خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 24 آبان 1400

سر خط مهمترین خبرها:
رئیس کمیته بازار سرمایه مجلس: اصلاح نهایی قانون اوراق بهادار در جلسه آتی این کمیته
نماینده مجلس: سرمایههای مردم به شرط بازگشت اعتماد، وارد بورس خواهد شد
رئیس سازمان بورس: سیاست دولت پرهیز از قیمتگذاری دستوری است
انتصاب محمد باغستانی؛ به سمت مدیریت عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی
قطع گاز شرکتهای سیمانی از این هفته
تغییر روند معاملات بورس در انتظار تعیین تکلیف ۷ عامل تاثیرگذار
آخرین اخبار بورس کالا
*رئیس کمیته بازار سرمایه مجلس: اصلاح نهایی قانون اوراق بهادار در جلسه آتی این کمیته
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محسن علیزاده در تشریح نشست کمیته بازار سرمایه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در این جلسه طرح اصلاح قانون اوراق بهادار جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و به پیشنهادات مطرح شده درباره اصلاح این قانون رسیدگی شد.
نماینده مردم سپیدان در مجلس شورای اسلامی افزود: در جلسه آینده کمیته بازار سرمایه طرح اصلاح قانون اوراق بهادار جمهوری اسلامی نهایی میشود و برای بررسی به کمیسیون اقتصادی ارجاع خواهد شد تا پس از تصویب در دستورکار صحن علنی مجلس قرار گیرد.
وی در تشریح موضوعات بررسی شده در این طرح، عنوان کرد: براساس این طرح رئیس جمهور، حکم رئیس سازمان بورس اوراق بهادار را امضا خواهد کرد. همچنین رئیس سازمان بورس، عضو شورای پول و اعتبار خواهد شد در واقع با این اقدام سازمان بورس از وزارت امور اقتصادی و ودارایی مستقل خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه بازار سرمایه اصلیترین حلقه تامین مالی در کشور محسوب میشود، تصریح کرد: در این طرح راهکارهایی برای ایجاد کانون سهامداران حقیقی و پیشبینی مسیرهایی برای عرضه بهتر تمام کالاها به ویژه پتروشیمی و… در بورس و بازار سرمایه در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت بازار سرمایه و بی توجهی دولت نسبت به ساماندهی آن موجب شد که کمیسیون اقتصادی طرح تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بورس را تدوین کند، اضافه کرد: با تصویب این طرح در صحن علنی، اقدامات لازم برای شناسایی متخلفان آغاز خواهد شد و زمینه بهبود شاخص بازار سرمایه فراهم می شود.
*نماینده مجلس: سرمایههای مردم به شرط بازگشت اعتماد، وارد بورس خواهد شد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، کاظم دلخوش با بیان اینکه نمایندگان مجلس پیگیر وضعیت بازار سرمایه هستند به سنا گفت: دولت باید از فرصتهای بازار سرمایه برای عرضه کالاها استفاده کند. اثر این بازار در حرکت جریان نقدینگی به سمت رشد و توسعه اقتصادی، مسئلهای مهمی است که طی سالهای گذشته با نگاه به رشد مساعد بورس مورد توجه قرار گرفته است. اگر رابطه منطقی بین بازار مالی و سایر بخشهای اقتصادی وجود نداشته باشد، احتمال بروز اختلال در ساز و کار اقتصاد وجود دارد.
وی افزود: باید از تجربههای کشورهای پیشرفته برای رشد و تحول بهرهمند شد که اکثرا با رونق قابل توجه و حضور بیشمار سهامداران روبرو است. بنابراین به نظر میرسد با بازگشت اعتماد، مردم سرمایهها را وارد این بازار میکنند تا در مسیر رشد و توسعه تولید و ایجاد اشتغال به کار گرفته شود. بازار سرمایه باید نسبت به گذشته رشد یابد وگرنه اعتماد از دست رفته باز نخواهد گشت.
دلخوش ادامه داد: شرکتهای خواهان پذیرش در بورس و فرابورس باید شفافسازی را سرلوحه کارها قرار داده، فرار مالیاتی نداشته و ساختار مالی و کسب و کار را اصلاح کنند. این در حالی است که تداوم سودآوری و اندازه کسب و کار برای پذیرش شرکتها در بورس و فرابورس، بسیار مهم است.
*رئیس سازمان بورس: سیاست دولت پرهیز از قیمتگذاری دستوری است
به گزارش روابط عمومی پایگاه خبری بازار سرمایه ، مجید عشقی رئیس سازمان بورس درباره اصلاح قیمت خودرو گفت: با پیگیری های سازمان بورس و وزیر اقتصاد و در جلساتی که با حضور وزیر صمت و رئیس جمهور برگزار شد، مقرر شد اصلاح قیمت خودرو مجدد در ستاد تنظیم بازار بررسی شود که به زودی نتیجه آن اعلام می شود.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف ذاتی سازمان بورس، نظارت بر ناشران است، افزود: ناشران شرکتهایی هستند که در سازمان بورس پذیرفته شده اند، این شرکتها باید اطلاعاتشان در بازار سرمایه به صورت شفاف اعلام شود.
