خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 2 بهمن 1400

سر خط مهمترین خبرها:
وزیر صمت: سال آینده قرعه کشی خودرو نخواهیم داشت
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: پایان دوران قیمتگذاری دستوری با اقدامات وزارت صمت
عضو کمیسیون صنایع و معادن: بیشترین درآمد برترین شرکتهای ایرانی از سود سپرده بانکی!
واریز بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه
تاسف سازمان بورس از اعلام ناقص مواضع عشقی و عامل زیان ۱.۵ساله مردم!
با ارسال نامه ای؛ سازمان خصوصیسازی آگهی عرضه «فارس» را پس گرفت
آخرین اخبار بورس کالا
*وزیر صمت: سال آینده قرعه کشی خودرو نخواهیم داشت
به گزارش بورس24 : وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال آینده بیش از نیاز داخل خودرو تولید می کنیم که سبب می شود تا قرعه کشی نداشته باشیم.
سید رضا فاطمی امین در گفتوگو با خبر سیما درباره بازار خودرو اظهار کرد: ما در خصوص خودرو دو بازار و دو قیمت داریم، یکی قیمت بازار آزاد است که التهاب دارد؛ دیگری قیمتی است که خودروسازان میدهند. فاصله زیادی بین این دو بازار است و یک رانت ۲۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی در این بین وجود دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت علت آشفتگی بازار خودرو را همسان نبودن عرضه و تقاضا عنوان و بیان کرد: ۵۰۰ هزار دستگاه کمتر از نیاز تولید میکنیم که به سرعت برطرف خواهد شد؛ نکته دیگر این است که خودرو به کالای سرمایهای تبدیل شده؛ به این معنا که بسیاری از افرادی که خودرو می خرند، به آن نگاه سرمایهای دارند.
وی خاطرنشان کرد: یک ماه قبل ثبت نام خودرو در یکی از شرکتهای خودروساز انجام شد که برای ۱۰ هزار خودرو، ۴ میلیون نفر ثبت نام کردند این در حالی است که این ۴ میلیون ثبت نام، واقعی نیست؛ کل نیاز بازار خودروی ایران، یک میلیون ۵۰۰ هزار دستگاه در سال است که نشان میدهد بازار خودرو، یک بازار واقعی نیست بلکه رانتی و سوداگرانه است.
فاطمی امین ادامه داد: اول باید تولید را افزایش دهیم که امسال این اتفاق رخ خواهد داد و تا پایان امسال، ۱۳۰ هزار دستگاه بیشتر از سال گذشته عرضه خواهد شد؛ ۱۳۰ هزار دستگاه هم برای سال آینده پیش فروش میشود که مجموعاً ۲۶۰ هزار دستگاه امسال بیشتر عرضه میشود.
*رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: پایان دوران قیمتگذاری دستوری با اقدامات وزارت صمت
محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با «کالاخبر» اظهار داشت: آنچه در نظام اقتصادی کشور مسلم است و براساس تجربیات گذشته اثبات شده، ایجاد شفافیت در بازار کالایی از طریق معاملات در بورس کالا و نیز در دیگر ارکان بازار سرمایه است.
پورابراهیمی گفت: با تصمیم وزیر صمت و به منظور مقابله با قیمت گذاری دستوری و تامین مواد اولیه تولید، اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است که شاهد اثر مثبت آن در بازار کالاهای مختلف و نیز اقتصاد کشور هستیم.
به گفته وی، طی جلساتی که اخیرا با وزیر صمت در کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شده، وزیر رسما اعلام کرده است که چرخه های فعالیت در همه زنجیره های کالایی از مسیر بورس کالا به سمت شفافیت هدایت می شود.
وی اظهار داشت: مجلس به طور حتم از این اقدامات وزیر صمت استقبال خواهد کرد و از آن حمایت می کند و طبیعتا اگر در این مسیر موانعی باشد که منجر به جلوگیری از ایجاد شفاف سازی شود به آن ورود می کند.
