خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 9 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس: سردرگمی وزارت اقتصاد در فروش اوراق بهجای اموال
رییس کل سازمان خصوصی سازی: گام بزرگ دولت برای خصوصیسازی با عرضه سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: ماجرای تاسیس بورس بین الملل چیست؟
مدیر نهادهای مالی فرابورس: مشارکت ۹۰ درصدی جوانان در طرحهای تأمین مالی جمعی
رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد: اولین بانک فراساحلی خارجی در مناطق آزاد ایجاد میشود
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد: ضرورت ارائه برنامه برای کاهش ارزبری واحدهای فولادی
آخرین اخبار بورس کالا
*دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس: سردرگمی وزارت اقتصاد در فروش اوراق بهجای اموال
بهزاد رحیمی، دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با بورس نیوز اظهار کرد: مهمترین نگرانی اهالی خانه ملت بر آن است که سرمایههای مردمی بهخاطر شرایط رکودی بورس و افت شاخصکل بازارسرمایه به سطح نزولی رسیده و چارهای از سوی مسئولین برای آن اندیشیده نمیشود و همین بیتدبیری، مایه انتقاد و نارضایتی نمایندگان مجلس از وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را بیشتر کرده است.
وی ادامه داد: شرایط بورس به روشنی گواه از آن دارد که دخالتهای دولت بهجای عملکرد مثبت، اثری عکس را برجای گذاشته است که همین موضوع، عاملی بر بیاعتمادی مردم به بازارسرمایه کشور شده و بهتبع آن، بازدهی میزان سرمایهگذاری در بورس کشور به سطح پایینی رسیده است.
نماینده مردم در خانه ملت افزود: هنگامی که بورس برای تامین نیاز و کسریهای خود به بازاری که نبض حیاتی دارد، دخالتهای غیرمنطقی و دستوری میکند نباید انتظار بازادهی مثبت از آن بازار را داشت بنابراین باید بورس از دولتی بودن، آزاد شود.
رحیمی با انتقاد از تامین کسری بودجه بهواسطه اجبار خرید اوراق در بازارسرمایه توسط نهادهای این بازار، تصریح کرد: باید دقت داشت که در قانون بودجه ۱۴۰۰ الزامی بر آنکه دولت ابتدا اوراق فروشی را در بازارسرمایه داشته باشد، نشده است ضمن آنکه مهمترین راه جبران کسریها که اتفاقا در قانون بودجه به آن اشاره و تاکید شده است، فروش اموال و داراییهای بلااستفاده دولتی است اما؛ دولتها به کوچکسازی خود اعتقادی ندارند.
نماینده مردم در خانه ملت تاکید کرد: اوراق فروشی به بورس ضربه زده و مجلس در تکلیف قانونی خود، پیگیر آن است که دولت مکلف به فروش اموال باشد نه اوراق!
*رییس کل سازمان خصوصی سازی: گام بزرگ دولت برای خصوصیسازی با عرضه سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس
«حسین قربان زاده» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا از تصمیم دولت برای فروش سهام باقیمانده خود در هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس خبر داد و اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی در نظر دارد، سهم باقیمانده دولت در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را به طور بلوکی به مزایده گذاشته و به فروش برساند.
وی از همه فعالان و شرکتهای مرتبط با این صنعت که توان خرید این بلوک ۱۸ رصدی را دارند، دعوت کرد تا با مراجعه به سایت سازمان خصوصی سازی جهت انجام مذاکرات اولیه اقدام کنند.
قربانزاده تصریح کرد: با توجه به ارزش ویژه مدیریتی این سهام باقیمانده، اولویت اول ما فروش کامل این بلوک ۱۸ درصدی است اما درصورتی که این امر میسر نباشد احتمال تفکیک به سه بلوک هم منتفی نیست.
رییس کل سازمان خصوصی سازی در پاسخ به سوالی درخصوص شرایط واگذاری این بلوک مدیریتی گفت: مطابق مقررات سازمان درباره شرکت های بورسی ارزش پایه بلوک قیمت تابلو به علاوه اضافه درصدی است که هیات واگذاری تصویب می کند، البته مبلغ نقد و اقساط و دوره تقسیط هم تعیین می شود.
*معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: ماجرای تاسیس بورس بین الملل چیست؟
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ علیرضا ناصرپور، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بورس، بانک، بیمه اظهار کرد: با روی کار آمدن هیات مدیره جدید سازمان بورس، پیشنهاد ایجاد بورس بینالملل دوباره مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به پیچیدگیهایی که این موضوع دارد، بررسیها در حال انجام است و برای جذب سرمایهگذاران خارجی، این حمایت از سوی سازمان بورس انجام خواهد شد.
ناصرپور با یادآوری ۱۶ساله شدن تصویب قانون بازار اوراق بهادار توسط مجلس شورای اسلامی، گفت: این قانون نقطه عطفی در مسیر توسعه بازار سرمایه بود. بازار سرمایه طی ۱۶سال گذشته مسیر پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته اما در حال حاضر تنوع نهادهای مالی آن قابل قبول است. ابزارهای مالی تنوع دارند؛ برخی از عمق کافی برخوردارند و برخی نیز مستلزم توجه بیشتری هستند.
وی در ادامه اذعان داشت: در طول یک دهه گذشته، سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس مورد توجه قرار گرفته و با اینکه هنوز با حالت ایدهآل فاصله داریم، درحال حاضر ۳۰۰ صندوق سرمایهگذاری و ۵۴ شرکت سبدگردان در بازار سرمایه فعال هستند. سیاست سازمان بورس نیز توسعه کمی و کیفی نهادها و ابزارهای مالی است.
*مدیر نهادهای مالی فرابورس: مشارکت ۹۰ درصدی جوانان در طرحهای تأمین مالی جمعی
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از فرابورس ایران، مدیر نهادهای مالی فرابورس ایران با اشاره به اینکه تأمین مالی جمعی به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مردمی از بهمنماه سال گذشته به طور رسمی در بازار سرمایه شروع به فعالیت کرده است، از مشارکت ۹۰ درصدی جوانان در طرحهای کرادفاندینگ خبر داد.
عارف علیقلیپور با بیان اینکه بررسی سن مشارکتکنندگان حقیقی در طرحهای تامین مالی جمعی نشان میهد که قریب به نود درصد آنان جواناناند، افزود: با وجود اینکه تامین مالی جمعی در ایران بسیار نوپاست و هنوز شمار سکوها و طرحها اندکاند، اما نگاهی به آمارهای ۹ طرحی که در بازه زمانی ۱۰ ماهه تامین مالی شدهاند، حضور فعال سرمایهگذاران جوان در این ابزار تأمین مالی را نشان میدهد که میتواند به دلیل ماهیت ریسکی این ابزار و به تبع آن انتخاب آن توسط جوانان که ریسکپذیری بیشتری دارند، باشد.
به گفته علیقلیپور، متولدین دهه شصت بیشترین میزان مشارکت را نسبت به سایرین در تامین مالی کرادفاندینگ داشته و از نظر سابقه فعالیت در بازار سرمایه نیز افراد دارای متوسط پنج سال فعالیت در عرصه بازار سرمایه، بیشترین مشارکت را داشتهاند.
به گفته علیقلیپور طرحهای تامین مالی جمعی، صنایع متنوعی را دربرگرفتهاند به طوری که ۳ طرح مربوط به حوزه پزشکی و سلامت، ۲ طرح مربوط به حوزه فناوری اطلاعات، یک طرح مربوط به حوزه نرمافزاری، یک طرح مربوط به حوزه ساختمانی و یک طرح نیز مربوط به حوزه کشاورزی است.
*رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد: اولین بانک فراساحلی خارجی در مناطق آزاد ایجاد میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در هشتمین همایش بورس، بانک و بیمه در جزیره کیش گفت: ارز دیجیتال ملی در مناطق آزاد تدوین و تعریف میشود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد گفت: طرح آمایش سرمایهگذاری در مناطق آزاد تدوین میشود که هر منطقه براساس چه راهبردی تعریف شود. در این زمینه 150 فرصت سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران در مناطق آزاد براساس طرح آمایش سرزمین تدوین شده است.
