خبر نیمروزی «بورساوا» چهارشنبه 13 مرداد 1400

سر خط مهمترین خبرها:
نماینده مجلس؛ سراغ قیمتگذاری دستوری بهعنوان عامل تبعیض در اقتصاد نروید
بانک مرکزی؛ اعلام نتیجه دهمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار؛ بازار سرمایه، محلی مناسب برای تامین مالیهای بزرگ
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس انرژی؛ پیادهسازی متنوع ترین ابزارهای تامین مالی در صنعت برق
بورس، قلب تپنده اقتصاد کشور در دولت سیزدهم
آخرین اخبار بورس کالا
*نماینده مجلس؛ سراغ قیمتگذاری دستوری بهعنوان عامل تبعیض در اقتصاد نروید
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کالاخبر؛ رضازاده اظهار داشت: از دولت سیزدهم توقع می رود که تبعیض میان قشرهای مختلف جامعه قائل نشود که یکی از عوامل ایجاد تبعیض در اقتصاد کشور، نگاه دستوری به قیمت هاست که این رویکرد شرایط دوگانه ای را در اقتصاد و بازارها ایجاد کرده و نابرابری را رواج می دهد.
وی افزود: رییس جمهور، بالاترین مقام اجرایی در کشور است و انتظار می رود با بهره مندی از کارشناسان خبره بر کار وزرای خود و نهادهای تنظیم گر نظارت کند تا وزارتخانه ها با تصمیمات صحیح امکان برنامه ریزی برای فعالان اقتصادی و تولید را فراهم آورند.
او تاکید کرد که در دولت جدید باید پدیده شوم قیمت گذاری دستوری از میان برداشته شده و تلاش شود وزارتخانه ها هر کدام بر بنای وظایف خود بر تولید و قیمت ها نظارت دقیق داشته و براساس شیوه های مطلوب اقدام به فعالیت تنظیم گری کنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: در دولت جدید از تولیدکننده و کشاورزان تا سرمایه گذاران باید مورد حمایت قرار گیرند که در صورت طراحی یک برنامه قوی و مدیریت صحیح میتوان با نگاهی واقع بینانه به بازارها و عدم دخالت های غیرضروری و پیاپی در روند بازار، مانع از افسارگسیختگی قیمت ها شد که این رویکرد قطعا به نفع مردم است.
*بانک مرکزی؛ اعلام نتیجه دهمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، متن اطلاعیه به این شرح است: همه نهادهای مالی متقاضی شرکت در این حراج میتوانند سفارشهای خود را در هر نماد به طور جداگانه ارسال کنند. حداقل حجم سفارش در هر یک از نمادهای مزبور ۵۰۰ هزار ورقه است.
وزارت امور اقتصادی و دارایی الزامی به پذیرش همه پیشنهادات دریافتی یا فروش کل اوراق عرضهشده در حراج را ندارد. بانک مرکزی سفارشات دریافتشده را به منظور تصمیمگیری به آن وزارتخانه ارسال و وزارتخانه مزبور نسبت به تعیین سفارشهای برنده اقدام میکند. در نهایت، عرضه اوراق به همه برندگان انجام میشود.
بانک مرکزی بر اساس تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مجاز به خرید و فروش اوراق مالی اسلامی دولت در بازار ثانویه اوراق است. کارگزاری این بانک ضمن تأمین زیرساخت معاملات و برگزاری حراج، تعهدی نسبت به حجم و قیمت اوراق مالی اسلامی دولتی فروشرفته نداشته و اوراق یاد شده را در بازار اولیه به منظور تأمین مالی دولت خریداری نخواهد کرد.
*رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار؛ بازار سرمایه، محلی مناسب برای تامین مالیهای بزرگ
به گزارش «کالاخبر» به نقل از سنا، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه را یک بال از دو بال تامین مالی کشور خواند و اظهار داشت: نظام تامین مالی اقتصاد برای اثربخشی مناسب به هر دو بخش نظام بانکی و بازار سرمایه نیازمند است.
محمدعلی دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: تا پیش از سال ۹۸، بازار سرمایه نقش مهمی در تامین مالی کشور نداشت و از معادلات اقتصادی و سیاستگذاری تامین مالی، خارج بود. با روندی که بازار طی کرده و رشد لازم را به دست آورده، امروز نه تنها میتوان ادعا کرد که نظام تامین مالی کشور ما یک نظام بانکمحور نیست و بازار سرمایه نقش قابل توجهی در آن پیدا کرده است، بلکه شرایط و اتفاقات همین چند ماه گذشته نیز نشان میدهد، نقش این بازار در معادلات سیاسی و اقتصادی کشور افزایش یافته و به جایگاهی بسیار برجستهتر از گذشته دست یافته است.
وی در ارتباط با تامین مالی اقتصاد از بازار سرمایه اذعان داشت: تامین مالی از بازار سرمایه به سه حوزه مجزا تقسیم میشود، یکی از آنها تامین مالی سرمایهای است؛ جایی که منابع مالی به شکل سرمایه جدید وارد فعالیت اقتصادی بنگاههای تولیدی کشور میشود. حوزه دیگر، تامین مالی از محل بدهی است؛ یعنی جایی که منابع مالی به شکل بدهی در قالب اوراق مختلف که در بازار وجود دارد و در آخر تجهیز منابع از طریق سرمایهگذاریهای غیرمستقیم را حوزه سوم تامین مالی برشمرد و عنوان کرد: از این محل حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی شده است. دهها و صدها صندوق سرمایهگذاری موجود در بازار سرمایه، با تجهیز و تجمیع منابع خرد، آنها را در اوراق، سهام و سپرده بانکی سرمایهگذاری میکنند.
