خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 15 شهریور 1400

سر خط مهمترین خبرها:
رئیس کمیسیون عمران مجلس: دریافت وام ودیعه مسکن مانع از اخذ تسهیلات خرید مسکن نیست
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: مشکلات سبدگردانهای بازار سرمایه، دغدغه مدیران بورس
دبیر کمیته فقهی: «صندوق وقف» با نیات خیرخواهانه در راه بازار سرمایه
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی: الزامی شدن ثبت نام تدریجی سهامداران درسجام
مدیر عامل بورس انرژی؛ تامین برق پایدار با خرید گواهینامه ظرفیت
مدیرعامل شرکت سیمان: پشت پرده مخالفت 2 گروه با عرضه سیمان در بورس
آخرین اخبار بورس کالا
*رئیس کمیسیون عمران مجلس: دریافت وام ودیعه مسکن مانع از اخذ تسهیلات خرید مسکن نیست
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، محمدرضا رضایی کوچی بر اجرای قانون جهش رونق تولید مسکن تاکید کرد و افزود: افراد و سرپرست خانوادهها که مستأجر هستند و به دلیل شرایط کرونایی از تسهیلات دولت (وام ودیعه مسکن) استفاده کرده اند، فرم «ج» آنها قرمز نخواهد شد و میتوانند از تسهیلات خرید مسکن که همان ساخت یک میلیون واحد مسکونی برای افراد فاقد مسکن است، استفاده کنند.
رضایی کوچی با بیان اینکه فرم (ج) به معنی استفاده افراد از مزایا و تسهیلات دولتی است گفت: در طرح جهش رونق تولید نکات خوبی در راستای ساخت و ساز مسکن فراهم شده است.
وی افزود: در سامانه قبلی که افراد ثبت نام کرده اند و موفق به دریافت مسکن نشده اند، بر اساس قانون جدید جهش رونق تولید ثبت نامهای قبلی باطل است.
وی با مهیا خواندن زمینه اجرایی شدن این طرح افزود: با وجود مصالح ساختمانی مورد نیاز و نیروی کار موجود در کشور، ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال شدنی است.
*رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: مشکلات سبدگردانهای بازار سرمایه، دغدغه مدیران بورس
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم هم اندیشی شرکت های سبدگردان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و درباره مشکلات سبدگردانهای بازار سرمایه، و دغدغه مدیران بورس گفت: برنامه این سازمان تسهیل مشکلات سبدگردانهای بازار سرمایه است، روند مطلوبی که طی چند ماه گذشته آغاز شده با قوت ادامه خواهد یافت و بسیاری از مشکلات به سرعت حل خواهند شد.
وی افزود: هدف ما توسعه همه نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس است، سبد گردانها یکی از این نهادها هستند که فعالیت آنها در آینده هم از نظر تعداد و هم از نظر خدمات در ابعاد کمی و کیفی افزایش مییابد.
وی افزود: شرکتهای سبد گردان در بازار سرمایه خدمات سرمایه گذاری غیر مستقیم ارائه میدهند که ریسک این سرمایه گذاریها به مراتب کمتر از روشهای مستقیم است.
وی تاکید کرد: ما همیشه به مردم و افراد علاقهمند به بازار سرمایه که تخصص کافی ندارند، گفته ایم نباید از روشهای مستقیم وارد بازار سرمایه شوند.
