خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 8 شهریور 1400

بسر خط مهمترین خبرها:
معاون بانک مرکزی؛ عزم جدی بانک مرکزی برای فعال سازی کیف الکترونیک پول
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: راهکار سازمان بورس برای صیانت از منافع سرمایهگذاران سبدها و صندوقها
مدیر پروژه کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی از آخرین وضعیت اعطای کارت اعتباری سهام عدالت گفت
دو چالش استفاده از انواع اوراق بورسی
افزایش نقدشوندگی سهام با تغییر دستورالعمل فعالیت بازارگردانهای بورس
چه تصمیماتی شاخص کل بورس را بالای ۲ میلیون واحد میبرد؟
آخرین اخبار بورس کالا
*معاون بانک مرکزی؛ عزم جدی بانک مرکزی برای فعال سازی کیف الکترونیک پول
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، مهران محرمیان، در دیدار با مدیران شرکتهای راهبر در زمینه کیف الکترونیک پول با اشاره به گذشت یک سال از تصویب مقررات کیف الکترونیک پول در شورای پول و اعتبار، گفت: تغییرات این حوزه در یک سال اخیر مطابق با سطح انتظارات بانک مرکزی نبوده است و امیدواریم که این هم اندیشی آغاز فصل جدیدی از تحولات در این خدمت باشد.
وی افزود: در این راستا، از هفته آینده برای شرکتهایی که open loop هستند سوئیچ تعامل پذیری فعال میشود و شرکتهای close loop نیز باید به تدریج وارد فرآیند شوند و بتوانند سایر خدمات را نیز به مشتریان ارائه دهند.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با تاکید بر لزوم همکاری شرکتهای psp در پیشبرد فرآیند تعامل پذیری گفت: همکاری بانکها و شرکتهای راهبر در عملیاتی شدن این موضوع سازنده خواهد بود و اگر بانکها همکاری لازم را در این مورد نداشته باشند بانک مرکزی ملزم به تغییر مقررات خواهد شد.
وی تصریح کرد: در صورت عدم همکاری شرکتهای psp، قطعاً بازیگران جدیدی وارد عرصه میشوند که کل بازار را از آن خود خواهند کرد.
*مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: راهکار سازمان بورس برای صیانت از منافع سرمایهگذاران سبدها و صندوقها
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس گفت: اعطای تخفیف کارمزد یا امتیاز بابت گردش معاملات به سرمایه گذاران درصورت عدم واریز به حساب سبدها و صندوقها، تخلف محسوب میشود.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، میثم فدایی با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد: در راستای صیانت از منافع سرمایهگذاران سبدها و صندوقهای سرمایه گذاری هرگونه تخفیف کارمزد معاملات و سایر امتیازات بابت گردش معاملات توسط کارگزاری ها صرفاً باید به حساب سبدها
و صندوقهای سرمایهگذاری واریز شود و هرگونه اعطای تخفیف یا امتیاز خارج از این رویه، تخلف است.
*مدیر پروژه کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی از آخرین وضعیت اعطای کارت اعتباری سهام عدالت گفت
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سمیه محمدی با بیان اینکه مشمولان سهام عدالت همچنان میتوانند برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اقدام کنند، اظهار کرد: از ابتدای سال تا پایان مرداد ماه، بیش از ۵۰ هزار نفر به روش مستقیم و بیش از ۵۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم توثیق سهام عدالت را انجام داده اند. تعداد ۱۳۵۲ درخواست نیز رفع توثیق داشته ایم.
وی در ادامه افزود: مشمولان می توانند برای وثیقه گذاشتن سهام عدالت و دریافت کارت اعتباری سهام عدالت به یکی از دو بانک ملی یا تجارت مراجعه کنند.
*دو چالش استفاده از انواع اوراق بورسی
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدتقی فیاضی با انتشار مطلبی تحت عنوان “بحران کسری بودجه” درباره آسیبشناسی انتشار اوراق در دنیای اقتصاد اعلام کرد: اگر از پیچیدگی تعاریف صرفنظر و از مفهوم ساده تراز عملیاتی استفاده کنیم، دادهها نشان میدهد کسری بودجه دولت، مشکلی جدی است.
