خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 19 مهر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
تاکید بر فعالتر شدن ستاد تنظیم بازار زیر نظر معاون اول رئیس جمهور
دستور وزیر اقتصاد به بانکها برای تسریع پرداخت وام ودیعه مسکن
معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس: نماد بورس کالا به تابلوی اصلی بازار اول بورس تهران انتقال یافت
دبیرکل کانون کارگزاران؛ محدودیتهای سازمان بورس، اغلب کارگزاریها را به حاشیه زیان میبرد
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی: پیشنهاد اختصاص باقیمانده سهام خودرویی و فولادی دولت به جاماندگان سهام عدالت
آخرین اخبار بورس کالا
*تاکید بر فعالتر شدن ستاد تنظیم بازار زیر نظر معاون اول رئیس جمهور
رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولیت و مدیریت اصلی تنظیم بازار برعهده معاون اول رئیس جمهور است، گفت: ستاد تنظیم بازار باید زیر نظر معاون اول فعالتر و عملیاتیتر شود.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به لزوم فروش داراییهای مازاد دولت در چارچوب قانون بودجه، عنوان کرد: وزارت اقتصاد و دارایی وظیفه دارد این موضوع را با جدیت پیگیری کند.
رئیس جمهور اصلاح نظام مالیاتی و شناسایی مؤدیان جدید مالیاتی را ضروری دانست و بر لزوم کنترل و کاهش هزینههای دولت با مشارکت و اهتمام دستگاهها و بخشهای مختلف تاکید کرد.
رئیسی همچنین خواستار نظارت جدی و عملیاتی بانک مرکزی بر همه بانکها از جمله بانکهای خصوصی شد و گفت: هدایت نقدینگی از فعالیتهای غیرمولد به فعالیتهای تولیدی و ساماندهی نقدینگی با استفاده از نظرات کارشناسان اقتصادی از مهمترین وظایف بانک مرکزی است.
گفتنی است، در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، نظرات و دیدگاههای اعضا درباره تنظیم بازار کالاهای اساسی مطرح و بررسی شد.
*دستور وزیر اقتصاد به بانکها برای تسریع پرداخت وام ودیعه مسکن
وزیر امور اقتصادی و دارایی بر تسریع اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن از سوی بانک های دولتی و خصوصی تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سید احسان خاندوزی در نخستین نشست با مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی کشور بر تسریع در اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن به متقاضیان تاکید کرد و از آنها خواست در حداقل زمان ممکن در خواستهای متقاضیان بررسی و پرداخت تسهیلات در اولویت قرار گیرد.
بر اساس اعلام وزارت اقتصاد، تا نیمه اول مهرماه سال جاری بانکها و مؤسسات اعتباری دولتی و خصوصی حدود ۶۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن به ۲۶۷.۱۶۷ نفر متقاضی پرداخت کرده اند.
ضمن اینکه ۴۷.۱۲۳ پرونده به مبلغ نزدیک به ۱۸ هزار میلیارد ریال نیز تشکیل و به زودی به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
بدین ترتیب تعداد پروندههای تشکیل و پرداخت شده جمعاً ۳۱۴.۲۹۰ پرونده با مبلغ تقریبی ۸۱ هزار میلیارد ریال است.
*معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس: نماد بورس کالا به تابلوی اصلی بازار اول بورس تهران انتقال یافت
معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس تهران در نامه ای به مدیرعامل بورس کالای ایران اعلام کرده با توجه به اینکه شرکت بورس کالای ایران شرایط مقرر برای تابلوی اصلی بورس تهران را احراز کرده است، نماد معاملاتی آن از تابلوی فرعی بازار اول به تابلو اصلی بازار اول منتقل شد.
به گزارش «کالاخبر»؛ در نامه مجید نوروزی معاون امور ناشران و اعضای شرکت بورس تهران به حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران آمده است: با سلام و احترام چنانچه استحضار دارید انتقال سهام پذیرفته شده بین تابلوها و بازارهای بورس اوراق بهادار تهران براساس اطلاعات آخرین صورت های مالی حسابرسی شده و سایر شرایط مندرج در مواد ۱۲ الی ۱۵ دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران در پایان مرداد ماه هر سال انجام می شود. با عنایت به اینکه شرکت بورس کالای ایران شرایط مقرر برای تابلوی اصلی بورس تهران را احراز کرده است، نماد معاملاتی آن از تابلوی فرعی بازار اول به تابلو اصلی بازار اول منتقل شد.
*دبیرکل کانون کارگزاران؛ محدودیتهای سازمان بورس، اغلب کارگزاریها را به حاشیه زیان میبرد
محمدرضا دهقانی دبیرکل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با موانع و مشکلات صنعت کارگزاری گفت: زمانی که صنعت کارگزاری در ایران را با صنعت کارگزاری در سایر نقاط دنیا مقایسه میکنیم، متوجه مشکلات ساختاری در کشور میشویم اما بزرگترین مشکلی که کارگزاریها با آن رو به رو هستند، عدم تنوع درآمدی است.
