خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 6 فروردین 1401

سر خط مهمترین خبرها:
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: چگونه بورس کالا میتواند به رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان کمک کند؟
عضو کمیسیون صنایع مجلس: افزایش قیمت خودرو منطقی نیست
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ نقش بازار سرمایه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱
رئیس کل بانک مرکزی؛ گسترش ابزار اعتبار و ضمانت بانکی به جای پول پاشی
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: رمز ارز ملی حداقل تا اردیبهشت ۱۴۰۱ رونمایی نخواهد شد
واریز منابع به بورس از لحاظ حقوقی مشکل دارد
تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت به کجا رسید؟
آخرین اخبار بورس کالا
*عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: چگونه بورس کالا میتواند به رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان کمک کند؟
«غلامرضا مصباحی مقدم» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار کرد: امروزه محصولات شرکتهای دانش بنیان به عنوان شاخص پیشرفت اقتصادی کشور محسوب میشود و از نقش نخست در رتبه بندی کشورها از نظر پیشرفت و توسعه اقتصادی برخوردار است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که شرکتهای دانش بنیان از نظر ارزآوری، افزایش ارزش تولیدات و نیز مساله اشتغال با تأثیر زیادی در کشور همراه خواهند بود.
مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور و اشتغال جوانان تحصیلکرده در این شرکتها موحب ایجاد اشتغال در بین افرادی میشود که جویای کار هستند و این امر زمینه کاهش نرخ بیکاری در کشور، که آمار آن بیش از ۲۵ درصد است، را فراهم میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به کمک بورس کالا در رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان و افزایش اشتغال در کشور اشاره کرد و گفت: بورس کالا سبب ایجاد شفافیت میشود، همچنین قیمتها در این بازار به صورت آزاد و از طریق عرضه و تقاضا تعیین خواهند شد.
وی ادامه داد: ورود محصولات شرکتهای دانش بنیان به بورس کالا از این جهت میتواند کمک بزرگی به این شرکتها باشد.
مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه شرکتهای دانش بنیان میتوانند از این بازار برای سهولت در تولید و عرضه محصولات خود استفاده کنند، گفت: این بازار به طور قطع میتواند کمک کننده به تحقق شعار سال ۱۴۰۱ و توسعه فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان باشد.
*عضو کمیسیون صنایع مجلس: افزایش قیمت خودرو منطقی نیست
به گزارش بورس24 : لطفالله سیاهکلی درباره تصمیم نمایندگان مجلس نسبت به استیضاح وزیر صمت اظهار داشت: تعداد امضاهای استیضاح وزیر صمت از تعداد مورد نیاز و مجاز بیشتر است و در ابتدای سال جدید استیضاح وزیر صمت را پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه دلیل اصلی نمایندگان مجلس برای خواسته استیضاح وزیر صمت مشکل در بخش خودرو است، ادامه داد: برای ارزیابی عملکرد وزیر صمت در سایر حوزهها به زمان بیشتری نیاز است اما علت اصلی نمایندگان موافق استیضاح وزیر صمت، مشکل ایجاد شده در صنعت خودرو است. در حال حاضر درباره عملکرد وزیر صمت در سایر حوزهها نظراتی وجود ندارد و ما هم معتقدیم که در این باره اظهار نظر زود است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با تاکید بر اینکه مهمترین محور استیضاح افزایش قیمت خودرو است، گفت: وزیر صمت باید درباره افزایش قیمت خودرو و مشکلات در این حوزه پاسخگو باشد.
سیاهکلی افزود: در حالی که مردم برای خرید خودرو با زحمت زیاد ثبت نام کردند با جهش قیمت خودرو مواجه شدند. این میزان افزایش قیمت خودرو منطقی نیست و مردم نسبت به این وضعیت ناراضی هستند و تصمیم افزایش قیمت خودرو غیر کارشناسی بوده است.
وی با بیان اینکه ساختار صنعت خودرو سازی در کشورمان درست نیست و مردم خودرو تولید داخل را چند برابر قیمت جهانی را خریداری میکنند، اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامهای که آقای فاطمی امین برای اخذ رای اعتماد مطرح کرد، افزایش کیفیت خودروهای تولیدی داخل بوده اما در اجرای این برنامه اقدامی انجام نشده است.
*مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ نقش بازار سرمایه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱
«حمیدرضا فولادگر» در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا به راههای تحقق شعار سال ١۴٠١ که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «تولید، دانش بنیان و اشتغالزایی» نامگذاری شده است، اشاره کرد و افزود: چند سالی است که رهبر معظم انقلاب، شعار سال را با عنوان مباحث اقتصادی تعیین میکنند؛ این امر نشاندهنده اهمیت اقتصاد به عنوان اولویت نخست کشور است.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی به کمک بازار سرمایه در تحقق شعار تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرینی تاکید کرد و افزود: سرمایهگذاری در تولید دانش بنیان ریسک پذیر و خطر پذیر است؛ بنابراین، سرمایهگذاری در شرکتهای دانش بنیان باید به نحوی مورد تضمین قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه صندوق های نوآوری و شکوفایی یا صندوقهای ضمانت میتوانند کمککننده در ضمانت فعالیت شرکتهای دانش بنیان باشند، گفت: صندوقهای دیگری را هم میتوان تاسیس کرد که شراکت و ضمانت را با خود به دنبال داشته باشد تا از طریق آن سرمایهگذاری در تولید دانش بنیان تضمین و ریسک آن کمتر شود.
فولادگر اظهار داشت: اگر کشور به دنبال حرکت در لبه پیشران تولید است باید زمینه سرمایهگذاری فراهم شوند و این سرمایه گذاریها برای تولید مورد حمایت قرار بگیرند.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: حکومت و نظام باید از طریق منابعی که در اختیار دارند، تضمینهایی را انجام و ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهند.
*رئیس کل بانک مرکزی؛ گسترش ابزار اعتبار و ضمانت بانکی به جای پول پاشی
به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالح آبادی در گفتگو با برنامه قرن نو اقتصاد نو رادیو اقتصاد، درباره مهمترین راهکارهایی که بانکها میتوانند در سیاست اعتباری خود در راستای تحقق شعار سال و با اشاره به نقش تولیدات دانشبنیان در اقتصاد ملی و حمایت جدی شبکه بانکی از این حوزه گفت: پولپاشی و تزریق بیضابطه تسهیلات بانکی، مشکلات تولید را برطرف نمیکند بلکه با تخصیص اعتبارات هدفمند به بخشهای اقتصادی، میتوان زمینه رونق تولید و اشتغالآفرینی پایدار را فراهم کرد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه عوامل بسیاری در تولید نقش ایفا میکنند، تصریح کرد: این نگاه که مشکل تولید تنها با پولپاشی و تزریق پول برطرف میشود صحیح نیست و فرمایش مقام معظم رهبری در راستای تبیین این مسأله است که فقط با تزریق پول نمیتوان تولید را به حرکت درآورد و ضروری است به توجیه اقتصادی تولید نیز توجه لازم را داشت.
وی افزود: البته در همان حال باید این نکته را نیز مدنظر قرار داد که با تخصیص اعتبارات هدفمند نیز میتوان موجبات رونق تولید را فراهم کرد و ما از سال گذشته مقوله تأمین مالی زنجیره تولید را آغاز کردیم تا به این واسطه از ابزارهای اعتباری برای به حرکت درآوردن تولید استفاده شود و این مقوله امسال نیز با قدرت پیگرفته خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از مهمترین کارهایی که بانکها میتوانند در سیاست اعتباری خود در نظر داشته باشند توجه به دو مقوله اعتبار و ضمانت است، بیان کرد: لزومی ندارد حتماً پول به تولید تخصیص دهیم بلکه در این زمینه نقش ضمانت نیز میتواند نقش بسیار مهمی را ایفا کند.
*معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: رمز ارز ملی حداقل تا اردیبهشت ۱۴۰۱ رونمایی نخواهد شد
به گزارش بورس24 : معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: موضوعات فنی و زیرساختهای لازم برای ایجاد رمز ارز ملی نهایی شده اما این طرح حداقل تا اردیبهشت رونمایی نمیشود.
مهران محرمیان گفت: هنوز خبری از تاریخ رونمایی رمزارز ملی داده نشده البته طبق برنامه زمان بندی شده، طی امسال هم پایلوت محدود و هم اجرای عمومی این طرح را شروع میکنیم.
