خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 14 دی 1400

سر خط مهمترین خبرها:
قائم مقام وزیر صنعت: دو مزیت برای تولید
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس: سازمان بورس پیشنویس قانون بازار را به مجلس دیکته نکرد
رئیس سازمان بورس: به دنبال ایجاد رانت برای هیچ صنعتی نیستیم
رییس سازمان خصوصیسازی؛ طرح دولت سیزدهم برای اصلاح واگذاری شرکتهای دولتی
معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی مس؛ توسعه صنعت مس با ابزارهای نوین مالی بورس کالا
آخرین اخبار بورس کالا
*قائم مقام وزیر صنعت: دو مزیت برای تولید
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمد صادق مفتح در خصوص روند تحولات بازار فولاد به مهر گفت: از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، برای ساماندهی بازار و ایجاد توازن در زنجیره فولاد، عرضه کل محصولات این زنجیره در بورس کالا در دستور کار قرار گرفت که ایجاد ثبات و قیمتهای منطقیتر ماحصل اقدامات اخیر است.
وی افزود: با بهره گیری از شفافیت آماری بورس کالا در حوزه واردات تا پوشش سقف نیاز و صادرات منوط به تأمین کامل نیاز بازار داخل در دستور کار قرار گرفت و انواع محصولات نیز مرحله به مرحله وارد بورس میشوند. این رویداد، دو مزیت بزرگ برای تولید به ارمغان میآورد. نخست تأمین نیاز 100 درصدی و بدون دغدغه شرکت های تولیدی و دوم، کشف قیمتهای منطقیتر برای محصولات که منافع این اتفاق به همگان میرسد.
این مقام مسئول درخصوص اینکه کدام محصولات بطور کامل در بورس کالا عرضه خواهند شد؟ توضیح داد: علاوه بر عرضه محصولات زنجیره فولاد، ورود کل کالاهای پایه در حوزه پتروشیمی نیز در حال عملیاتی شدن است که با این اقدامات شاهد ایجاد شفافیت بی سابقه در بازار کل محصولات پایه خواهیم بود.
مفتح با بیان اینکه نتایج عرضههای مستمر محصولات فولادی در بورس طی چند ماه اخیر بسیار رضایت بخش بوده، تصریح کرد: این رویه قطعاً به سود تولید است و همان طور که در بحث سیمان نیز مشاهده شد با ورود کل تولیدکنندگان به بورس، ثبات قیمتی در بازار ایجاد شد. به دلیل حذف رانت و دو قیمتی از بازارها این رویدادها به همراه امکان پیش بینی پذیری بازارها از جمله مزایای ورود کامل زنجیره تولید به بورس است.
*عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس: سازمان بورس پیشنویس قانون بازار را به مجلس دیکته نکرد
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه در تهیه پیش نویس اصلاح قانون بازار سرمایه، سازمان بورس نظرات خود را به مجلس دیکته نکرده است، به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: پیش نویس اصلاح قانون بازار سرمایه طرح مجلس بود و سازمان بورس چیزی به مجلس دیکته نکرده است.
محسن علیزاده افزود: یک مقدمهای را دولت و سازمان بورس آغاز کرده بودند که ما بنا به ملاحظاتی ترجیح دادیم که طرح خودمان را در مجلس آماده کنیم. این که می گویند نظرات سازمان بورس به مجلس دیکته شده است، اصلا درست نیست. ما در کمیته بازار سرمایه این موارد را به صورت دقیق بررسی خواهیم کرد.
رییس کمیته بازار سرمایه مجلس با تاکید بر اینکه نظرات فعالان بازار سرمایه درباره این حوزه باعث اصلاحات بهتر خواهد شد گفت: از سال گذشته که بازار سرمایه شروع به ریزش کرد، دغدغه بسیار زیادی برای فعالان و مدرسان بازار شکل گرفت و اظهارنظرهای بی شماری در خصوص ضعفهای موجود در قانون بازار سرمایه شنیده شد.
علیزاده ادامه داد: بعد از شنیدن این اظهارنظرها، ضرورت اصلاح قانون بازار سرمایه ایجاد شد و کمیتهای ذیل کمیته کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برای شناسایی ضعفهای این قانون شکل گرفت و جمع آوری پیشنهاد فعالان، مدرسان و دلسوزان بازار چند ماهی به طول انجامید و جلسه های مختلفی با اهالی بازار برگزار شد.
