خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 7 اسفند 1400

سر خط مهمترین خبرها:
عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس: پرهیز از خرج تراشی با درآمدهای موهوم در بودجه ۱۴۰۱
رئیس کل بانک مرکزی: تکالیف مازاد شبکه بانکی، عاملی برای افزایش نرخ تورم
مدیرعامل فرابورس ایران: درج صندوقهای املاک و مستغلات تا پیش از پایان سال در فرابورس
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی: واگذاری سهام عدالت ۳ میلیون متوفی به وراث تا ۶ ماه آینده
سامانه «بورس تلنت» رونمایی شد
رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن: پیگیرى بورس کالا در واقعىسازى قیمت مواد اولیه فولادسازان جاى حمایت دارد
آخرین اخبار بورس کالا
*عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس: پرهیز از خرج تراشی با درآمدهای موهوم در بودجه ۱۴۰۱
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به بیان مشکلات بودجه ۱۴۰۱ پرداخت و به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)گفت: درست نیست هزینههای دولت افزایش یابد تا دولت مجبور شود برای تامین مخارج خود از بانک مرکزی و مردم استقراض کند. دولت باید محدودیت اتکا به درآمدهای نفتی، مالیات و واگذاری سهام در شرکتها را مدنظر داشته باشد.
جعفر قادری ادامه داد: لایحه بودجه مربوط به کل افراد جامعه است. وقتی دولت کمکی به افراد جامعه نمیکند نباید موجب افزایش هزینههای آنان شود. متاسفانه افزایش نرخ تورم و بیثباتی اقتصادی باعث شده هیچ سرمایهگذار و فعال اقتصادی تمایلی به مشارکت نداشته باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: متاسفانه رشد قابل توجهی در هزینههای جاری دولت وجود دارد و در کنار آن سایر موارد مشابه، هزینههای دولت را بیشتر افزایش داده است.
قادری گفت: افزایش نرخ تسعیر ارز و فروش نفت در بودجه ۱۴۰۱ مد نظر قرار گرفته است ولی تمام این تمهیدات کسری بودجه ۱۳۷ هزار میلیارد تومانی را پوشش نمیدهد.
این نماینده مجلس در پایان عنوان کرد: دولت باید برای جذب سرمایهگذار غیر دولتی تلاش کند تا برای تامین مالی زیرساختها و بهبود فضای کسب و کار گشایش ایجاد شود.
*رئیس کل بانک مرکزی: تکالیف مازاد شبکه بانکی، عاملی برای افزایش نرخ تورم
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی پس از دیدار با همتای عراقی خود در پاسخ به سئوالی درخصوص تعیین و تکلیف بانکها در بودجه سال آینده، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۲۳۰۰ همت مجموع تسهیلات پرداختی شبکه بانکی بوده که حدود ۶۷ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی است.
وی با بیان اینکه در کمیسیون تلفیق و در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰, در بندهای مختلفی، بانکها را مکلف به تکالیفی کردند که بیش از توان شبکه بانکی است اضافه کرد: در تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱، بیش از ۱۳۰۰ همت تسهیلات تکلیفی در نظر گرفته شده که بانکها موظف به پرداخت آنها در سال آینده هستند که این میزان نسبت به تسهیلات پرداخت شده در سال جاری، چند برابر است.
وی با بیان اینکه این تسهیلات تکلیفی تنها مختص به تبصره ۱۶ نیست، گفت: در بندهای الحاقی دیگر موضوعاتی مطرح شده که مغایر با لایحه دولت است، زیرا آنچه ما در لایحه دولت به آن اشاره کرده بودیم یک بند کلی بود و قرار بر این شد برابر آیین نامههای دولت و با توجه به منابع موجود بانکها، این موارد مشخص شود، اما در کمیسیون تلفیق اینها به جزئیات اشاره شد، همچنین بندهای دیگری الحاق شد که در لایحه دولت نبود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: افزایش روابط بانکی، زمینه ساز توسعه تجارت میان ایران و عراق است
صالح آبادی درباره مهمترین محورهای این نشست دوجانبه با همتای عراقی افزود: خوشبختانه مبادلات تجاری و بازرگانی میان ما عراق در ساالهای اخیر پیشرفت خوبی داشته است.
