خبر نیمروزی «بورساوا» دوشنبه 15 آذر 1400

سر خط مهمترین خبرها:
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: نه به “اقتصاد دستوری”
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس؛ اقتصاد شفاف در گروی خروج دولت از اقتصاد
رییس سازمان خصوصی سازی؛ بزرگترین واگذاری تاریخ بورس در پیش است
هامونی مدیرعامل بازار متشکل ارزی شد
کاهش چشمگیر فروش اوراق بدهی سال آینده در بورس با ۴۰ هزار میلیارد تومان
حضور مردم در بورس یک فرصت ملی است
ریزش صفهای فروش، نشانه کاهش هیجانات منفی در بورس
آخرین اخبار بورس کالا
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: نه به “اقتصاد دستوری”
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با نظام قیمتگذاری دستوری نمیتوان اقتصاد کشور را اداره کرد به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: خروج کالاها از نظام
قیمتگذاری دستوری میتواند اقتصاد کشور را به سمت درست هدایت کرده و بازار از طریق نظام عرضه و تقاضا اداره شود.
محسن علیزاده در این باره افزود: در شرایط فعلی جامعه و اقتصاد کشور تنها باید مانع قیمت گذاری دستوری در کشور و به ویژه در صنایع مهم باشیم چرا که قیمتگذاری به شیوه دستوری نه تنها ثبات مالی و اقتصادی را در کشور حاکم نمیکند بلکه به شاکله اقتصاد آسیب خواهد رساند.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس ادامه داد: موضوع قیمتگذاری در کوتاه مدت میتواند یک راهکار درست باشد اما در بلندمدت به بازار سرمایه کشور صدمه میزند .
نماینده مردم سپیدان در مجلس تصریح کرد: خروج کالاها از قیمتگذاری دستوری از جمله مباحثی است که میتواند رضایت مندی در بلندمدت را برای مردم و اقتصاد کشور ایجاد کند.
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس؛ اقتصاد شفاف در گروی خروج دولت از اقتصاد
عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه امروزه غیرقابل پیشبینی بودن اقتصاد کشور به یک معضل تبدیل شده است به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: اگر بتوان اقتصاد کشور را با برنامهریزیهای درست مدیریت کرد، به طور قطع در آیندهای نزدیک، میتوان شاهد اقتصادی براساس عرضه و تقاضا و همچنین به دور از قیمت گذاریهای دستوری بود.
انور حبیب زاده بوکانی اضافه کرد: به نظر میرسد با کنار گذاشتن اقتصاد دولتی و واگذاری آن به بخش خصوصی واقعی، اقتصاد، شفاف خواهد شد و دولت باید، تنها در بخش نظارت و قانونگذاری برنامهریزی داشته باشد تا اقتصاد کشور پیش بینی پذیر شود.
وی در ادامه توضیح داد: از آنجا که تعادل عرضه و تقاضا، شرط نخست برای ایجاد تعادل و ثبات در قیمت کالاهای اساسی است، باید به میزان تقاضا، عرضه مناسب برای آن فراهم شود. بنابراین برای آرام کردن بازار و اطمینان خاطر مردم، باید کالاهای مورد نیاز آنها را بیشتر تامین کرد و این نخستین شرط پایداری بازار است.
نماینده مردم آذربایجان غربی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ممکن است حذف ارز ترجیحی در کوتاهمدت تورمزا باشد، اما با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، شفافیت معاملات و صورتهای مالی در بازار سرمایه اتفاق می افتد و سهامدار با اعتماد بیشتر وارد این بازار میشود.
حبیب زاده بوکانی خاطر نشان کرد: امیدواریم دولت و مجلس و همچنین کمیسیون اقتصادی با برنامهریزی بهتر و در راستای رفع مسائل و مشکلات بازار سرمایه و همچنین اقتصاد کشور گامهای مهمی بردارند تا بتوان از شرایط موجود به راحتی عبور کرده و در ماههای باقی مانده امسال و سال آینده شاهد شکوفایی اقتصاد کشور باشیم.