وی با عنوان اینکه در این جلسهها، پیشنهادها جمع آوری و در ۱۶ ماده مورد بررسی قرار گرفت، افزود: یکی از ارکان این کارگروه، همکاران سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین کانون نهادهای مالی بودند.
نماینده مردم سپیدان ادامه داد: طی دو، سه هفته گذشته جمع بندی نظرها نهایی شد و در یک جلسه با حضور رییس کمیسیون اقتصادی اعلام شد که جمع بندی کمیته نهایی، و برای شنیدن نظر مسئولان خارج از مجلس، انتشار عمومی داده شد.
*رئیس سازمان بورس: به دنبال ایجاد رانت برای هیچ صنعتی نیستیم
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، ششمین میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع مشکلات صنعت پتروشیمی و با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، معاونان و مدیران سازمان بورس و تعدادی از مدیران و فعالان صنعت پتروشیمی برگزار شد.
در ابتدای این گردهمایی مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه هدف از برنامههای مدنظر آن است که چالشهای صنایع شنیده و با همفکری طرفین تصمیماتی اتخاد شود که در نهایت به نفع سرمایهگذاری در کشور و مردم باشد، اظهار کرد: یکی از رسالتهای سازمان بورس و اوراق بهادار بحث شفافسازی صنایع پذیرفته شده و حاضر در بورس است.
وی افزود: به طور معمول، ابهام در صنایع، مشکلاتی را ایجاد میکند که منجر به زیان سهامداران میشود؛ بنابراین وظیفه خود میدانیم ابتدا مشکلات و چالشها صنایع مختلف را شناسایی و گام به گام به سمت اصلاح آنها حرکت کنیم.
وی گفت: به هیچ وجه به دنبال رانت برای هیچ صنعتی نیستیم اما نمیتوانیم شاهد آن باشیم که یک صنعت رقابتی با تصمیمات اشتباه از صحنه خارج شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از اظهارات خود، گفت: مطرح میشود حاشیه سود پتروشیمیها زیاد است، البته همین موضوع را درباره صنایع فلزی هم بیان میکنند؛ مسئله اینجاست که این سود در نهایت تبدیل به سرمایهگذاری در صنعت میشود؛ اگر سرمایهگذاری نکنیم صنعت مستهلک میشود.
عشقی افزود: دلیل کم بودن استهلاک صنایع ما سرمایه گذاری است که انجام و حاشیه سود تعدیل شده است.
*رییس سازمان خصوصیسازی؛ طرح دولت سیزدهم برای اصلاح واگذاری شرکتهای دولتی
«حسین قربانزاده»، رییس سازمان خصوصیسازی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به آخرین اقدامات انجام شده در راستای خصوصی سازی اشاره کرد و افزود: تاکنون فعالیت زیادی برای تغییر وضعیت خصوصیسازی انجام نشده است و بیشتر عملکرد و اقدامات خود را برای پروژهای جدید گذاشته ایم که در دستور کار دولت است.
وی اظهار داشت: در سه ماه گذشته پروژه ای را برای سازمان خصوصیسازی تهیه کرده و از طریق آن به آسیبشناسی این سازمان در ۲۰ سال گذشته پرداختهایم.
قربانزاده خاطرنشان کرد: برنامه مدنظر، پروژهای برای آینده است که میتوان از طریق آن مشکلاتی را که این سازمان در گذشته با آن روبرو بوده است را برطرف کند.
رییس سازمان خصوصی سازی، به جزییات سند تحول دولت در حوزه خصوصی سازی تاکید کرد و افزود: این پروژه در ستاد اقتصادی دولت ارائه و براساس آن نظرات اعضای این ستاد اتخاذ شده است که به دنبال آن مشکلات حاکم در این سازمان بررسی و مورد اصلاح قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه طرح پیشنهادی برای آینده شرکتهای بورسی و نیز شرکتهای زیانده غیربورسی در نظر گرفته شده است، گفت: از این طریق تدابیر لازم را برای رفع معضلات موجود و نیز بهبود وضعیت آنها اتخاذ میکنیم و آنها را به مرحله اجرا خواهیم رساند.
