خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 19 مرداد 1400

سر خط مهمترین خبرها:
قائم مقام وزیر صمت: تا ۲ هفته آینده معاملات کل سیمان کشور در بورس کالا انجام میشود
مدیرعامل توانیر: برنامه توانیر در کنترل عرضه و تقاضای برق از طریق بورس انرژی
مدیرعامل فرابورس: ورود مؤسسات بزرگ رسانهای به بازار سرمایه برای تامین مالی
رئیس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه: کشف تخلفات بورسی به کمک گزارشهای موثق “سوتزن”ها
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس؛ تسهیلگری در سرمایهگذاری غیرمستقیم با برخط شدن صندوقهای سرمایهگذاری
آخرین اخبار بورس کالا
*قائم مقام وزیر صمت: تا ۲ هفته آینده معاملات کل سیمان کشور در بورس کالا انجام میشود
به گزارش «کالاخبر» به نقل از مهر، مفتح در خصوص عرضه سیمان در بورس گفت: سیمان هم اکنون در بورس به صورت کامل توزیع نمیشود که کار را مشکل کرده است، اما در وزارت صمت جلسات متعددی با انجمن سیمان و شرکت بورس برگزار شده است و آنها هم پذیرفتهاند که کل عرضه و تقاضا در بورس انجام شود، و مهلت دو هفتهای خواستهاند تا ساز و کار مناسب را تدارک ببینند.
مفتح افزود: ما تکلیف کردهایم که ظرف دو هفته تمام تولیدات کارخانجات در بورس عرضه شود، اما برخی کارخانجات تمکین نکردهاند که در صورت ادامه، به دستگاههای نظارتی معرفی خواهند شد.
وی تصریح کرد: سازمان بورس هم پذیرفته که در صورت عرضه سیمان در بورس کالا، ساز و کار لازم را ظرف مدت ۴۸ ساعت پیشبینی کند.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی افزود: این اتفاق بزودی در فولاد هم خواهد افتاد و همه تولیدات کارخانجات از طریق بورس کالا توزیع خواهد شد.
*مدیرعامل توانیر: برنامه توانیر در کنترل عرضه و تقاضای برق از طریق بورس انرژی
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سهام انرژی، محمد حسن متولی زاده مدیرعامل توانیر گفت: کشور ما همواره ارزان ترین برق را چه در مقطع فعلی و چه در طول تاریخ صنعت برق داشته و دارد و با وجود این قیمت ارزان نمی توان مصرف بهینه را هدایت کرد.
متولی زاده ادامه داد: لذا ما سعی کردیم از طریق عرضه و تقاضای برق در حوزه مشترکین بزرگ کنترل مصرف را به دست بگیریم واین موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۰ هم برای صنایع انرژی بر آمده است و این قانون سبب شد تا صنایع انرژی بر انگیزه ای برای احداث نیروگاه پیدا کنند و خوشبختانه در حال حاضر مصوبه تولید ۱۰۵۰۰ مگاوات برق توسط برخی صنایع صادر شده و این می تواند حداقل مقدمه ای برای مدیریت و بهینه سازی مصرف به حساب آید.
مدیرعامل توانیر در زمینه وضعیت و تعیین تکلیف خرید برق از طریق بورس نیز گفت: این عرضه و تقاضا از طریق بورس نیز قابل انجام است. به عبارتی سیاست عرضه و تقاضا را ابتدا از طریق بورس و دوم با طرح جدید احداث نیروگاه توسط خود صنایع انرژی بر کنترل می کنیم.
متولی زاده ادامه داد: بدین ترتیب صنایع می توانند اولا برق مورد نیاز خود را با قیمت مناسبی از بورس انرژی خریداری کنند و یا با احداث نیروگاه برق مورد نیاز خود را تامین کنند و اگر از این دو روش معاملات صورت نگیرد ما به عنوان تامین کننده برق صنایع، برق مورد نیاز آن ها را ارائه می دهیم.
