خبر نیمروزی «بورساوا» شنبه 13 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
معاون اول رئیس جمهور: دولت مصمم به رفع تحریم و حل مسائل است
وزیر راه: مصالح ساختمانی با مصوبه مجلس در بورس کالا عرضه میشود
خبرهای جدید خودرویی از زبان رئیس سازمان بورس
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی: هدایت سرمایههای خرد مردمی به سوی طرحهای نیمهتمام از طریق بورس
سبد پیشنهادی شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن برای هفته سوم آذر
توافق هستهای؛ فرصتی بکر برای تمامی صنایع
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون اول رئیس جمهور: دولت مصمم به رفع تحریم و حل مسائل است
به گزارش بورس24 : معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت مصمم به رفع تحریم و حل مسائل است، گفت: با عزمی که در ارکان نظام درباره رفع تحریمها وجود دارد، امیدواریم در این زمینه به نتیجه برسیم.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه خبر خوبی برای مردم با توجه به آغاز مذاکرات برجامی دارید؟، گفت: برنامهریزی دولت با فرض این است که موانع به همین صورت باشد.در دولت و کشور ظرفیتهایی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها مشکلات کشور را به حداقل رساند و حداقل مشکلاتی که احیانا باقی بماند نیز مربوط به مذاکرات است.
وی افزود: دولت مصمم به رفع تحریم و حل مسائل است البته این موضوع به طرف مقابل هم بستگی دارد.
*وزیر راه: مصالح ساختمانی با مصوبه مجلس در بورس کالا عرضه میشود
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، رستم قاسمی درباره جلسه مشترک هفته مجلس و دولت به خانه ملت، گفت: همگرایی دولت و مجلس باید با تعامل و ارتباط بیشتری همراه باشد تا بتوان شرایط و اوضاع مسکن را سرو سامان داد. امید است با تعاملات دولت و مجلس ، شرایط بازار مسکن بهبود یابد.
وی ادامه داد: مجلس با تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن ، گام بلندی برای صاحبخانه شدن مردم برداشت که شامل مواردی چون الزام دستگاهها برای تامین زمین، تصویب ساخت یک میلیون مسکن در سال، تخفیف ۳۰ درصدی هزینه پروانه ساختمانی، فراهم کردن امکان پیش خرید مصالح ساختمانی در بورس کالا، تشکیل صندوق ملی مسکن با هدف تقویت توان حمایتی و تخصیص بهینه منابع مالی بخش مسکن و الزام ثبت معاملات دستگاه های دولتی و غیردولتی در سامانه املاک است .
*خبرهای جدید خودرویی از زبان رئیس سازمان بورس
مجید عشقی رئیس سازمان بورس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قیمتگذاری خودرو گفت: در خصوص قیمت گذاری دستوری خودرو، از یک ماه قبل تصمیم گیریهایی شده بود، ولی در نحوه اجرا آن به مسائلی برخورد کردیم که قرار شد قیمت گذاری دستوری در این حوزه به نحوی صورت گیرد که مصرف کنند، تولید کننده و سهامداران منتفع شوند.
وی افزود: منطقی نیست که یک قشری مثل، مصرف کننده را فقط در نظر بگیریم، زیرا در این صورت کارخانه و سهامدار آن زمین می خورند و زیان انباشته برای آن شرکت به وجود میآید. در حال حاضر اگر قطعه سازی از خودروساز پول نگیرد دیگر نمی تواند تولیدی داشته باشد؛ بنابراین باید تمام این موارد در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: امیدواریم در نحوه اجرای قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو، تصمیم گیری منطقی شود. زیرا در این صورت کارخانه به قیمتی می فروشد که متضرر نشود و این صنعت از طرح بخت آزمایی ایجاد شده، خارج شود.
عشقی در ادامه گفت: بخشی از خودروهای تولیدی خودروسازان مثل، خودروهای لوکس مشمول قیمت گذاری دستوری نیستند و در حال پیگیری هستیم تا وارد بورس کالا شوند و خودروهای عمومی تر، خودروهایی که حالت انحصاری و مصرف کننده عمومی بیشتری داشته باشند با مکانیزمی که در ستاد تنظیم بازار تصویب شده، به فروش روند.
*نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی: هدایت سرمایههای خرد مردمی به سوی طرحهای نیمهتمام از طریق بورس
“عباس آرگون” با اشاره به اظهارارت اخیر رییس جمهور در مجلس درباره ضرورت توانمندسازی بخش خصوصی و اجرای خصوصیسازی توسط دولت، عنوان کرد: لازمه هر کشور توسعه یافتهای، ایجاد زمینههای لازم برای توسعه بخش خصوصی است.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران به عدم بهرهوری و کارآمدی کافی بخش دولتی در همه کشورهای دنیا اشاره کرد و افزود: توسعه بخش خصوصی نه تنها لازم است بلکه به عنوان موضوعی کاملا واجب و ضروری محسوب میشود و باید به طور حتم این اقدام را به مرحله اجرا رساند.
آرگون با بیان اینکه کشوری که به دنبال توسعه یافتگی است توسعه بخش خصوصی را جزو فعالیت های اصلی خود قرار میدهد و اجرای آن را به مرحله نهایی میرساند، اظهار داشت: این اقدام نیازمند پیش شرطهایی است که بهتر است در دستور کار قرار گیرد.
وی بر لزوم فراهم شدن امکان شرایط توسعه و بهبود وضعیت بخش خصوصی در کشور تاکید کرد و گفت: بخش خصوصی ضمن بهرهوری و کارایی بالا میتواند زمینهساز افزایش اشتغال زایی در کشور باشد اما به شرط آنکه در این میان، امنیت سرمایهگذاری در کشور فراهم و نااطمینانیها به حداقل برسد.
آرگون گفت: با فراهم شدن چنین شرایطی در کشور دیگر هیچ فردی حاضر به خروج سرمایه خود از بازار نخواهد بود و به سمت سرمایهگذاری در بخش مولد پیش خواهد رفت.
وی به نقش بازار سرمایه در توسعه بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه نقش زیادی را در توسعه بخش خصوصی ایفا میکند، این بازار به عنوان فضایی تلقی میشود که می تواند جذب کننده سرمایههای خرد مردمی برای اتمام پروژههای نیمه تمام باشد.
آرگون با اشاره به نقش مهم و بزرگ بازار سرمایه در تامین مالی بنگاههای بزرگ خاطرنشان کرد: بازار سرمایه میتواند با ظرفیتی که از آن برخوردار است منابع خرد را از بازارهایی مانند طلا، ارز، خودرو و مسکن را به سمت خود جذب کند و به بخش اقتصاد کشور هدایت کند که این امر، زمینه توسعه صادرات و افزایش اشتغال در کشور را فراهم میکند.
*سبد پیشنهادی شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن برای هفته سوم آذر
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ در سبدی که شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن، ارائه داد، نام سه نماد «شیران»، «شکلر» و «هرمز» برای سرمایهگذاری در میانمدت به چشم میخورد. همچنین این شرکت، سهمهای «شاملا»، «دقاضی» و «شبصیر» را برای سرمایهگذاری در بلندمدت پیشنهاد داده است.
سهام شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی ایران با نماد «شیران» که ۲۰درصد از این پرتفو را به خود اختصاص داده به عنوان یکی از گزینههای پیشنهادی شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن است. شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن صعود قیمت جهانی آلکیل بنزن خطی و همچنین پتانسیل افزایش سرمایه را برای این سهم به عنوان مهمترین دلیل انتخابش اعلام کرده است.
سهام شرکت نیرو کلر که با نماد «شکلر» در بازار اول بورس تهران معامله میشود دومین سهمی است که در سبد پیشنهادی شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن قرار گرفته است. صعود خیرهکننده قیمت سود کاستیک در بازارهای جهانی و ریالی بودن سرفصل هزینههای این شرکت باعث شده تا این نماد ۱۵درصد از پرتفوی پیشنهادی شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن را به خود اختصاص دهد.
سومین سهامی که در سبد پیشنهادی شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن قرار دارد؛ سهام فولاد هرمزگان جنوب با نماد «هرمز» است. فروشهای باثبات شرکت، مصون بودن از قطعی گاز در زمستان، موجودی بالای ماده اولیه با قیمت ارزان و داشتن چشمانداز سودآوری ۳۵۰ تا ۴۰۰ تومانی شرکت از مهمترین دلایلی هستند که این سهام به سرمایهگذاران پیشنهاد شده است.
