خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 25 آبان 1400

سر خط مهمترین خبرها:
با تاکید ستاد هماهنگی اقتصادی دولت: مصوبات لازم برای سپردهگذاری در صندوق تثبیت بازار سرمایه اخذ و اجرا شود
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز صنایع و نیروگاهها در زمستان مدیریت شود
بانک مرکزی: نرخ کارمزد خدمات بانکی افزایش نیافته است
رئیس سازمان بورس: عرضه اوراق دولتی براساس کشش بازار سهام
فولاد قربانی محدودیت تامین گاز نشود
حذف قیمتگذاری دستوری به بورس جان دوباره میدهد
آخرین اخبار بورس کالا
*با تاکید ستاد هماهنگی اقتصادی دولت: مصوبات لازم برای سپردهگذاری در صندوق تثبیت بازار سرمایه اخذ و اجرا شود
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست ابراهیم رییسی برگزار شد. در این جلسه جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در گزارشی از وضعیت تنظیم بازار مواد غذایی و خوراکیها با توجه به تقسیم کار جدید و تفویض اختیارات و اقدامات مناسبی که در این حوزه با مشارکت فعال بسیج و بازرسان وزارتخانههای جهادکشاورزی و صنعت انجام شده، ارائه کرد.
همچنین در این جلسه بر تقویت صندوق تثبیت بازار سرمایه از طریق منابع قانونی از جمله صندوق توسعه ملی تاکید و مقرر شد مدیرعامل صندوق توسعه ملی مصوبات لازم درباره سپرده گذاری منابع برای صندوق تثبیت بازار سرمایه را اخذ و اقدامات لازم در این زمینه اجرا شود.
علی صالح آبادی رییس بانک مرکزی هم گزارشی از اقدامات در تنظیم بازار ارز و چگونگی نظارت بر مبادلات ریالی فعالان حوزه بازار ارز ارائه کرد و مقرر شد اقدامات در این زمینه با قدرت ادامه یابد.
*نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز صنایع و نیروگاهها در زمستان مدیریت شود
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره تأمین گاز صنایع مختلف کشور در زمستان به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: طی جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با مجموعه وزارت نفت و مدیرعامل شرکت گاز کشور، بر مدیریت تامین گاز مورد نیاز مردم و مهمتر از آن، صنایع کشور تاکید شد.
احمد مرادی افزود: نمایندگان کمیسیون انرژی بر این نکته تاکید دارند که برای زمستان پیش روی باید به گونه ای گاز صنایع و نیروگاهها مدیریت شود که با قطعی و یا کمبود گاز مواجه نشویم.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بهینهسازی مصرف و صرفهجویی را بهترین اقدام برای جلوگیری از قطعی گاز دانست و افزود: گرچه وزیر نفت قول داده طوری برنامهریزی کند که در زمستان با مشکل کمبود گاز روبهرو نشویم، اما یکی از راهکارهای جبران کسری گاز، بهینهسازی مصرف و صرفهجویی است.
وی عنوان کرد: در جلسه وزارت نفت با وزارت صمت، درباره مصرف بهینه همراه با صرفهجویی و همچنین کنترل مصرف تاکید شد که امیدواریم طی توافقاتی که بین این دو وزارتخانه صورت گرفته، مجموعه صنعتی و نیروگاهی کشور بتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند تا با مشکل قطعی گاز مواجه نشوند.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برای جبران کمبود گاز باید صرفه جویی کرد اما در صورت نیاز به واردات، شرایطی وجود دارد که نیازمند مدیریت درست و دقیق است.
وی درباره پیش بینی پذیر شدن اقتصاد کشور بیان کرد: متاسفانه با وجود چندپارچگی در کشور که آسیب آن متوجه اقتصاد و مردم می شود، بهتر است به یکپارچگی در تصمیم گیری برسیم و در اقتصاد از تمامی ظرفیتهای بیرونی ، داخلی و بخش خصوصی استفاده کرده و وضعیت اقتصادی کشور را به سمت رشد و توسعه پیش ببریم.
