقالسهم کشاورز در این صندوق سرمایهگذاری میشود.
*سه دستور رییس سازمان بورس برای بکارگیری معاملات الگوریتمی
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدعلی دهقان دهنوی با ارسال نامه ای به محسن خدابخش معاون نظارت بر بورسها و ناشران اعلام کرد: استفاده از ابزار معاملات الگوریتمی میتواند در تعمیق بازار افزایش نقدشوندگی و نیز ارتقا و بهبود ابزارهای معاملاتی در دسترس اشخاص، موثر واقع شود و با توجه به اینکه روند جهانی نحوه انجام معاملات نیز به سمت بهینه سازی الگوریتم ها و ابزارهای ماشینی در اجرای سفارشات و تصمیمگیری برای معاملات پیش میرود، استفاده از این ابزار در بازار سرمایه مورد تاکید و توصیه است.
لیکن این کاربرد باید توأم با نظارت قوی و جلوگیری از شائبه دستکاری قیمت ها با استفاده از این ابزار باشد. لذا مقتضی است نسبت به موارد زیر در اسرع وقت اقدام شود.
۱. زمینه دسترسی همه سرمایه گذاران اعم از حقیقی و حقوقی به معاملات الگوریتمی فراهم و تسهیل شود.
۲. شرکت های کارگزاری که ابزار نظارتی لازم برای نظارت بر معاملات الگوریتمی را در اختیار ندارند، استفاده از این ابزار را تا زمان انجام تمهیدات نظارتی لازم متوقف کنند.
۳. در راستای پیشگیری از ارسال الگوریتم سفارشات بدون رعایت الزامات مندرج در دستورالعمل، بورس، فرابورس و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران موظف هستند نسبت به شناسایی و جلوگیری از ارسال این سفارشات اقدام کنند.
*سرپرست معاونت نظارت بر بازار بورس: تأیید نشدن معاملات، با بررسی کارشناسی انجام میشود
به گزارش بورس نیوز، محمدرضا شاه نظری، سرپرست معاونت نظارت بر بازار بورس تهران اظهار کرد: صحت معاملات در حراج ناپیوسته تنها به انطباق سفارشات خریداران و فروشندگان وابسته نیست، بلکه قبل از تایید نهایی، دادوستدها به لحاظ همسویی با دستورالعملها و ضوابط بررسی میشوند.
وی افزود: سفارش های خرید و فروشی که وارد سامانه معاملاتی میشود و معاملاتی که به شکل کشف قیمت انجام میشود، همراه با جزئیات کامل و از ابعاد مختلف از جمله تعداد خریداران و فروشندگان و حجم سفارش و معامله آنها به تفکیک سهامداران حقیقی و حقوقی مورد بررسی قرار میگیرد تا یک یا چند کد خاص با سفارشگذاری یا معامله پر حجم به روند سهم جهت ندهند.
سرپرست معاونت نظارت بر بازار بورس تهران ادامه داد: در واقع، اطلاعاتی که از طرف نهاد ناظر بررسی میشود با جزییات بیشتر همراه است که باعث تطبیق فرایند بازگشایی نماد با دستورالعملهای مرتبط میشود.
*با دستور جلسه افزایش سرمایه؛ مجمع عمومی فوق العاده سپردهگذاری مرکزی برگزار شد
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مجمع شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در محل سالن همایش شرکت واقع در تهران – برگزار گردید.
افزون بر این، قرائت و استماع گزارش هیات مدیره و بازرس قانونی در خصوص پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ350 میلیارد تومان به مبلغ یک هزار و 50 میلیارد ریال (معادل ۲۰۰ درصد) از محل سود انباشته (مبلغ 523 میلیارد تومان) و سایر اندوختهها (مبلغ 176 میلیارد تومان ) به منظور اصلاح ساختار مالی، اتخاذ تصمیم در خصوص افزایش سرمایه و اصلاح موادی از اساسنامه مربوط به سرمایه دستور جلسه این مجمع اعلام شده است.
لازم به ذکر است براساس تبصره ۲ ماده ۲۵ اساسنامه شرکت هیچ شخصی نمیتواند در مجامع عمومی اصالتاً یا وکالتاً با دارا بودن حق رأی بیش از ۵ درصد کل سهام شرکت حضور یابد.
*مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس: شروع رسمی هفته جهانی سرمایهگذار
سارا علیاری مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس با اعلام این خبر به پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) گفت: کمپین جهانی «هفته سرمایهگذار» هر سال به مدت یک هفته در ماه اکتبر با نظارت آیسکو برگزار میشود و نهادهای نظارتی و مشارکتکنندگان در این رویداد به انعکاس ابتکارات، نوآوریها و اقدامات انجام شده در حوزههای آموزش سواد مالی و حمایت از سرمایهگذاران میپردازند.
وی افزود: آیسکو این اختیار را به نهادهای نظارتی و ذینفعان این رویداد داده است تا فعالیتهای خود را در طول روزهای هفته و با انتخاب روزهای مشخصی ارائه کنند.در این راستا سازمان بورس و اوراق بهادار روزهای ۱۷ لغایت ۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ را به عنوان شروع این رویداد در بازار سرمایه ایران اعلام کرده است.
علیاری تصریح کرد: شعار سازمان بورس و اوراق بهادار برای «هفته جهانی سرمایه گذار» که به آیسکو اعلام شده است عبارتست از «اگر به فکر سرمایهگذاری با بازدهی خوب هستید، دانش مالی کسب کنید» و همه فعالیتها و اقدامات در راستای این شعار خواهد بود.
مدیرروابط عمومی و امور بینالملل ابراز امیدواری کرد: بازار سرمایه ایران با اجرای فعالیتهای در نظر گرفته شده و تحقق پیامهای کلیدی کمپین امسال آیسکو که همان آموزش، افزایش حمایت از سرمایهگذاران و تقویت فرصتهای یادگیری برای سرمایهگذاران است، توسعه یابد.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران، روز دوشنبه 12 مهرماه، میزبان دادوستد 500 کیلوگرم زعفران رشته ای بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز 87 هزار و 160 تن شمش بلوم و 51 هزار و 200 تن تختال، 2 هزار و 250 تن ورق فولادی، 12 هزار تن آهن اسفنجی، 8 هزار و 850 تن سیمان و 90 تن آلومینیوم معامله شد.
شایان ذکر است تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 41 هزار و 662 تن مواد پلیمری، 120 تن مواد شیمیایی، 760 تن گوگرد، 58 هزار تن وکیوم باتوم، 34 هزار تن لوب کات و 2 هزار و 48 تن روغن پایه بود.
همچنین 19 هزار و 225 تن قیر و 312 تن اسلاک واکس نیز در تالار صادراتی بورس کالای ایران به فروش رسید.
بازار فرعی بورس کالای ایران هم معامله 879 تن براده آلومینیوم، تایر خودرو، دوده صنعتی، شمش بلوم و ضایعات فولادی را تجربه کرد.