خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 15 آبان 1400

سر خط مهمترین خبرها:
معاون اقتصادی رییس جمهور: دولت قصد اصلاح بازار را دارد
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: تصمیمهای لحظهای؛ سدی در برابر اقتصاد قوی
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس؛ پیشبینی پذیری اقتصاد؛ حلقه مفقوده بودجهریزی کشور
اعلام آخرین جزئیات عرضه خودرو در بورس کالا
مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالا: انبار ٣ شرکت سیمانی به معاملات گواهی سپرده اضافه میشود
عرضه اولیه پتروشیمی تبریز
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون اقتصادی رییس جمهور: دولت قصد اصلاح بازار را دارد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محسن رضایی میرقائد در پایان جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان خوزستان ظرفیت های بسیار بزرگی برای یک جهش اقتصادی دارد؛ چنانچه صنایع پایین دست پتروشیمی، نفت، گاز، کشاورزی و… راه بیافتد میلیاردها درآمد خواهد داشت. بنابراین در این دولت به این ابعاد توجه جدی خواهیم کرد و کمک می کنیم که بخش خصوصی استان خوزستان تقویت و احیا شود و نیز توسعه پیدا کند تا اشتغال و تولید استان در بخش خصوصی هم مثل بخش دولتی ادامه پیدا کند.
وی تصریح کرد: بازار سرمایه و بورس از مهم ترین بازارهای اقتصادی جهان و ایران است. لذا بخش مهمی از سرمایه گذاری ها همیشه از طریق بورس وارد تولید می شوند. در ایران کل بازار بورس در حال برنامه ریزی و اصلاحاتی است و دولت مصمم است که این اصلاحات را ادامه دهد که می تواند آینده خوبی برای بازار بورس چه در بازار اوراق بهادار و چه بورس کالا و حتی بورس ارزی در کشور به وجود آید. بازار بورس در کشور تقویت خواهد شد و زیرساخت ها نیز بهبود پیدا می کند که این نیز یکی از بهترین کانال های سرمایه گذاری و جهش اقتصادی در کشور است.
*عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: تصمیمهای لحظهای؛ سدی در برابر اقتصاد قوی
نماینده میانه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای اقتصاد کشور باید به صورت شفاف، برنامهریزی شود و مورد بازسازی قرار گیرد، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: اقتصاد کشور باید هم برای صاحبان سرمایه و هم مردم پیشبینی پذیر باشد به این معنا که مدام با قانونهای مقطعی و دورهای ثبات تصمیمها، مسیرها و بسترهای اقتصادی را متزلزل نکنیم.
سید مرتضی حسینی افزود: متاسفانه به صورت مداوم با بخش نامههای آنی، تصمیمهای لحظهای و غیر مبتنی بر برنامههای 5 ساله اقتصادی به اقتصاد کشور آسیب وارد میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر ثباتی به تصمیم های اقتصادی داده شود، به طور قطع وضعیت اقتصاد کشور پیشبینی پذیر شده و تولیدکننده و سرمایه گذار دچار ضرر و زیان نخواهند شد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برای بهبود شرایط اقتصادی و کاهش نرخ تورم به عنوان یکی از اصلیترین شاخصهای اقتصادی، نیاز به عزمی جدی و برنامهریزی اصولی و کارشناسی شده است.
*عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس؛ پیشبینی پذیری اقتصاد؛ حلقه مفقوده بودجهریزی کشور
نماینده مردم سپیدان و بیضاء با بیان اینکه باید تغییراتی در نگرش اقتصادی کشور صورت گیرد، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: برای توسعه کشور و رشد اقتصاد، ضمن تغییر در نگرشهای اقتصادی، باید پایههای جدید درآمدی ایجاد و افزایش سواد مالی دنبال شود و نگاهها در خصوص منابع جدیدی که میتواند به درآمد کشور کمک کند، تغییر یابد.
محسن علیزاده در پاسخ به این سوال که پیشبینی پذیر بودن اقتصاد تا چه اندازه به توسعه کشور کمک میکند، اظهار کرد: چند وقتی است که به دنبال اصلاح بخشی از مواد قانون بازار سرمایه هستیم و در آنجا به طور خاص به این موضوع توجه شده است.