عشقی درباره نمادهای بسته شده خودروها، افزود: این نمادها تا زمانی که اطلاعیه شفافی درباره اثرات این تصمیم ها روی سودآوری شرکت ها اعلام نکنند، بسته می مانند.
وی اضافه کرد: در پی انتشار اطلاعیه اصلاح قیمت خودرو، نماد شرکتهای اصلی که این اطلاعیه را دادند، قبل از معاملات بسته شد تا شرکتها شفاف سازی کنند و اطلاعات تکمیلی را ارائه دهند.
وی ادامه داد: سیاست دولت در بلند مدت پرهیز از قیمت گذاری دستوری است این سیاست بارها توسط رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت اعلام شد و در دستور کار دولت قرار گرفت.
وی ادامه داد: امروز بازار شرایط عادی خود را پیدا کرد، اما تاثیر این سیاست اثر یک یا دو روزه بر بازار گذاشت.
وی گفت: خیلی از صنایع مانند فولاد و پتروشیمی شامل قیمت گذاری دستوری نیستند، در برخی از صنایع شاهد قیمت گذاری دستوری هستیم که سیاست کلی دولت این است که قیمت گذاری دستوری برداشته شود.
*انتصاب محمد باغستانی؛ به سمت مدیریت عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از سمات، در جلسه ای که در محل شرکت سپرده گذاری مرکزی برگزار شد، باغستانی به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت برگزیده شد.
بر اساس این گزارش، محمد سجاد سیاهکار زاده به عنوان رییس هیات مدیره و غلامرضا ابوترابی به عنوان نایب رییس هیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل، محسن رحمتی و افسانه اروجی دیگر اعضای هیات مدیره شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه هستند.
باغستانی که دانش آموخته دوره دکتری مدیریت مالی است، عضویت در هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری پردیس و کارگزاری و همچنین مدیرعاملی و عضویت درهیات مدیره شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فردا را در کارنامه فعالیت اجرایی خود دارد.
پیش از این، حسین فهیمی به مدت بیش از ۴ سال مدیر عاملی شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه را برعهده داشت و علیرضا حاج نوروزی، حامد سلطان نژاد و محمدرضا محسنی از دیگر مدیران عامل این شرکت بودند.
*قطع گاز شرکتهای سیمانی از این هفته
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتوگو با اقتصادآنلاین گفت: موضوع قطع گاز شرکتهای سیمانی در استانهای مختلف، تفاوت دارد و گاز این شرکتها در استانهای شمالی، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و به طور کلی در نیمه شمالی کشور که در تامین گاز آنها مشکل وجود دارد، قطع خواهد شد. البته در استانهایی که در زمینه تامین گاز مشکلی وجود ندارد، شرکتهای سیمانی به فعالیت ادامه خواهند داد.
وی افزود: وزارت صمت، تصمیم به قطع گاز برخی از شرکتهای سیمانی گرفت و انجمن صنفی را نیز در جریان قرار داد. ما به این موضوع، اعتراض داشتیم. زیرا با کاهش فشار و درنهایت قطع گاز و عدم تولید و استفاده از سوختهای پاک، مشکلاتی را برای صنعت سیمان ایجاد خواهد کرد.
شیخان اضافه کرد: در مناطقی که تامین گاز با مشکل مواجه است، سوخت دومی را برای واحدهای تولیدکننده سیمان درنظر گرفتهایم که در صورت قطع گاز، سوخت را به مدت ۱۵ روز تامین میکند. اما حمل سوخت به شرکتهای سیمانی و کارخانهها، به کندی انجام میشود و امیدوار هستیم راهکاری برای این مشکل درنظر گرفته شود. در هر صورت، قطع گاز وقفهای در تولید ایجاد خواهد کرد که احتمال ایجاد التهاب در بازار نیز را به دنبال دارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درمورد مشکلات تامین سیمان برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، در صورت قطع گاز واحدهای تولیدی اظهار داشت: به طور حتم قطع گاز، اختلالی در این زمینه ایجاد خواهد کرد. ما اعلام کردیم که در صورت تامین سوخت و برق پایدار، قادر به تولید سیمان مورد نیاز طرح جهش تولید مسکن هستیم. اما اگر قطع مکرر برق و گاز رخ دهد، وقفه ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: تبعات قطع کردن برق یا گاز واحدهای تولیدکننده سیمان، تا یک یا دو ماه ادامه دارد. اما در صورت تامین مستمر انرژی، خللی ایجاد نخواهد شد.