*مدیرعامل فرابورس: ورود مؤسسات بزرگ رسانهای به بازار سرمایه برای تامین مالی
به گزارش ایرنا از روابط عمومی فرابورس ایران، «امیر هامونی» با بیان اینکه بحث رسانه و رابطه آن با بازار سرمایه و اقتصاد کشور یک رابطه دوطرفه است، افزود: در راستای توسعه سواد مالی طی سالهای گذشته در تلاش بودیم تا در کنار رسانه ملی از سازوکار تلویزیون اینترنتی استفاده کنیم، در ادامه با همکاری سازمان صداوسیما توانستیم مجوز لازم را از سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر اخذ کنیم تا یک رسانه تخصصی در حوزه بازار سرمایه را کلید بزنیم که حال شاهد رونمایی از تلویزیون اینترنتی «واچار» هستیم.
وی با اشاره به اینکه به طور معمول در عرصه رسانه و همچنین رسانههای اقتصادی کمتر به موضوع اقتصاد رسانه و معیشت افراد این حوزه توجه شده است، گفت: بیشتر موضوع بحث رسانه اقتصادی مطرحشده و این در حالی است که در رسانهها طی سالهای اخیر اقدامات متنوعی در حوزه اقتصاد و بهصورت خاص بازار سرمایه انجامشده است
هامونی در ادامه با بیان اینکه در حوزه اقتصاد رسانه، بحث ورود صنعت رسانه به بازار سرمایه مغفول مانده که باید به آن پرداخته شود، اظهار داشت: نباید انتظار داشت رسانه اقتصادی داشته باشیم اما به اقتصاد رسانه توجه نشود.
مدیرعامل فرابورس ایران معتقد است برای حمایت از حوزه اقتصاد رسانه، بازار سرمایه باید مؤسسات بزرگ رسانهای را پذیرش کند تا به تأمین مالی این حوزه کمک شود.
وی با بیان اینکه برنامههای متعددی برای توسعه این رسانه تهیه و پیشتولید شده و در آینده نیز تولید خواهد شد، خاطرنشان کرد: امیدواریم رسانه پذیرش شده در بورس بتواند نقش مؤثری در حوزه ارتقای سواد مالی همگانی، تحلیل بازار سرمایه و دانش اقتصادی داشته باشد و به کمک آن شاهد عمقبخشی سواد مالی در بازار سرمایه باشیم.
*رئیس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه: کشف تخلفات بورسی به کمک گزارشهای موثق “سوتزن”ها
رئیس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: از جمله اهداف اصلی این اداره از ابتدای تاسیس در سال ۹۸، رسیدگی به گزارش های حرفهای موثق و دست اول درباره ناهنجاری های عمده مبتنی بر بروز جرم و تخلف در بازار سرمایه بوده است.
مهدی زمانی سبزی با بیان اینکه سازمان بورس به دنبال ارائه سازوکاری برای استقرار فرایند دریافت گزارش حرفهای و حمایت از گزارشگران بوده است، افزود: در راستای ارتقا و حفظ شفافیت اطلاعاتی و معاملاتی در بازار سرمایه و به منظور پیشگیری و کشف تخلفات، سازمان بورس و اوراق بهادار توسعه و پیاده سازی سامانه دیده بان سلامت بازار سرمایه (سوت زن) را در دستور کار قرار داد و سامانه dideban.seo.ir به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: متناسب با این موضوع، چندی پیش دستورالعملی با محوریت «پاداش» در کمیته تدوین مقررات تدوین شد که پس از طرح و تصویب در هیأت مدیره سازمان، هم اکنون در فرآیند ابلاغ رسمی به فعالان بازار است. این دستورالعمل به گزارشگران حرفهای که ناهنجاری عمدهای را از طریق سامانه یاد شده گزارش دهند، مشروط به اینکه، گزارش براساس دستورالعمل یاد شده حائز شرایط باشد، پاداش میدهد.