وی ادامه داد: تک محصولی بودن باعث شده درآمد عملیاتی کارگزاریها به شدت تحت تاثیر چرخههای اقتصادی قرار بگیرد، برای مثال زمانی که بازار رونق دارد کارگزاریها درآمدهای خوبی را به دست میآورند و متاسفانه سازمان بورس همان سال را مبنای تصمیم گیری قرار میدهد تا تعدادی مقررات وضع کند و درآمدهای کارگزاریها را کم کند، به همین علت در دورههای رکود بازار سرمایه، بسیاری از کارگزاریها در حاشیه زیان قرار میگیرند. بنابراین کارگزاریها از زمانی که باید اقدام به سرمایه گذاری کنند تا در آینده خدمات بیشتر و بهتری ارائه دهند، جا میمانند.
دبیر کل کانون کارگزاران گفت: کارگزاریهایی که در سطح بین المللی فعالیت میکنند خدمات متنوعی ارائه میدهند و کمتر از نصف درآمدهایشان مربوط به کارمزد حاصل از معاملات است اما در کشور ما به واسطه قوانین و مقرراتی که وجود دارد کارگزاریها نمیتوانند درآمدهای متنوعی داشته باشند. سازمان بورس گستره خدماتی که کارگزاریها میتواند ارائه دهند را محدود کرده و بسیاری از فعالیتها را به نهادهای دیگری مثل خدمات مشاور سرمایه گذاری یا سبد گردانی واگذار کرده است.
وی در پایان عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات، بحث زیر ساختهای آیتی است، به این علت که کارگزاریها در دنیا پلتفرمهای آزاد خودشان را دارند و مزیت رقابتیشان همان پلتفرمهای آنلاین است. اما در بازار سرمایه کشور شرکتهایی که خدمات آیتی به بازار و کارگزاری ها ارائه میدهند محدود هستند. دو شرکت به ۹۰ درصد کارگزاری ها خدمات ارائه میدهند، بنابراین زمانی که عرضه کننده انحصاری باشد یک ریسک جدی صنعت را تهدید میکند. حال اگر این سرویسها قطع یا کند شوند، مشتریان مسبب این قضیه را کارگزاریها میدانند.
*سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی: پیشنهاد اختصاص باقیمانده سهام خودرویی و فولادی دولت به جاماندگان سهام عدالت
اکبر حیدری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: در حال حاضر مسیر اصلاح و بازآرایی اختصاص سهام عدالت به جاماندگان طی میشود، باید افراد جامانده شناسایی شوند و از طرفی منابع مازاد دولت شناسایی شوند و به این افراد که حداکثر 20 میلیون نفر میشوند، سهام عدالت جدید تخصیص داده شود.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی اظهار داشت: دولت سال گذشته قصد داشت باقیمانده سهام خود در شرکتهای خودروسازی و فولادی را در قالب صندوق قابل معامله بورسی (ETF) واگذار کند، اما به دلیل ریزش بازار موفق نشد و در حال حاضر میتواند این واحدهای سرمایهگذاری را به عنوان سهام عدالت به جاماندگان اختصاص دهد؛ همچنین پروژههای نیمه تمام دولتی و معادن دولتی ظرفیت خوبی برای دادن سهام عدالت به جاماندگان دارد که به راحتی قابل شناسایی است.
حیدری در مورد آخرین وضعیت سهام عدالت گفت: بعد از مدتها پیگیری و زحمت رسانهها، بحث آشفته بازار آزادسازی سهام عدالت در آستانه اصلاح شدن است، روال قبلی برای آزادسازی سهام عدالت به گونهای بود که مردم را به فروش سهام عدالت ترغیب میکردند، در حالی که مراد قانونگذار این بود که مردم به سهامداری بپردازند تا ثروت 6 دهک کمدرآمد قدری تقویت شود و مردم از درآمد سهام عدالت و نه از محل فروش آن برخوردار شوند.
حیدری همچنین در مورد آخرین ارزش سهام عدالت 532 هزار تومانی گفت: ارزش روز این سهام به حدود 13 میلیون تومان رسیده است.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 18 مهرماه، میزبان دادوستد 156 هزار تن وکیوم باتوم و 29 هزار و 500 تن لوب کات بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 344 تن مواد پلیمری، 150 تن مواد شیمیایی، 370 تن گوگرد، 225 تن قیر، 312 تن روغن پایه و 870 تن اسلاک واکس معامله شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد معامله 158 هزار و 885 تن سیمان، 2 هزار و 500 تن آهن اسفنجی، 50 هزار تن گندله سنگ آهن، 5 هزار تن مس کاتد، 4 هزار و 300 تن مس کم عیار، 310 تن شمش روی، 4 هزار و 750 تن شمش آلومینیوم، 25 تن بیلت آلومینیوم و 100 تن هیدروکسید آلومینیوم بود.
همچنین تالار صادراتی بورس کالای ایران معامله 18 هزار و 400 تن قیر را تجربه کرد.
براساس این گزارش، 400 کیلوگرم زعفران رشته ای نیز در تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران به فروش رسید.
بازار فرعی بورس کالای ایران هم میزبان معامله یک هزار و 591 تن دوده صنعتی، تیشو، اکسید آلومینیوم، کائولن، کربوکسی متیل سلولز و منو کلرو استیک اسید بود.