به گفته وی، در حال حاضر 870 بانک، بورس، تالار بورس و بیمه در مناطق آزاد کشور وجود دارد که به ارائه خدمات به مردم اختصاص دارد.
سعید محمد همچنین خاطرنشان کرد: تلاش داریم مناطق آزاد را به نسل سوم که خدماتیمحور هستند ارتقا دهیم. همچنین به زودی اولین بانک خارجی فراساحل در مناطق آزاد با کمک بانک مرکزی راهاندازی میشود.
وی تأکید کرد: با همکاری شورای عالی بورس به زودی بورس بینالملل در منطقه آزاد کیش و همچنین یک شرکت تأمین سرمایه خارجی ایجاد میشود و نیز ایجاد یک بانک ریالی در مناطق آزاد در حال پیگیری است.
به گفته رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، پیشنهاد ایجاد رمزارز ملی و جدید برای مبادلات مناطق آزاد دنبال میشود و این امر را به صورت الگو برای سرزمین اصلی کشور تعمیم میدهیم. در شورای عالی مناطق آزاد که اخیراً در دولت تشکیل شد بحث حکمرانی مناطق آزاد بررسی شد و براساس ماده 65 احکام دائمی کشور امور مناطق آزاد به جز امنیت و نظامی برعهده رئیس منطقه آزاد است و هر دستگاهی برخلاف آن عمل کند با آن برخورد میشود.
*عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد: ضرورت ارائه برنامه برای کاهش ارزبری واحدهای فولادی
به گزارش بورس24 : «نادر سلیمانی»، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به قطعی احتمالی گاز در کشور طی چند روز آینده اشاره کرد و گفت: مساله قطعی برق و گاز جزء مسایل مشترک تلقی میشوند که باید هر چه زودتر تدابیری برای رفع آنها و کاهش مشکل واحدهای تولیدی در تابستان و زمستان پیدا کرد.
سلیمانی به ابلاغیه بانک مرکزی در خصوص عدم الزام شرکت های عمده صادراتی به فروش ارز صادراتی به قیمت تثبیتی پایه نیما اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ و در زمان اوج تحریم ها، مصرف ارزی هر تن تولید فولاد حدود ۱۲۵ دلار بود که با اقدامات صورت گرفته توسط انجمن فولاد برای بومی سازی قطعات یدکی و خروج از تحریم ها این حجم از ارزبری برای واحدهای فولادی به ۸۵ دلار در هر تن تولید کاهش پیدا کرد.
سلیمانی اظهار داشت: اکنون برنامه این است تا موضوع ارزبری واحدهای فولادی کاهش پیدا کند و بیشتر تمرکز فعالان بر تولید و ساخت داخلی قطعات یدکی باشد.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: همچنان در کشور به حدود ۸۰ تا ۸۵ دلار ارز نیاز داریم تا بتوان فولاد را تولید کرد، زیرا ساخت برخی از قطعات یدکی در داخل کشور صرفه اقتصادی ندارد و بهتر است که اقدامات لازم برای واردات آنها صورت گیرد.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: برنامه این است که نیاز ارزی برای تولید هر تن فولاد را به ۶۰ دلار برسانیم، این اتفاق به عنوان اقدامی بسیاری اساسی تلقی می شود که می تواند زمینه تحول اساسی در ساختار زنجیره فولاد را فراهم کند.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز دوشنبه 8 آذرماه، میزبان دادوستد 18 هزار و 80 تن قیر، 5 هزار تن گوگرد و 2 هزار و 24 تن سبد میلگرد مخلوط بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 28 هزار تن وکیوم باتوم، 22 هزار و 102 تن مواد پلیمری، 4 هزار تن لوب کات، یک هزار و 414 تن روغن پایه و 316 تن قیر معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم معامله 21 هزار و 500 تن ورق فولادی، 10 هزار تن گندله سنگ آهن و 125 تن شمش آلومینیوم را تجربه کرد.
شایان ذکر است 17 هزار و 945 تن سیمان هم در قالب سیستم معاملات مچینگ مورد معامله قرار گرفت.
همچنین 525 تن دوده صنعتی، کائولن و الیاف استیپل پلی استر نیز در بازار فرعی بورس کالای ایران به فروش رسید.
در مجموع 130 هزار و 811 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.