خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 20 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
خاندوزی: خلق اعتبار بانکها موهبت حاکمیت است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ایراد در عرضههای اولیه بورس
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس؛ نظرخواهی از فعالان بازار درباره اساسنامه صندوق “زمین و ساختمان”
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری؛ الگوریتمبازها چه کسانی هستند؟
رقابت بورس با بازارهای موازی در کسب بازدهی در سال ۱۴۰۰
آخرین اخبار بورس کالا
*خاندوزی: خلق اعتبار بانکها موهبت حاکمیت است
به گزارش برنا، سید احسان خاندوزی در جمع مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی کشور، با تشریح اهداف و برنامه های پیش روی نظام بانکی کشور که در زمان کسب رأی اعتماد از مجلس نیز مطرح کرده بود، تأکید کرد: مسئله الکترونیکی کردن دسترسی به قراردادهای بانکی، اولویت نخست در این زمینه است و با توجه به تأکید مجلس شورای اسلامی در خصوص تسهیل دسترسی مردم به قراردادهای خود با بانکها، شایسته است در این مسیر تسریع لازم انجام شود.
خاندوزی همچنین اجرای صحیح مصوبات شورای پول و اعتبار را محور دوم انتظارات وزارت اقتصاد در حوزه نظام بانکی برشمرد.
وزیر اقتصاد استراتژی خروج از بنگاههای بالغ و هدایت سرمایه به سمت نیازهای اقتصاد ملی را محور سوم برنامه های وزارت اقتصاد در حوزه نظام بانکی برشمرد و در این زمینه گفت: آنچه برای نظام بانکی، ایراد به شمار میرود، ماندن در بنگاه داری است وگرنه صنعت سازی کردن و کمک به رشد اقتصاد ملی به هیچ وجه مورد انتقاد نیست و بانکها باید به عرصه های جدیدی که نیاز به حضور آنها احساس می شود، ورود پیدا کنند.
شفاف سازی در صورتهای مالی شرکتها و بنگاه های زیر مجموعه نظام بانکی محور چهارم سخنان خاندوزی را شامل میشد که وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات وزارت اقتصاد در زمینه شفاف سازی صورتهای مالی بانکها و بیمه ها گفت: در وزارت اقتصاد تلاش کردیم با شفاف سازی صورتهای مالی بانک ها و شرکتهای دولتی، زمینه لازم را در این خصوص فراهم کنیم.
خاندوزی حصول اطمینان از عدم استفاده از منابع بانکی در امور سوداگرانه و سفته بازی در بازارهای مختلف را از دیگر اهداف وزارت اقتصاد در حوزه نظام بانکی اعلام کرد.
وزیر اقتصاد همچنین نظارت دائم بر عملکرد نظام بانکی و تشکیل کمیته دائمی برای این منظور را محور ششم برنامه وزارت اقتصاد در این حوزه برشمرد و در ادامه، ریسک پذیری مدیران شبکه بانکی در زمینه اتخاذ تصمیمات مناسب در جهت بهبود عملکرد و کارآمدی را به عنوان محور هفتم برنامه های خود در زمینه ارتقاء نظام بانکی عنوان کرد.
*رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ایراد در عرضههای اولیه بورس
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پور ابراهیمی داورانی اظهار کرد: اگر به گذشته سهام شرکتهای وارد شده به بورس نگاهی داشته باشیم، درمییابیم که نوسانات بسیار زیادی در این بازار وجود داشته ولی اگر نگاه ما به این بازار بلندمدت باشد و انتخاب درستی در خرید سهام داشته باشیم، حاشیه سود امنی نصیب سهامدار می شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم توصیه اول خود به مردم را نگاه کردن به سود به جای تغییرات قیمتی بیان کرد و گفت: بهتر است مردم به جای تغییرات قیمتی به سودآوری توجه کنند؛
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین توصیه میشود مردم به سراغ شرکتهایی بروند که بیشترین سهم را در بازار دارند؛ رفتن به سراغ شرکتهایی که کمترین حجم را در بازار دارند انتخاب پر ریسکی است.
