خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 17 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
عضو کمیسیون قضایی بهارستان: ضرورت تخصص؛ از قانونگذار تا سرمایهگذار بازار سرمایه
رئیس کل جدید بانک مرکزی تشریح کرد؛ کنترل تورم و ثبات بازار، اولویت اصلی بانک مرکزی است
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس: زمان استفاده احتمالی از سامانه معاملات جدید بومی بازار سهام
کسب گزارش مقبولی شستا برای سال مالی منتهی به خردادماه۱۴۰۰
صالح آبادی؛ بهترین گزینه برای ریاست بانک مرکزی
رای قاطع دولت به شفافیت بازار سیمان از مسیر بورس کالا
آخرین اخبار بورس کالا
*عضو کمیسیون قضایی بهارستان: ضرورت تخصص؛ از قانونگذار تا سرمایهگذار بازار سرمایه
به گزارش پایگاه خبری بازار رسانه (سنا)، سید کاظم دلخوش با بیان اینکه مجلس به عنوان خانه ملت در همه زمینه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قانون نویسی می کند، عنوان کرد: اگر نماینده ای در مجلس شورای اسلامی مسلط به قانون نویسی و اطلاعات روز دنیا نباشد، قانون کشور دچار آسیب های جبران ناپذیری شده و دود آن به چشم همه مردم خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه برخی قانون ها پس از ۶ ماه تا یک سال تغییر اساسی می کنند، ادامه داد: طی سال های اخیر به دلیل نیازهای جامعه، طرح ها و لایحه هایی تصویب شد که متاسفانه به دلیل نبود کار کارشناسی و پختگی لازم، تغییر یافته و از اساس دچار دگرگونی شد.
دلخوش بر لزوم سواد اقتصادی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در همه کمیسیون ها تاکید کرد و افزود: سواد مالی بخش مهمی از سوادهای جدید در دنیا است بنابراین برای گسترش سواد مالی، در بین نمایندگان لازم است هر کدام از نمایندگان اطلاعات خود را در بخش های مختلف به روز کرده و در جهت تقویت آن و حضور در بیشتر مجامع داخلی و بین المللی کوشا باشند.
عضو کمیسیون قضایی با انتقاد از ذوق زدگی برخی افراد در بدو ورود به بازار سرمایه و بورس گفت: متاسفانه برخی افراد به جای حرکت منطقی در بورس خواهان حرکت های تند در این بازار هستند که این موضوع می تواند در کوتاهترین زمان ممکن فرد را با ضرر و زیان باورنکردنی مواجه کند.
وی ادامه داد: بازار سرمایه بایستی محل افراد متخصص، مجرب و توانمند باشد تا بتواند در آینده تحول بنیادی در اقتصاد کشور ایجاد کنند.
*رئیس کل جدید بانک مرکزی تشریح کرد؛ کنترل تورم و ثبات بازار، اولویت اصلی بانک مرکزی است
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، علی صالح آبادی در مصاحبه با رسانه ملی افزود: در تلاشیم به گونهای عمل کنیم که در ماههای آینده، آرامش را در بازارهای مختلف کشور شاهد باشیم.
وی عنوان کرد: ثبات در بازار ارز هم از اولویتهایی است که در بانک مرکزی آن را دنبال خواهیم کرد و سازوکارهای لازم این ثبات را به گونهای اندیشیدهایم که در ماهها و روزهای آینده ملموس باشد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: در حوزههای مختلف از جمله نظارت بر شبکه بانکی، کنترل پایه پولی و اضافه برداشتهایی که بانکها ممکن است از بانک مرکزی داشته باشند برنامه ریزی کنیم و با کمک خود همکاران، پایه پولی که از محل اضافه برداشت بانک هاست افزایش پیدا نکند.
صالح آبادی در ادامه گفت: ممکن است دولت کسری بودجه داشته باشد که سازوکارهای دیگری را با کمک وزارت اقتصاد در نظر گرفتهایم تا طوری مدیریت کنیم که افزایش پایه پولی بی رویهای نداشته باشیم و تورم را کنترل کنیم.
وی افزود: هدایت منابع بانکی به بخشهای تولیدی و مولد، بخشهای دانش بنیان، شرکتهای کوچک و متوسط، حوزه مسکن و سایر حوزههایی که در اقتصاد ملی نقش دارند در اولویت است.
وی در خصوص سیاستهای ارزی هم افزود: به دنبال افزایش صادرات غیرنفتی هستیم و این حتماً یکی از اولویتهای راهبردی بانک مرکزی خواهد بود و در این زمینه سیاستهای مشوق صادرات غیر نفتی را دنبال خواهیم کرد..
