خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 27 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: سودآوری طرحهای جدید در صورت حذف «سود مرکب» نظام بانکی
رئیس کمیسیون عمران مجلس: انتقاد از گرانی یک میلیون تومانی قیمت هر تن قیر و درخواست از سازمان بورس
اختتامیه سیزدهمین دوره بینالمللی بازار سرمایه اسلامی
اطلاعیه اصلاح قرارداد آتی پسته و راه اندازی یک سررسید جدید
مخابرات ایران اوراق اختیار فروش تبعی منتشر میکند
دبیر انجمن سیمان: خرید سیمان از بورس کالا آسان شده است
آخرین اخبار بورس کالا
*رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: سودآوری طرحهای جدید در صورت حذف «سود مرکب» نظام بانکی
به گزارش ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، «محمدرضا پور ابراهیمی» با بیان اینکه ربح مرکب بانکها و حذف آن در اقتصاد کشور از سوی مجلس مطرح شده است، افزود: موضوع ممنوع شدن سود مرکب بانکها دو پیامد به دنبال دارد، در ابتدا اگر ما سود مرکب را در محاسبات مدنظر قرار ندهیم به این معنا است که قانون را اجرا کردهایم چون قانون میگوید سود روی سود قابل قبول نیست و با این اقدام، بخش زیادی از مشکلات مردم در این حوزه برطرف میشود.
وی با بیان اینکه همچنین با حذف سود مرکب بانکها، بخشی از مطالبات وصول می شود، عنوان کرد: با این اقدام، کسانی که بدهکار نظام بانکی هستند و به دلیل ربح مرکب امکان بازپرداخت تعهدات را نداشتند، تعیین تکلیف شده و تبدیل به وجوه دریافتی توسط بانکها میشود.
پورابراهیمی اضافه کرد: اثر مثبت حذف ربح مرکب این است که تعهدات فعالان اقتصادی که دچار مشکل شده اند را کاهش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در صورت حذف ربح مرکب بانکها و اجرای آن که بانک مرکزی هم پیگیر آن است، هم منابع مورد نیاز بانکها در قالب مطالبات تبدیل به وجه نقد شده و هم طرحهای جدید، سودآور خواهند شد.
وی درباره تغییر هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: مجلس منتظر ارائه برنامه جامع از سوی مجموعه سازمان بورس و شورای عالی بورس است تا بهارستانیها هم اظهارنظرها و راهکارهای بنیادی خود را برای رشد و توسعه بازار سرمایه ارائه کنند.
*رئیس کمیسیون عمران مجلس: انتقاد از گرانی یک میلیون تومانی قیمت هر تن قیر و درخواست از سازمان بورس
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدرضا رضائی کوچی با اشاره به افزایش یک میلیون تومانی قیر در هر تن به دلیل عدم نظارت دستگاههای متولی به خانه ملت گفت: با این افزایش قیمت، امکان آسفالت بسیاری از جادهها وجود ندارد.
وی افزود: در بودجه سال جاری مقرر شد 15 هزار میلیارد تومان برای تامین قیر طرح های عمرانی بین دستگاههای اجرایی از جمله وزارت راه ، بنیاد مسکن ، بسیج سازندگی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان شهرداری ها توزیع شود. بیش از 7 ماه از سال گذشته اما هنوز هیچ پولی به دستگاهها پرداخت نشده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز عملیات آسفالت معابر دشوار میشود. لذا با توجه به تخصیص منابع از سوی سازمان برنامه و بودجه هر چه سریعتر نقدینگی در اختیار دستگاه ها قرار گیرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: سازمان بورس باید قیمت پایه ای برای قیر تعیین و کمیته ایی بر آن نظارت کند. عرضه محصولات در بورس کالا به معنی افزایش بی نهایت نیست. برای قیر این اتفاق افتاد و به محض عرضه در بورس ، سرسام آور افزایش قیمت یافت و هزینه تمام شده طرح های عمرانی را بالا برد. لذا باید قیمت واقعی باشد تا بخش عمران مسیر طبیعی را طی کند .