*رییس سازمان خصوصی سازی؛ بزرگترین واگذاری تاریخ بورس در پیش است
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حسین قربانزاده رییس سازمان خصوصی سازی گفت: سازمان خصوصی سازی قرار است که سهم باقی مانده دولت در شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را واگذار کند. با توجه به وضعیت بازار سرمایه این سهام باقی مانده به صورت بلوکی عرضه میشود. در اینصورت دو حالت را متصورم؛ یکی اینکه به صورت یک بلوک یکجا سهم ۱۸ درصدی و یا اینکه به صورت سه بلوک شش درصدی آن را واگذار کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به ارزش سهام هلدینگ خلیج فارس، این بزرگترین واگذاری تاریخ سهام دولت خواهد بود. از همه فعالان حوزه صنعت پتروشیمی، صنایع مرتبط، مجموعهها و شخصیتهای حقوقی که توان شرکت در این مزایده را دارند، درخواست میشود که برای خرید آن اقدام کنند.
قربانزاده گفت: پیش از مزایده نیز امکان مذاکره در سازمان خصوصی سازی، به صورت حضوری و یا از طریق سایت سازمان خصوصی سازی وجود دارد. به نظرم این سهم ارزندهترین سهمی است که دولت در شرکتهای بورسی دارد و ارزش واقعی آن بیش از ارزشی است که اکنون روی تابلوی بورس است.
*هامونی مدیرعامل بازار متشکل ارزی شد
به گزارش روابط عمومی بازار سرمایه (سنا)، با تصمیم هیاتمدیره شرکت مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران، هامونی که رییس هیات مدیره این شرکت نیز بود به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب شد.
هامونی دانشآموخته اقتصاد دانشگاه تهران است و به مدت ۹ سال مدیرعامل فرابورس ایران بود. او سوابقی همچون مدیر بازار فرابورس، کارشناس امور بورسها و بازارها در سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس هیاتمدیره شرکت سهامی مدیریت بازار متشکل معاملات ارزی، نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مدیریت فناوری بورس تهران را در رزومه کاری خود دارد.
*کاهش چشمگیر فروش اوراق بدهی سال آینده در بورس با ۴۰ هزار میلیارد تومان
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، خبرگزاری مهر با اشاره به فروش ۱۳۲ هزار میلیارد تومان اوراق در سال جاری بر اساس شنیدهها اعلام کرد یکی از ویژگیهای درآمد بودجه سال ۱۴۰۱ مربوط به فروش اوراق است که طبق تصمیم دولت تا حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
براساس این گزارش، طبق آخرین جمع بندیها، فروش اوراق جدید در سال آینده به ۴۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. همچنین حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از اوراق فروخته شده سالهای گذشته باید بازپرداخت شود.
بسیاری از فعالان بازار سرمایه بر این باورند فروش اوراق دولتی، تبعات بسیار سنگینی بر بورس دارد و عامل منفی شدن شاخص است و با کاهش فروش اوراق میتوان نظاره گر رشد شاخص و بازگشت اعتماد شد .
*حضور مردم در بورس یک فرصت ملی است
یاسر فلاح در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عنوان کرد: افق سرمایهگذاری بورسی کشور در حال تغییر است و در آیندهای نه چندان دور سرمایه گذاری غیر مستقیم بورسی جایگزین سرمایهگذاری مستقیم میشود.
وی افزود: اگر جامعه شیوه سرمایهگذاری غیر مستقیم یعنی سرمایهگذاری از طریق صندوقها را انتخاب میکرد، ریسکهای بازار قابل مدیریت بود. با این حال روند سال گذشته فضای بی اعتمادی در بازار سرمایه ایجاد کرد و همچنان شاهد بازگشت تعادل به این بازار نیستیم.
فلاح گفت: شاخص اعتماد از دست رفته و کشتی تامین مالی بخش مولد اقتصاد به راحتی ترمیم نمیشود و آثار سرمایهگذاری مستقیم و پدیده صف نشینی همچنان در بازار سرمایه مشهود است.