*عضو کمیسیون صنایع و معادن: بیشترین درآمد برترین شرکتهای ایرانی از سود سپرده بانکی!
نماینده مردم زنجان و طارم با بیان اینکه برترین شرکتهای کشور بخش قابل توجهی از سود سالانه خود را از سپردههای بانکی به دست میآورند به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: بر اساس صورتهای مالی منتشر شده، ۶۳ شرکت تولید کالا و خدمات که در رتبهبندی بهترین شرکتهای ایران در سال های اخیر قرار دارند، چیزی حدود ۹۲ هزار میلیاردتومان سپرده بانکی در قالب سپردهگذاری کوتاه و بلندمدت بانکی دارند. این میزان از سپرده بانکی به اندازه مجموع سرمایه بیش از نیمی از شرکتهای فعال در بازار بورس تهران است.
مصطفی طاهری افزود: رکود و خواب سرمایه در حسابهای بانکی اگر از سوی اشخاص حقیقی باشد که شروع کسبوکار برای آنها مشکل بوده، چندان تعجبی ندارد اما وقتی برترین شرکتها و بنگاههای کشور که باید انواع و اقسامی از سرمایهگذاریهای جدید، راهاندازی خط تولید و… را در دستورکار خود قرار دهند، چشم انتظار سود سپردههای بانکی خود نشسته اند، باعث شگفتی است!
عضو کمیسیون صنایع و معادن اظهار کرد: براساس نرخ میانگین سود سپردهها میتوان برآورد کرد که شرکتهای مورد بررسی در یک سال اخیر بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان سود سپرده از سیستم بانکی دریافت کردهاند. ابهام اینجاست که این رقم بالغ بر ۱۵درصد از مجموع سود این شرکتها بوده است.
این نماینده مجلس بیان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای اولینبار معافیت مالیاتی شرکتهای حقوقی از سود سپردههای بانکی لغو شده است، که به طور قطع تاثیرات گسترده بر ادامه وضع سپردهگذاری این شرکتها دارد.
*واریز بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه
«امیرمهدی صبایی»، رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه در گفتگو با ایرنا به آخرین جزییات واریزیها به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: صندوق تثبیت بازار سرمایه در راستای ماده ۲۸ قانون رفع موانع تولید برای ورود به بازار سرمایه در روزهای بحرانی با هدف کاهش و کنترل ریسک های بازار تاسیس شده است.
رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: اکنون در وضعیت فعلی بازار سرمایه، قرار است تا تامین مالی برای بازار سرمایه از طریق صندوق توسعه ملی صورت بگیرد که از مدتها قبل پیگیر انجام واریزی آن بودهایم.
صبایی اظهار داشت: با انتصاب و استقرار بنده به عنوان رییس هیات عامل این صندوق، مسایل مربوطه به واریزیها از صندوق توسعه ملی به صورت جدی پیگیری و براساس سیاستهای سازمان بورس و وزارت اقتصاد در اولویت فعالیتها قرار گرفت، در نهایت روز گذشته اقدامات انجام شده به نتیجه رسید.
رئیس هیأت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: مبلغ مانده قابل سرمایهگذاری از سوی صندوق توسعه ملی نزد صندوق تثبیت بازار سرمایه بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان است که۳۰ دی ماه طی توافقات انجام شده، بخشی از این مبلغ به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شد.
وی با بیان اینکه مابقی این مبلغ طبق توافقات و برنامه زمان بندی به طور کامل پرداخت می شود، افزود: امیدواریم باقی واریزیها نیز همانند واریزی انجام شده در روز گذشته به صورت منظم طبق زمان بندیهای صورت گرفته انجام شود.
*تاسف سازمان بورس از اعلام ناقص مواضع عشقی و عامل زیان ۱.۵ساله مردم!