*دبیر کمیته فقهی: «صندوق وقف» با نیات خیرخواهانه در راه بازار سرمایه
به گزارش ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، «مجید پیره» با تشریح جلسه اخیر کمیته فقهی این سازمان اعلام کرد: در این جلسه به موضوع ظرفیتهای بازار سرمایه برای تحقق اهداف خیرخواهانه پرداخته و این پرسش بررسی شد که برای آن دسته از افرادی که قصد مشارکت در فعالیتهای خیرخواهانه دارند، آیا میشود از ظرفیتهای بازار سرمایه استفاده کرد؟
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس با اشاره به طرح «تاسیس صندوق وقف» در بازار سرمایه به منظور پوشش نیات خیرخواهانه افراد اذعان داشت: مطابق با این طرح، یک صندوق با هدف خاصی مانند توسعه اماکن مذهبی، ساخت یا توسعه فعالیتهای بهداشتی و درمانی، مدرسهسازی یا امثال آن تاسیس میشود. مدیر صندوق، پس از اخذ مجوزهای لازم از نهادهای مرتبط، اقدام به انتشار واحدهای صندوق میکند.
وی توضیح داد: افراد خیر که قصد مشارکت در وقف دارند با در اختیار قرار دادن منابع مالی خود نزد مدیر صندوق، واحدهای صندوق را دریافت میکنند. مدیر صندوق با استفاده از منابع مالی که در اختیار دارد، دارایی که برای وقف صلاحیت دارد را از طرف دارندگان واحدها خریداری و سپس آن دارایی را در راستای نیات خاصی که در اساسنامه صندوق نیز قید شده است، وقف میکند.
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس افزود: دارایی که مدیر صندوق براساس طرح «تاسیس صندوق وقف» خریداری میکند، «سهام» است؛ اما هر سهمی در بازار سرمایه، قابلیت وقف را ندارد. سهامی قابل وقف است که داراییهای فیزیکی شرکت نسبت به سایر داراییهای آن غلبه داشته باشد.
*مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی: الزامی شدن ثبت نام تدریجی سهامداران درسجام
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه و به نقل از سمات، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: در پی راه اندازی سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، بیش از ۳۹ میلیون نفر از فعالان بازار سرمایه در این سامانه ثبت نام کرده اند. این سامانه با هدف ایجاد زیرساختی برای ارائه خدمات نوین به سهامداران به ویژه مشاهده داراییها به صورت متمرکز، توزیع سود و برگزاری مجامع الکترونیکی راه اندازی شده است و افراد را از شناسایی های مشتری به صورت مکرر در کارگزاری ها و دیگر نهادهای مالی بی نیاز می کند.
حسین فهیمی ادامه داد: بنابراین درخواست ما از فعالان حقیقی بازار سرمایه این است که به صورت داوطلبانه و در کوتاهترین زمان ممکن در سامانه سجام ثبت نام کنند تا بتوانیم خدمات کارآمدی به آنها ارائه دهیم.
وی درخصوص اجباری شدن ثبت نام و احراز هویت سهامداران حقیقی در سامانه سجام تاکید کرد: با توجه به درخواست تعداد زیادی از شرکت های کارگزاری و تماس های مکرر سهامداران با مرکز تخصصی ارتباط با بازار سرمایه، فرایند الزامی شدن ثبت نام در این سامانه به صورت تدریجی و با تعیین مهلت کافی برای ثبت نام و احراز هویت خواهد بود تا نگرانی معامله کنندگان حقیقی در این زمینه برطرف شود.
*مدیر عامل بورس انرژی؛ تامین برق پایدار با خرید گواهینامه ظرفیت
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مدیر عامل بورس انرژی ایران گفت: گواهی ظرفیت، بندی قانونی در برنامه پنجم توسعه دارد که زمینه خریداری ظرفیت جدید در بورس را فراهم میکند و وزارت نیرو طبق تعهدنامههایی که به بورس انرژی داده، تامین برق پایدار را به صورت مادامالعمر تضمین کردهاست.
علی نقوی در سمینار آنلاین تخصصی «چالش برق در زنجیره فولاد» دربارهی بهرهگیری از مکانیسم بازاری و مدیریت ریسک صنایع افزود: ظرفیت دوم که در قانون بهینهسازی مصرف انرژی به آن اشاره شده و با کمک وزارت نفت و نیرو آییننامههای آن نهایی شدهاست؛ ابزار مالی گواهینامه صرفهجویی انرژی نام دارد که در حال گذراندن مراحل نهایی معاملاتیشدن است. به این صورت که شرکت فولادی پروژههایی را اجرا میکند و سطح مصرف انرژی را به استاندارد میرساند، سپس مابهتفاوت انرژی را در یک بازه زمانی به صورت سوخت و فراوردههای دیگر تحویل میگیرد و در بازار به نرخهای بینالمللی و صادراتی میفروشد.