*بانک مرکزی: نرخ کارمزد خدمات بانکی افزایش نیافته است
به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو اخبار منتشر شده پیرامون افزایش کارمزد خدمات بانکی الکترونیکی به اطلاع میرساند بانک مرکزی در سال جاری بخشنامهای مبنی بر تغییر نرخ کارمزد خدمات بانکی الکترونیکی به شبکه بانکی کشور ابلاغ نکرده است. از این رو ضمن تکذیب افزایش نرخ کارمزد خدمات بانکی الکترونیکی، تأکید میشود کارمزد این قبیل خدمات کماکان در چارچوب بخشنامه و به روال گذشته است.
با توجه به برخی سوالات و ابهامات مطروحه، صرفاً بخشنامهای متضمن پاسخ به سوالات و ابهامات مذکور و شفاف سازی موضوع در خصوص کارمزد خدمات بانکی ریالی به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است.
*رئیس سازمان بورس: عرضه اوراق دولتی براساس کشش بازار سهام
به گزارش روابط عمومی سازمان بورس، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره فروش اوراق دولتی در بازار سرمایه اظهار کرد: بازار بدهی و بازار سرمایه دو بازار مجزا هستند که در کل دنیا در کنار هم فعالیت میکنند.
وی بیان کرد: فردی که سهام خریداری میکند به ندرت اتفاق میافتد که سهام خود را بفروشد و اقدام به خرید اوراق مشارکت یا اوراق بدهی کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود : ما قصد داریم بازار بدهی را بزرگ کنیم تا هم دولت و هم شرکتهای خصوصی به راحتی از این بازار تامین مالی کنند.
عشقی با بیان اینکه براساس کشش بازار سرمایه اقدام به عرضه اوراق دولتی میکنیم، گفت: نهادهای مالی مانند بانک ها، بیمهها و صندوقهای سرمایهگذاری باید براساس مقررات، بخشی از دارایی خود را اوراق خریداری کنند و در زمانی که قرار است اوراق عرضه شود، ما میزان توانایی آنها در خرید اوراق را میسنجیم و برهمین اساس خریداران اوراق مشخص میشوند.
وی با اشاره به اینکه سهامداران حقیقی این اوراق را خریداری نمیکنند، بیان کرد: این گونه نیست که اوراق روی میز باشد و به مردم بگوییم سهام بفروشند و اوراق خریداری کنند، زیرا ۹۹ درصد این اوراق قبلا بازاریابی شده است.
عشقی تصریح کرد: بخش عمدهای از منابع حاصل از فروش اوراق صرف بازخرید اوراق قبلی میشود و وجوه حاصل از فروش، دوباره به بانکها و صندوقها باز میگردد و لذا خالص عددی که از بازار خارج میشود ۱۰ درصد است.
وی در پایان تصریح کرد: ما در عرضههای اولیه نیز کشش بازار را مدنظر قرار میدهیم و اکنون برخی از شرکتها آماده عرضه اولیه هستند.
*فولاد قربانی محدودیت تامین گاز نشود
مهندس اسدالله فرشاد، مدیرعامل فولاد غدیر ایرانیان و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگو با چیلان اظهار داشت: شرکتهای مختلف زنجیره فولاد از قطعی پیاپی برق در تابستان امسال متضرر شدند.
اگرچه کل مصرف گاز زنجیره فولاد فقط ۷ درصد مصرف کشور است ولی با توجه به پیش بینی محدودیت گاز در فصل زمستان باید مراقب بود که دوباره زنجیره ارزش فولاد دچار مشکل نشود. به گفته مهندس فرشاد، محدودیت بدون کارشناسی و بدون برنامه ریزی صحیح و لحاظ نمودن اطلاعات واقعی از همه صنایع، سبب آسیب جدی به تولید فولاد کشور می شود.
