خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 9 مرداد 1400

سر خط مهمترین خبرها:
نائب رییس کمیسیون عمران مجلس: بازار سرمایه فرصت مناسب برای سرمایهگذاران حوزه مسکن است.
رئیس کل بیمه مرکزی؛ از جذب بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان حق بیمه در سال ۱۴۰۰ خبر داد
رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران: لغو خرید خودکار عرضه اولیه توسط فرابورس، توضیح منطقی ندارد
مدیر ارتباطات فرابورس ایران: تلویزیون اینترنتی فرابورس ایران راهاندازی میشود
آخرین اخبار بورس کالا
*نائب رییس کمیسیون عمران مجلس: بازار سرمایه فرصت مناسب برای سرمایهگذاران حوزه مسکن است.
صدیف بدری نماینده مردم اردبیل و نمین با بیان اینکه از ظرفیت بورس باید برای جذب سرمایه در بخش مسکن استفاده کرد، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: بازار سرمایه یک فرصت خوب برای سرمایه های خرد و متوسط مردم است که می توان به کمک این بازار و با مدیریت و برنامه ریزی بلند مدت گام های خوبی در جهت رونق بازار مسکن برداشت.
او در ادامه با تاکید بر اینکه جذب سرمایههای خُرد مردم در حوزه مسکن نیازمند کار کارشناسی و فراهم کردن پیش نیازهای اولیه است، افزود: تا زمانی که خروجی های لازم برای ورود سازمان بورس و اوراق بهادار و ارکان آن به بازار مسکن تعریف نشود و شرکت های سرمایه گذاری ذی صلاح در این زمینه تشکیل نشود، به طور حتم نمی توان کاری از پیش برد.
نماینده مردم اردبیل و نمین در مجلس شورای اسلامی افزود: فرصت برای مدیریت سرمایه در حوزه مسکن را نباید به راحتی از دست داد بنابراین ورود شرکت های ذی صلاح سرمایه گذاری در این حوزه که دارای شناسنامه مطمئن و سابقه خوب هستند، می تواند سرمایه های قابل توجهی را به سوی بازار سرمایه جذب و هدایت کند.
نائب رییس کمیسیون عمران آشنایی تمامی نمایندگان مجلس را با الزامات اولیه سازمان بورس و بازار سرمایه یک اصل و ضرورت عنوان کرد و افزود: اطلاع رسانی خوب و دقیق از مسائل مختلف بورس در همه حوزه های مجلس به خصوص حوزه نظارت و هماهنگ سازی بسیار موثر است چرا که آنان می توانند از فرصت های پیش آمده استفاده کرد و راهکارهای مناسبی ارائه دهند.
بدری تاکید کرد: مسئولان سازمان بورس ضمن استفاده از فرصت های پیش آمده می توانند جهت آموزش نمایندگان و ارائه بسته های آموزشی به آنان در جهت آگاهی و شناخت کافی با مباحث بورس و بازار سرمایه قدم برداشته و نیازهای اصلی خود را در بخش های مختلف از نمایندگان مطالبه کنند.
*رئیس کل بیمه مرکزی؛ از جذب بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان حق بیمه در سال ۱۴۰۰ خبر داد
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی در آیین مجمع عمومی عادی سالیانه بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه تقویت نظام شایسته سالاری در بیمه مرکزی و مجموعه صنعت بیمه در صدر برنامهها قرار دارد که همین امر به افزایش سطح بهرهوری و ایجاد رضایتمندی عمومی، منتهی شده است، اظهار داشت: حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در سال ۱۳۹۹ رقم قابل قبول ۸۲ هزار میلیارد تومانی را نشان میدهد و پیش بینی کردهایم که در سال ۱۴۰۰ به بالای ۱۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
سلیمانی، ارتقای سطح حق بیمه تولیدی را در شرایط تورمی حاضر، ارزشمند و درخشان توصیف کرد و افزود: اگر حق بیمهها متناسب با تورم موجود و در رشته شخص ثالث با افزایش نرخ دیه، همسان سازی میشد میزان حق بیمه تولیدی، رشد چشمگیرتری را تجربه میکرد.