*مدیرعامل فرابورس ایران: درج صندوقهای املاک و مستغلات تا پیش از پایان سال در فرابورس
به گزارش ایرنا از فرابورس ایران، میثم فدایی در نشست «ابزارهای تامین مالی مسکن و مستغلات» با بیان اینکه در سازمان بورس و اوراق بهادار، صندوق املاک و مستغلات به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی این بخش تصویب شد، عنوان کرد: در ادامه با عارضهیابی این صندوقها تلاش شد حداکثر ساده سازی و چابکی در این ابزار وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه هیچ مشکلی برای پذیرش این صندوقها در فرابورس نداریم، افزود: در فرابورس پیگیر آن هستیم که پذیرهنویسی نخستین صندوق املاک و مستغلات انجام شود به نحوی که پایان سال درج این صندوقها در فرابورس صورت گیرد و فقط پذیرهنویسی آن به سال بعد موکول شود.
فدایی در بخش دیگری از صحبتهایش به ریسکها و مزایای حوزه مسکن و مستغلات پرداخت و عنوان کرد: ریسک این حوزه به مسائلی چون شرایط اقتصادی، مدت زمان ساخت طولانی، هزینه دسترسی به سرمایه و … برمیگردد.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین در توضیح مزایای این حوزه افزود: مسائلی مانند درآمد حاصل از اجاره، درآمد حاصل از بالا رفتن قیمت، تنوع در سبد داراییها و… مزایای این بخش را تشکیل میدهند.
وی به رابطه بین اقتصاد و حوزه املاک و مستغلات پرداخت و گفت: ارتباط قابل توجهی میان املاک و مستغلات و مخارج مصرفکننده وجود دارد و در سبد دارایی مردم بخش عمده املاک است. موضوع دیگر وجود ارتباط مستقیم میان املاک و تولید ناخالص داخلی است. از سوی دیگر نیز بسیاری از وامها به واسطه توثیق املاک بوده و املاک روی نرخ نکول تاثیر گذار است.
فدایی اضافه کرد: در اقتصادهای دنیا همبستگی ۶۰ تا ۹۰ درصدی بین تولید ناخالص داخلی و املاک و مستغلات وجود دارد.
*مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی: واگذاری سهام عدالت ۳ میلیون متوفی به وراث تا ۶ ماه آینده
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد باغستانی اظهار کرد: تاکنون حدود سه میلیون نفر از صاحبان سهام عدالت فوت کرده اند که با احتساب وراث و افراد تحت تکفلشان، سهام آنها باید به حدود 12 تا 15 میلیون نفر واگذار شود.
وی افزود: طراحی سامانه برای واگذاری سهام عدالت متوفیان به وراث در دست انجام است و پیش بینی میکنیم تا حدود شش ماه دیگر این سامانه به سرانجام برسد.
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی درخصوص علت طولانی شدن فرایند تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان تصریح کرد، باید زیرساختهای متعددی برای واگذاری سهام این افراد ایجاد میشد و پیچیدگیهایی که برای انتقالهای قهری متصور است موجب شد تا این فرایند طولانی شود.
باغستانی افزود: برای انتقال این سهام باید زیرساختهایی فراهم شود که پیچیدگیهای خاص خود را دارد و همچنین باید هماهنگیها با دستگاههای ذیربط مثل ثبت احوال، دفاتر الکترونیک قضایی و سایر سازمانهای مربوطه انجام میشد که این امور درحال انجام است.
*سامانه «بورس تلنت» رونمایی شد
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، سجاد موحد، مدیرعامل مرکز مالی ایران در آیین رونمایی از سامانه بورس تلنت گفت: مرکز مالی ایران در راستای رسالت خود در جهت کشف و آموزش نیروهای توانمند برای کار و همچنین تخصص گرایی در بازارهای مالی، سامانه بورس تلنت را با هدف شناسایی، توسعه و بهکارگیری استعدادها در گسترهی بازارهای مالی و به ویژه بازار سرمایه ایجاد کرده است.
موحد با بیان اینکه مرکز مالی ایران قصد دارد تا تمامی کارکنان و نیروهای شاغل در نهادهای مالی سطح کشور از جمله کارگزاریها، صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای سرمایهگذاری، شرکتهای مدیریت سرمایه، تأمین سرمایهها و… از سطح کارشناسی تا مدیریت در بخش بورس تلنت مرکز مالی ایران مهارت و دانش تخصصی مورد نیاز خود را به بهترین نحو کسب کنند، گفت: فراهم کردن چنین بستری با هدف بهرهمندی افراد از موقعیتهای شغلی مناسب با توانمندیهایشان در یک محیط امن در بازار سرمایه یک ضرورت انکارناپذیر بود.
مدیرعامل مرکز مالی ایران در ارتباط با جایگاه این سامانه که برای نخستین بار به صورت تخصصی در بازار سرمایه ایجاد شده است گفت: پلتفرم بورس تلنت سامانهای است که میتوان در کوتاهترین زمان ممکن، یک رزومه استاندارد و حرفهای در آن به دست آورد و همچنین رزومههای برتر توسط مرکز مالی ایران به ارکان مهم بازار سرمایه معرفی میشود. در بورس تلنت میتوان با شرکتهای برتر در این حوزه آشنا شد و آگاهانه برای آینده شغلی تصمیمگیری کرد؛ همچنین موقعیتهای شغلی متفاوت در بازارهای مالی و توانمندیهای موردنیاز برای دستیابی به این جایگاههای شغلی معرفی شده است تا کارجویان بتوانند با توسعه تواناییهای خود به موفقیت دست یابند.
*رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن: پیگیرى بورس کالا در واقعىسازى قیمت مواد اولیه فولادسازان جاى حمایت دارد
به گزارش بورس24 : رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران به تسنیم گفت: عرضه محصولات معدنی در حالی در بورس اتفاق افتاد که پیش از آن، این کالاها با قیمت های یارانه ای و بسیار ارزان در بازار عرضه می شد. لذا با عرضه کالاهای معدنی در بورس، قیمت آن نیز بر اساس ساز و کار بازار تعیین می شود و طبیعتا نسبت به گذشته افزایش یافته است.
مهرداد اکبریان با اشاره به اینکه عرضه محصولات معدنی در بورس کالا اتفاق خوبی است اذعان کرد: ما بورس را به عنوان بازاری شفاف و نظامند قبول داریم که می تواند تعادلی منطقی به عرضه و تقاضا بدهد.
رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران معتقد است: در سال های گذشته با دخالتهای دولتی و ذی نفوذان اجازه عرضه محصولات در بورس داده نمی شد و حتی اجازه فعالیت عادی به بورس را هم نمی دادند. امروز که ما توانستیم، عرضه محصولات در بورس را داشته باشیم و به یک رقابت سالم برسیم، بی انصافی است که بداخلاقی کرده و اعتراض کنند.
به گفته وی امروز به راحتی حاشیه سود صنایع در بخش های مختلف قابل مشاهده است. با نگاه به کدال می توان دریافت که حاشیه سود فولادسازان چقدر است و حاشیه سود معدنی ها حتی با همین افزایش های قیمت اخیر چقدر شده است؟ باید اجازه داد بورس وظیفه خود را به درستی انجام دهد و رقابت سالم ایجاد کند و نیز از همواره از عرضه های کالا در بورس حمایت می کنیم.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز چهارشنبه 4 اسفند ماه، میزبان معامله 369 هزار و 460 هزار تن ورق فولادی بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 19 هزار و 352 تن میلگرد، 6 هزار و 344 تن تیرآهن، 2 هزار تن آهن اسفنجی، یک هزار و 260 تن نبشی، 800 تن ناودانی، 650 تن آلومینیوم و 6 کیلوگرم شمش طلا معامله شد.
همچنین 34 هزار و 505 تن سیمان نیز در سیستم مچینگ بورس کالای ایران ثبت شد.
تالار حراج باز نیز شاهد معامله یک هزار و 304 تن دی اتیل هگزانول، 6 هزار و 720 تن استایرن منومر، 5 هزار تن وکیوم باتوم و 162 تن متیلن دی فینیل ایزو سیانات خالص بود.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم در این روز معامله 6 هزار و 846 تن مواد شیمیایی، 3 هزار و 510 تن قیر، 738 تن مواد پلیمری و 92 تن پارافین واکس را تجربه کرد.
13 هزار و 515 تن قیر و10هزار تن گوگرد، نیز در تالار صادراتی به فروش رسید.
بازار فرعی هم میزبان معامله 3هزار و 298 تن ضایعات فلزی، تسمه فولادی، دی اکتیل ترفتالات، الیاف استیپل پلی استر و دوده صنعتی بود.
در مجموع 485 هزار و 659 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.