خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 27 شهریور 1400

سر خط مهمترین خبرها:
حمایت وزارت اقتصاد از وعده احداث یک میلیون واحد مسکن در سال
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن: کمیسیون صنایع خواهان تنظیمگری بازار خودرو شد
پیشتازی صندوقهای بورسی در جذب سرمایههای مردم
مدیر عملیات بازار نقد بورس: کشف قیمت عادلانهتر با روش ترکیبی
مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا؛ با کد بورسی برنج بخرید
قیمتگذاری دستوری، سیمان را ارزان نمیکند
آخرین اخبار بورس کالا
*حمایت وزارت اقتصاد از وعده احداث یک میلیون واحد مسکن در سال
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، عباس معمارنژاد معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه بانک عامل بخش مسکن که با حضور اعضای اصلی این مجمع برگزار شد، از حمایت خاندوزی وزیر اقتصاد و رئیس مجمع عمومی بانک برای تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال خبر داد.
در این جلسه دکتر معمار نژاد با اشاره به پیام خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی به مجمع سالانه بانک تخصصی بخش مسکن تاکید کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر اعضای مجمع عمومی، حتماً از بانک مذکور برای تحقق وعده دولت در زمینه احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال حمایت خواهد کرد.
*سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن: کمیسیون صنایع خواهان تنظیمگری بازار خودرو شد
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن ضمن اشاره به این مطلب که، هر کسی بتواند خودرو یا قطعات خودرو صادر و برای دولت هزینه ارزی ایجاد نکند، اقدام به واردات خودرو خواهد کرد و با این شیوه کمیسیون صنایع خواهان تنظیمگری در بازار است به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: امروزه خودرو به دلیل وضعیت اقتصادی به یک کالای سرمایهای تبدیل شده و بیشتر افراد برای حفظ ارزش پول خود، اقدام به سرمایه گذاری در این کالا میکنند.
فیروزی ادامه داد: کمسیون صنایع و معادن به دنبال آن است تا با این طرح، بتواند ضمن حفظ تعادل عرضه و تقاضا، بازار را تنظیم کرده و پاسخ درستی به بخشی از مردم، ارائه دهد.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی افزود: ورود خودروهای خارجی ضمن ایجاد رقابت در بازار، باعث کیفی سازی صنعت خودروسازی در کشور میشود.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: طبق اصلاحیه مجلس بر این طرح، هر کسی که بتواند خودرو یا قطعات خودرو صادر و برای دولت هزینه ارزی ایجاد نکند، اقدام به واردات خودرو خواهد کرد و با این شیوه کمیسیون صنایع خواهان تنظیمگری در بازار است که امیدواریم این طرح در صحن علنی مجلس به تصویب برسد و شورای رقابت نیز متناسب با کمبودها، نقش تنظیمگری را در واردات بر عهده خواهد گرفت.
*پیشتازی صندوقهای بورسی در جذب سرمایههای مردم
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، میثم فدایی مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با اعلام اینکه خطر سرمایه گذاری در صندوقهای درآمد ثابت بازار سرمایه خیلی پایین است و درحال حاضر این صندوقها سودهای منظمی را با نرخهای خوبی به سرمایه گذاران پرداخت میکنند، گفت: صندوقهای درآمد ثابت بازار سرمایه جزو بزرگترین صندوقهای بورس هستند که با استقبال مردم مواجه شده اند و برخی از این صندوقها حتی از بعضی بانکها بزرگتر شده و سرمایه بیشتری جذب کرده اند.
وی افزود: اکنون به عنوان مثال یکی از صندوقهای درآمد ثابت بورس سه برابر یک بانک خصوصی و یک صندوق دیگر دو برابر یک بانک خصوصی دیگر موفق به جذب سرمایه مردم شده اند.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با بیان اینکه تاکنون بیش از ۵۳۰ هزار میلیارد تومان در صندوقهای سرمایه گذاری بازار بورس جذب شده است، گفت: بالغ بر ۳۷۰ هزار میلیارد تومان از مجموع این ۵۳۰ هزار میلیارد تومان، مربوط به صندوقهای درآمد ثابت بازار سرمایه است که نسبت به بانکها سود بیشتری پرداخت میکنند.
*مدیر عملیات بازار نقد بورس: کشف قیمت عادلانهتر با روش ترکیبی
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، مدیر عملیات بازار نقد شرکت بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به نحوه سفارشگذاری و کشف قیمت در عرضه اولیه به روش ترکیبی گفت: کشف قیمت و قیمتگذاری در این شیوه، از طریق نهادهای مالی که در اینجا همان صندوقهای سرمایهگذاری هستند، صورت میگیرد. از آنجا که صندوقهای سرمایهگذاری از یک تیم متخصص برخوردارند، انتظار میرود سفارشگذاریها و نحوه کشف قیمت، معقول، مناسب و عادلانهتر باشد.
به گفته مریم کشمیری، شکلگیری عرضه و تقاضای حرفهای در بازار سرمایه، نقش مهم و تاثیرگذاری در کشف قیمتها دارد و مدیران صندوقهای سرمایهگذاری با دقت و وسواس بیشتری به تحلیل قیمت سهام میپردازند. از اینرو، فرایند عرضه اولیه با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد.
وی به بیان اینکه در شیوه جدید عرضه اولیه، مدل ثبت سفارش در دو مرحله انجام میشود، تصریح کرد: در مرحله نخست، ۷۰ تا ۱۰۰ درصد کل سهام قابل عرضه به تشخیص کارشناسان بورس برای عرضه اولیه مشخص میشود. این مقدار سهام، میان گروه سرمایه گذاران واجد شرایط که صندوق های سرمایه گذاری هستند، عرضه میشود.