*اختتامیه سیزدهمین دوره بینالمللی بازار سرمایه اسلامی
دومین روز و روز پایانی سیزدهمین دوره بینالمللی بازار سرمایه اسلامی (ICM) با حضور حضور بیش از 90 اندیشمند خارجی، 10 استاد برجسته جهانی از 28 کشور جهان به پایان رسید. این سطح مشارکت در مقایسه با دورههای قبل کمسابقه به شمار میرود.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، این همایش با پیام بهادر بیژنی، مشاور رییس سازمان در امور بینالملل و سرمایه گذاری خارجی به پایان رسید.
وی در این پیام به سه محور اشاره کرد که نخستین محور اهمیت مدیریت مالی و بازار سرمایه اسلامی بود.
وی در ادامه به اولویتهای جاری بازارهای سرمایه و چالش های پیش رو پرداخت و گفت: با نگاهی بر اولویتهای قانونگذاران بازار سرمایه میتوان داراییهای رمزنگاریشده، مدیریت مالی پایدار، آموزش سرمایهگذار، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، سایبری، دیجیتالی شدن و توزیع مویرگی، تفکیک بازار، سرمایهگذاری منفعل و تأمینکنندگان شاخص را به عنوان موارد کنونی بر شمرد.
مشاور رئیس سازمان بورس درباره چگونگی نحوه برخورد با چالشهای مذکور گفت: بازار سرمایه عادی و بازار سرمایه اسلامی داری فرصتها و چالشهای مشابهی هستند. لذا همکاری دو جانبه از سوی بازار سرمایه عادی و اسلامی مسیر را برای غلبه بر چالشها هموارتر خواهد ساخت.
بیژنی گفت: صنعت خدمات مالی اسلامی امروزه به یک بخش قابل توجه در سطح بازار مالی جهانی تبدیل شده است.
*اطلاعیه اصلاح قرارداد آتی پسته و راه اندازی یک سررسید جدید
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا در اطلاعیهای اصلاح مشخصات قرارداد آتی پسته و راه اندازی سررسید جدید قرارداد آتی پسته تحویل آذر را اعلام کرد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قرارداد آتی پسته تحویل آذر ماه از روز سه شنبه ۲۷ مهرماه راه اندازی شده و تا تاریخ ۲۹ آذر ماه قابل معامله خواهد بود.
گفتنی است، قراردادهای آتی در نخستین روز معاملاتی بدون حد نوسان قیمتی، با دوره پیش گشایش به مدت ٣٠ دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی آغاز و پس از انجام حراج تک قیمتی راس ساعت ۱۰:۳۰ با دوره عادی معاملاتی و اعمال حد نوسان قیمت روزانه ادامه مییابد.
قیمت پایه این قراردادها نیز همان قیمت کشف شده در حراج تک قیمتی خواهد بود که مبنای حد نوسان قیمت روزانه برای ادامه معاملات در حراج پیوسته قرار خواهد گرفت. بدیهی است در صورت انجام نشدن معامله در حراج تک قیمتی، قرارداد آتی متوقف و مجدداً همین فرآیند، روز کاری بعد تکرار خواهد شد.
*مخابرات ایران اوراق اختیار فروش تبعی منتشر میکند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت توسعه اعتماد مبین در نظر دارد اوراق اختیار فروش تبعی بر روی سهام شرکت مخابرات ایران(اخابر) با هدف تامین مالی منتشر کند.
شایان ذکر است عرضه این اوراق از امروز (سهشنبه، 27 مهر) در بورس اوراق بهادار تهران آغاز میشود.
“اوراق اختیار فروش تبعی” در واقع همان طرح بیمه سهام است که توسط شرکتها به فروش می رسند، که براساس آن فروشنده که همان شرکت منتشر کننده میباشد متعهد میشود تعداد معینی از سهام شرکت را به قیمت مشخصی که اصطلاحاً به آن “قیمت اعمال” می گویند در تاریخ معین یا همان “تاریخ اعمال” از سهامدار خریداری کند.
