خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 9 فروردین 1401

سر خط مهمترین خبرها:
تاکید وزارت صمت بر عرضه منظم محصولات تولیدی در بورس کالا
رشد و توسعه بنگاههای تولیدی از مسیر درگاههای الکترونیک مجوز کسبو کار
مدیرعامل فرابورس ایران؛ اقدام موفق دولت سیزدهم در حذف قیمتگذاری دستوری
مدیریت عملیات عرضه بورس کالا: زمانبندی عرضههای بورس کالا در هفته آینده اعلام شد
سازمان خصوصی سازی: فراخوان عرضه بلوکهای مدیریتی سهام سرخابیها منتشر شد
وزیر دولت احمدی نژاد رئیس جدید سازمان امور اجتماعی شد
واردات خودرو چه تاثیری بر بازار سرمایه میگذارد؟
آخرین اخبار بورس کالا
*تاکید وزارت صمت بر عرضه منظم محصولات تولیدی در بورس کالا
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری بورس کالا، در نامه «سیف الله امیری» آمده است: پیرو مکاتبات قبلی مبنی بر عرضه کل محصولات تولیدی کارخانجات و واحدهای صنعتی در بورس کالا مقتضی است مجددا به همه واحدها اعلام کنید تا نسبت به عرضه منظم تمامی محصولات تولیدی خود در بورس کالا اقدام کنند.
در ادامه این نامه عنوان شده است: با توجه به مصوبات جلسه مدیریت کالاهای پایه در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ که به ریاست مقام عالی وزارت برگزار شد، از اول اردیبهشت ۱۴۰۱ محدودیت خرید مواد اولیه از بورس کالا برای تمامی خریداران که محصول تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند، برقرار خواهد شد.
همچنین در صورتیکه نسبت به خروجی کالای خریداری شده از بورس کالا به ورودی محصولات تولیدی در بورس کالا کمتر از ۷۰ درصد باشد به صورت سیستمی امکان خرید از بورس برای خرید مواد اولیه کالا برای آن ها وجود نخواهد داشت، علاوه بر آن سایر خدمات نیز متاثر از عدم عرضه در بورس کالا است.
*رشد و توسعه بنگاههای تولیدی از مسیر درگاههای الکترونیک مجوز کسبو کار
حمید رضا فولادگر، مشاور وزیر اقتصاد در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) در خصوص اینکه راهاندازی درگاههای الکترونیک مجوز کسبو کار چه تاثیری بر روند تولیدات و افزایش کارهای خدماتی میگذارد، اظهار کرد: بحثی که این روزها در خصوص راهاندازی درگاه ملی مجوز کسبوکارها مطرح است مربوط به اصلاح ماده یک و هفت قانون اصل ۴۴، سیاست های برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی میشود.
وی افزود: تا ششم فروردین امسال تمامی دستگاههای دولتی موظف بودند که درگاههای تخصصی خود را به درگاه ملی کسب مجوز کسب و کار متصل کنند.
مشاور وزیر اقتصاد گفت: طبعا پس از تاریخ ۶ فروردین ۱۴۰۱ هیچ مجوزی به صورت کاغذی صادر نخواهد شد، مسئولان مربوط در حوزه درگاه ملی مجوز کسبوکار موظفاند تمام ضوابط موجود را به طور دقیق در راستای اعطای مجوز مورد بررسی قرار دهند.
فولادگر تصریح کرد: با راهاندازی و اجرای سامانه درگاه ملی صدور مجوز کسبوکار، شاهد رشد و توسعه شرکتها یا بنگاههای تولیدی در کشور خواهیم بود.
*مدیرعامل فرابورس ایران؛ اقدام موفق دولت سیزدهم در حذف قیمتگذاری دستوری
به گزارش « کالاخبر » به نقل از ایرنا، مدیرعامل فرابورس ایران با تاکید بر اقدامات دولت برای بهبود روند بازار سهام، گفت: اقدام موفق دولت سیزدهم برای حذف قیمتگذاری دستوری از برخی صنایع مانند سیمان و فولاد باعث افزایش سودآوری این صنایع، ایجاد تعادل قیمتی در بازار و حذف رانتها شد.
میثم فدایی به عملکرد دولت سیزدهم در حمایت از بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: اقدامات صورت گرفته از سوی دولت سیزدهم برای حمایت از بازار سرمایه همسو با لایحه بودجه ١۴٠١ است.
وی در ادامه به تلاش دولت سیزدهم در حذف قیمت گذاری دستوری و عرضه گسترده محصولات در بورس کالا اشاره کرد و گفت: قیمتگذاری دستوری بزرگترین معضل در اقتصاد کشور محسوب میشود، در هر حوزهای که ردپایی از قیمتگذاری دستوری وجود دارد با مشکلاتی مواجهیم.
*مدیریت عملیات عرضه بورس کالا: زمانبندی عرضههای بورس کالا در هفته آینده اعلام شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدیریت عملیات عرضه بورس کالای ایران با صدور نامه ای به کارگزاران از ابلاغ نحوه عرضه محصولات در هفته منتهی به 17 فروردین 1401 خبر داد.
در این نامه آمده است: با عنایت به تعطیلی روز شنبه 13 فروردین ماه 1401 تغییرات روزهای عرضه برخی از محصولات در هفته آینده (منتهی به 17 فروردین ماه 1401) به این شرح است:
عرضه های ورق اختصاصی (خودرو و لوازم خانگی)، شمش بلوم آلیاژی، میلگرد صنعتی، تیرآهن بال شیب دار و بال پهن، سنگ اهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی در تالار صنعتی یکشنبه 14 فرردین ماه انجام خواهد شد.
همچنین عرضه های مس کاتد، شمش خالص و بیلت آلومینیوم، شمش روی و شمش سرب در تالار صنعتی در روز دوشنبه 15 فروردین ماه انجام می شود و عرضه های مس مفتول، شمش آلیاژی و مفتول آلومینیوم به روز سه شنبه 16 فروردین ماه منتقل می شود.
براساس این اطلاعیه عرضه مابقی محصولات طبق روال عادی هر هفته صورت خواهد پذیرفت.
*سازمان خصوصی سازی: فراخوان عرضه بلوکهای مدیریتی سهام سرخابیها منتشر شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سازمان خصوصی سازی با صدور فراخوانی اعلام کرد: به اطلاع عموم می رساند واگذاری دو باشگاه بزرگ و مردمی استقلال و پرسپولیس پس از سالها، در 15 اسفندماه 1400 محقق شد و با خریداری حدود 10 درصد از سهام هر دو شرکت توسط مردم، پذیره نویسی افزایش سرمایه شرکتهای فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس در روزهای پایانی سال گذشته به اتمام رسید.
لذا در جهت تحقق گام بعدی فرآیند خصوصی سازی این دو باشگاه و واگذاری سهام مدیریتی آنها، سازمان خصوصی سازی در نظر دارد نسبت به عرضه رقابتی بلوکهای مدیریتی سهام شرکتهای مذکور از طریق فرابورس اقدام نماید. به منظور دستیابی به الگوی مطلوب برای تعیین شرایط و نحوه واگذاری بلوکهای مدیریتی، از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکتهای صاحب صلاحیت و با سابقه دعوت به عمل می آید جهت انجام مذاکره و ارائه پیشنهادهای خود به سازمان خصوصی سازی مراجعه و یا مکاتبه نمایند.
بدیهی است مطابق قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، واگذاری سهام مدیریتی این دو شرکت نهایتاً بر اساس قیمت و شرایط تعیین شده توسط هیئت محترم واگذاری و با بررسی صلاحیتهای عمومی و تخصصی متقاضیان در چارچوب «دستورالعمل اجرایی روش انتخاب مشتریان راهبردی و احراز و پایش اهلیت مدیریتی در واگذاری ها» صورت خواهد گرفت.
*وزیر دولت احمدی نژاد رئیس جدید سازمان امور اجتماعی شد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمد تقی رستموندی در حالی ۶ سال رییس سازمان امور اجتماعی بود که در پی برکناری یا استعفای وی و عزیمت به شرکت بورسی ملی مس، محمد عباسی با تصمیم وزیر کشور و برگزاری مراسم معارفه ، عهده دار این سمت و معاون وزیر شد.
براساس این گزارش، عباسی متولد ۱۳۳۷ در گرگان با مدرک دکتری مدیریت آموزش عالی از دانشگاه آزاد ، پیش از این وزیر تعاون از سال ۸۴ تا ۹۰ و وزیر ورزش و جوانان از سال ۹۰ تا ۹۲ و در دولت محمود احمدینژاد بود و در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبتنام کرد اما به نفع ابراهیم رئیسی انصراف داد.
وی همچنین از نمایندگان ادوار مجلس و نائب رئیس کمیسیون برنامه بودجه در دوره هفتم و مشاور احمدی نژاد در آمریکای لاتین بود و عضو هیئت امنای بنیاد مستضعفان بود.
*واردات خودرو چه تاثیری بر بازار سرمایه میگذارد؟
«هادی حقشناس» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به تاثیر مصوبه واردات خودرو در سهام گروه خودرویی در بازار سهام اشاره کرد و افزود: براساس یکی از اصول بدیهی علم اقتصاد افزایش عرضه اثرگذار بر قیمت خواهد بود، وزیر صمت هم اعلام کرد سال آینده تیراژ خودروی داخلی به ۱.۵ میلیون دستگاه خواهد رسید؛ از طرفی واردات خودرو هم صورت میپذیرد، در واقع به هر میزانی که خودرو وارد کشور شود، زمینه تقویت سمت عرضه در بازار را فراهم خواهد کرد.
حقشناس اضافه کرد: نکته مهمتر این است که غیر از قیمت، خودروساز داخلی احساس خواهد کرد اگر رضایت مشتری را جلب نکند، مشتری به سمت خودروی خارجی خواهد رفت و این فضای رقابتی میتواند در بلندمدت منجر به بهبود کیفیت خودروی داخلی شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: نکته بعد این است که خودروی خارجی به دلیل میزان کمتر مصرف بنزین و نیز بالا بودن استاندارد منجر به کاهش مصرف بنزین و نیز آلودگی هوا خواهد شد.
حق شناس خاطرنشان کرد: از هر جهتی به این موضوع نگاه کنیم واردات خودرو به نفع مصرفکننده و در بلندمدت به نفع تولیدکننده است؛ چراکه ناچار به افزایش کیفیت خودرو خواهد شد.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار حراج باز بورس کالای ایران روز دوشنبه 8 فروردین ماه، میزبان دادوستد 40 هزار تن وکیوم باتوم و 484 تن پلی وینیل کلراید بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی نیز 21 هزار و 654 تن مواد پلیمری، 5 هزار تن لوب کات، 667 تن روغن پایه، 207 تن روغن موتور، 130 تن اسلاک واکس و 25 تن گوگرد معامله شد.
تالار صادراتی نیز شاهد معامله 13 هزار و 230 تن قیر بود.
همچنین 10 هزار آهن اسفنجی، 2 هزار تن ورق گالوانیزه و 175 تن آلومینیوم هم تالار محصولات صنعتی و معدنی به فروش رسید.
در مجموع 243 هزار و 60 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.