رییس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه اکنون دولت سیزدهم نسبت به گذشته همکاری بسیار خوبی را در راستای اجرای برنامههای خصوصیسازی داشته است، گفت: اعلام برنامههای پیشنهادی در ستاد اقتصادی دولت نشاندهنده افزایش اهمیت خصوصیسازی برای دولت سیزدهم نسبت به گذشته است.
*معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی مس؛ توسعه صنعت مس با ابزارهای نوین مالی بورس کالا
به گزارش «کالاخبر» به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، کیارش مهرانی اظهار داشت: با توجه به اینکه شرکت مس قصد دارد در حوزه توسعه ابزارهای نوین مالی به کشور و بازار سرمایه کمک کند، به عنوان یک صنعت پیشتاز با هماهنگی که با بورس کالا و شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام داده و هدایت و حمایتی که وزارت صمت و ایمیدرو از این ابزار داشتهاند، اقدامات قابلتوجهی را انجام داده است.
وی با تاکید بر اینکه شرکت مس قصد دارد این بازار را در کشور توسعه دهد، بیان کرد: با این کار به متنوعسازی ابزارهای سرمایهگذارانی که قصد دارند با استفاده از منابع مالی بلااستفاده یا منابع مالی که بخواهند بازدهی سریعتری داشته باشند، کمک بهسزایی میشود.
معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی صنایع مس ایران ضمن اشاره به محاسن این ابزار، عنوان کرد: معاملات آتی اساسا جزو ابزارهای مشتقه محسوب میشوند. ابزارهایی که پشتوانه آنها دارایی فیزیکی است و این دارایی فیزیکی مثل مس کاتدی است که شرکت ملی صنایع مس ایران روزانه اقدام به تولید آن کرده و با بالاترین کیفیت در بازارهای داخلی و جهانی عرضه میکند.
مهرانی تصریح کرد: آنچه مزیت معاملات آتی محسوب میشود، این است که هر سه گروه تولیدکننده که به دنبال پوشش ریسکهای خود هستند که اصطلاحا گفته میشود «هجینگ» انجام میدهند یا کسانی که به دنبال موقعیتهای آربیتراژی هستند، بتوانند از تفاوت بین دو بازار سود بدون ریسک استفاده کنند و کسانی که به دنبال نوسانگیری و سفتهبازی هستند، میتوانند از این ابزار استفاده کنند.
وی اضافه کرد: معاملات آتی به عنوان یکی از معاملاتی است که تنظیمکننده بازارهای مالی و اقتصادی به شمار میرود.
معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی صنایع مس ایران اذعان کرد: سرعت رشد بازارهای مالی از سرعت رشد بازارهای فیزیکی به دلیل پیشبینیهای رفتاری قابلیت پیشبینی دارند و سرعت عمل آن بازارها بیشتر است. بنابراین هر سه گروه میتوانند از این ابزار استفاده کنند.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز دوشنبه 13 دی ماه، میزبان دادوستد 314 هزار و 960 تن ورق فولادی و 14 هزار تن شمش بلوم بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران،در این تاریخ و در تالار مذکور100 تن شمش آلومینیوم، 90 تن مس کاتد و 25 تن شمش روی معامله شد.
همچنین 12 هزار 7 تن سیمان هم در سیستم معاملات مچینگ به ثبت رسید.
براساس این گزارش، 15 هزار و 870 تن قیر نیز در تالار صادراتی به فروش رسید.
تالار حراج بورس کالا هم میزبان معامله 30 هزار تن وکیوم باتوم بود.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هم در این روز معامله 20 هزار و 611 تن مواد پلیمری، یک هزار و 925 تن روغن پایه، 900 تن گوگرد، 322 تن مواد شیمیایی و 250 تن قیر را تجربه کرد.
بازار فرعی نیز شاهد معامله 562 تن تایر خودرو، انیدریدفتالیک و الیاف استیپل پلی استر بود.
در مجموع 411 هزار و 562 تن کالا در تالار های مختلف بورس کالای ایران معامله شد.