مدیر عامل بورس انرژی ایران در توضیح اینکه چگونه میتوان به برق پایدار دست یافت، تصریح کرد: تا زمانی که در مورد قیمت برق تصمیمگیری جدی در کشور صورت نگیرد نمیتوان به برق پایدار رسید و باید به مدلی اقتصادی برای صنعت برق فکر کرد.
به گفته مدیرعامل بورس انرژی ایران نیروگاههای تجدیدپذیر با همکاری وزارت نفت و نیرو میتواند به تامین برق پایدار صنایع بیانجامد و سوخت صرفهجویی شده این نیروگاهها در قالب حواله سوخت در اختیار سرمایهگذار قرار میگیرد که در بازار معامله کند.
*مدیرعامل شرکت سیمان: پشت پرده مخالفت 2 گروه با عرضه سیمان در بورس
داود بختیاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: برخی افراد از ورود سیمان در بورس کالا متضرر شدهاند و به همین دلیل از ابتدای ورود به شیوههای مختلف با عرضه بورسی مخالفت کرده و میکنند، اما به نظر میرسد که با ابلاغیه وزارت صمت مبنی بر عرضه کل سیمان در بورس کالا، رویای این افراد دیگر محقق نمیشود.
به گفته وی، یکی از مخالفان اصلی بورسی شدن سیمان، فعالان صنایع بتنی هستند. پیش از بورسی شدن سیمان، فعالان این صنعت با خرید دست دوم از دلالان، امکان گریز مالیاتی داشتند، زیرا خرید آنها در هیچ جا ثبت نمیشد و به همین دلیل، سازمان امور مالیاتی نیز امکان دریافت مالیات قانونی از آنها را نداشت.
بختیاری ادامه داد: اما زمانی که سیمان وارد بورس کالا شد، صنایع بتونی باید بهصورت شفاف و رسمی سیمان مورد نیاز خود را تأمین کنند و مالیات آن را نیز بپردازند، به همین دلیل فعالان این صنعت از بورسی شدن سیمان شاکی هستند.
این تولیدکننده سیمان، با بیان اینکه گروه دوم مخالفان سیمان بورسی، تعاونیهای مصالحفروشان بهخصوص در تهران هستند، توضیح داد: این تعاونیها، طی سالهای اخیر با فروش چکی طبق شرایط مورد نظر خود و با قیمتهایی بالاتر از بازار، خواستههای خود را بر صنعت سیمان و خریداران تحمیل میکردند.
*آخرین اخبار بورس کالا
تالار صادراتی بورس کالای ایران، روز یکشنبه 14 شهریورماه، میزبان دادوستد 29 هزار و 620 تن قیر و 320 تن عایق رطوبتی بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز 2 هزار و 996 تن مواد پلیمری، 649 تن اسلاک واکس، 207 تن روغن پایه، 50 تن قیر، 100 تن گوگرد و 3 هزار و 951 تن مواد شیمیایی معامله شد.
شایان ذکر است، 8 هزار تن آهن اسفنجی، 167 هزار و 270 تن سیمان، 2 هزار و 800 تن آلومینیوم، 150 تن سولفورمولیبدن، 570 تن شمش روی، 600 تن مس کاتد و 15 تن کنسانتره فلزات گرانبها نیز در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران به فروش رسید.
همچنین بازار فرعی بورس کالای ایران هم دادوستد 15 تن تیشو، 100 تن فروسیلیسیم و 45 تن منو کلرو استیک اسید را تجربه کرد.