وی افزود استفاده از اوراق مالی با دو چالش اساسی مواجه است: چالش اول این است که این اوراق سررسیدهای کوتاهمدت دارند. بنابراین در صورت ادامه وضع موجود و انباشت بدهیها، احتمال نکول بدهیها و ورشکستگی دولت وجود دارد. بدهی دولت بابت اصل و سود اوراق مالی (تا پایان خرداد سال جاری) 297 هزار میلیارد تومان است که این رقم تا پایان سال احتمالا به 350 هزار میلیارد تومان افزایش مییابد. چالش دوم، عدم تنوع در اوراق است. اوراق باید بتواند تنوع سلیقه خریداران شامل ریسک، سررسید و بازده را پوشش دهد. بنابراین باید راهکارهایی مانند تعمیق بازار، پرداخت سود اوراق در مقاطع کوتاهتر، کنترل بازارهای موازی با ابزار تنبیهی ، انتشار اوراق با سررسیدهای طولانیمدت، استفاده از اوراق تبدیلی و اطلاعرسانی و ترویج فرهنگ نگهداری یا خریدوفروش این اوراق در دستور کار قرار گیرد.
* افزایش نقدشوندگی سهام با تغییر دستورالعمل فعالیت بازارگردانهای بورس
مهدی آزادواری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا دستورالعمل جدید فعالیت بازارگردان ها را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: با تصویب دستورالعمل جدید بازارگردانی میزان تعهدات به نقدشوندگی سهام افزایش پیدا می کند که این امر به عنوان بهترین مزیت برای بازارگردان ها تلقی می شود؛ چراکه با این اتفاق استراتژی بازارگردانی در سهام با قدرت نقدشوندگی مختلف، متفاوت خواهد شد.
“مهدی آزادواری” با بیان اینکه تا قبل از ایجاد چنین تغییری شاهد وجود چنین مزیت هایی در فعالیت بازارگردان ها نبودیم، گفت: از طرف دیگر با این اقدام جدید سازمان بورس، سقف کارمزد بازارگردان ها به نحوه عملکرد آنها گره خورده است که عملکرد آنها به صورت هفتگی توسط بورس ها بررسی و نتیجه آن اعلام می شود.
آزادواری به تاثیر تغییر دستورالعمل بازارگردانی و اجرای آن بر معاملات بازار سهام اشاره کرد و افزود: چنانچه این طرح به درستی پیاده و نظرات بازارگردان ها در بهبود آن به طور دایم به کار گرفته شود می توان شاهد ایجاد اثرات مناسب آن در کل بازار بود و بازارگردان ها به جایگاه واقعی خود برسند، این اتفاق از جمله مسایلی تلقی می شود که در بورس های پیشرفته دنیا از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
وی خاطرنشان کرد: نکته مهم تغییر و تصویب دستورالعمل جدید بازارگردان ها این است که در ابتدا نحوه ایفای تعهدات در سمت خرید و فروش به طور حتم نباید یکسان باشد، بلکه باید متناسب با وضعیت بازار و روند قیمتی سهم تعیین شود.
*چه تصمیماتی شاخص کل بورس را بالای ۲ میلیون واحد میبرد؟
اکبر ادهم کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که چه عوامل و فاکتورهایی لازم است که شاخص کل بورس به سقف قبلی خود یعنی دو میلیون واحد برسد؟ اظهار کرد: عوامل و فاکتورهای مهمی برای رسیدن به سقف قبلی شاخص کل وجود دارند؛ یکی از این عوامل افزایش ارزش معاملات روزانه سهام به بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان است، یا اینکه شاهد ورود پول روزانه حقیقی ها به مبلغ تقریبی هزار میلیارد تومان در چندین روز متوالی و یا طی یک هفته متوالی باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: همچنین اتفاقات سیاسی و گشایشهای بین المللی از جمله برداشته شدن تحریمها که سیگنال مثبتی برای بازار سرمایه محسوب میشود، موردی است که در میان مدت می تواند در این مسیر به بازار کمک کند. البته افزایش نرخ دلار و عدم کنترل تورم واقعی در جامعه، می تواند شاخص کل را حتی به فراتر از سقف قبلی خود ببرد.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 7 شهریور ماه میزبان دادوستد 234 هزار و 260 تن سیمان
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 4 هزار و 20 تن مس کاتد، 300 تن مس کم عیار، 450 تن شمش روی، 3 هزار و 500 تن آهن اسفنجی 3 هزار و 490 تن آلومینیوم و 120 تن سولفورمولیبدن معامله شد.
براساس این گزارش، 17 هزار و 250 تن قیر، 10 هزار تن گوگرد و 150 تن عایق رطوبتی نیز در تالار صادراتی بورس کالای ایران به فروش رسید.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران هم در این روز معامله 10 هزار و 342 تن مواد پلیمری، 2 هزار و 700 تن مواد شیمیایی، 525 تن قیر، 39 هزار تن لوب کات، 15 هزار تن وکیوم باتوم، 907 تن اسلاک واکس و 299 تن روغن پایه را تجربه کرد.
بازار فرعی بورس کالای ایران در این روز شاهد دادوستد 120 تن دوده صنعتی، یک هزار و 500 تن اکسید آلومینیوم و45 تن منو کلرو استیک اسید بود.