وی یادآور شد: البته استثنائات و مواردی نیز وجود دارد که دولت باید با نگاه حاکمیتی به این موارد ورود کند؛ برای مثال شاهد بودیم که در ارائه سهام شرکتهای دولتی به ویژه در ارائه عرضه اولیهها ایراداتی وجود داشت؛ که این ضرر وارده به مردم باید به نحوی جبران شود.
وی افزود: همچنین دولت نباید به صورت دستوری دخالت در بازار سرمایه کند و در عرضه اوراق قرضه و عرضه سهام شرکتها دقت بیشتری صورت گیرد.
پورابراهیمی عرضه بیش از حد سهام شرکتهای دولتی را موجب تضعیف سهام سایر شرکتها دانست و گفت: به هیچ عنوان نباید از قیمتگذاری دستوری در بازار سرمایه استفاده کرد چرا که این نوع قیمتگذاری آفت تغییرات قیمت در بازار سرمایه به شمار میآید.
به گزارش خانه ملت، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: همچنین باید از بخشنامههایی که شرکتهای بورس را بامحدودیت مواجه میکند، پرهیز شود، لذا مداخلات دولت در بازار سرمایه باید به حداقل ممکن برسد.
*رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس؛ نظرخواهی از فعالان بازار درباره اساسنامه صندوق “زمین و ساختمان”
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) با بیان اینکه بخشی از فعالیتهای سازمان بورس بازبینی مقررات تدوین شده است، افزود: با توجه به اهمیت صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان در جذب سرمایههای خرد و مشارکت در پروژههای ساختمانی و همچنین با استفاده از تجارب
راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان فعال، اصلاح مقررات اساسنامه صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
رضا نوحی خاطرنشان کرد: چابکسازی ساختار، تسریع در تأسیس صندوق و استفاده از ظرفیت ناشران فعال در صنعت انبوهسازی، از جمله اهداف بازبینی اساسنامه یادشده است.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری در ارتباط با سازوکار این صندوق اذعان کرد: در صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان، منابع جمعآوری شده از عموم، صرف ساخت یک پروژه ساختمانی با ویژگیهای از پیش تعیینشده در امیدنامه صندوق میشود.
وی افزود: فراهم شدن امکان خرید واحدهای ساختمانی صندوق توسط سرمایهگذاران همان صندوق با حفظ حقوق سایر دارندگان واحدها سرمایهگذاری صندوق، از موضوعات مهم دیگری است که در این پیشنویس مورد توجه قرار گرفت.
فعالان بازار سرمایه میتوانند نسبت به ارسال نظرات و پیشنهادات خود به صورت مکتوب به اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری ظرف مدت حداکثر یک ماه از تاریخ این خبر اقدام کنند.
*مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری؛ الگوریتمبازها چه کسانی هستند؟
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، روحالله دهقان مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس با اشاره به شائبهای پیرامون استفاده از الگوریتم توسط معاملهگران عادی اظهار کرد: افرادی که از الگوریتم در معاملات خود استفاده میکنند، به عمق سفارشهای بازار دسترسی ندارند و دسترسی به عمق سفارشهای بازار برای کاربران سامانههای برخط مجاز و قانونی نیست.
دهقان با اشاره به دو مدل نمایش سفارشها در بازار سرمایه گفت: در مدل نخست، تنها ۵ مظنه برتر نمایش داده میشود که سایتها و کاربران آنلاین به آن دسترسی دارند. دیگری، نمایش عمق سفارشها است که امکان مشاهده تمام سفارشهای موجود در صف خرید یا فروش را میسر میکند.
وی ادامه داد: مشاهده عمق سفارشها تنها برای معاملهگرانی که در کارگزاریها مشغول به فعالیت هستند، مجاز است. به بیانی دیگر، افرادی که برای خودشان سهم خرید و فروش میکنند که همان کاربران آنلاین عادی هستند، براساس دستورالعمل افشای اطلاعات، حق دسترسی به این اطلاعات را ندارند.
وی افزود: از آنجا که این اطلاعات برای شرکتهای نرمافزاری ارسال میشود، از نظر فنی این امکان وجود دارد تا دسترسی به عمق سفارشها در اختیار نهادهایی بهجز برخط گروهی قرار بگیرد، ولی براساس دستورالعمل افشای اطلاعات، شرکتهای نرمافزاری حق افشای عمق سفارشها به درگاهی جز برخط گروهی را ندارند.