وی در پایان اضافه کرد، ترکیب مصرف گاز در کشور به گونه ای است که حدود ۱۱ درصد خوراک پتروشیمی ، ۹ درصد سوخت پتروشیمی، ۴۱ درصد مصارف خانگی، ۲۵ درصد صنعت، ۲ درصد کشاورزی، ۴ درصد تجاری، ۶ درصد حمل و نقل و ۷ درصد کل زنجیره فولاد را در برمیگیرد.
*حذف قیمتگذاری دستوری به بورس جان دوباره میدهد
به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایبِنا، فردین آقابزرگی با اشاره به اینکه بازار سرمایه طی یک سال گذشته ریزش شدیدی را تجربه کرده است، اظهار کرد: هماکنون، فضای عمومی بازار برای سرمایهگذاری در بورس بسیار مناسب است و در شرایط فعلی بسیاری از سهمهای بنیادی بازار مانند پتروشیمی، فولاد، معدنی و کانیهای غیرفلزی به قیمتهای جذابی رسیدهاند.
مدیرعامل شرکت سبدگردان نیکان ادامه داد:این بخش از بازار به دلیل ریزشهای شدید ماههای گذشته برای خرید بسیار ارزنده هستند اما شرایط روانی بازار باعث شده است تا حتی سهمهای بنیادی نیز مورد اقبال سهامداران قرار نگیرند.
آقابزرگی تأکید کرد: هم اکنون افت قابل توجه شاخص، زمینه مناسبی برای بخشی از سهامداران که قصد خرید و سرمایهگذاری دارند ایجاد کرده است، اما این روند به طورقطع برای سهامدارانی که در سال جاری متضرر شدهاند، وضعیت خوشایندی نیست.
این کارشناس بازار سرمایه درباره آینده و چشمانداز بازار سرمایه گفت: به علت رسیدن قیمت برخی از سهمها به کف، شرایط برای سرمایهگذاری با نگاه بلندمدت فراهم است اما نباید انتظار رشد شارپی همانند آنچه در سال گذشته در بازار رخ داد را داشته باشیم.
آقابزرگی اضافه کرد: ازنظر تکنیکال، بازدهی بورس در سال ۱۳۹۸، ۱۸۷ درصد و در سال ۱۳۹۹، ۱۵۵ درصد بوده است و برای سال جاری نیز میتوان حداقل یک بازدهی ۲۰ تا ۳۰ درصدی را در نظر گرفت.
وی در پایان تصریح کرد: مسئولان دولت طی دو ماه اخیر از حذف قیمتگذاری دستوری سخن گفتهاند که عملی شدن واقعی این وعده، میتواند تأثیر مثبتی در بازار سرمایه داشته باشد و سرمایهگذاری در بورس را افزایش دهد چراکه قیمتگذاری دستوری همواره بیشترین آسیب را به کارنامه مالی صنایع بورسی زده است.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز دوشنبه 24 آبان ماه، میزبان دادوستد 20 کیلوگرم شمش طلا بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 10 هزار تن آهن اسفنجی، 4 هزار تن ورق گالوانیزه، 300 تن شمش آلومینیوم، 200 تن شمش روی و 50 تن مس کاتد معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران میزبان معامله 22 هزار و 298 تن مواد پلیمری، 20 هزار تن وکیوم باتوم، 2 هزار و 990 تن روغن پایه و 536 تن قیر بود.
تالار سیمان بورس کالای ایران هم شاهد معامله 46 هزار و 890 تن سیمان بود.
شایان ذکر است تالار صادراتی بورس کالای ایران هم روز دوشنبه دادوستد 22 هزار و 750 تن قیر و 68 تن عایق رطوبتی را تجربه کرد.
بازار فرعی بورس کالای ایران در این روز شاهد معامله 620 تن الیاف استیپل پلی استر، 130 تن دوده صنعتی، 198 تن انیدرید فتالیک و 30 تن پشم شیشه بود.
در مجموع 130 هزار و 720 تن کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.