به گفته معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی برخی از زیر ساخت های مربوط به رمز ارز ملی فراهم شده بود اما بعد از تصویب برخی از مقررات در رابطه با رمز ارز ملی در بهمن 1400 توسط شورای پول و اعتبار، اقدامات فنی و در پی آن زیر ساخت ها دچار تغییرات شدند. موضوعات فنی، ایجاد زیرساختهای لازم، هماهنگی با بانکها و سایر ذینفعان نهایی شد و پیش بینی می شود در زمان نسبتا کوتاهی در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد.
محرمیان می گوید: مثل همهی رمز پولهای بانک مرکزی، رمز ارز ملی هم به صورت مرحلهای و فاز بندی شده راه اندازی میشود و در مرحله اول جامعه آماری کوچکی را در بر می گیرد و مرحله به مرحله در دسترس عموم مردم قرار میگیرد.
به گفته معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در مرحله اول این رمز ارز ملی بیشتر در دسترس افرادی قرار میگیرد که مرتبط با این پروژه هستند، در مرحله دوم یک قسمتی از منطقه جغرافیایی را در بر میگیرد. همانند عملکردی که چین در این زمینه داشت.
*واریز منابع به بورس از لحاظ حقوقی مشکل دارد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علیرضا کنگرلو مدیر روابط عمومی و حوزه ریاست صندوق توسعه ملی در واکنش به اظهارات محسن خدابخش مبنی بر عدم تحقق وعده واریز ماهانه ۶۵۰ میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه به ایسنا گفت: صندوق به تعهدات پایبند بوده و مشکلی برای اجرا ندارد. به طوری که تاکنون نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان از محل منابع به صندوق تثبیت بازار واریز شده است.
وی افزود: صندوق تثبیت بازار هنوز قرارداد فی مابین را امضا نکرده است. در این شرایط پرداخت پول از طرف صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار به لحاظ حقوقی خطا است و دستگاههای نظارتی به این موضوع ورود خواهند کرد. اگر صندوق تثبیت بازار علاقه مند به کمک از سمت صندوق توسعه ملی و دریافت منابع است باید فرایند حقوقی و اداری را بطور کامل طی کند.
*تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت به کجا رسید؟
به گزارش اقتصادآنلاین؛ ١۴ اسفندماه سال ١۴٠٠ و در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ١۴٠١ کل کشور، با متن الحاقی به بند الف تبصره ٢ و همچنین بند الحاقی یک این تبصره موافقت کردند.
براساس متن الحاقی به بند الف؛ دولت موظف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی در بنگاههای قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروههای (١) و (٢) ماده (٢) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ٢۵ خردادماه ١٣٨٧ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مدد جویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشدهاند، اقدام کند.
بند الحاقی ١- دولت مکلف است مبلغ یک میلیون و سیصد هزار میلیارد ریال از طریق واگذاری سهام شرکتهای دولتی بابت پرداخت بدهی خود تأدیه و پرداخت کند.
*آخرین اخبار بورس کالا
۲ میلیون و 368 هزار و 774 تن انواع کالا به ارزش 139 هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالا در هفته منتهی به 27 اسفند دادوستد شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران؛ در هفته چهارم اسفند در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا، ۲ میلیون و 15 هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از 82 هزار و 44 میلیارد ریال معامله شد.
در این تالار یک میلیون و 299 هزار تن سیمان، 231 هزار و 687 تن فولاد، 340 هزار تن سنگ آهن، 137 هزار تن آهن اسفنجی، 125 تن روی، یک هزار و 950 تن آلومینیوم، 4 هزار و 100 تن مس، ۲۴۰ تن کنسانتره مولیبدن، یک هزار و 200 تن کک داد وستد شد.
در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، 345 هزار و 4 تن انواع کالا به ارزش ۷۵ هزار میلیارد ریال به فروش رسید.
در این تالار 62 هزار و 900 تن مواد پلیمری، 69 هزار تن وکیوم باتوم، 65 هزار تن لوب کات، 23 هزار و 666 تن مواد شیمیایی، 7 هزار و 370 تن گوگرد، یک هزار و 425 تن روغن پایه، 250 تن گازها و خوراکها و 113 هزار و 859 تن قیر معامله شد.
همچنین 7 هزار و 953 تن کالا به ارزش 2 هزارو 205 میلیارد ریال نیز در بازار فرعی بورس کالا به فروش رسید.