وی افزود: تعامل با کشورها و دولتها در حوزه مبادلات ارزی بسیار مهم است و ما این سیاست را دنبال خواهیم کرد تا بتوانیم ارز را وارد کشور کنیم.
صالح آبادی در خصوص تعامل بانک مرکزی با بخش خصوصی هم گفت: بخش خصوصی نقش بزرگی در اقتصاد ملی دارد تعامل بانک مرکزی با بخش خصوصی یکی از اولویت هاست.
وی با بیان اینکه امروز در بورس بسیاری از شرکتها خصوصی هستند، گفت: در زمانی که در بانک توسعه صادرات هم مسئولیت داشتیم با شرکتهای خصوصی تعامل خوبی داشتیم و این شرکتها ارکان اصلی حوزه اقتصادی کشور هستند و قطعاً از آنها حمایت خواهیم کرد.
*مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس: زمان استفاده احتمالی از سامانه معاملات جدید بومی بازار سهام
مدیرعامل مدیریت فناوری بورس زمان استفاده احتمالی از سامانه معاملات جدید بومی بازارسهام را اواخر سال جاری یا اوایل سال آینده اعلام کرد .
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، روحالله دهقان با تاکید بر اینکه برای ارتقای ظرفیت سامانه معاملات از اوایل اوج گرفتن بازار سرمایه اقداماتی انجام شده به ایسنا گفت: سامانه معاملات فعلی نسبت به سامانه اصلی و خریداری شده از فرانسه، ظرفیتهای بیشتری و شاید بیش از ۱۰ برابری دارد که ناشی از انجام برنامه های توسعهایی است.
وی ادامه داد: سامانه معاملات بومی هم که از خرداد سال جاری مقدمات راه اندازی آن فراهم شده ، میتواند ظرفیتهای بیشتری را ایجاد کند . در این میان بعد از انتقال نمادهای بورسی و فرابورسی به این سامانه هم ، انتظار می رود از این سامانه بهره برداری شود که به نظر می رسد در اواخر سال جاری یا اوایل سال آینده ، باشد .
*کسب گزارش مقبولی شستا برای سال مالی منتهی به خردادماه۱۴۰۰
به گزارش اقتصادآنلاین، محمود ملکوتیخواه عضو هیاتمدیره و قائممقام شستا، ضمن تبریک حلول ماه ربیعالاول از تداوم خبرهای خوش در شستا خبر داد و با بیان اینکه شستا با شفافیت بیشتر توانست برای دومین سال متوالی بالاترین رتبه کیفیت گزارش مالی را دریافت کند، گفت: با توجه به گستردگی دامنه فعالیت، تنوع شرکتها و هلدینگهای زیرمجموعه، سابقه طولانی فعالیت و حجم عملیات در شرکت چند رشتهای شستا دریافت گزارش مقبول برای صورتهای مالی تلفیقی گروه و شرکت اصلی منتهی به 31/03/1400محقق شد.
قائممقام شستا با بیان این که دستاوردهای شستا در کنار رشد سودآوری، انجام پروژههای ملی در راستای ایجاد اشتغال با قوت در دولت سیزدهم ادامه یافته است، گفت: با توجه به سیاستهای ابلاغی از سوی وزیر محترم تعاون،کار و رفاه اجتماعی در راستای راهاندازی قرارگاه مانعزدایی و ایجاد شفافیت، شستا گام موثر دیگری در مسیر کیفیت بخشیدن به شفافیت بیشتر برداشته است.
این عضو هیاتمدیره شستا به تعداد گزارشهای مقبول در شرکتهای زیرمجموعه هم اشاره کرد و افزود: تعداد گزارشهای مقبول در شرکتهای زیرمجموعه از ۱۰۲ گزارش مقبول در سال ۹۷ به ۱۴۷ گزارش مقبول در سال مالی جاری به رشد۴۴ درصدی رسیده است.
گفتنی است سازمان حسابرسی، حسابرس قانونی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است.
*صالح آبادی؛ بهترین گزینه برای ریاست بانک مرکزی
عظیم ثابت رئیس هیئت مدیره شرکت سبدگردان البرز در گفتگو با بورس نیوز ضمن تاکید بر مزیت انتخاب فردی از جنس بازار سرمایه برای مدیریت بانک مرکزی بیان کرد: انتخاب جناب آقای صالح آبادی برای ریاست بانک مرکزی بهترین انتخاب ممکن بود و به وزیر اقتصاد و هیات دولت بابت حسن انتخاب شان تبریک می گویم.
