خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 2 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
رئیس جمهور: گشایشهای جدی در مسایل مختلف ایجاد خواهد شد
سخنگوی کمیسیون اقتصادی: نگرانی مجلس از اوضاع بورس و توضیح درباره احتمال استیضاح خاندوزی
عضو کمیسیون عمران مجلس: جایگاه ویژه بورس کالا در اجرای طرح جهش تولید مسکن
معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد؛ اراده قطعی دولت برای کاهش تورم، همزمان با رشد پایدار تولید و سرمایه گذاری
طی اطلاعیه وزارت اقتصاد؛ شرایط حراج اوراق مالی اسلامی، اعلام شد
رئیس سازمان بورس: بازار با رفع انحصار در سیستم مجوزدهی به نهادهای مالی توسعه مییابد
مدیر روابط عمومی سازمان بورس: آخرین وضعیت واریز منابع مالی جدید به صندوق تثبیت بازار سرمایه
آخرین اخبار بورس کالا
*رئیس جمهور: گشایشهای جدی در مسایل مختلف ایجاد خواهد شد
به گزارش بورس24 : حجت الاسلام رئیسی با تأکید بر اینکه فروش نفت، منابع پولی، ارتباطات بین المللی و همه چیزهایی که قبلی ها می گفتند نمی شود، دارد اتفاق می افتد ما به هیچکس در دنیا باج نداده ایم و تحریم هرگز کشور را متوقف نخواهد کرد.
وی افزود: هر روز که از عمر دولت میگذرد به پیشرفت کشور امیدوارتر میشوم و یقین دارم که گشایشهای جدی در مسایل مختلف ایجاد خواهد شد و امروز دشمنان به خوبی متوجه شدند که ایران در موضع اقتدار ایستاده است.
*سخنگوی کمیسیون اقتصادی: نگرانی مجلس از اوضاع بورس و توضیح درباره احتمال استیضاح خاندوزی
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، غلامرضا مرحبا ضمن اشاره به تعطیلی این هفته مجلس در ارتباط با استیضاح احسان خاندوزی بعد از جلسه دو هفته پیش مجلس و انتقادات عدیده نمایندگان از عملکرد وی در بورس به بازارنیوز گفت: حضور وزیران اقتصادی دولت در کمیسیونهای تخصصی مجلس ، امری معمول است . بنابراین جضور خاندوزی در کمیسیون اقتصاد برای پاسخ به سوالات نمایندگان ، غیر طبیعی نیست.
وی ادامه داد : درحال حاضر هیچ صحبت و تصمیمی درخصوص استیضاح وزیر اقتصاد در کمیسیون اقتصادی مجلس وجود ندارد و تمام صحبتهای اخیر مطرح شده برای این اقدام ، تنها در حد یک حدس و گمان است .
مرحبا افزود: البته نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون اقتصادی در خصوص شرایط بورس و عرضه اوراق بدهی دولت ، نگرانیهایی را داشته و دارند و این مسئله احتمال استیضاح وزیر اقتصاد را کمی قوت میبخشد اما این موضوع هنوز از قاطعیت کافی برخوردار نیست و مجلس در نظر دارد حداکثر همکاری را برای بهبود شرایط معیشتی مردم با دولت انجام دهد .
*عضو کمیسیون عمران مجلس: جایگاه ویژه بورس کالا در اجرای طرح جهش تولید مسکن
علیرضا پاک فطرت با اشاره به اینکه در فرآیند اجرای جهش تولید مسکن قطعا دولت باید نظارت دقیق داشته باشد به «کالاخبر» گفت: بورس کالا بستری شفاف برای مبادلات کالاست و دولت نیز به منظور رصد معاملات مختلف نیازمند شفافیت اطلاعات است، از این رو امکان نظارت تنها در بسترهایی چون بازار سرمایه فراهم است و در بازار آزاد و شیوه های سنتی معاملات به دلیل عدم شفافیت امکان نظارت مطلوبی وجود ندارد.
وی افزود: خوشبختانه با عرضه سیمان در بورس کالا و رها شدن این صنعت از قیمت گذاری دستوری، برخلاف مقاومت عده ای از فعالان این بازار، هیچ مشکلی در عرضه کامل این محصول در بورس کالا به وجود نیامد و در ادامه با رفع مشکل قطعی برق کارخانه ها، شرایط تولید و بازار سیمان به ثبات رسید.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بازار فولاد نیز نیاز به ساماندهی دارد، تصریح کرد: عرضه کامل فولاد در بورس کالا از اقدامات مورد نظر کمیسیون عمران مجلس است چراکه فولاد نقش بسزایی در تولید مسکن ایفا میکند و در طرح جهش تولید مسکن هم به موضوع مواد اولیه ساخت مسکن و عرضه آن در بورس کالا اشاره شده است.