شرکتهای منتشر کننده اوراق تبعی قبل از فروش این اوراق ملزم به انتشار اطلاعیه عرضه جهت اعلام عمومی ویژگیهای آن میباشند. ضمن این که توصیه میشود سهامداران قبل از اقدام به خرید اوراق تبعی هر نماد، اطلاعیه عرضه آن اوراق را مطالعه کنند.
*دبیر انجمن سیمان: خرید سیمان از بورس کالا آسان شده است
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفت و گو با «کالاخبر» اظهار داشت: در حال حاضر شاهد تعیین کف عرضه هایی از سوی وزارت صمت و ابلاغ آن به بورس کالا هستیم
درحالی که به عقیده بنده باید بر روی این کف عرضه ها با توجه به شرایط اقلیمی و فاصله کارخانجات تا مقاصد مصرف تجدیدنظرهایی صورت گیرد.
شیخان در این باره توضیح داد: باید راهکاری اندیشیده شود که محصول از مناطق پر تولید به مناطق پر مصرف سیمان حرکت داده شود. لذا باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا تمامی کارخانجات امکان فروش داشته و در مقابل همه مصرف کنندگان سیمان امکان دسترسی به کالای مورد نظر خود را با قیمت های معقول و منطقی داشته باشند.
به گفته شیخان تنها ۴، ۵ ماه از اصلاح روند های بازار سیمان از مسیر بورس کالا به عنوان یک صنعت ۸۸ ساله می گذرد که در زمینه اتخاذ بهترین شیوه برای معاملات و حمایت از تولید، تعامل مناسبی میان وزارت صمت، بورس کالا و فعالان این صنعت برقرار شد.
وی ادامه داد: عقیده ما این است که در بحث قیمت پایه نیز باید تجدیدنظری صورت گیرد چراکه اگر قرار است سیمان از قیمت گذاری دستوری خارج شود باید قیمت پایه نیز اصلاح شود. ثابت ماندن قیمت های پایه به معنای تداوم حالت دستوری است. به عبارت دیگر با توجه به شرایط و قیمت های تمام شده، قیمت پایه هم باید مورد بازنگری قرار گیرد.
شیخان تاکید کرد: اکنون شاهد هستیم که نسبت به ۳ ماه پیش عوامل تشکیل دهنده قیمت تمام شده شرکت های سیمانی بالای ۴۰ تا ۵۰ درصد بالا رفته است و این موضوع توان رقابت را از سیمانی ها می گیرد.
عبدالرضا شیخان در آخرگفت: با عرضه کامل سیمان در بورس کالا طی چند ماه گذشته، رفته رفته شرایط برای خریداران آسان تر شده و فرهنگ خرید از بورس نیز در میان خریداران در حال ارتقا است به طوریکه با آگاهی عاملین توزیع سیمان در زمینه بورس کالا و برشمردن مزایای خرید از این مکانیزم شفاف و رقابتی، شاهد افزایش شمار خریداران سیمان از مسیر بورس هستیم که با این رویه قطعا صنعت سیمان به اهداف خود دست خواهد یافت.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز دوشنبه 26 مهرماه، میزبان دادوستد 6 کیلوگرم شمش طلا و 12هزار تن انواع ورق فولادی بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور یک هزار تن آهن اسفنجی، 125 تن شمش آلومینیوم و 26 هزار و 290 تن سیمان معامله شد.
همچنین 50 هزار و 300 تن قیر و 55 تن عایق رطوبتی نیز در تالار صادراتی بورس کالای ایران به فروش رسید.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز معامله 22 هزار و 478 تن مواد پلیمری، یک هزار و 843 تن روغن پایه، 685 تن قیر، یک هزار تن گوگرد و 30 هزار تن وکیوم باتوم را تجربه کرد.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز در این روز شاهد معامله یک هزار تن اکسید آلومینیوم و 520 تن الیاف استیپل پلی استر بود.