وی افزود: آقای صالح آبادی تجربه گرانقدری در بازار سرمایه داشته اند. بسیاری از خدمات و نهادهای مالی در بازار سرمایه، در دوران حضور ایشان در بازار سرمایه راه اندازی شده اند. ضمن اینکه ایشان به واسطه حضور در راس یک بانک تخصصی صادرات و واردات، تجربه مثبت و بزرگی هم برای ایجاد همگرایی، وصال و انسجام بین بازار سرمایه و بازار پول کسب کرده اند. تجربه گرانقدر ایشان در بازار سرمایه و بازار پول و همچنین جوان بودن و دانش و تخصص ایشان، به کارایی بیشتر بازار پول و بازار سرمایه کمک خواهد کرد. امیدوارم ایشان در انتخاب معاونین خود هم دست بالا را داشته باشند تا به پیشبرد اهداف ایشان در بانک مرکزی کمک شود. اگرچه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی در دولت جدید با کمی تأخیر صورت گرفت، اما سیگنال مثبتی به بازار سرمایه و بازار پول خواهد بود.
*رای قاطع دولت به شفافیت بازار سیمان از مسیر بورس کالا
علی مولایی ساری قیه کارشناس بازار سرمایه مشخص نبودن کانال قطعی عرضه سیمان طی ماههای ابتدایی سال، یکی از دلایل سردرگمی بازار دانست و به «کالاخبر» گفت: پس از آغاز عرضه سیمان در بورس کالا طی خردادماه، هر لحظه این امکان وجود داشت که با فشار گروههای ذینفع، این روند شفاف سازی مبادلات سیمان تغییر کند اما همانگونه که همگان انتظار داشتند، دولت سیزدهم تصمیم قاطعی در این زمینه گرفت که آثار مثبتی در بازار سیمان و سایر بازارهای کالایی به همراه داشته است.
وی ادامه داد: تنها راه برای متعادل کردن بازار سیمان این بود که همه ارکان تصمیم گیر در خصوص یک روش ثابت به جمعبندی واحد برسند که با تصمیم وزارت صمت این اجماع و راهکار گرهگشا یعنی عرضه کل سیمان در بستر شفاف بورس کالا به وجود آمد.
این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: طی ماههای اخیر که تنها بخشی از عرضهکنندگان و خریداران سیمان در بورس کالا فعال بودند، شاهد یک تعادل نسبی و نه کامل بودیم چراکه همچنان بخشی از عرضه و تقاضا در خارج از بورس و با روشهای دیگری انجام میشد اما با تصمیم اخیر وزارت صمت در خصوص ممنوعیت عرضه و خرید سیمان خارج از بورس، بالاخره تکلیف همه روشن شد.
به گفته وی، پیشازاین باوجود پذیرش سیمان در بورس کالا، با فعال شدن گروههای ذینفع و دلالان این نگرانی وجود داشت که این گروهها با لابیگری تصمیمها را تغییر دهند بر همین اساس، تعادل بازار، تعادلی موقتی بود.
مولایی ساری قیه گفت: به دلیل اینکه همه خریداران سیمان در بورس کالا حضور نداشتند، بخشی از مصرفکنندگان بهخصوص سازندگان واحدهای ساختمانی مجبور بودند تا سیمان موردنیاز خود را از بازار آزاد و با قیمتهای بالا خریداری کنند که این روند به تداوم دوگانگی در بازار دامن میزد.
وی در پایان گفت: با ممنوعیت عرضه و خرید خارج از بورس کالا و پایداری این تصمیم در کنار نظارتهای مناسب، شاهد بهبود ملموسی در بازار سیمان هستیم که رای قاطع دولت به شفافیت بازار سیمان و اعتماد به بازار سرمایه باعث بهبود وضعیت بازار و صنعت سیمان خواهد شد.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران، روز چهارشنبه 14 مهرماه، میزبان دادوستد 19 هزار و 600 تن قیر و 450 تن پلی وینیل کلراید بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 14 هزار و 919 تن مواد شیمیایی، 846 تن مواد پلیمری، 25 هزار تن وکیوم باتوم و 3 هزار و 490 تن قیر معامله شد.
شایان ذکر است تالارمحصولات صنعتی و معدنی هم در این روز میزبان معامله 14 هزار و 283 تن تیرآهن، 61 هزار و 275 تن میلگرد، 15 تن کنسانتره فلزات گرانبها، 300 تن آلومینیوم و 5 هزار و 230 تن سیمان بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز معامله 198 تن انیدریدفتالیک، 525 تن بوتادین، 9 تن تایر خودرو، 44 تن دی اکتیل فتالات، 65 تن روغن کارکرده لوکوموتیو و 25 تن نرمال پارافین را تجربه کرد.