شیخان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، وضعیت بازار سیمان در شرایط عادی قرار دارد. اما پیشبینی میشود با قطع گاز واحدهای تولیدکننده سیمان، تنش و التهاب در این صنعت ایجاد شود. بعید میدانیم که مصرف گاز کاهش یابد، اما امیدوار هستیم که مسئولان، برق و گاز صنایع ساختمانی را تامین کنند.
*تغییر روند معاملات بورس در انتظار تعیین تکلیف ۷ عامل تاثیرگذار
«مهدی حاجی غلام سریزدی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به طرح تحقیق و تفحص مجلس از سازمان بورس اشاره کرد و گفت: تحقیق و تفحص از حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی است اما به نظر میرسد در مقطع پر ابهام کنونی، طرح این مباحث ضمن مخدوش کردن آرامش ایجاد شده در بازار، باعث افزایش ریسک و نوسانات بازار شود و به دنبال چنین اقدامی دردی از سهامداران خرد دوا نخواهد شد.
حاجی غلام سریزدی با تاکید بر اینکه طی چند روز اخیر اقدامات مناسبی در جهت بازگشت اعتماد به بازار و رونق معاملات بورس انجام شده است، اظهار داشت: به منظور حمایت از بازار سرمایه، جلسات و نشست های مهمی با فعالین اقتصادی و بازیگران حقوقی بازار تشکیل شد که نتیجه آن در رشد شاخص و افزایش حجم معاملات ظاهر شد، اما صحبت از تغییر روند یا ادامه جو مثبت در شرایط فعلی عجولانه به نظر میرسد.
حاجی غلام سریزدی به قیمتگذاری دستوری و تلاشهای صورت گرفته در راستای حذف آن تاکید کرد و اظهار داشت: در زمینه کاهش قیمتگذاری دستوری، اقدامات و پیگیریهای مناسبی توسط رییس سازمان بورس بخصوص در بحث قیمت گذاری خودرو انجام شد و امید است که این اتفاق به نتیجه مطلوب برسد
این کارشناس بازار سرمایه به افزایش تعامل میان بازار سرمایه و بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: با تغییرات صورت گرفته در دولت و همچنین معرفی «علی صالح آبادی» به عنوان رییس کل بانک مرکزی، انتظار میرود تعامل و همکاری بین بازار پول و بازار سرمایه به عنوان دو بال اصلی اقتصاد کشور بیش از گذشته شده و بازار سرمایه بتواند در تصمیم گیری های کلان اقتصادی تأثیر گذار باشد و نقش واقعی خود را ایفا کند.
وی به اخبار منتشر شده در خصوص احتمال واریز منابع مالی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه تا پایان آبان ماه اشاره کرد و گفت: زمزمه هایی مبنی بر واریز ۱۵۰ میلیون دلار منابع مالی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت مطرح می شود، واریز این مبلغ و استفاده از آن در حمایت از بازار اقدامی مناسب خواهد بود و می تواند تا حدودی بر تغییر روند معاملات بازار تاثیرگذار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تقاضای فعالین بازار سرمایه بازگرداندن اعتماد به بازار با اتخاذ تصمیمات منطقی در مشورت با اهالی بازار است، زیرا در صورت وجود بی اعتمادی تزریق این مبالغ راه به جایی نخواهد برد و نتیجه ای نخواهد داشت.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران روز یکشنبه 23 آبان ماه، میزبان دادوستد 46 هزار و 40 تن قیر و 500 تن گوگرد گرانوله بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار سیمان بورس کالای ایران نیز 148 هزار و 845 تن سیمان معامله شد.
شایان ذکر است تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم معامله 80 هزار تن گندله سنگ آهن، 30 هزار تن کنسانتره سنگ آهن، 26 هزار تن آهن اسفنجی، 6 هزار و 425 تن آلومینیوم، 5 هزار تن مس کاتد، 2 هزار و 500 تن مس کم عیار، 420 تن شمش روی و 280 تن سولفورمولیبدن را تجربه کرد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران نیز شاهد معامله 41 هزار تن لوب کات، 8 هزار تن وکیوم باتوم، 3 هزار و 876 تن مواد پلیمری، 801 تن مواد شیمیایی، 676 تن اسلاک واکس، 506 تن روغن پایه، 150 تن گوگرد و 112 تن قیر معامله شد.
بازار فرعی بورس کالای ایران هم دادوستد 2 هزار و 174 تن اکسیدآلومینیوم، دوده صنعتی، کربوکسی متیل سلولز و منو کلرو استیک اسید را تجربه کرد.
در مجموع 408 هزار و 52 تن کالا در تالارهای مختلف شرکت بورس کالای ایران معامله شد.