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمد هادی سلیمی زاده سرپرست روابط عمومی سازمان بورس طی نامهای به محمدعلی قندهاری نیا مدیر روابط عمومی مجلس اعلام کرد: در پی انتشار ویدئو تقطیع شده جلسه ۲۱ دی کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور وزیر اقتصاد و همراهی برخی معاونین، متأسفانه روایتی ناقص از اظهارات مجید عشقی رئیس سازمان بورس به تصویر کشیده شده که موجبات آزردگی خاطر سهامداران و اهالی بازار سرمایه در شرایط حساس کنونی را فراهم آورده است.
لذا تقاضا می شود ویدئو کامل این نشست در اختیار رسانهها و افکار عمومی قرار گیرد تا مردم بخصوص سهامدارانی که در طول ۱.۵ سال گذشته به دلیل نوسانات بازار سرمایه متحمل زیان شدهاند بصورت کامل در جریان مذاکرات صورت گرفته و مواضع مجموعه وزارت اقتصاد و سازمان بورس در جلسه مذکور قرار گیرند.
متاسفانه عملکرد نادرست دولت قبل و برخی مسئولین در ترغیب عموم مردم به سرمایه گذاری مستقیم در بازار سرمایه زمینهساز وارد آمدن آسیب جدی به سرمایه گذاران و اعتماد ارزشمند آنها شد. ولی سازمان بورس بنا بر رسالت و وظیفه ذاتی همواره به دنبال صیانت از حقوق تمامی سرمایه گذاران و سهامداران در بازار سرمایه بوده و در ادامه نیز از هیچ تلاشی برای حمایت از آنها فروگذار نخواهد کرد.
*با ارسال نامه ای؛ سازمان خصوصیسازی آگهی عرضه «فارس» را پس گرفت
به گزارش خبرنگار مهر، حسین قربانزاده، رئیس کل سازمان خصوصیسازی، در نامهای به رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از انصراف سازمان خصوصیسازی از عرضه بلوک ۱۵ درصدی سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس خبر داد.
سازمان خصوصی سازی دلیل انصراف از درخواست خود برای واگذاری ۴۳ میلیارد و ۵۰ میلیون سهم معادل ۱۵ درصد از کل سهام پتروشیمی خلیج فارس را انقضای مهلت مقرر جهت ارسال تقاضا و بررسی اهلیت متقاضی، از سوی سازمان خصوصیسازی عنوان کرده است.
در این نامه به وصول تنها یک تقاضا برای واگذاری سهام هلدینگ خلیج فارس اشاره شده که امکان وصول رقابت جهت تأمین منافع دولت و بیتالمال را مخدوش میسازد.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالارهای مختلف بورس کالای ایران روز چهارشنبه 29 دی ماه، میزبان دادوستد 152 هزار 824 انواع کالا بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار محصولات صنعتی و معدنی 46 هزار و 938 تن میلگرد، 20 هزار و 20 تن ورق فولادی، 7 هزار و 378 تن تیرآهن، 2 هزار تن آهن اسفنجی، یک هزار و 320 تن نبشی، 650 تن ناودانی و 20 کیلوگرم شمش طلا معامله شد.
8 هزار و 34 تن مواد شیمیایی، 4 هزار و 179 تن مواد پلیمری و 800 تن قیر نیز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی به فروش رسید.
تالار صادراتی هم میزبان معامله 57 هزار و 235 تن قیر، 90 تن پلی وینیل کلراید و 160 تن دودسیل بنزن بود.
یک هزار و 304 تن دی اتیل هگزانول و 144 تن متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات خالص هم در تالار حراج باز بورس کالای ایران معامله شد.
همچنین 4 هزار و 10 تن سیمان هم در سیستم معاملات مچینگ به ثبت رسید.
بازار فرعی هم در این روز شاهد معامله 293 تن دی اکتیل فتالات، بوتادین و الیاف پلی استر بود.