دهقان تاکید کرد: اگر این کار انجام شود، تخلف است و این تخلف از طریق بخش فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار و مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) قابل بررسی است و شرکتهایی که دست به افشای غیرمجاز اطلاعات میزنند، قابل شناسایی هستند. همچنین، اگر شرکت نرمافزاری از این اطلاعات استفاده کند، این موضوع هم قابل ردیابی و پیگیری است.
*رقابت بورس با بازارهای موازی در کسب بازدهی در سال ۱۴۰۰
“سهیل کلاهچی” در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به مقایسه سرمایهگذاری در بازار سهام با دیگر بازارها پرداخت و افزود: بورس تا پایان سال میتواند به رشدی معقول دست پیدا کند، چرا که فضای حاکم برای سرمایهگذاری در بازارهای مختلف آرام است و اتفاقی در هیچ یک از بازارها (از جمله دلار، طلا و مسکن) برای سرمایهگذاری رخ نمیدهد.
کلاهچی ضمن تاکید بر کاهش شدید تعداد معاملات بازار مسکن طی چند وقت اخیر خاطرنشان کرد: بازار ارز با افت و خیزهای اندکی همراه است، به نظر میرسد برآیند آن ناشی از تورم و فضای اقتصادی حاکم در کشور باشد اما نرخ ارز در بازار، کمشتاب به مسیر صعودی خود ادامه میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: با توجه به وجود چنین شرایطی، بازار سرمایه هم مسیری مانند دیگر بازارها را در پیش می گیرد و مسیری آرام را برای صعود در پیش می گیرد، این بازار در مسیر خود با افت و خیرهای زیادی همراه خواهد بود اما در نهایت رو به بالا حرکت میکند.
وی با بیان اینکه بازار سهام را میتوان به عنوان یکی از بازارهای معقول برای سرمایهگذاری در ۶ ماه دوم سال معرفی کرد، گفت: بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای سرمایه گذاری میتواند تا پایان سال بازدهی معقولی را در اختیار سهامداران قرار دهد و نسبت به دیگر بازارها رشد خوبی را تجربه کند اما در این مدت سهامداران باید با توجه به تحلیلهای انجام شده سهام مناسبی را برای سرمایه گذاری در نظر بگیرند.
کلاهچی تاکید کرد: به نظر می رسد رشدی که طی چند ماه گذشته در بازار رخ داد بیشتر به سمت سهام بزرگ و شاخص ساز بازار بود و این موضوع باعث شد تا حرکت بازار به سمت صعود با سرعت بیشتری صورت گیرد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به صنایع پیشرو در نیمه دوم سال جاری، گفت: ممکن است در نیمه دوم سال بازار تغییر مسیر دهد، اقبال بازار به سمت سهام متوسط پیش رود و سهامی که به نوعی از رشد بازار عقب ماندند بازدهی مناسبی را در اختیار سهامداران قرار دهند.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد صنعت سیمان و گروه بانکی بتوانند تا پایان سال، صنایع مناسب برای سرمایه گذاری و کسب بازدهی باشند؛ بنابراین می توان به این گروه ها نسبت به سایر صنایع توجه ویژه ای داشت و بر روی آنها سرمایه گذاری کرد.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز دوشنبه 19 مهرماه، میزبان دادوستد 10 کیلوگرم شمش طلا بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 85 هزار تن گندله سنگ آهن ، 14 هزار و 765 تن سیمان، 2 هزار و 25 تن مس کاتد، 200 تن شمش روی و 3 هزار تن ورق گالوانیزه معامله شد.
تالار صادراتی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 53 هزرا و 900 تن قیر بود.
شایان ذکر است تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم معامله 25 هزار و 54 تن مواد پلیمری، یک هزار و 496 تن قیر، 20 هزار تن وکیوم باتوم، یک هزار تن لوب کات، 3 هزار و 191 تن روغن پایه و 299 تن پارافین واکس را تجربه کرد.
همچنین یک هزار و 764 تن دوده صنعتی و 640 تن الیاف استیپل نیز در بازار فرعی بورس کالای ایران به فروش رسید.