وی افزود: یکی از حلقههای مفقوده در بودجهریزی کشور، بحث پیشبینی پذیر بودن اقتصاد است به طوری که در تنظیم بودجه به تامین تمام منابعی که در آن تعریف شده، مطمئن نیستیم. به همین دلیل با کسری بودجه مواجه شده و سپس متوسل به فروش اوراق و به بار آوردن قرض برای دولتهای بعدی میشویم.
این نماینده مجلس عنوان کرد: اگر بتوانیم منابع درآمدی و حجم در آمد خود را از آن منبع به طور کامل مشخص کنیم، میتوانیم متناسب با آن، برنامهریزی دقیق داشته و افق بلندمدت برای توسعه کشور ترسیم کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: متاسفانه اتفاقی که طی سالهای گذشته و بعد از انقلاب نیفتاده، همین موضوع بوده و اساسی ترین موضوعی که لازم است در سازمان برنامه و بودجه اتفاق بیفتد پیشبینی پذیر شدن درآمدهای اقتصادی متناسب با بودجهریزی و برنامهریزی برای سالهای آتی است.
علیزاده درباره موضوع قیمتگذاری دستوری در کشور تصریح کرد: قیمتگذاری دستوری در همه کشورهای مدرن دنیا منسوخ شده است و مشخص نیست چرا در کشور ما همچنان اصرار بر قیمتگذاری دستوری بر برخی از کالاها وجود دارد.
نماینده مردم سپیدان و بیضاء ادامه داد: شاید قطع و یا رفع یک باره قیمتگذاری دستوری در جامعه عمومی کشور آسیب ایجاد کند اما باید بپذیریم کالاهایی که عرضه و تقاضا قیمت آنها را مشخص میکند از نظام قیمتگذاری دستوری خارج شوند.
وی گفت: قیمتگذاری دستوری شاید در مقطعی کوتاه بتواند مسکن و آرام بخشی برای اقتصاد و جامعه باشد، اما در طولانی مدت آسیبهای جدی ایجاد خواهد کرد.
علیزاده افزود: قیمتگذاری در خصوص تمام کالاهایی که باید عرضه و تقاضا نرخ آنها را مشخص کند، ایجاد فساد کرده و به اقتصاد کشور آسیب وارد میکند به طوری که قیمتگذاری در خصوص صنعت خودرو بازار را در عرضه و قیمت دچار آشفتگی کرده است .
این نماینده در پایان یادآور شد: به طور عمده قیمتگذاری دستوری در خصوص سایر کالاها و نهادههای دامی، فولاد و سیمان مشکلاتی را به وجود آورده که باید برای حذف آن دولت و مجلس تلاش و پیگیری جدی داشته باشند.
* اعلام آخرین جزئیات عرضه خودرو در بورس کالا
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سید جواد جهرمی معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران درباره عرضه خودرو در بورس کالا بیان کرد: خودرو به دو بخش تقسیم میشود بخش اول، خودروهایی که مشمول قیمت گذاری شورای رقابت و تحت نظارت دستگاهای دولتی هستند که قرار است ظرف چند روز آینده، مصوبهای درباره قیمت گذاری این خودروها توسط وزیر صمت اعلام شود.
وی اضافه کرد: درمورد سایر خودروهایی که مشمول قیمت گذاری دستوری نمیشوند، مذاکراتی برای عرضه آنها در بورس کالا انجام شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به اینکه این خودروها مشمول قیمت گذاری نیست امکان عرضه در بورس کالا وجود دارد و برهمین اساس با یک گروه خودروسازی خصوصی وارد مذاکره شدیم تا برای عرضه در بورس کالا، مدارک و مستندات را ارائه کند و به محض پذیرش، در بورس کالا عرضه میشود.
جهرمی درباره مزایایی عرضه خودرو در بورس کالا گفت: در عرضه خودرو در بورس کالا، فاصله قیمتی بین بورس و بازار نصیب کارخانه شده و این باعث شفاف شدن فرآیند فروش میشود.
معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران افزود: در شرایط ثبت نام خودرو افراد با استفاده از ربات اقدام به نام نویسی تعداد زیادی از خودرو میکنند و یا اینکه هر کس زودتر ثبت نام کند میتواند خودرو خریداری کند، اما زمانی که در بورس عرضه شود فرایند فروش شفاف میشود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مزایایی عرضه خودرو در بورس کالا، شفاف شدن قرارداد بین طرفین است و هر دو طرف به تعهدات عمل میکنند همچنین خودروساز از ۲۰ درصد معافیت بر عملکرد به میزان کالایی که در بورس فروخته شده استفاده میکند. زمانی که خودرو وارد بورس کالا شود، قیمت خودرو در بورس بین قیمت کارخانه و بازار خواهد بود.
*مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالا: انبار ٣ شرکت سیمانی به معاملات گواهی سپرده اضافه میشود
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالا اعلام کرد: پس از گشایش انبار و نمادهای معاملاتی سیمان تیپ ۲ (کیسه ۵۰ کیلوگرمی) ۱۱ شرکت سیمانی در بازار گواهی سپرده کالایی جهت انجام معاملات ناپیوسته گواهی سپرده سیمان، ۳ شرکت سیمان خزر، بجنورد و ساوه هم با پذیرش انبارها، آماده معاملات گواهی سپرده محصولات سیمانی مشتریان خرد شدند.
بر این اساس، نمادهای این سه انبار جهت انجام معاملات ناپیوسته گواهی سپرده کالایی به روش گشایش و با استفاده از ساز و کار حراج تک قیمتی از دوشنبه ۱۷ آبان ماه گشایش یافته و آماده انجام معاملات می شود.
*عرضه اولیه پتروشیمی تبریز
به گزارش بورس نیوز، جواد محمدباقرزاده، مدیرامور مالی شرکت پالایش نفت تبریز درباره میزان مصرف نفت سبک و نفت سنگین اظهار کرد: ۱۰۰ درصد خوراک این شرکت نفت خام سبک است.
مدیرامور مالی شرکت پالایش نفت تبریز با اشاره به پیشرفت فیزیکی طرح واحد جدید گوگرد سازی تصریح کرد: طرح واحد جدید گوگردسازی ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تکمیل این طرح میزان تولید گازوئیل یورو ۵ از ۱۸ هزار بشکه به ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد.
محمدباقرزاده درخصوص عرضه اولیه پتروشیمی تبریز توضیح داد: اقدامات لازم برای حل مشکل اضافه سهام واگذاری شده توسط سازمان خصوصی سازی به عمل آمده و در حال طی مراحل برای صدور رای از طریق هیات داوری بوده و در دست پیگیری است.
وی همچنین، با اشاره به سود هر سهم شرکت در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: انتظار میرود بدون لحاظ سود پتروشیمی تبریز در صورت استمرار وضعیت قیمت نفت خام و فرآوردههای نفتی و فروش موجودی امانی نزد شرکت ملی پخش، سود هر سهم بالغ بر ۴۳۰۰ ریال باشد.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز چهارشنبه 12 آبان ماه، میزبان دادوستد 2 هزار تن مس کاتد بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 36 هزار و 130 تن قیر و 500 تن گوگرد نیز معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم در این روز معامله 31 هزار و 32 تن میلگرد، 17 هزار و 658 تن تیر آهن، 7 هزار و 680 تن سیمان، 7 هزار و 500 تن خاک روی، یک هزار و 800 تن ورق سرد، یک هزار و 500 تن شمش بلوم، 364 تن سبد نبشی و 200 تن ناودانی معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز شاهد معامله 25 هزار تن وکیوم باتوم، 12 هزار و 775 تن مواد شیمیایی، یک هزار و 978 تن مواد پلیمری و 125 تن قیر بود.
همچنین در بازار فرعی نیز معامله 88 تن دی اکتیل فتالات انجام می شود.
در مجموع دز این روز 146 هزار و 267 تن کالا در تالار های مختلف بورس کالای ایران معامله شد.