پاک فطرت با بیان اینکه فولاد و سیمان ۴۰ درصد مصالح ساختمانی را تشکیل میدهند که تاثیر مستقیمی بر ساخت مسکن دارند، ابراز امیدواری کرد که طرح جهش تولید مسکن به ساماندهی بازار مسکن بیانجامد چرا که در شرایط فعلی وضعیت بازار مسکن مساعد نیست و بسیاری از لوازم ساخت مسکن از جمله وسایل آشپزخانه، درب و پنجره که مواد تشکیل دهنده آن از فولاد هستند که نیاز به ساماندهی دارد بنابراین به نظر می رسد مکانیسم بورس کالا میتواند راهگشایی برای بازار نابسامان مسکن از طریق شفافیت مبادلات و تامین نیاز مناسب در حوزه سیمان و فولاد برای سازندگان مسکن باشد.
* معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد؛ اراده قطعی دولت برای کاهش تورم، همزمان با رشد پایدار تولید و سرمایه گذاری
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، “سیدمحمد هادی سبحانیان” که به منظور تشریح جزئیات نقشه راه وزارت اقتصاد برای تولید و کاهش تورم، در شبکه خبر سیما حضور یافته بود، اظهار داشت: دولت سیزدهم در شروع کار خود با تورم بالا و تنگنای معیشتی مردم به عنوان ماحصل انباشت مشکلات به ارث رسیده از یک دهه گذشته مواجه شده است.
سبحانیان افزود: ایجاد هماهنگی بین سیاست های مختلف اقتصادی دولت و نیز نیاز به پاسخ به سؤال و مطالبه بحق مردم و فعالان اقتصادی در این خصوص چیستی و هدف غایی برنامه اقتصادی دولت جدید، منجر به این شد که بخواهیم یک چارچوب و نقشه راه برای برنامه های اقتصادی دولت طراحی کنیم.
وی یکی از ستون های اصلی نقشه راه وزارت اقتصاد برای تولید و کاهش تورم را اتخاذ سیاست های مالی و پولی مناسب به این معنا عنوان کرد که مجموعه دولت و حاکمیت بتواند، از یکسو تورم را کنترل کند و از سوی دیگر به نحوی عمل کند که منجر به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور شود.
معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد تصریح کرد: ما بر این نظر هستیم که اساسا یکی از الزامات رشد پایدار اقتصادی، پیش بینی پذیری و ثبات اقتصادی است که بخش مهمی از آن از طریق کنترل تورم اتفاق می افتد.
سبحانیان تأکید کرد: فعال اقتصادی ما باید بداند، اراده و عزم قطعی دولت این است که با اجرای برنامه های مناسب در حوزه سیاست های پولی و مالی، می خواهد به سمت کاهش پایدار تورم و ایجاد رشد پایدار در تولید و سرمایه گذاری برود.
*طی اطلاعیه وزارت اقتصاد؛ شرایط حراج اوراق مالی اسلامی، اعلام شد
وزارت امور اقتصادی و دارایی در اطلاعیهای شرایط حراج اوراق اسلامی دولت را اعلام کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، بر اساس این اطلاعیه، از همه نهادهای مالی از جمله شرکتهای تأمین سرمایه، صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای بیمهای و صندوقهای بازنشستگی دعوت شد، تقاضاهای خود شامل مبلغ مورد درخواست و نرخ تعهد پذیرهنویسی را در روز اعلامی در جدول فوقالذکر در سامانه مظنهیابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران ثبت کنند. همچنین حداقل حجم هر سفارش برابر با پنج هزار میلیارد ریال است..
طبق هماهنگیهای انجام شده با سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت مظنه در سامانه مذکور ازسوی نهادهای واجد شرایط به منزله قبول تعهد خرید بوده و در صورت استنکاف از ایفای تعهدات اعلامی در موعد مقرر، مشمول قوانین و مقررات مربوط از جمله قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار با رعایت مفاد اساسنامه و مقررات ناظر بر فعالیت نهادهای مالی میتوانند نسبت به ثبت مظنه در سامانه مذکور اقدام کنند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش تمام یا بخشی از درخواستهای ثبت شده مختار است. همه متقاضیانی که پیشنهادهای آنها مورد تایید قرار میگیرد، موظفند حداکثر تا دو روز کاری پس از اعلام، نسبت به ارائه نسخههای تکمیل شده قراردادهای تعهد پذیره نویسی و سایر مدارک و مستندات مورد نیاز اقدام کنند.
بایستی همه سفارشها به صورت “معتبر تا لغو” (Good till Cancel) در سامانه ثبت شود.