دکتر دهنوی با اشاره به اینکه نظام تامین مالی، نظام مالی ترکیبی است، اذعان داشت: وارد دوران جدیدی از حضور بازار سرمایه در اقتصاد کشور شدهایم که بیانگر ترکیبی بودن نظام تامین مالی است. این امیدواری وجود دارد که با توسعه بازار سرمایه و ظرفیتهایی که وجود دارد، روزی برسد که نظام تامین مالی بازارمحور شود. زیرا در همه جای دنیا نشان داده شده است که بازار سرمایه، محل مناسبی برای تامین مالی های بزرگ است و به این ترتیب رشد و بالندگی بازار سرمایه نیز ادامهدار خواهد بود.
*معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس انرژی؛ پیادهسازی متنوع ترین ابزارهای تامین مالی در صنعت برق
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسین عسگری، معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس انرژی در خصوص پیاده سازی متنوع ترین ابزار های تامین مالی اظهار کرد: برق یکی از ارکان اساسی معاملات در بورس انرژی است که این کالا، در تابلوی برق در بازار فیزیکی و بازار مشتقه مورد معامله قرار میگیرد و ابزارهای تامین مالی این صنعت نیز در بازار مشتقه و در سایر بازار اوراق بهادار قابل معامله، مورد داد و ستد قرار میگیرند.
او ادامه داد: پذیرش و قابلیت معامله ۶۷ نیروگاه در بورس انرژی و معامله ۴۸.۵۶۰ میلیون مگاوات ساعت به ارزش ۳۰.۴۶۷ میلیارد ریال از ابتدای تاسیس تا مرداد ماه ۱۴۰۰ صورت خواهد گرفت و با احتساب شرکتهای مبین و فجر، ۱۰ نیروگاه در بازار سرمایه با ارزش حدود ۹۸۰ هزار میلیارد ریال در گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم پذیرش شده اند و سهام آنها مورد معامله قرار میگیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به بروز مشکلات اخیر در تامین برق صنایع و برق خانگی در کنار مشکلات و معضلات انباشت شده خود صنعت، اهمیت به نقش کلیدی و زیربنایی این صنعت بیش از پیش نمایان شده است.
*بورس، قلب تپنده اقتصاد کشور در دولت سیزدهم
امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه به صحبتهای رییس دولت سیزدهم در خصوص بازار سرمایه در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری اشاره کرد و به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: بازار سرمایه و ثبات در بورس یکی از محورهای اصلی سخنان رییس جمهور منتخب بود که البته پیشتر و در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری به صورت جدی به این موضوع پرداخته بودند.
امیرباقری خاطرنشان کرد: به طور معمول، نگاه کلان دولت به معاملات بورس باعث میشود تا جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد کشور پررنگ تر شود و رسالت اصلی خود که بحث تامین سرمایه و هدایت نقدینگی به سمت بنگاه های تولیدی است، اثرگذارتر باشد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: تاکید «حجت الاسلام و المسلمین رییسی» در مراسم تنفیذ و مناظرات انتخاباتی به بازار سهام، نشاندهنده آن است که بازار سرمایه حداقل در چهار سال آینده جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشور خواهد داشت.
امیرباقری خاطرنشان کرد: تاکنون بیشتر بحث تامین مالی از مجرای نظام بانکی صورت گرفته است اما تاکیدات امروز به بازار سرمایه نشان می دهد، بار تامین مالی به مرور و در میان مدت به بازار سرمایه منتقل و توازنی بین نظام پول و بازار سرمایه برقرار خواهد شد که این موضوع می تواند کلیت اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار دهد و مانع از آفت های ساختاری در کشور شود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: اکنون سرمایه در کشور به وفور پیدا می شود اما متاسفانه بخش تولید با کمبود منابع مواجه است که طبیعتا دست یابی به آن می تواند به تحقق شعار جهش تولید کمک کند.
امیرباقری گفت: سهام حاضر در بازار ثانویه و انجام تامین مالی در بازار اولیه و دیگر بورس ها می تواند شفافیت را به اقتصاد کشور بازگرداند و زمینه ترمیم کارایی که حلقه مفقوده اقتصاد کشور است را تا حدی ترمیم کند.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا روز سه شنبه 12 مردادماه میزبان داد و ستد 107 هزار و 525 تن شمش بلوم، 39 هزار تن تختال C و 4 هزار و 650 تن ورق فولادی معامله شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، 80 هزار و 500 تن خاک روی و100 تن سیمان نیز در تالار مذکور داد و ستد شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران در آن تاریخ شاهد معامله 29 هزار و 14 تن مواد پلیمری، 25 هزار تن وکیوم باتوم ، 2 هزار و 740 تن مواد شیمیایی ، 46 تن روغن پایه، یک هزار و 14 تن PDA TAR و 200 تن قیر بود.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز معامله 5 هزار و450 تن قیر را تجربه کرد.
بازار فرعی بورس کالای ایران در این روز میزبان معامله یک هزار و 320 عدد بشکه خالی، 400 تن ضایعات کارتن و 29 هزار و 400 تن اکسید آلومینیوم بود.