وی بر ایفای مسئولیت اجتماعی در کنار تعهدات حرفهای تاکید کرد و اظهار داشت: صنعت بیمه در ایام همهگیری ویروس کرونا، ظرفیتها و قابلیتهای خود را بیش از پیش به نمایش گذاشت که طراحی بیمه نامههای تخصصی کرونا، بیمه نامه تامین مالی ناشی از توقف کسب و کار، تعمیم بیمه نامه تکمیلی درمان به خدمات بیماران کرونایی و نظایر آن بخشی از خدمات یادشده به شمار میرود.
رئیس شورای عالی بیمه به پوشش تمامی ریسکهای بزرگ در زمان تحریم اشاره کرد و گفت: آمادگی صنعت بیمه در بخش بیمه اتکایی، ستودنی است و برنامهریزی های دقیقی در این حوزه صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت استقرار دولت یکپارچه الکترونیک به دستاوردهای صنعت بیمه در این حوزه اشاره کرد و افزود: حذف بیمه نامه کاغذی یکی از برنامههای راهبردی بیمه مرکزی است که هم اکنون فاز نخست آن با موفقیت کامل به مرحله اجرا درآمده و امیدواریم پس از دستاورد حذف بیمه نامه کاغذی در دو رشته، این روند همچنان ادامه یابد.
*رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران: لغو خرید خودکار عرضه اولیه توسط فرابورس، توضیح منطقی ندارد
روح الله میر صانعی رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با لغو خرید خودکار عرضه اولیههای فرابورسی گفت: فرابورس در حال حاضر روی قضیه خرید خودکار عرضه اولیهها حساس است و نامههایی را مبنی بر اینکه خرید خودکار عرضه اولیه متوقف شود به کانون کارگزاران زده است.
رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران در پاسخ به این پرسش که آیا کانون کارگزاران با این امر موافقت کرده است؟ بیان کرد: فرابورس چندین نامه برای لغو خرید خودکار عرضه اولیهها زده است، اما هنوز در این رابطه موافقتی صورت نگرفته است.
میر صانعی در رابطه با دلیل فرابورس برای لغو خرید عرضه اولیه به صورت خودکار، عنوان کرد: دلیل فرابورس برای مطرح کردن لغو عرضهها به صورت خودکار این است که، در عرضه اولیه خودکار کشف واقعی قیمت صورت نمیگیرد و معمولا بالاترین قیمت را برای سهامداران انتخاب میکنند.
میر صانعی عنوان کرد: زمانی که فاصله بین سقف و کف قیمت بسیار ناچیز باشد، فرقی نمیکند خرید به صورت خودکار یا غیر خودکار صورت گیرد و افراد برای خرید به سقف قیمت نظر میکنند، که در این شرایط کسی تحلیل نمیکند، اما اگر سقف و کف قیمتی نداشته باشیم و دست همه افراد برای انتخاب باز باشد، افراد در این زمان دست به تحلیل میزنند؛ بنابراین در این شرایط خرید خودکار غیر منطقی به نظر میرسد، چون افراد با تحلیل خودشان قیمت مناسب را کشف میکنند و دست به خرید میزنند. این کار در همه دنیا به این صورت انجام میشود.
رئیس هیات مدیره کانون کارگذاران تشریح کرد:، اما در حال حاضر در عرضه اولیههایی که صورت میگیرد تفاوت کف و سقف قیمت بسیار کم است، بنابراین در این شرایط که ۱ یا ۲ درصد بین سقف و کف اختلاف قیمت وجود دارد، کشف واقعی قیمت امری بی معناست؛ بنابراین در این روش، نامه فرابورس توضیحی منطقی ندارد، اما اگر فاصله سقف و کف قیمت زیاد بود، نامه فرابورس منطقی جلوه میکرد.