به گفته کشمیری، تخصیص عرضههای اولیه کوچک یا حتی پرریسک به صندوقهای سرمایه گذاری، فرایند پذیرش شرکتهای پرریسک را تسهیل و تسریع میکند. از سوی دیگر، حضور سرمایهگذاران واجد شرایط و کاردان در عرضه اولیه این نوع از شرکتها، شرایط را برای توسعه عملیات و فعالیت شرکتهای پرریسک فراهم میکند. در نتیجه، بازار روند آرام و منطقی به خود میگیرد و از هیجانات و رفتارهای احساسی اجتناب میشود.
*مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا؛ با کد بورسی برنج بخرید
به گزارش اقتصادنیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا ضمن اشاره به این مطلب که معاملات گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا آغاز شده و کشاورزان و مصرفکنندگان میتوانند بدون واسطه اقدام به معامله برنج کنند.گفت: معاملات گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا آغاز شده است و این گواهیها مبتنی بر قبض انبار برنج است.
چواد فلاح افزود: همه افراد دارای کد سهامداری میتوانند اقدام به معامله برنج کنند. مقیاس دادو ستد کیلوگرم است و هر فردی میتواند حداقل یک کیلوگرم برنج را خریداری کند، اما اگر کسی بخواهد برنج را از انبار تحویل بگیرد، باید حداقل ۱۰۰ کیلوگرم برنج را خریداری کرده باشد تا بتواند درخواست ترخیص کالا را اعلام و برنج خود را دریافت کند.
وی ادامه داد: برنجی که در بورس کالا معامله میشود، برنج بعد از شالی کوبی، در کیسههای ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرمی، با ۱۴ درصد شکستگی و قبل از سورت است. انبار بورس کالا قبول کرده است که اگر مشتری خواست، برنج را مطابق با استاندارد ملی شماره ۱۲۷ سورت و در بسته بندی ۱۰ کیلوگرمی به او تحویل دهد؛ اگر مشتری چنین درخواستی را داشته باشد ۱۶ درصد به قیمت روی تابلوی برنج اضافه میشود و یا به جای ۱۰۰ کیلوگرم، ۸۶ کیلوگرم برنج را میتواند از انبار تحویل بگیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: این روش معاملاتی این امکان را فراهم کرده است که کشاورزان بدون هیچ واسطهای و به صورت مستقیم برنج خودشان را به کل کشور عرضه کنند.
وی در پایان اظهار کرد: قیمتها در بورس بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین میشوند و بورس در مکانیزم کشف نرخ هیچ دخالتی ندارد. خود کشاورز و مصرفکنندگان هستند که تصمیم میگیرند که برنج را با چه قیمتی عرضه یا تقاضا کنند و زمانی که قیمت عرضه و تقاضا برابر شد، معامله انجام میشود.
*قیمتگذاری دستوری، سیمان را ارزان نمیکند
به گزارش خبرگزاری تسنیم، برخی انبوه سازان معتقدند، آمارهای منتشرشده سالانه نشان میدهد، قیمت کالاهای مورد نیاز در ساخت یک واحد مسکونی در سال 1399 بین 100 تا 200 درصد افزایش یافته است. با توجه به شرایط تورمی که بر اقتصاد حاکم است، نمیتوان از فهرست طولانی مصالح، فقط قیمت یک کالا را بهصورت دستوری ثابت نگاه داشت و امیدوار بود مسکن، ارزان شود.
انبوهسازان بر عدم ثبات قیمتهای مصالح ساختمانی تأکید دارند و معتقدند اگر دولت بهصورت دستوری وارد این بازار شود، همه معادلات به هم میخورد.
از سوی دیگر، اخیراً برخی نمایندگان در خصوص قیمت سیمان از ایست دستوری قیمت صحبت کردند و با تأکید بر ضرورت ورود دولت به تنظیم بازار، نظارت بر قیمت این محصول را ضروری دانستند. اما به گفته فعالان بازار مسکن، هزینه سیمان بهکار رفته در ساختمان ناچیز است و ثابت نگهداشتن دستوری قیمت سیمان، قادر نیست تغییری جدی در کاهش هزینه ساخت مسکن ایجاد کند.
در کنار تأکیدهای نمایندگان مجلس بر ضرورت تداوم و گسترش عرضههای بورس، فعالان بازار نیز از مداخلات دستوری دولت گلایه میکنند و این اقدام را عامل بروز تلاطمات و ناآرامی بازار میدانند.
محمدعلی پورشیرازی، عضو هیات مدیره اتحادیه شرکتهای ساختمانی ایران میگوید: مداخله دولت در بازار، طی سالهای قبل باعث زیان انبوهسازان و تولیدکنندگان مسکن شده است.
به گفته او، سیمان در ساختمانسازی 2 و نهایت تا 10 درصد اثرگذار است. این محصول جزو نهادههای اصلی پروژههای مهم عمرانی کشور نیز محسوب میشود اما با ثابت نگهداشتن قیمت سیمان، نمیتوان انتظار داشت قیمت نهایی پروژههای ساخت نیز ثابت بماند و برخورد دستوری با قیمت ها تبعات زیادی را در پی خواهد داشت.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران، روز چهارشنبه 24 شهریورماه میزبان دادوستد 360 تن پلی وینیل کلراید و 115 تن قیر بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 4 هزار و 216 تن قیر، 3 هزار و 713 تن مواد پلیمری و 13 هزار و 304 تن مواد شیمیایی معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 2 هزار و 900 تن میلگرد، 2 هزار و 382 تن تیرآهن، 14 هزار و 500 تن خاک روی، 2 هزار و 750 تن سیمان و یک کیلوگرم شمش طلا بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران در این تاریخ معامله 430 تن انیدرید فتالیک، بوتادین و کائولون را تجربه کرد.