خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 29 شهریور 1400

سر خط مهمترین خبرها:
نقش مهم بورس کالا در قانون «جهش تولید مسکن»
معاون وزیر راه و شهرسازی: طرح تامین مالی پروژه های مسکنی دولت روی میز بازار سرمایه
توسعه ویژه هسته معاملات برای عرضههای اولیه بورس و فرابورس
رئیس هیئت عامل ایدرو؛ مشارکت ایدرو در فعالسازی مجدد هپکو
واکسیناسیون کرونا بیشترین اثر را بر کدام صنایع بورسی میگذارد؟
آخرین اخبار بورس کالا
*نقش مهم بورس کالا در قانون «جهش تولید مسکن»
به گزارش «کالاخبر»؛ رییس مجلس شورای اسلامی در نامهای به رییسجمهور، قانون جهش تولید مسکن را ابلاغ کرد که ماده ۱۳ این قانون به تامین مصالح ساختمانی از طریق بورس کالا، پوشش خطرپذیری ساخت مسکن، امکان پیش خرید و سایر ابزارهای پوشش خطرپذیری خرید مصالح ساختمانی (صرفاً فولاد و سیمان) در بورس کالا اشاره شده است.
متن نامه به شرح زیر است:
حضرت حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر سید ابراهیم رییسی
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون جهش تولید مسکن که با عنوان «طرح دوفوریتی جهش تولید و تأمین مسکن» به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی و تایید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ میشود.
*معاون وزیر راه و شهرسازی: طرح تامین مالی پروژه های مسکنی دولت روی میز بازار سرمایه
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سنا، محمود محمودزاده اظهار کرد: برنامههای ما در حوزه تأمین مالی بخش مسکن از محل بازار سرمایه، به سه دسته کلی تقسیم شده است به طوری که سال گذشته جلسههای متعددی با سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص عملیاتی کردن برخی برنامهها برگزار و خوشبختانه تعدادی از آنها در قانون جهش تولید اعمال و تبدیل به قانون شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: علاوه بر بخش خصوصی که بستر برای ورود آنها فراهم است، سازمانهای وابسته به وزارت راه و شهرسازی نیز میتوانند در مقیاس کلانتر، پروژههای بزرگی را با دو هدف، یعنی جذب سرمایه و تولید مسکن و افزایش کاربریهای خدماتی سطح کشور، اجرایی کنند.
وی عنوان کرد: موضوع دوم بحث اوراق سلف است که آن هم بحث جداگانه دارد.بحث سوم هم تامین مالی از بازار سرمایه است که برای این موضوع بررسیهایی در بازار سرمایه در حال انجام است تا مدلهای مختلف آن تدوین شود؛ البته این موضوع ارتباطی به مسکن حمایتی ندارد و برای بازار مسکن معمولی است و شامل گروههای درآمدی متوسط به بالا میشود. اما موضوع چهارم بحث تضمین حوزه مصالح ساختمانی است؛ این اتفاق یک موضوع جدید است که امیدواریم زودتر به نتیجه رسیده و آن را عملیاتی کنیم.
به گفته محمودزاده؛ سه موضوع اول آماده عملیاتی شدن هستند، زیرا مصوبههای مربوط به آنها گرفته شده و امیدواریم با ورود جدی بخش خصوصی و بخش حاکمیت که امکان ورود به این حوزه را دارند، شاهد یک بازار بزرگ سرمایه گذاری در حوزه مسکن و ساختمان باشیم. اما زمان اجرای آن بستگی به دستگاههای مختلف اجرایی دارد که پروژههای خود را عملیاتی کنند؛ سیستم ما بیش از 13 پروژه طراحی شده دارد؛ اما کارهای مربوط به بروز رسانی در حال انجام است که امیدواریم زودتر به نتیجه رسیده و در بورس ارائه شوند.
*توسعه ویژه هسته معاملات برای عرضههای اولیه بورس و فرابورس
مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اشاره به این مطلب که کاهش زمان بازگشایی نمادهای عرضه اولیه، از جمله اقداماتی بوده که همیشه در دستور کار همکاران فنی قرار داشته و با توسعه جدید در هسته معاملات بورس و فرابورس محقق شده است در گفتگو به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت : در روز گذشته سامانه معاملاتی فرابورس بدون مشکل، سرویس های لازم برای انجام معاملات را ارائه کرده است. در این سامانه نماد «مدیریت» با صف فروش به تعداد بالغ بر ۹۸۰۰۰ سفارش بازگشایی گردید که در فرایند بازگشایی بیش از ۱۰۷۰۰۰ معامله تولید شد. فرایند بازگشایی این نماد در ۳۰ ثانیه بطور کامل انجام شد.
حمید حسن آبادی توضح داد: پیش از این، صف های فروش یا خرید با این تعداد سفارش قابل پشتیبانی در سامانه معاملات نبوده و معاملات نمادها با صف فروش سنگین به بعد از ساعت بازار منتقل می شد و در این بازه زمانی نیز بازگشایی نمادها به زمانی بیش از ۴ دقیقه نیاز داشت. اما با توسعه انجام شده روی سامانه معاملات در شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و بکارگیری ماژول توسعه یافته جدید برای فرایند بازگشایی که از هفته گذشته در محیط عملیاتی قرار گرفته است، نمادهایی با صف های سنگین در بازه زمانی بسیار کوتاه بازگشایی می شوند و روال عادی معاملات بدون اختلال پیگیری می شود.