عامل فروش اوراق فوقالذکر ایستگاه معاملهگر مستقل بانک مرکزی است.
*رئیس سازمان بورس: بازار با رفع انحصار در سیستم مجوزدهی به نهادهای مالی توسعه مییابد
به گزارش روابط عمومی بازار سرمایه، عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: رفع انحصار در تأسیس نهادهای مالی از جمله مهمترین مأموریتهای سازمان بورس و اوراق بهادار است. توسعه و عمق بخشی بازار سرمایه از جمله اهداف اساسی در رفع انحصار نهادهای مالی و ایجاد سهولت در صدور مجوزهاست، اما این هدف، سازمان بورس را در اجرای وظایف نظارتی خود بیش از پیش دقیقتر کرده تا مانع هرگونه مشکل احتمالی برای سهامداران شود.
رئیس سازمان بورس گفت: فرایند صدور مجوزها تسهیل شده است، اما در بازبینی دستورالعملها، سختگیری و موشکافیهای بسیاری لحاظ شده و نظارتهای سازمان نیز پس از شروع فعالیت آنها، سختگیرانهتر خواهد شد.
عشقی گفت: از سرگیری صدور مجوز تأسیس شرکتهای کارگزاری، به افزایش شمار نهادهای مالی میانجامد. با توسعه بازار از نظر کمی، ایدهها و ابزارهای جدیدی نیز وارد بازار میشوند که نظارت قویتر را الزامی میکند تا از بروز ریسکهای جدید جلوگیری شود.
رئیس سازمان بورس گفت: از ابتدای سال تا ۲۲ مهر ماه، ۱۹ مجوز فعالیت صندوق سرمایهگذاری، ۲ موافقت اصولی در شرکت مادر (هلدینگ) و ۵ موافقت اصولی شرکت سرمایهگذاری طی مدت اخیر صادر شده است.
*مدیر روابط عمومی سازمان بورس: آخرین وضعیت واریز منابع مالی جدید به صندوق تثبیت بازار سرمایه
مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به آخرین وضعیت پرداختی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، گفت: این مصوبه درحال پیگیری است که البته بخشی از آن طی چند ماه گذشته به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق شده است.
«محمدهادی سلیمی زاده» اظهار داشت: طبق سیاستی که دولت دارد، ارز صندوق توسعه ملی نباید به ریال تبدیل شود و باید منابع از محل ریالهایی که قبلا تبدیل شده است به صندوق تثبیت تزریق شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در ابتدا قرار بر واریز منابع مالی به صندوق تثبیت بازار سرمایه تا پایان آبان ماه بود، حال چه عاملی سبب تاخیر در اجرایی شدن این اقدام شده است، گفت: صندوق توسعه ملی دارای برخی از مصوبات ارزی است که به صورت تسهیلات در بخشهای مختلف تزریق شده و اکنون این منابع در حال بازگشت است؛ بنابراین مقرر شده بود تا پرداختیها به صندوق تثبیت بازار سرمایه از منابع ریالی بازگشتی باشد و ارز جدیدی از صندوق توسعه ملی هزینه نشود؛ بنابراین برخی از این تاخیریها برای واریزی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، ناشی از این عامل بوده است.
مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: اخیرا وجود نوسان و اخبار ضد و نقیض در حوزه خودرو، قیمتگذاری دستوری در تعیین نرخ خوراک و افت گاز در محصولات فولادی، باعث ایجاد ترس، روند نوسانی در معاملات و خروج پول از بازار سهام شده است که در این میان بازارگردان ها با مداخله خود مانع از افزایش رفتارهای هیجانی سهامداران شدند.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز دوشنبه اول آذر ماه، میزبان دادوستد 11 کیلوگرم شمش طلا بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور یک هزار و 500 تن ورق گرم، یک هزار تن آهن اسفنجی، 250 تن ورق گالوانیزه،240 تن ریل آهن، 50 تن هیدروکسید آلومینیوم و 10 تن مس مفتول معامله شد.
تالار سیمان بورس کالای ایران هم معامله 31 هزار و 670 تن سیمان را تجربه کرد.
همچنین 27 هزار و 225 تن قیر هم در تالار صادراتی بورس کالای ایران به فروش رسید.
شایان ذکر است، تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز میزبان معامله 23 هزار و 153 تن مواد پلیمری، 3 هزار و 3 تن روغن پایه، یک هزار تن مواد شیمیایی و 26 تن اسلاک واکس بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران در این روز دادوستد یک هزار و 91 تن دوده صنعتی، انیدریدفتالیک، الیاف استیپل پلی استر و کائولن را تجربه کرد.