*مدیر ارتباطات فرابورس ایران: تلویزیون اینترنتی فرابورس ایران راهاندازی میشود
به گزارش خبرگزاری فارس، مدیر ارتباطات فرابورس ایران با بیان اینکه پیشبینی و آیندهپژوهی درخصوص شکل رسانهها در سالهای آتی نشان میدهد گزاره «آینده تلویزیون، اینترنت است و آینده اینترنت، تلویزیون» در حال محقق شدن است، از راهاندازی رسمی VOD تخصصی بازار سرمایه و اقتصاد خبر داد.
مبینا بنیاسدی با توضیح اینکه 87 درصد از متخصصان ارتباطات در جهان معتقدند، وظایفی که آنها بر عهده دارند تا سه سال آینده با عبارت «روابط عمومی» توصیفشدنی نیست، گفت: این پیشبینی به خاطر تغییر شکل لحظهای رسانهها و شبکههای اجتماعی و همچنین ذائقه مخاطبان است که بر همین اساس دغدغه اولیه راهاندازی تلویزیون اینترنتی در فرابورس ایران به وجود آمد و اوایل سال گذشته به صورت آزمایشی محتواهای ویدئویی متعددی در حوزه بازار سرمایه و اقتصاد تولید و منتشر شد.
وی عنوان کرد: طی یک سال گذشته، اتفاقات مهمی در حوزه فعالیتهای رسانهای فرابورس ایران رقم خورد، در این مدت توانستیم مجوز تلویزیون اینترنتی واچار را از سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر اخذ کنیم و این اتفاق نقطه عطفی برای مهاجرت حرفهای به حوزه ویدئو ژورنالیسم و ویدئو گرافیک بود که پیشتر بازخوردهای خوبی از تولید محتوا را در این قالب گرفته بودیم.
بنی اسدی با تأکید بر اینکه ارتقای سواد مالی در بازار سرمایه مهمترین هدف مجموعه فرابورس و همچنین مسئولیت اجتماعی این شرکت برای راهاندازی «واچارتیوی» است، گفت: از سال گذشته شاهد افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه در بین عامه مردم بودیم و به صورت جدی موضوع ارتقای سواد مالی جامعه اهمیت مضاعفی یافت، از این رو فرابورس نیز تلاش کرد تا با چهرهای جدید در عرصه فرهنگسازی و ارتقای سواد مالی در کنار سایر رسانههای فعال این عرصه قرار گیرد؛ زیرا هرچه محتوا در این بخش تولید شود همچنان نیاز برای آن وجود دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تلویزیون اینترنتی فرابورس ایران تحت عنوان «واچار» آماده رونمایی عمومی شده و پلتفرمVOD آن به نشانی wachartv.com در دسترس است و امیدواریم فرابورس ایران هم همچون بورسهای مطرح بینالمللی در این عرصه تولیدات قابل دفاعی به مخاطبان فهیم بازار سرمایه کشور ارائه کند.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران، روز چهارشنبه 6 مردادماه، میزبان دادوستد 26 هزار و 780 تن قیر، 100 تن عایق رطوبتی و 250 تن روغن پایه بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در آن روز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 6 هزار و 467 تن مواد شیمیایی، 7 هزار و 291 تن مواد پلیمری، 2 هزار و 242 تن قیر، 200 تن گوگرد، 3 هزار و 497 تن روغن پایه و 390سلاپس واکس معامله شد.
شایان ذکر است، تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم در این روز معامله 400 هزارو 660 تن سیمان،200 تن ورق قلع اندود، 2 هزارو 100 تن ورق گالوانیزه، 9 هزارو 384 تن تیرآهن، 29 هزار و 944 تن میلگرد، یک هزار و 30 تن مس و یک هزار و 20 تن آلومینیوم را تجربه کرد.