حسن آبادی، در خصوص عرضه های اولیه ارائه شده در هفته های اخیر نیز افزود: اختلالات رخ داده هیچ ارتباطی به عرضه های اولیه ارائه شده ندارد و هم اکنون تمامی سامانه های معاملاتی بورس ها و سامانه های پس از معاملات در شرایط پایدار قرار دارند.
*رئیس هیئت عامل ایدرو؛ مشارکت ایدرو در فعالسازی مجدد هپکو
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن صالحینیا، رئیس هیئت عامل ایدرو با اشاره به درخواست سال گذشته نمایندگان استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی و موافقت وزیر صمت گفت: ایدرو به عنوان متولی پیشبرد فعال سازی مجدد هپکو تعیین شده است.
وی ادامه داد: ارجاع سفارشهای جدید ساخت ماشینآلات معدنی به این شرکت، ساماندهی نحوه واردات انواع ماشین آلات معدنی به کشور و بهرهگیری از این فرصت جهت فعال سازی ظرفیتهای ساخت و ارائه خدمات توسط هپکو از سوی این سازمان پیگیری و محقق شده است.
به گفته وی، پیگیری برای تامین و ارائه ضمانتنامه به مشتریان و اخذ تسهیلات از سیستم بانکی برای تدارک قطعات منفصله خارجی و مواد خام داخلی جهت تولید و دستیابی به هدف فروش حدود ۵۰۰ دستگاه انواع محصولات معدنی برای سال ۱۴۰۰ اقدام دیگر ایدرو برای حمایت و فعالسازی شرکت هپکو بوده است.
صالحی نیا افزود: این اقدامات منجر به انعقاد قرارداد فروش ۱۱۰ دستگاه، انواع ماشین آلات معدنی و راهسازی از جمله عقد قرارداد ساخت گریدر با سازمان راهداری و حملو نقل جادهای، دامپتراک و تراک معدنی برای معادن بزرگ کشور همچنین تولید اولین سری بیلهای هیدرولیکی ۲۲ تنی در هپکو شده است.
*واکسیناسیون کرونا بیشترین اثر را بر کدام صنایع بورسی میگذارد؟
به گزارش ایرنا، «پیمان حدادی»، کارشناس بازار سرمایه به شتاب در واکسیناسیون کرونا و تاثیر آن بر صنایع مختلف بورسی اشاره کرد و افزود: طی چند ماه گذشته شیوع ویروس کرونا به مرحلهای از همهگیری در سطح بین المللی رسید که این امر، روند معاملات بازارهای جهانی را تحت تاثیر خود قرار داد، به طوری که شاهد افت محسوس و قابل توجهی در قیمت فلزات، نفت و مشتقات نفتی در بازار های جهانی بودیم اما حالا با کنترل شیوع ویروس کرونا، فعالیتها اعم از تولید و فروش بر مدار افزایشی قرار میگیرند که این امر منجر به افزایش تعهدات و به نوعی کمک کننده به افزایش قیمت خواهد بود.
وی به تاثیر واکسیناسیون بر صنایع مختلف داخلی اشاره کرد و گفت: در داخل کشور، تکمیل مراحل واکسیناسیون کمک کننده به فعالیتهای خدماتی است و میتوان شاهد تاثیر مثبت و منفی آن در صنایع و گروههای مختلف بود.
حدادی ادامه داد: در برخی از صنایع مانند صنایع نساجی که عامه مردم بیشتر با آن سر و کار دارند با شروع خرید پوشاک، شاهد رونق این صنعت خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه به رونق صنایعی مانند حمل و نقل و صنایع مرتبط با گردشگری و هتلداری اشاره کرد و گفت: از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا شاهد وجود محدودیت در ترددهای داخلی و خارجی بودیم که این امر به مراتب صنایع گردشگری، حمل و نقل و هتلداری را با ضرر و زیانهای هنگفتی مواجه کرد، حال با تکمیل واکسیناسیون، آغاز و افزایش حمل و نقل و ترددها می توان شاهد رونق دوباره این گروه ها در بازار سرمایه بود.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 28 شهریورماه، میزبان دادوستد 14 هزار و 740 تن قیر، 7 هزار و 700 تن گوگرد و 100عایق رطوبتی بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 2 هزار و 580 تن مواد پلیمری، 954 تن اسلاک واکس، 349 تن پارافین واکس، 2 هزار و 500 تن سلاپس واکس، 3 هزار و 784 تن قیر، 55 هزار تن وکیوم باتوم و 4 هزار تن مواد شیمیایی معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 89 هزار و 970 تن سیمان، یک هزار و 500 تن آهن اسفنجی، 10 هزار تن ورق گالوانیزه خودرو، 800 تن
ورق گالوانیزه لوازم خانگی، 4 هزار و 200 تن مس کاتد، 500 تن مس کم عیار، 120 تن شمش روی، 4 هزار و 350 تن شمش هزار پوندی آلومینیوم و 150 تن سولفورمولیبدن بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز معامله 448 تن دوده صنعتی، 25 تن پشم شیشه و 31 تن منو کلرو استیک اسید را تجربه کرد.