مدیر عامل این شرکت با اشاره به اینکه جایگزینی سریع سرمایهگذاری غیر مستقیم با سرمایهگذاری مستقیم بورسی کلید نجات بازار سرمایه است، افزود: بر این همین اساس نیز سازمان بورس اوراق بهادار روند صدور مجوز برای نهادهای مالی قدرتمند با محور سرمایهگذاری غیر مستقیم بورسی را آغاز و در این مسیر هلدینگ 50 ساله سرمایهگذاری ملی ایران، با هدف کمک به بازگشت تعادل شاخص بورس، آمادگی خود را برای تاسیس شرکت سبدگردان به نهاد ناظر بازار سرمایه اعلام کرد.
این کارشناس مدیریت مالی تاکید کرد: فراموش نکنیم سرمایه گذاری غیر مستقیم راه بازگشت اعتماد به بازار سرمایه و بال پرواز دوباره شاخص است.
وی افزود: جامعه برای نجات اقتصاد باید در بازار سرمایه باقی بماند و حضور مردم در بورس یک فرصت ملی است و باید قدر آن را دانست. هنوز فرصت برای بازگشت اعتماد به بازارسرمایه باقی است و امیدوارم صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردانها مسیر بازگشت اعتماد به این بازار را هموار کنند.
*ریزش صفهای فروش، نشانه کاهش هیجانات منفی در بورس
«امیرعلی امیرباقری» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به روند معاملات بورس و نوسان حاکم در این بازار طی چند روز گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: در بازار هفته گذشته شاهد نوسانات قیمتی در بیشتر سهام شرکتها بودیم که معاملات بازار به دنبال چنین روندی در برخی از روزها مثبت و در دیگر روزها منفی بود.
وی با بیان اینکه نکته مثبتی که در معاملات اخیر بازار کمتر مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت، عدم وجود فروشنده سنگین در منفیهای بازار است، گفت: به دنبال چنین روندی حجم معاملات همراه با کاهش شاخص بورس بر مدار نزولی قرار گرفت، این امر میتواند نوید بخش این موضوع باشد که در کوتاهمدت شاهد کف قیمتی در سهام شرکتها خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در میانمدت و بلندمدت سهام بنیادی، شاخص ساز و دلار محور مورد اقبال بازار سرمایه قرار خواهد گرفت، افزود: در کل پیشبینی می شود که روند صعودی شاخص بورس را برای میان مدت و بلندمدت بدون حرکتهای سنگین شاهد باشیم.
وی معتقد است که از الان تا پنج سال آینده بازار سرمایه پر سودترین بازار در میان بازارهای سرمایه گذاری خواهد بود.
* آخرین اخبار بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز یکشنبه 14 آذر ماه، میزبان دادوستد 35 هزار و 500 تن آهن اسفنجی بود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل بورس کالای ایران، در این تاریخ و در تالار مذکور 31 هزار تن گندله سنگ آهن، 7 هزار و 275 تن شمش آلومینیوم، 7 هزار و 450 تن مس، 3 هزار تن ورق سرد، یک هزار و 100 تن شمش روی، 750 تن هیدروکسید آلومینیوم و 200 تن بیلت آلومینیوم معامله شد.
تالار حراج باز بورس کالای ایران هم در این روز معامله 50 هزار تن سنگ آهن دانه بندی تولیدی مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران را تجربه کرد.
تالار سیمان بورس کالای ایران نیز شاهد معامله 165 هزار و 185 تن سیمان بود.
شایان ذکر است 30 هزار تن وکیوم باتوم، 20 هزار تن لوب کات، 4 هزار و 32 تن مواد شیمیایی، 4 هزار تن مواد پلیمری، یک هزار و 144 تن اسلاک واکس، 506 تن روغن پایه، 325 تن قیر و 50 تن آرگون هم در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس معامله شد.
همچنین تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز دراین روز میزبان معامله 13 هزار و 600 تن قیر بود.
بازار فرعی بورس کالای ایران عرضه 4 هزار و 50 تن تیشو، اکسید آلومینیوم، کائولن، دوده صنعتی، کربوکسی متیل سلولز و منو کلرو استیک اسید را تجربه کرد.
در مجموع 377 هزار و 772 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد.