خبر نیمروزی «بورساوا» سهشنبه 16 فروردین 1401

سر خط مهمترین خبرها:
عضو کمیسیون عمران مجلس: در سایه تولید دانشبنیان تعاملات اقتصادی با دنیا تقویت میشود
عضو کمیسیون انرژی مجلس: لزوم بهرهمندی از ظرفیت سرمایهگذاری خارجی برای توسعه صنعت نفت و گاز
رئیس کل بانک مرکزی؛ افزایش ۵۷ درصدی تأمین ارز در سال ۱۴۰۰
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس: الزام شرکتها برای پرداخت سود سهام ازطریق سامانه سجام
مدیر عملیات بازار بورس کالا؛ تسهیل تامین مواد اولیه حوزه فولاد و پتروشیمی با عرضه در بورس کالا
قرارداد جدید اختیار معامله زعفران چهارشنبه راهاندازی میشود
آخرین اخبار بورس کالا
*عضو کمیسیون عمران مجلس: در سایه تولید دانشبنیان تعاملات اقتصادی با دنیا تقویت میشود
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ رحمت الله فیروزی پوربادی بیان کرد: مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید دارند که برای قوی کردن پایه اقتصاد کشور باید تولید افزایش یافته و بر توان داخلی کشور تکیه کنیم. در سایه تولید دانش بنیان است که هم اشتغال ایجاد خواهد شد و هم تعاملات و تبادلات اقتصادی با دنیا صورت خواهد گرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز مهمترین اولویت کشور محقق شدن شعار سال یعنی تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی است، اظهار کرد: هم دولت و هم ملت باید برای تحقق این شعار کوشا باشند. دولت باید با راهبردهای صحیح، اعطای تسهیلات لازم و از بین بردن موانع به بخش تولید کمک کند و زمینه تولید دانش بنیان را فراهم کند.
نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از سوی دیگر تولید باید با استفاده از دانش روز دنیا صورت گیرد تا کالاهایی با کیفیت بالا تولید شود و هم نیاز داخل کشور را تامین کند و هم صادرات محور باشد. تحقق تولید مبتنی بر دانش بنیان زمینه رونق اقتصادی و توسعه کشور را فراهم می کند. باید هم دولت و هم ملت دست به دست هم داده تا با تحقق شعار سال هم نیازهای داخل تامین شود و هم صادرات کالاها رونق پیدا کند.
*عضو کمیسیون انرژی مجلس: لزوم بهرهمندی از ظرفیت سرمایهگذاری خارجی برای توسعه صنعت نفت و گاز
عضو کمیسیون انرژی مجلس اسلامی با ابراز امیدواری از اینکه با تحقق فروش نفت بخشی اندکی از مشکلات موجود در کشور حل میشود، به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری خارجی و فعال کردن شرکتهای پتروشیمی که از نفت و گاز بهره میبرند جهت سرمایهگذاری در این حوزه ضروری است تا اطمینان بیشتری برای تحویل خوراک مورد نیاز خود داشته باشند.
نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بهیقین این تصور که مجموعه نفت و گاز میتواند بهطور دائم و مستمر به ما درآمد دهد بیآن که برای نگهداشت و به روز کردن تجهیزات آن هزینه کنیم تصور اشتباهی است اما متاسفانه عدهای در عمل اعتقادی به هزینهکرد برای نگهداشت صنعت نفت ندارند.
نایب رییس مجمع نمایندگان استان فارس خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه گاز کشور خوراک اولیه بسیاری از پتروشیمیها است و آنها در حال مصرف آن هستند، مجلس درصدد است پتروشیمیها در قالب قانون مکلف به نقش آفرینی بیشتر در خود تأمینی برق و گاز شوند تا با تأمین نیازهای اساسی خود به این صنعت در مقاطع زمانی که کشور با کمبود برق و گاز مواجه است به این صنعت آسیب وارد نشود.
*رئیس کل بانک مرکزی؛ افزایش ۵۷ درصدی تأمین ارز در سال ۱۴۰۰
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، علی صالح آبادی با تاکید بر اینکه وضعیت بازار ارز کشور مطلوب، روان و متعادل است گفت: تأمین ارز انجام شده در سال ۱۳۹۹ مجموعاً ۳۶.۵ میلیارد دلار بوده است اما این رقم در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۵۷ میلیارد دلار افزایش یافت.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با اشاره به افزایش بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور تاکید کرد: مجموع عرضه ارز توسط صادرکنندگان در سامانه نیما در طول سال ۱۴۰۰ نیز ۲۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بود که از رشد ۶۶ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ برخوردار است.
*مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس: الزام شرکتها برای پرداخت سود سهام ازطریق سامانه سجام
به گزارش ایرنا، «محسن انصاری مهیاری»، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در نامهای در راستای اجرای قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اعلام کرد: تمامی ناشرین ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای تسهیل امور سهامداران موظف شدند سود تقسیمی مصوب مجمع عمومی را با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) به سهامداران پرداخت کنند.
در این نامه آمده است: مدیران متخلف از اجرای این حکم با شکایت سازمان بورس به انفصال از خدمت در دستگاههای اجرائی و شرکتهای سهامی عام به مدت ۶ ماه تا ۲ سال محکوم میشوند و سازمان بورس موظف به نظارت بر اجرای این بند قانون بودجه ۱۴۰۱ است.
*مدیر عملیات بازار بورس کالا؛ تسهیل تامین مواد اولیه حوزه فولاد و پتروشیمی با عرضه در بورس کالا
«عباس یعقوبی»، مدیر عملیات بازار بورس کالای ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: اکنون زنجیره فولاد تحت تاثیر اقدامات مثبت انجام شده از سوی وزارت صمت، به صورت کامل به بورس کالا ورود پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در کنار عرضه کامل زنجیره تولید محصولات فولادی، عرضه محصولات پتروشیمی نیز از طریق بورس کالا انجام میشود و برای آن دسته از محصولاتی که با کمبود تولید در داخل مواجه هستیم، وزارت صمت با همکاری وزارت نفت در صدد است تا از طریق واردات توسط خود واحدهای تولیدکننده یا سایر روش ها اقدام کند.
مدیر عملیات بازار بورس کالای ایران اظهار داشت: برخی از محصولات این حوزه به عنوان خوراک بین مجتمعهای پتروشیمی محسوب شده که به صورت مستقیم در اختیار واحدهای تولیدی قرار میگیرد.
یعقوبی در پایان گفت: بهره گیری وزارت صمت از ابزارهای مالی بورس کالا از جمله قراردادهای بلندمدت فلزات در راستای تسهیل تامین مواد اولیه صنایع پایین دست در کنار توسعه ابزارهای مالی و ورود داراییهای جدید به قراردادهای آتی و گواهی سپرده کالایی در بورس کالا به گسترده شدن دایره شفافیت در بازار کالای کشور، رشد رقابت، حذف قیمتگذاری دستوری در اقتصاد و در پایان افزایش تولید منجر میشود.
*قرارداد جدید اختیار معامله زعفران چهارشنبه راهاندازی میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران از راه اندازی قرارداد اختیار معامله زعفران نگین با سررسید مرداد ماه 1401 خبر داد.
براساس اطلاعیه بورس کالا، قراردادهای اختیار خرید و فروش زعفران نگین سررسید مرداد سال جاری، از روز چهارشنبه 17 فروردین ماه راه اندازی می شود، تاریخ سررسید قرارداد مذکور 4 مرداد 1401 است.
قراردادهای اختیار معامله بدون حد نوسان قیمی، با دوره گشایش به مدت 30 دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی آغاز و با دوره عادی معاملاتی ادامه می یابد.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز دوشنبه 15 فروردین ماه، میزبان دادوستد 10 کیلوگرم شمش طلا بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 335 هزارو 720 تن ورق گرم، 35 هزار تن آهن اسفنجی، یک هزار و 50 تن هیدروکسید آلومینیوم، یک هزار و 860 تن مس کاتد، یک هزار و 700 تن مس کم عیار، یک هزار و 250 تن شمش آلومینیوم،720 تن شمش روی، 200 تن شمش سرب و50 تن بیلت آلومینیوم معامله شد.
همچنین 136 هزار و 384 تن سیمان نیز در تالار سیمان بورس کالای ایران به فروش رسید.
تالار حراج باز نیز در این روز شاهد معامله 15 هزار تن وکیوم باتوم و 462 تن پلی وینیل کلراید بود.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی در این روز معامله 24 هزار و 7 تن مواد پلیمری، 16 هزار و 900 تن لوب کات، 50 تن گوگرد، 3 هزار و 700 تن قیر، 50 تن آرگون، یک هزار و 726 تن روغن پایه و روغن موتور را تجربه کرد.
از طرفی 4 هزار و 750 تن قیر نیز در تالار صادراتی بورس کالا معامله شد.
همچنین 103 هزار تن شمش بلوم شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در قالب 10 قرارداد کشف پریمیوم مورد معامله قرار گرفت.
بازار فرعی نیز میزبان معامله 2 هزار و 121 تن دی اکتیل فتالات، انیدرید فتالیک،الیاف استیپل پلی استر،اکسید آلومینیوم و بوتادین بود.
در مجموع 585 هزار و 964 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.