شرکت معدنی املاح ایران با نماد بورسی «شاملا» و سهام شرکت داروسازی شهید قاضی با نماد «دقاضی» و در آخر شرکت تولیدات پتروشیمی قائد بصیر با نماد بورسی «شبصیر» از دیگرسهامهایی است که این سبد پیشنهادی را شامل میشود.
*توافق هستهای؛ فرصتی بکر برای تمامی صنایع
“حسین عبدی”، مدیر صندوق سرمایه گذاری پیشگامان، به مذاکرات وین و تاثیر آن بر روند معاملات بورس اشاره کرد و به پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) گفت: نتیجه مذاکراتی که اکنون خبر آن در بین فعالان بازار سرمایه داغ شده است، نمی تواند خارج از دو سناریو باشد.
وی افزود: اگر دولت و تیم مذاکره کننده برجام به نتیجهای مثبت در مذاکرات دست پیدا کنند به طور حتم شاهد رفع تحریمها در برخی از صنایع و بخشهای اقتصادی کشور خواهیم بود.
عبدی به حساسیت گشایشهای اقتصادی در معاملات بازار سهام اشاره کرد و اظهار داشت: در صورت عدم توافق در مذاکرات برجام، احتمال افزایش نرخ ارز وجود دارد که برای مدتی موقت باعث ایجاد روند مثبت در معاملات صنایع صادرات محور بازار خواهد شد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، سهامداران باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که روند مثبت معاملات بورس تحت تاثیر مذاکرات بیسرانجام برجام موقتی است و نمی تواند به صورت دائم ادامه دار باشد.
وی با بیان اینکه گشایش های اقتصادی زمینه ایجاد بهره وری در تولید، پیش بینی پذیری اقتصاد و گشایش تسهیلات را فراهم خواهد کرد، افزود: در صورت وجود نگاه عمیق به صنایع صادرات محور به این نتیجه خواهیم رسید که صنایع صادرات محور و صنایعی مانند فلزات اساسی و پتروشیمی که جزو صنایع مادر محسوب می شوند، در بلندمدت از گشایش های اقتصادی منتفع خواهند شد.
عبدی با بیان اینکه این مسایل در کنار یکدیگر تسهیل کننده امکان صادرات در کشور هستند، گفت: در صورت گشایش های اقتصادی شاهد آزاد شدن منابع بلوکه شده بانک ها در سر تا سر اروپا خواهیم بود که این موضوع به مراتب بر روند معاملات بازار سهام تاثیرگذار هستند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه توافق در مذاکرات وین می تواند به تاثیر منفی در برخی از شرکتها منجر شود، خاطرنشان کرد: شرکتهایی که تاکنون قیمت سهام آنها با نرخ تسعیر ارز تغییر پیدا میکرد از این به بعد فعالیت آنها تحت تاثیر اقتصاد کشور قرار میگیرد، این اتفاق برای شرکت هایی که معاملات آنها در بورس دارای شفافیت نیستند چندان جالب نخواهد بود.
به گفته وی، نتیجه گشایش اقتصادی در صنایعی مانند خودرو، بیمه و شرکت های صادرات محور با اثر مثبت همراه خواهد بود.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز چهارشنبه 10 آذر ماه، میزبان معامله 30 هزار و 209 تن سبد میلگرد و 13 هزار و 15 تن سبد تیرآهن بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 30 هزار تن خاک روی، 7 هزار و 500 تن ورق فولادی و 75 تن نبشی معامله شد.
شایان ذکر است 34 هزار و 950 تن سیمان هم در قالب سیستم معاملات مچینگ مورد معامله قرار گرفت.
براساس این گزارش، 25 هزار تن وکیوم باتوم، 16 هزار و 510 تن مواد شیمیایی، 2 هزار و 229 تن مواد پلیمری و 625 تن قیر نیز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران به فروش رسید.
امروز همچنین 10 هزار تن شمش بلوم شرکت فولاد خوزستان در قالب یک قرارداد کشف پریمیوم معامله شد.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز در این روزشاهد دادوستد 88 تن اتیل بنزن، بوتادین، دی اکتیل فتالات و نرمال پارافین بود.