رئیس اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه محل این پاداش را از وجوهی خواند که از بورسها و سازمان بورس تامین میشود و تصریح کرد: پاداش درنظرگرفته شده برای موارد گزارش شده حائز شرایط، ۱۰ تا ۳۰ درصد مجموع مبلغ جریمه نقدی موضوع رأی یا آرای قطعی یا زیان احتمالی تخمینی هیأت مدیره سازمان است.
* رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس؛ تسهیلگری در سرمایهگذاری غیرمستقیم با برخط شدن صندوقهای سرمایهگذاری
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا نوحی رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس در خصوص تسهیلگری در سرمایهگذاری غیرمستقیم گفت: دستورالعمل اجرایی دریافت و ارسال برخط درخواستهای صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری با هدف تعیین ضوابط ناظر بر سامانههای دریافت و ارسال برخط درخواستهای صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری تهیه شده است.
وی بیان کرد: مطابق با دستورالعمل یادشده، ویژگیها و الزامات سامانههایی که میتوانند درخواستهای صدور و ابطال واحدهای سرمایهگذاری صندوقها را دریافت و ارسال کنند، برشمرده شده است. این دستورالعمل، ساختار ارتباطی شفافی را بین صندوقها و سامانههایی که ظرفیت انجام چنین اموری را دارند، فراهم میکند.
وی افزود: یکی از راهکارهای توسعه و عمق بخشی به بازار سرمایه، فراهم آوردن ابزارهای تسهیلگری سرمایهگذاری غیرمستقیم است. با توجه به اینکه به منظور سرمایهگذاری در صندوقهای مبتنی بر صدور و ابطال، الزام به مراجعه به شعب ثبت وجود دارد و ممکن است شعب ثبت صندوقها گستردگی لازم را نداشته باشند، بنابراین، همواره این نگرانی وجود دارد که برای بخش عظیمی از سرمایهگذاران بالقوه سرمایهگذاری در صندوقها امکانپذیر نشود.
نوحی با بیان اینکه پیادهسازی سازوکار دریافت و ارسال برخط درخواستهای صدور و ابطال، محدودیت دسترسی به صندوق را از پیش پای سرمایهگذاران بر میدارد، تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل، فرصت بینظیری برای مدیران صندوقها ایجاد میشود تا به پشتوانه عملکرد خود، اقدام به جذب سرمایهگذاران کنند.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری در تشریح چگونگی استفاده از سامانههای موضوع دستورالعمل گفت: مدیران صندوقهای سرمایهگذاری، سامانههای دارای حداقل الزامات فنی، عملیاتی و امنیتی را به سازمان معرفی میکنند. در صورتی که سامانههای معرفی شده الزامات مربوطه را دارا بوده و قادر به دریافت و ارسال درخواستهای صدور و ابطال به صورت برخط باشند، مدیر صندوق میتواند پس از انعقاد قرارداد با ارائه دهنده سامانه، نسبت به فهرست کردن صندوقهای تحت مدیریت خود در سامانه اقدام کنند.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالارمحصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز دوشنبه 18 مرداد ماه میزبان دادوستد 10 کیلوگرم شمش طلا بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 580 تن آلومینیوم، 50 هزار تن سنگ آهن دانه بندی و 6 هزار و 6 تن سیمان نیز معامله شد.
شایان ذکر است تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز معامله 72 هزار و 875 تن وکیوم باتوم، 17 هزار و 936 تن مواد پلیمری، یک هزار و 846 تن روغن پایه، 125 تن قیر، 475 تن گوگرد و 13 هزار تن لوب کات را تجربه کرد.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز شاهد معامله 3 هزار و 950 تن قیر بود.
همچنین بازار فرعی هم میزبان معامله 644 تن دوده صنعتی، 300 تن کالوئن و 279 حلقه لاستیک بود.